X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj-Czerwiec 2017 3city
Odpowiedz

Maj-Czerwiec 2017 3city

Oceń ten wątek:
  • DebraMorgan Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwego Nowego Roku:)
    U nas młody niezmiennie mocno i często kopie. Brzuszek coś rośnie, chociaż w dalszym ciągu mało kto zorientuje się, że jestem w ciąży

e5c2148ce0.png
    bfarxzdvrmdkqreo.png
  • DebraMorgan Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tradycyjnie dalsza część:
    Co do wagi to szczęśliwie jestem dalej na 0 :)
    Hope, super, że wszystko jest dobrze:)
    Dziewczyny, czy badanie czasowe z glukozą jest do strawienia?

e5c2148ce0.png
    bfarxzdvrmdkqreo.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno do przeżycia choc mnie jeszcze to czeka.

mhsvi09k9an1legs.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glukozę da się przeżyć, aczkolwiek ja się cały dzień źle czułam potem :/
    mam nadzieję, że tym razem będzie lepiej... ale szkoda, że nikt nie wymyślił jakiegoś przyjemniejszego sposobu i szybszego na to badanie....

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dostałam skierowanie na glukozę. I aż mnie mdlli od samego myślenia o niej... ble... u mnie brzuch olbrzymi, już mi się ciężko robi, a tu jeszcze ponad 4 miesiące...

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede mną też glukoza...
    w pierwszej ciąży miałam dwa razy robione obciążenie, jakoś na początku koło 12tc i niestety nie dałam rady wytrzymać drugiej godziny... ledwo zdążyłam do toalety... drugi raz już nie było tak najgorzej, do przeżycia, ale tak jak Hope cały dzień gdzieś mi to na żołądku siedziało. Pamiętam, że wtedy kazałam mężowi zawieźć się do maka ;) i wtrymiłam frytki i big maca :)
    teraz też tak będzie :)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Lollipop_ Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego w nowym roku :)

Hope super wiesci! :) termin mam teoretycznie na 27.06 ale wczoraj rozmawialam z lekarzem i mowil ze w takim przypadku jak ja mam (dwie cesarki) bedziemy sie umawiac na okolo 15.06 na cc.

tez sie boje tej glukozy. ale najbardziej czekania bez jedzenia te dwie godziny hehe poprzednio z wypiciem nie mialam problemu ale ze ta ciaza jest zupelnie inna niz poprzednie to kto wie jak to bedzie :) w kazdym razie planuje wziac cytryne i sie polozyc w gabinecie jak poprzednio :)

• Ju14 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO to prawda, tak długo być na głodniaka to jest dopiero masakra ;)
    bo to zanim się wstanie, dojedzie i doczeka swojej kolejki, to się 4h zrobią...
    Ja na bank idę z książką :)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj chyba ten głód jest jednak najgorszy:) dziś zjadłam pół pojemnika ogórków kiszonych:) mój mąż jak poprosiłam żeby mi kupił stwierdził, że myślał że ten stan ogórkowy już minął:)

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały trenuje powoli karate:) Jak tak dalej będzie to w maju będzie miał czarny pas:))
    Ewelkaet Ty ogórki a ja słodkie mimo, że synek:)

mhsvi09k9an1legs.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś się bawiłam w scrapbooking i dziś postanowiłam stworzyć sobie na pamiątkę album z ciąży,a póżniej z pierwszego roku życia synka. Baza i pierdołki pozamawiane;)

ewelkaet, Hope_ lubią tę wiadomość

mhsvi09k9an1legs.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Velvet, a co to jest?

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm...to jest technika robienia, zazwyczaj albumów ale mieliśmy takie zaproszenia też, tzw. 3d. Czyli elementy trójwymiarowe. Kolorowe kartki,aplikacje,wstążeczki itp. Piękne rzeczy ludzie potrafią zrobić. Nie mogę wstawić zdjęcia, wpisz w google i zerknij:)

Ju14 lubi tę wiadomość

mhsvi09k9an1legs.png
  • DebraMorgan Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super pomysł:)
    Poszłam nieco łatwiejszą drogą i kupiłam książkę pamiątkową "Pierwsza książka o mnie-chłopiec"

e5c2148ce0.png
    bfarxzdvrmdkqreo.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pooglądałam sobie, pięknie to wygląda.
    Niestety ja mam dwie lewe ręce do takich rzeczy...

wkurzona jestem dzisiaj, bo rano wstaliśmy się szybko ogarnęliśmy, spakowaliśmy i mięliśmy jechać do teściów, pod Wrocław.

No i dupa, zawróciliśmy z autostrady. Obwodnica czarna, przejezdna, a autostrada to jakiś dramat. Jechaliśmy jakieś 40km/h, a czasami jeszcze wolniej... dojazd do zjazdu na Tczew zajął nam prawie godzinę!!! No, a gdzie tu jeszcze 350km z małą... no i zawróciliśmy.
    Jutro chcemy spróbować, może będzie lepiej to wyglądało.

Mój mąż wziął sobie dzisiaj i w poniedziałek wolne więc szkoda byłoby stracić Jego wolne w domu, no ale aż się nie chce dzisiaj wychodzić.

Miłego dnia dla wszystkich!

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda nas nie rozpieszcza. My dziś poszliśmy na sanki, a w zasadzie na krótki spacer. Ładne słoneczko, ale jak już chcieliśmy wracać zerwała się taka śnieżyca, że mąż poleciał po samochód, a ja z małym czekaliśmy w sklepie:) co nie zmienia faktu że dziecko szczęśliwe:)

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda okropna ze Środmiescia do Oliwy jechalam z mężem dzis ponad poltora godziny. Drogi fatane nie posypane nie odświeżone.
    Dziewczyny mamy wózek;) U nas kryterium była też niestety cena...a trafiła się fajna okazja. Odkupilismy x-landera a wyglada jak nowy 3w1.

A co sądzicie o łóżeczku z funkcją kołyski? Moze tez uda mi sie coś wypatrzec fajnego;) Do konca marca chciałabym mieć wyprawkę gotową

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 21:24

mhsvi09k9an1legs.png
  • Lollipop_ Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niestety jak jest zima czarna to kazdy narzeka na brak sniegu a jak snieg pada to jest narzekanie ze pada :) ja tam wole biala zime. niestety plugi tez musza jakos przejechac zeby odsniezyc a jak stoja w korku a to ciagle sypie to jak maja to zrobic? duzo kierowcow nie potrafi jezdzic jak jest snieg. dzisiaj na szczescie juz nie pada a za oknem wyglada pieknie :)

velvet my mielismy dla syna kolyske i nie polecam. jak maly sie tylko troche ruszyl to kolyska zaczynala sie bujac a on podskakiwal ze strachu. w koncu i tak ja zablokowalismy na stale. przy corce kupilam lezaczek bujaczek 3w1 tiny love i to polecam. male, latwo sie przenosi, jak trzeba to i sie pobuja ;) teraz tez w tym na poczatku maluch bedzie spal.

• Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane...

Wszystkiego dobrego Wam życzę w Nowym Roku!!

Ja to się bardzo bardzo cieszę z takiej pogody. Szkoda trochę ze na święta tak nie było ale lepiej późno niż wcale. Wreszcie moje dzieci mogą zobaczyć co to prawdziwa zima :) wiem ze to uciążliwe dla kierowców ale tak jak lollipop pisze trzeba się nauczyć jeździć w każdych warunkach. Kiedyś każda zima tak wyglądała. I ludzie byli na to przygotowani. Teraz jeszcze mogłoby przymrozic żeby pozabijalo te wszystkie wirusy. Chorobsk by było mniej i tego robactwa latem tez. Zwłaszcza kleszczy.

Ja dopiero wczoraj doszłam do siebie po 3 dniach i nocach męczarni. Złapał mnie tak silny stan zapalny zęba ze masakra. Nie jestem w stanie zliczyc ile zjadlam apapow ktore pozniej juz kompletnie nie dzialaly. Skończyło się na antybiotyku który dopiero wczoraj zaczął działać. Mam nadzieje ze zęba uda się w ogole uratowac. Ja się okropnie boje rwania.

My teraz mamy 16 stycznia wizytę i wcześniej też muszę ta glukozę nieszczęsna zrobić. Niby zawsze bez jakichś sensacji ja przechodziłam ale też nienawidzę. Choć też do końca dnia czułam ja na żołądku.

Teraz czekam aż mąż wróci z treningu. Jemy śniadanko i zmykamy z dziećmi na dwór. Poślizgac się na jabłuszkach. Trzeba pokorzystac :) dzieciaki muszą się nacieszyć :)

A jeśli chodzi o wagę to mam już jakieś +7. Z tego co widzę to chyba najwięcej z Was wszystkich... ładne jaja ;)

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • ania-06 Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Velvet ja teraz też kupuję kołyskę i to najlepiej taką, która sama buja, gra i puszcza karuzelę :) Jak sobie przypomniałam bujanie starszej córki na rękach, to długo się nie zastanawiałam. U nas łóżeczko stało nieużywane, bo córka zachowywała się jakbym ją kładła na kolcach :)

p19u43r8xnt2b7ym.png
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ