Maj-Czerwiec 2017 3city
-
WIADOMOŚĆ
-
No za używanym trzeba trochę wcześniej myśleć bo trzeba przeglądać ogłoszenia i szukać czegoś dobrego za super cenę. Chyba ze wszystko jedno jaki wózek się chce. No to wtedy bierzesz co jest. Z nowym tez.. jedziesz w każdej chwili i kupujesz. Tak to można na ostatnią chwilę
Kurcze tak sobie myślę... ze ten czas tak leci.. juz większość z nas albo ma za sobą połowę albo zaraz będzie mieć. SzokNajlepszy jest czas jak blisko naszych terminów pokolei mamusie piszą "ze melduja się z córeczka albo synkiem przy cycu"
super sprawa
-
My mamy póki co wózek britax romer b motion plus i fotelik, nosidełko romera. Jesteśmy na etapie porządkowania pokoiku, z którego zrobiliśmy graciarnię
jak wysprzątamy to czekamy na projekt i zabieramy się za urządzanie:) Przeglądałam ostatnio stronki sklepów z ubrankami i będę czaić się na promocje. Polecacie ciuszki jakiejś konkretnej firmy?
Czy któraś z Was miała może wanienkę Fisher Price 3w1? Są bardzo skrajne opinie na forach a pare osób mi ją mocno polecało. -
Witaj Nikita!
Hope, cudowne wiadomości!!! Ja tam od początku wierzyłam, że wszystko będzie dobrze i się wchłonie
wreszcie będziesz spokojniejsza.
My mamy zwykłą, najzwyklejszą wanienkę za jakieś 20-30 zł? Coś koło tego. Nie wiem jakie są inne, bo nie mięliśmy i nie próbowaliśmy. Kiedyś chciałam na początku kupić wiaderko do kąpieli ale tak się cieszyłam, że nie kupiłam, bo jak małą pan dr wsadził w rozwórkę Koszli to by nie weszła. Zresztą do wanienki też się nie mieściła i przez dłuuuugi czas kąpaliśmy ją nad wanienką (mąż trzymał, a ja ją ochlapywałam). Bidula tak płakała... zimno jej było i nie wiedziała co się dzieje. No ale jak już mogłam ściągać rozwórkę na kilka godzin dziennie to dziecko było przeszczęśliwe w kąpieli, zresztą zostało jej do dzisiaj
Jeśli chodzi o ciuszki to ja praktycznie nie kupowałam małej ubranek. Dostawała od dziadków i cioć. Jak już jej kupuję to najczęściej Pepcoh&m, c&a rzadko zara czy next.
-
My też mamy zwykłą wanienkę. Do tego dokupie gąbkę i zestaw gotowy. Młodszego też tak kąpałam i dobrze się sprawdziło, a potem do wanny przeniosłam razem z gąbką i tam miał największą frajdę
Co doo ubranek większość też dostaliśmy, ale głównie jak u Ju14, pepco, hm i ca, inne sporadycznie. Jedyne co to kupowałam body na allegro producenta dartomik, całkiem niezłe jakościowo i niedrogie, polecam. Body smyka raczej odradzam, u nas strasznie się rozciągały po kilku praniach. Smyk jak dla mnie to raczej kurtki, kombinezony, bo są dobre. Ewa klucze ma też dobre ubranka dla maluszków jeśli chodzi o body i śpioszki. -
No ja też jakoś za Smykiem nie przepadam. Tak samo wszystko szybko się rozciągało i nawet po praniu gorzej wyglądało niż pepco
Kombinezony mają super, ale nie wiem jak takie dla chodzących dzieci, bo nie mam od nich. Gdzieś słyszałam, że czasami może się zdarzyć, że przemakają, jak dziecko brodzi w śniegu
Jak się okaże, że u nas będzie chłopak to wtedy będę musiała cosik kupić, bo same dziewczęce mam
po cichu liczę, że od bratowej dostanę ciuchy po moich chrześniaku, który niedługo skończy pół roku, także w sam raz. -
Jeśli chodzi o ciuchy to ja miałam sporo ze smyka to większośc OK (głownie pajacyki), body wg mnie najlepsze te na początek kopertowe HM i zara, no i bezkonkurencyjny wg mnie jest next - kocham tą firmę za jakość! jeszcze nigdy się nie zawiodłam!
mam też ful rzeczy z pepco ale wg mnie widać roznice na jakosci, chociaz patrząc na stosunek cena-jakość to wypada niezle
spoko bawełna jest też wg mnie lupilu z lidla.
my kombinezon pierwszy mielismy z wojcika (boski jest) a kolejne mamy ze smyka i jeszcze nas nie zawiodłyteraz małody ma 2,5 roku i tarza się w śniegu i jest ok - nie przemaka itp.
-
O właśnie, lupillu też jest super
zapomniałam o Wójciku, ja uważam, że oni mają tak jak next super jakość (zresztą cenę też) 5-10-15 też jest spoko.
Ja dla małej mam jakiś kombinezon odkupiony za 20zł, firmy krzak. Na razie daje radę, ale za rok kiedy będzie w wieku Twojego starszego synka Hope to już muszę jej kupić nowy. Słyszałam bardzo dobre opinie na temat kombinezonów właśnie o Wójciku, Cocodrillo i Tchibo i pewnie tam będę szukała, no ale to za rok
Dzisiaj mam połówkowe (20tc), trzymajcie kciuki
no i może wreszcie się dowiem kto tam się ukrywa