🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja podkładów 1 opakowanie tych 60x90 z Seni chyba 15 szt. i 30 mniejszych dla dziecka. Ale nie zabieram do szpitala. Z pierwszego połogu tez te duze mi sie nie przydały jakos mocno, krwawienie nie bylo duze. Jesli bedzie CC to więcej raczej nie bedzie potrzebne, a jak SN to dokupię. 😉
Kupiłam te koszule Abigail i oddaje. 🫣 Cos jest nie tak dla mnie z ta bawełna, sa strasznie "gumowe" w odczuciu i raczej sie obawiam o ich oddychalnosc. 🤔 Coś za tanio, zeby bylo dobrze. 😅 Mam wrazenie, ze jakby ktoś sprawdził sklad, to te 95% bawełny mogłoby sie nie potwierdzić. -
dracaena wrote:Ja podkładów 1 opakowanie tych 60x90 z Seni chyba 15 szt. i 30 mniejszych dla dziecka. Ale nie zabieram do szpitala. Z pierwszego połogu tez te duze mi sie nie przydały jakos mocno, krwawienie nie bylo duze. Jesli bedzie CC to więcej raczej nie bedzie potrzebne, a jak SN to dokupię. 😉
Kupiłam te koszule Abigail i oddaje. 🫣 Cos jest nie tak dla mnie z ta bawełna, sa strasznie "gumowe" w odczuciu i raczej sie obawiam o ich oddychalnosc. 🤔 Coś za tanio, zeby bylo dobrze. 😅 Mam wrazenie, ze jakby ktoś sprawdził sklad, to te 95% bawełny mogłoby sie nie potwierdzić.
Ojej, serio?
Ja w niej śpię już około 2 tygodnie i mega jakość snu mi się poprawiła, mam przewiew 😅
Co będziesz kupowała?
Chyba chodziło o ilość tych podpasek poporodowych a nie podkładów dużych 🙂 Jeśli chodzi o te duże podkłady to ja tylko jedno opakowanie mam. Nie widzę potrzeby więcej zwłaszcza po CC.
Zbieram się właśnie na zastrzyk w zwiazku z ujemna grupa krwi. Dobrego dnia dla Was 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca, 09:01
-
Mam dzisiaj prenatalne na 11:30 więc poproszę o mocne kciuki ❤️
A co do podkładów i podpasek poporodowych ,to ja mimo że miałam cc krwawiłam bardzo mocno i to chyba z trzy tygodnie. Najgorzej było jak karmiłam synka i wtedy aż czułam skurcze macicy i było wtedy dużo krwi. Ale z tego co wiem to jestem rzadkim przypadkiem takiego mocnego krwawienia po cc. Na razie mam trzy opakowania dużych podpasek. Zawsze jest Rossmann pod nosem albo szybkie zamówienie przez internet więc nie planuję robić wielkich zapasów ☺️
Sosenka93, Agat99, IT_Girl, Natt99 lubią tę wiadomość
🙋♀️29
PCOS
Długie cykle, owulacyjne
Hormony w normie
Jajowody drożne
🙋🏼♂️30
Badanie nasienia
06.2022 morfologia 0%
08.2022 morfologia 6%
02.2022 5tyg 💔
11.2022 5tyg 💔
11.2023 start invitro ❤️
Punkcja ➡️33🥚➡️❄️❄️❄️❄️
25.01.2024 transfer 4.1.2🤞
10.2024 Nasz wyczekany maluch 💙
08.2025 Naturalny cud ❤️

-
Cześć dziewczyny 🌷
Ja miałam mieć wizytę we wtorek, ale dostałam telefon z gabinetu, że mój lekarz utknął w Dubaju. Na szczęście zaproponowali, że przyjmie mnie jego kumpel, więc dziś idziemy na wizytę. Cieszę się, bo to już ponad 4 tygodnie bez wizyty.
Mi już z zatokami i gardłem lepiej, lekarka mi mówiła że antybiotyk tydzień, na recepcie napisała 8 dni... Jeszcze mi schodzi flegma, więc chyba wezmę jeszcze dziś, może lepiej się będzie oczyszczać. Chorowanie w ciąży to masakra. 🙄
anilewe, Sosenka93, IT_Girl, Natt99 lubią tę wiadomość
-
Powodzenia na wizytach.
Z podpasek poporodowych to mam chyba 3 opak. z Canpola. To w miarę schodziło. 😅 Szpital zapewnia tez, wiec tylko pod katem domu.
No jakos nie zaufałam tym koszulom. 😅 Moze byłyby ok ale nie chciałam ryzykować. Kupię sobie takie rozpinane całkiem bo takie lubię najbardziej. -
Ja mam jedną tą koszule ale w sumie to tylko kupiona i wyprana. Nie spalam w niej. Wydawala się ok. Szukalam stacjonarnie cos ale ciezko.
Ja wczoraj opoludnie niestety przelezalam bo jak tylko wstawalam to brzuch mi twardnial. Oprocz tego nie czuje zeby mnie cos bolalo czy inne nie pokojace objawy. Cisnienie w normie. Musze przypilnowac by wypic 3l plynow minimum, bo jeszcze sie zastanawiam czy to nie od jelit. Glownie gorna czesc brzucha robi sie twarda a nie dol:/.
Teraz mnie zaczyna irytowac brak dostepu do mohego lekarza jednak:/. Nie chce isc do drugiego i wszystko tlumaczyc od nowa. Dobrze że juz zaraz koniec. Jeszcze 2 mce aby wytrzymac.
-
Dla mnie te koszule mają naprawdę fajny materiał, bo właśnie są z dodatkiem elastanu. Ale wiadomo co kto lubi 🙂
No ja ciekawa jestem ile moja córcia waży, brzuch mam dużo większy niż w pierwszej ciąży, jak chodzę na spacery to mi twardnieje, ale dół. Nie wiem czy to ona się napina czy to jakieś skurcze. -
Ja też mam tą koszulę i jestem zadowolona 😊 właśnie dzięki temu że nie jest 100% bawełna tylko z dodatkiem elastanu jest bardzo przyjemna. Lubię takie rozciągliwe, bo jak się przekręcam w łóżku to nie czuję że mi się gdzieś plącze ta koszula i nie uwiera mnie 😄👩 30, 👨30
5x💔
09/2025 ⏸️
09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
6.11 7,1cm Bobaska ❤️
17.11 128g Czekamy na synka 🩵
15.12 300g
27.12 426g
30.12 2 prenatalne - 460g
22.01 800g
03.02 980g
03.03 3 prenatalne - 1660g
10.03 2016g

-
I my się meldujemy po badaniach ❤️ Malutka ma 2100g (31+3 dziś ) zmiana w mózgu zniknęła, wszystkie parametry idealne 😍
Twardnienie brzucha tak jak się spodziewałam - normalne, mam dosyć mały brzuszek i mało miejsca w środku. Szyjka 3,5 ma, więc bezpiecznie bardzo 😊 następna wizyta 26.03. Tydzień przed terminem porodu mniej więcej termin CC, ale to wiadomo że może się zmienić.
Nadal 2x dziennie żelazo Sorbifer i fitolizyna.
Z ciekawostek - muszę załatwić sobie od psychiatry albo ortopedy zaświadczenie że nie mogę rodzić naturalnie, żeby mieć pewność, że zrobią CC bo póki co nie ma wskazań. Mięśniak jest duży ale większość lekarzy zaryzykuje poród naturalny ( nie chcą robić CC i za wszelką cenę każą rodzić normalnie ). Wiadomo, niektórym na sam koniec wychodzi wskazanie do CC, ale gdyby jednak nic nie wyszło, to trzeba mieć pismo, którego oni nie mają prawa podważyć.
Jesli któraś z Was chce świadomie CC to podobno warto taki dokument mieć przy sobie ❤️
IT_Girl, Acmvj, Agat99, Nicole123, Bezimienna , Lavariavel, dracaena, Ania 93, Sosenka93, Kassialka, Natt99, KurtynaMileczenia, Cavarathiel, A_nulka lubią tę wiadomość
1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25
1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
17.12 II prenatalne ( 475g ) 🩷 20+1
22.01 900g 🩷 25+3
12.02 1300g 🩷 28+3
05.03 2100g 🩷 31+3

-
Lila777 wrote:I my się meldujemy po badaniach ❤️ Malutka ma 2100g (31+3 dziś ) zmiana w mózgu zniknęła, wszystkie parametry idealne 😍
Twardnienie brzucha tak jak się spodziewałam - normalne, mam dosyć mały brzuszek i mało miejsca w środku. Szyjka 3,5 ma, więc bezpiecznie bardzo 😊 następna wizyta 26.03. Tydzień przed terminem porodu mniej więcej termin CC, ale to wiadomo że może się zmienić.
Nadal 2x dziennie żelazo Sorbifer i fitolizyna.
Z ciekawostek - muszę załatwić sobie od psychiatry albo ortopedy zaświadczenie że nie mogę rodzić naturalnie, żeby mieć pewność, że zrobią CC bo póki co nie ma wskazań. Mięśniak jest duży ale większość lekarzy zaryzykuje poród naturalny ( nie chcą robić CC i za wszelką cenę każą rodzić normalnie ). Wiadomo, niektórym na sam koniec wychodzi wskazanie do CC, ale gdyby jednak nic nie wyszło, to trzeba mieć pismo, którego oni nie mają prawa podważyć.
Jesli któraś z Was chce świadomie CC to podobno warto taki dokument mieć przy sobie ❤️
Piękna szyjka, widzę, że Twoje dzieciątko, tak samo jak moje jest z tych większych 😀
U mnie to trochę aż żal, że mam wskazania do cc, bo z moją kicha szyjką i sporymi skurczami oraz tym, że młody już jest tak niziutko to myślę, że poród SN mógłby całkiem sprawnie pójść. No, ale jak jest ryzyko, że te skurcze rozwalą mi macicę to ciężko ryzykować. Chociaż jeszcze przegadam z panią doktor, czy może da się wprowadzić jakieś dodatkowe środki bezpieczeństwa i spróbować jednak VBAC. Bardzo mnie kusi perspektywa połogu bez blizny i możliwości szybszego powrotu do aktywności fizycznej.
Lila777, Firest lubią tę wiadomość
👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
2020- początek starań
2021- początek starań z pomocą medyczną
2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩⚕️
03.2025- AIH ❌
04.2025- kwalifikacja do IVF:
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
14.08.2025 FET 5BA
5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

-
Ja też po badaniach , malutka waży 1541 więc brata wagą nie dogoni 😂 ogólnie wszystko w porządku ale mała ma torbiel woreczka łzowego. Mamy nadzieję że jeszcze się wchłonie w brzuchu a jak nie to niestety czeka nas zabieg po porodzie.
Acmvj, dracaena, IT_Girl, Agat99, Sosenka93, Natt99, Lila777, Firest lubią tę wiadomość
🙋♀️29
PCOS
Długie cykle, owulacyjne
Hormony w normie
Jajowody drożne
🙋🏼♂️30
Badanie nasienia
06.2022 morfologia 0%
08.2022 morfologia 6%
02.2022 5tyg 💔
11.2022 5tyg 💔
11.2023 start invitro ❤️
Punkcja ➡️33🥚➡️❄️❄️❄️❄️
25.01.2024 transfer 4.1.2🤞
10.2024 Nasz wyczekany maluch 💙
08.2025 Naturalny cud ❤️

-
Lila777 wrote:
A to ortopeda od tak to stwierdzi? Podobno kazdy switek mogą podwazyc. Moja kolezanka ma wade serca i miala zaswiadczenie od kardiologa a mimo to 24h ją cisneli z probą porodu. Malej zanikalo testno na cito robili cc, pozniej mloda byla 2tyg w szpitalu. Tragedia. -
Nicole123 wrote:Ja też po badaniach , malutka waży 1541 więc brata wagą nie dogoni 😂 ogólnie wszystko w porządku ale mała ma torbiel woreczka łzowego. Mamy nadzieję że jeszcze się wchłonie w brzuchu a jak nie to niestety czeka nas zabieg po porodzie.
Widzę,.że Twoja córa wazy dokładnie tyle samo co mój na prenatalnych we wtorek
Co do twardego brzucha, wczoraj zrobiłam prawie 4 km spaceru, wszystko było dobrze cały dzień, ale nocka dziś z głowy ...
Nicole123, Lila777 lubią tę wiadomość
-
Lavariavel wrote:A to ortopeda od tak to stwierdzi? Podobno kazdy switek mogą podwazyc. Moja kolezanka ma wade serca i miala zaswiadczenie od kardiologa a mimo to 24h ją cisneli z probą porodu. Malej zanikalo testno na cito robili cc, pozniej mloda byla 2tyg w szpitalu. Tragedia.
Mój lekarz twierdzi, że każdy dokument jest do poważnienia... za wyjątkiem tego od psychiatry. 🙂 -
Meldujemy sie po prenatalnych. Wszystko wręcz książkowo. Wyszlo ze troche przyspieszyla i juz na 2 maja termin. Fajnie by było tak w majówkę 😃 waga 1593g . Włoski było widać i tak się usmiechała do nas 🥹 ale nie dała sobie zrobić ładnej fotki twarzy 😅 przywaliła mocne kopniaki w głowicę, śmiesznie było 😆Ginekolog powiedziała, że jest bardzo nisko główką i dlatego mnie tak boli brzuch bo mocno naciska. Dziś już chodzić nie mogłam bo tak bolało.
Acmvj, Agat99, Nicole123, Natt99, Ania 93, IT_Girl, Cavarathiel, Lila777, Lavariavel, Sosenka93, Firest, A_nulka lubią tę wiadomość
-
Kassialka, ale zmieniają Ci termin? Bo ja wiem, ze sie na tym etapie absolutnie terminu nie zmienia, po prostu nie każde dziecko urodzi się w 40tc z wagą 3,5kg, a do tego 50 centyla usg kalibruje datę. 😅 Mi tez mloda wychodzi tydzien do przodu zwykle wagowo, ale nikt nie grzebie w terminie porodu z tego powodu, zawsze jest brany u mnie ten z pierwszego usg (i I prenatalnych, ale wyszła lekarzom różnica jednego dnia i na prenatalnych powiedziała, że pomiar z 6 tygodnia jest dokładniejszy niz z 11).
Z koszulami to wiecie, trzeba sobie dopasowac, moze jestem team 100% bawełna. Niemniej mam piżamy (zwykłe, nieciążowe) z dodatkiem elastanu i one nie mają takiej faktury jak te koszule, stąd decyzja o zwrocie. 🙂 Natomiast tak, zawsze jak mam wybrać piżamę to preferuje 100% bawełnę, nawet nie wiskoze (wiskozę lubię w ciuchach letnich, ale nie piżamach).Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca, 18:38
-
Dziewczyny super że wszystko dobrze na wizytach 🥰 Nasze dzieciaczki już takie duże 🥹👩 30, 👨30
5x💔
09/2025 ⏸️
09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
6.11 7,1cm Bobaska ❤️
17.11 128g Czekamy na synka 🩵
15.12 300g
27.12 426g
30.12 2 prenatalne - 460g
22.01 800g
03.02 980g
03.03 3 prenatalne - 1660g
10.03 2016g

-
Gratuluję udanych wizyt, pięknie bobaski rosną ❤️
Ja dzisiaj też więcej w ruchu i już odczuwam skutki 3 trymestru - spać i spać i zadyszka 😅 plus płaczliwość od kilku dni taka, że masakra 🫣
Lila777 ja też mam mały brzuszek i na wieczór mnie boli, jednak te dzieci już mamy w brzuszkach spore i każdy ruch odczuwamy bardziej 😔
Lila777 lubi tę wiadomość
05.09. Pozytywny test 👶🏼
16.09. Pęcherzyk ciążowy
30.09. Zarodek 🥹❤️
06.10. 19mm crl
14.10. 2,25 cm crl
31.10. 5,7 cm crl - I prenatalne ❤️
12.11. 7,12 cm crl 🥰 II trymestr
15.12. Będę mamą dziewczynki 🥹👧🏼
30.12. - II prenatalne - 345 gram zdrowej córci 🩷
7.01. - 411 gram 🥰
02.02. - 806 gram 👧🏼
25.02. - 1260 gram 🫶🏼
03.03. - III prenatalne - 1504 gram zdrowej dziewczynki 🩷
09.03. - 1609 gram 🌷
30.03. - 2135 gram 🐭🩷

-
U mnie dzidziuś wychodzi aż 10 dni do przodu z USG ale lekarz mówił właśnie, że teraz terminu porodu już się nie zmienia. Przyczyny takiego stanu rzeczy mogą być w sumie dwie. Albo do zapłodnienia doszło wcześniej ( ale to wyszło by we wcześniejszych badaniach) albo dziecko będzie po prostu większe . Ja nastawiam się na dużą córeczkę 😉. No i ciąża po 36 tygodniu uznawana jest za donoszona więc przewidywana data porodu jest raczej umowna
-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
- grudzień 2022 ⏸️
- wrzesień 2023 Staś ♥️👶
- październik 2024 starania o rodzeństwo
-listopad 2024 ⏸️- ciąża biochemiczna
- grudzień 2024 ⏸️
- luty 2025 poronienie zatrzymane 11/12 tydzień💔
- kwiecień 2025 ⏸️ciąża biochemiczna
- maj 2025 ⏸️ ciąża biochemiczna
25 .08 .2025 ⏸️
30.08.2025 pozytywna beta
2021 Nadczynność tarczycy