X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj-Czerwiec 2017 3city
Odpowiedz

Maj-Czerwiec 2017 3city

Oceń ten wątek:
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 25 grudnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia :)

melonova lubi tę wiadomość

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wesołych i pogodnych świąt! Miłości, radości, szczęścia, spokoju i dobrego samopoczucia :)

melonova lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 26 grudnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również życzę wesołych i spokojnych Świąt.

U mnie od wczoraj kiepsko skurcze łydek i twardnienie brzucha pewnie mało magnezu. Wcinam dzis migdaly trochę gorzkiej czekolady ale niewiele daje od czekolady tylko zaparcia:\ najbliższy lekarz dopiero 3 stycznia.

mhsvi09k9an1legs.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 26 grudnia 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I już po świętach, właśnie się polozylismy spać.
    Velvet twardnienie brzucha w 5 miesiącu już może się zdarzać. Nie jest to niebezpieczne,macica się przygotowywuje. Jednak odpoczywaj ile się da. Wiecej troszkę spróbuj poleżeć z nogami wyżej, może skurcze odpuszczą. Mój lekarz mówi, że jak bardzo się będzie napisać to nospe można brać. Tak też mi podawali od 34 tyg w pierwszej ciąży, ale wtedy już skurcze powodowały rozwarcie, więc musiałam dodatkowo leżeć. Nie martw się na zaś tylko nospa i odpoczywaj.

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • ania-06 Koleżanka

Wysłany: 27 grudnia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też już brzuch się spina. W poprzedniej ciąży to samo było i musiałam leżeć do końca i magnez dostawałam w kroplówce. Teraz biorę też magnez i jak jest gorzej to wcieram w skórę oliwę magnezową, bo przez skórę magnez dobrze się wchłania i wtedy mam spokój na parę dni. Z tą nospą to różnie mówią lekarze, spotkałam się z opinią, że przyczyni się do rozwarcia i nie wolno.

p19u43r8xnt2b7ym.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normy magnezu dla kobiet w ciąży są jakieś inne? Bo zbadałam i wygląda na to, że jest w porządku. 1,79 mg/dl przy normach 1,58-2,55 a skurcze łydek nie odpuszczają. Podjadam dziś migdały i pestki dyni.Z brzuchem jakby troszkę lepiej ale odpoczywam prawie cały dzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2016, 15:24

mhsvi09k9an1legs.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święta, żwięta i po świętach...
    Jak się czujecie? Ja zaczęłam wreszcie czuć ruchy maleństwa. Teraz już są wyraźne i częstsze :)
    no i zaczęłam 5 miesiąc... za chwilę połowa będzie za mną.

Miłego dnia!

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czułam ruchy od 19 grudnia, dziś drugi dzień nie czuje nic ale może to przez to twardnienie brzucha.Mam nadzieję że mały się niedługo odezwie bo mimo ze nie muszą być to jeszcze regularne ruchy to zaczynam się niepokoić trochę.

mhsvi09k9an1legs.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ezależne opinie i pełniejszy obraz sytuacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 09:19

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope koniecznie daj znać jak po wizycie.
    Trzymam kciuki!

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Dorotka86 Koleżanka

Wysłany: 30 grudnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, widzę, że cisza przed Sylwestrem ;-)
    My wczoraj mieliśmy połówkowe, jak na ten etap ciąży synek rośnie wzorcowo, waży troszkę ponad 400g, mam śliczne zdjęcie buźki w 3d :-)

Ja na Sylwestra zaprosiłam mamę, to jej pierwszy sylwester, który spędziłaby całkiem sama. Z synkiem kupiliśmy sobie Piccolo ( tak, wiem mało wychowawcze postępowanie :-), ale skoro nam obu nie można to sobie pozwoliliśmy pofolgować

Życzę Wam i Waszym rodzinom wszystkiego dobrego w Nowym Roku,zdrowia, jak najmniej zmartwień, szczęśliwych porodów i kochanych, zdrowych łobuziaków.

Hope_ lubi tę wiadomość

szawia8.png300klb0.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope i jak?? Czekamy na wiadomość.
    My Sylwestra spedzamy u siostry męża. Musze tylko otworzyć szafę na przedpokoju żeby mój kociak miał gdzie sie schować chociaz rok temu oglądał fajerwerki przez okno z nami i wcale sie nie bał. Ale teraz mieszkamy na 2 pietrze a wczesniej na 9 więc nie bylo aż takiego huku.
    Szczęśliwego Nowego Roku dziewczyny!

mhsvi09k9an1legs.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 31 grudnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dobrej zabawy dziś i samych godnych zapamiętania chwil w Nowym Roku:) dużo się dla nas zmieni więc dużo sił i wytrwałości:)

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! Szczęścia, zdrowia, samych przespanych nocy :)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szczęścia w Nowym Roku! Lekkich porodów, zdrowych maluchów,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 09:20

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiesci Hope;)) Ja mam mega spadek formy w ogole i psychicznej tez. Z kopniakow malego nie umiem sie nawet cieszyc;(

mhsvi09k9an1legs.png
  • melonova Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WSZYSTKIEGO DOBREGO W NOWYM ROKU !

U mnie był chwilowy spadek formy po zmianie leków ale jak wróciłam do starych i przeszłam na dietę cukrzycową poczułam się lepiej. Zastanawiam się nad imieniem. Mi się podoba Marysia ale mężowi już nie.

12 stycznia czekam mnie połówkowe, trochę się stresuję.

Moje maleństwo dużo i często kopie. Z pierwszym dzieckiem tak nie było.

Jak wasza waga ? U mnie już +4 kg.

w4sq43r87l71dkcl.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj zaległam w łóżku z gorączką
    Moi Panowie mnie zarazili jakimś wirusem i niestwtye się nie obroniłam... wzięłam wczoraj paracetamol wieczorem i w nocy dało spokój. Dziś leżę ww łóżku, oby w nocy nie skoczyło znowu. Jak to jest z paracetamolem? Jakir dawki można bracr? Wczoraj wzięłam 500mg czyli jak na 40kg, więc połowę co mi przysługuje... mam nadzieję że nie zaszkodze maleństwu..

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, bardzo się cieszę, że wszystko jest w porządku, wiedziałam, że się przepuklina nie powiększy :) mocno w to wierzyłam :)
    w sobotę na pewno wszystko się potwierdzi i będziesz spokojniejsza :)

ja się wczoraj na męża wkurzyłam. ale to raczej takie moje widzi mi się ;) bo od czasu do czasu muszę się na niego trochę pozłościć ;)

szukam ciuchów ciążowych, bo też mam wielki brzuchol, mam wrażenie, że taki to miałam jakoś w 6 czy 7 miesiącu w poprzedniej ciąży, a teraz zaczął mi się dopiero 5 miesiąc... nie mam w czym chodzić, stare ciuchy dałam bratowej i co nieco mi oddała ale szału nie ma. Tak więc szukam sobie ciuchów ;)

Ewelkaet, generalnie nie powinnaś przyjmować żadnych leków w ciąży na własną rękę, tylko po konsultacji z lekarzem. Na pewno nie zaszkodziłaś maleństwu, ale zawsze lepiej zadzwonić lub wysłaś smsa do lekarza i się upewnić jaką dawkę możesz przyjąć ;) życzę zdrówka! :)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po połówkowych. Ważymy już 371 g a ja plus 4kg. Wszystko jest w porządku, zdrowy, przepływy ok, serduszko pięknie biło, z mózgiem tez ok. Wygląda na to, że rośnie nam prawdziwy łobuziak jak tylko włączyła 4d to się obrócił główką mocno w dół i rączki obie do buźki. Także twarzy nie widzieliśmy. Ale widzieliśmy ze na 100% jest chłopak:)Teraz poza wizytami u gina prowadzącego USG dopplerowskie w 30 tyg.

Hope_, Ju14 lubią tę wiadomość

mhsvi09k9an1legs.png
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ