X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj-Czerwiec 2017 3city
Odpowiedz

Maj-Czerwiec 2017 3city

Oceń ten wątek:
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No za używanym trzeba trochę wcześniej myśleć bo trzeba przeglądać ogłoszenia i szukać czegoś dobrego za super cenę. Chyba ze wszystko jedno jaki wózek się chce. No to wtedy bierzesz co jest. Z nowym tez.. jedziesz w każdej chwili i kupujesz. Tak to można na ostatnią chwilę :)

Kurcze tak sobie myślę... ze ten czas tak leci.. juz większość z nas albo ma za sobą połowę albo zaraz będzie mieć. Szok :) Najlepszy jest czas jak blisko naszych terminów pokolei mamusie piszą "ze melduja się z córeczka albo synkiem przy cycu" :) super sprawa :)

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 09:20

melonova lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i witam nową mamę - na kiedy termin?

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Nikita987 Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin na 8 czerwca

w57v8iikstiza1ib.png w57vrjjg0zvbccpd.png
  • DebraMorgan Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy póki co wózek britax romer b motion plus i fotelik, nosidełko romera. Jesteśmy na etapie porządkowania pokoiku, z którego zrobiliśmy graciarnię:) jak wysprzątamy to czekamy na projekt i zabieramy się za urządzanie:) Przeglądałam ostatnio stronki sklepów z ubrankami i będę czaić się na promocje. Polecacie ciuszki jakiejś konkretnej firmy?
    Czy któraś z Was miała może wanienkę Fisher Price 3w1? Są bardzo skrajne opinie na forach a pare osób mi ją mocno polecało.

e5c2148ce0.png
    bfarxzdvrmdkqreo.png
  • DebraMorgan Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, cudowna wiadomość

e5c2148ce0.png
    bfarxzdvrmdkqreo.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Nikita!
    Hope, cudowne wiadomości!!! Ja tam od początku wierzyłam, że wszystko będzie dobrze i się wchłonie :)
    wreszcie będziesz spokojniejsza.

My mamy zwykłą, najzwyklejszą wanienkę za jakieś 20-30 zł? Coś koło tego. Nie wiem jakie są inne, bo nie mięliśmy i nie próbowaliśmy. Kiedyś chciałam na początku kupić wiaderko do kąpieli ale tak się cieszyłam, że nie kupiłam, bo jak małą pan dr wsadził w rozwórkę Koszli to by nie weszła. Zresztą do wanienki też się nie mieściła i przez dłuuuugi czas kąpaliśmy ją nad wanienką (mąż trzymał, a ja ją ochlapywałam). Bidula tak płakała... zimno jej było i nie wiedziała co się dzieje. No ale jak już mogłam ściągać rozwórkę na kilka godzin dziennie to dziecko było przeszczęśliwe w kąpieli, zresztą zostało jej do dzisiaj ;)

Jeśli chodzi o ciuszki to ja praktycznie nie kupowałam małej ubranek. Dostawała od dziadków i cioć. Jak już jej kupuję to najczęściej Pepco ;) h&m, c&a rzadko zara czy next.

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy zwykłą wanienkę. Do tego dokupie gąbkę i zestaw gotowy. Młodszego też tak kąpałam i dobrze się sprawdziło, a potem do wanny przeniosłam razem z gąbką i tam miał największą frajdę:)

Co doo ubranek większość też dostaliśmy, ale głównie jak u Ju14, pepco, hm i ca, inne sporadycznie. Jedyne co to kupowałam body na allegro producenta dartomik, całkiem niezłe jakościowo i niedrogie, polecam. Body smyka raczej odradzam, u nas strasznie się rozciągały po kilku praniach. Smyk jak dla mnie to raczej kurtki, kombinezony, bo są dobre. Ewa klucze ma też dobre ubranka dla maluszków jeśli chodzi o body i śpioszki.

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też jakoś za Smykiem nie przepadam. Tak samo wszystko szybko się rozciągało i nawet po praniu gorzej wyglądało niż pepco ;)
    Kombinezony mają super, ale nie wiem jak takie dla chodzących dzieci, bo nie mam od nich. Gdzieś słyszałam, że czasami może się zdarzyć, że przemakają, jak dziecko brodzi w śniegu ;)

Jak się okaże, że u nas będzie chłopak to wtedy będę musiała cosik kupić, bo same dziewczęce mam ;)
    po cichu liczę, że od bratowej dostanę ciuchy po moich chrześniaku, który niedługo skończy pół roku, także w sam raz.

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o ciuchy to ja miałam sporo ze smyka to większośc OK (głownie pajacyki), body wg mnie najlepsze te na początek kopertowe HM i zara, no i bezkonkurencyjny wg mnie jest next - kocham tą firmę za jakość! jeszcze nigdy się nie zawiodłam!
    mam też ful rzeczy z pepco ale wg mnie widać roznice na jakosci, chociaz patrząc na stosunek cena-jakość to wypada niezle :)
    spoko bawełna jest też wg mnie lupilu z lidla.
    my kombinezon pierwszy mielismy z wojcika (boski jest) a kolejne mamy ze smyka i jeszcze nas nie zawiodły :) teraz małody ma 2,5 roku i tarza się w śniegu i jest ok - nie przemaka itp.

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie, lupillu też jest super :)
    zapomniałam o Wójciku, ja uważam, że oni mają tak jak next super jakość (zresztą cenę też ;) ) 5-10-15 też jest spoko.
    Ja dla małej mam jakiś kombinezon odkupiony za 20zł, firmy krzak. Na razie daje radę, ale za rok kiedy będzie w wieku Twojego starszego synka Hope to już muszę jej kupić nowy. Słyszałam bardzo dobre opinie na temat kombinezonów właśnie o Wójciku, Cocodrillo i Tchibo i pewnie tam będę szukała, no ale to za rok ;)

Dzisiaj mam połówkowe (20tc), trzymajcie kciuki :)
    no i może wreszcie się dowiem kto tam się ukrywa :)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Nikita987 Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po córce prawie nic nie mam z ubrań , wszystko poddawałam , cześć pewnie do mnie wróci, a z większych rzeczy to potrzebujemy wózek i materac do łóżeczka, reszta w sumie jest. Ju14 to juz ten czas na płeć wiec pewnie poznacie

• Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju14 daj znać po wizycie:)

Ja dla małego dostałam sporo ubranek po siostrzeńcu męża, w tygodniu mamy podskoczyć po kolejne siaty bo jej mały ma już 10 m-cy i leżaczek z wibracjami. Zobaczymy co to za cudo.

mhsvi09k9an1legs.png
  • Nikita987 Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy taki leżaczek po małej - uwielbiała go i ja tez

• Ju14 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie.... ucielo mi takiego długiego posta...
    Będzie synek

Hope_ lubi tę wiadomość

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwa!!!
    W skrócie:wszystko w porządku

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • DebraMorgan Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju14 gratuluję synka!

e5c2148ce0.png
    bfarxzdvrmdkqreo.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jun gratulacje za synka:) ale będzie wysyp chłopaków:)

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju gratuluję:))

mhsvi09k9an1legs.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ