X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj-Czerwiec 2017 3city
Odpowiedz

Maj-Czerwiec 2017 3city

Oceń ten wątek:
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No za używanym trzeba trochę wcześniej myśleć bo trzeba przeglądać ogłoszenia i szukać czegoś dobrego za super cenę. Chyba ze wszystko jedno jaki wózek się chce. No to wtedy bierzesz co jest. Z nowym tez.. jedziesz w każdej chwili i kupujesz. Tak to można na ostatnią chwilę :)

Kurcze tak sobie myślę... ze ten czas tak leci.. juz większość z nas albo ma za sobą połowę albo zaraz będzie mieć. Szok :) Najlepszy jest czas jak blisko naszych terminów pokolei mamusie piszą "ze melduja się z córeczka albo synkiem przy cycu" :) super sprawa :)

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 09:20

melonova lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i witam nową mamę - na kiedy termin?

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Nikita987 Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin na 8 czerwca

w57v8iikstiza1ib.png w57vrjjg0zvbccpd.png
  • DebraMorgan Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy póki co wózek britax romer b motion plus i fotelik, nosidełko romera. Jesteśmy na etapie porządkowania pokoiku, z którego zrobiliśmy graciarnię:) jak wysprzątamy to czekamy na projekt i zabieramy się za urządzanie:) Przeglądałam ostatnio stronki sklepów z ubrankami i będę czaić się na promocje. Polecacie ciuszki jakiejś konkretnej firmy?
    Czy któraś z Was miała może wanienkę Fisher Price 3w1? Są bardzo skrajne opinie na forach a pare osób mi ją mocno polecało.

e5c2148ce0.png
    bfarxzdvrmdkqreo.png
  • DebraMorgan Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, cudowna wiadomość

e5c2148ce0.png
    bfarxzdvrmdkqreo.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Nikita!
    Hope, cudowne wiadomości!!! Ja tam od początku wierzyłam, że wszystko będzie dobrze i się wchłonie :)
    wreszcie będziesz spokojniejsza.

My mamy zwykłą, najzwyklejszą wanienkę za jakieś 20-30 zł? Coś koło tego. Nie wiem jakie są inne, bo nie mięliśmy i nie próbowaliśmy. Kiedyś chciałam na początku kupić wiaderko do kąpieli ale tak się cieszyłam, że nie kupiłam, bo jak małą pan dr wsadził w rozwórkę Koszli to by nie weszła. Zresztą do wanienki też się nie mieściła i przez dłuuuugi czas kąpaliśmy ją nad wanienką (mąż trzymał, a ja ją ochlapywałam). Bidula tak płakała... zimno jej było i nie wiedziała co się dzieje. No ale jak już mogłam ściągać rozwórkę na kilka godzin dziennie to dziecko było przeszczęśliwe w kąpieli, zresztą zostało jej do dzisiaj ;)

Jeśli chodzi o ciuszki to ja praktycznie nie kupowałam małej ubranek. Dostawała od dziadków i cioć. Jak już jej kupuję to najczęściej Pepco ;) h&m, c&a rzadko zara czy next.

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy zwykłą wanienkę. Do tego dokupie gąbkę i zestaw gotowy. Młodszego też tak kąpałam i dobrze się sprawdziło, a potem do wanny przeniosłam razem z gąbką i tam miał największą frajdę:)

Co doo ubranek większość też dostaliśmy, ale głównie jak u Ju14, pepco, hm i ca, inne sporadycznie. Jedyne co to kupowałam body na allegro producenta dartomik, całkiem niezłe jakościowo i niedrogie, polecam. Body smyka raczej odradzam, u nas strasznie się rozciągały po kilku praniach. Smyk jak dla mnie to raczej kurtki, kombinezony, bo są dobre. Ewa klucze ma też dobre ubranka dla maluszków jeśli chodzi o body i śpioszki.

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też jakoś za Smykiem nie przepadam. Tak samo wszystko szybko się rozciągało i nawet po praniu gorzej wyglądało niż pepco ;)
    Kombinezony mają super, ale nie wiem jak takie dla chodzących dzieci, bo nie mam od nich. Gdzieś słyszałam, że czasami może się zdarzyć, że przemakają, jak dziecko brodzi w śniegu ;)

Jak się okaże, że u nas będzie chłopak to wtedy będę musiała cosik kupić, bo same dziewczęce mam ;)
    po cichu liczę, że od bratowej dostanę ciuchy po moich chrześniaku, który niedługo skończy pół roku, także w sam raz.

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o ciuchy to ja miałam sporo ze smyka to większośc OK (głownie pajacyki), body wg mnie najlepsze te na początek kopertowe HM i zara, no i bezkonkurencyjny wg mnie jest next - kocham tą firmę za jakość! jeszcze nigdy się nie zawiodłam!
    mam też ful rzeczy z pepco ale wg mnie widać roznice na jakosci, chociaz patrząc na stosunek cena-jakość to wypada niezle :)
    spoko bawełna jest też wg mnie lupilu z lidla.
    my kombinezon pierwszy mielismy z wojcika (boski jest) a kolejne mamy ze smyka i jeszcze nas nie zawiodły :) teraz małody ma 2,5 roku i tarza się w śniegu i jest ok - nie przemaka itp.

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie, lupillu też jest super :)
    zapomniałam o Wójciku, ja uważam, że oni mają tak jak next super jakość (zresztą cenę też ;) ) 5-10-15 też jest spoko.
    Ja dla małej mam jakiś kombinezon odkupiony za 20zł, firmy krzak. Na razie daje radę, ale za rok kiedy będzie w wieku Twojego starszego synka Hope to już muszę jej kupić nowy. Słyszałam bardzo dobre opinie na temat kombinezonów właśnie o Wójciku, Cocodrillo i Tchibo i pewnie tam będę szukała, no ale to za rok ;)

Dzisiaj mam połówkowe (20tc), trzymajcie kciuki :)
    no i może wreszcie się dowiem kto tam się ukrywa :)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Nikita987 Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po córce prawie nic nie mam z ubrań , wszystko poddawałam , cześć pewnie do mnie wróci, a z większych rzeczy to potrzebujemy wózek i materac do łóżeczka, reszta w sumie jest. Ju14 to juz ten czas na płeć wiec pewnie poznacie

• Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju14 daj znać po wizycie:)

Ja dla małego dostałam sporo ubranek po siostrzeńcu męża, w tygodniu mamy podskoczyć po kolejne siaty bo jej mały ma już 10 m-cy i leżaczek z wibracjami. Zobaczymy co to za cudo.

mhsvi09k9an1legs.png
  • Nikita987 Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy taki leżaczek po małej - uwielbiała go i ja tez

• Ju14 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie.... ucielo mi takiego długiego posta...
    Będzie synek

Hope_ lubi tę wiadomość

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwa!!!
    W skrócie:wszystko w porządku

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • DebraMorgan Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju14 gratuluję synka!

e5c2148ce0.png
    bfarxzdvrmdkqreo.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jun gratulacje za synka:) ale będzie wysyp chłopaków:)

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju gratuluję:))

mhsvi09k9an1legs.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ