X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj-Czerwiec 2017 3city
Odpowiedz

Maj-Czerwiec 2017 3city

Oceń ten wątek:
  • Marlena_9 Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą cytologią to dziwnie jakoś mam. Po pierwszym porodzie miałam III grupe i dostałam globulki 3 rodzaje żeby to zaleczyć. Po pół roku miałam I grupe, a teraz znów II i martwię się żeby mi się znów nie pogorszyło. Bo te leczenie to nic przyjemnego i już mnie biopsją straszyła położna.
    Też zastanawiam się nad łóżkiem dla córki, ale nie wiem czy 2 latki powinny spać w łóżeczku jeszcze. Jak jest u Was?

qdkk3e5ebgtm4qb3.png
    iv09gu1r7v79jpa0.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zmieniłam łóżko dla synka. Krawędzie są trochę wyższe więc nie wypadnie, ale spokojnie może wyjść. A ma 2'lata i 3 miesiące.
    Ff też lubię, mają fajne jakościowo te ubranka:)

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelkaet poka poka jakie łóżko??

Iga będzie miała jakoś rok i 8miesięcy, no ale siła wyższa, nie kupię przecież drugiego łóżeczka.

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co ile w pl robi sie cytologie?

Co do ubranek rowniez tak jak hope polecam next jakosciowo super a późnej jeszcze bez problemu to sprzedacie
    Ja dla swojej 7 latki w 99% kupuje nexta a pozniej sprzedaje po niej ubranka na stronach polskich i nigdy jeszcze nie mialam sytuacji zeby nie sprzedac rzeczy w dobrej cenie

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię raz do roku, ale chyba robi się raz na 2 lata.

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju14 łóżko takie:

http://allegro.pl/show_item.php?item=6386842917&snapshot=MjAxNy0wMS0wNVQxNDoyNDoxNFo7YnV5ZXI7ZjcwN2EwZmVmNjk0YzQyMDMyNTg3NzZkZTAxYTQ0ZGQ0MDExNTY0Y2MyY2ZkOGM3YjI2YTJlMmJhMzYwZWNmZQ==

Nikita987 lubi tę wiadomość

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa, chyba już kiedyś mi pokazywałaś ;)
    super jest to łóżko, ale ja szukam większego. Takiego 160x70

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju14 mają tez w tym rozmiarze co mówisz identyczne. I też wersja bardziej dla dziewczynek z innym wykończeniem:) zerknij na stronę tego sprzedającego, oni są producentem tylko takich łóżek dla dzieci:)

Ju14 lubi tę wiadomość

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne łóżko:)

My po wizycie. Mały ma 408g a ja dalej plus 4. Wszystko jest z nim w porządku:) Tylko moja szyjka...na początku ciąży miała 4 cm, teraz ma 3,5 muszę uważać. Do końca stycznia muszę zrobić glukozę;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 19:55

Hope_ lubi tę wiadomość

mhsvi09k9an1legs.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Velvet i co na to lekarka? Kazała Ci się oszczędzać bardzo? A coś Cię bolało czy jakieś skurcze masz?

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • ania-06 Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Velvet z tymi szyjkami jest jak z harmonijkami, ja miałam mierzoną w 18 tyg i miała 5cm, potem w 20 tyg miała już tylko 3 cm a w 24 tyg znów 5,4cm :)

p19u43r8xnt2b7ym.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laguna kazał mi tylko nie przeginać z aktywnością. Nic mnie nie boli, żadnych skurczów też nie mam. Mam nadzieję, że będzie ok. Będzie kontrolować teraz co wizytę.

mhsvi09k9an1legs.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz szyjkę 32. Tylko, że ja od samego początku jestem na luteinie. W pierwszej ciąży na tym etapie miałam jakoś 27 chyba. Z wizyty na wizyte skracają mi się ale zatrzymała na 20.
    Urodziłam po skończonym 39tc. Ja pporostu mam krucha szyjkę.

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze myslalam, że jak się skraca to już trzeba leżeć i koniec. Mi zawsze sprawdza ta szyjke bo z kolei moja uroda to taka ze cala ciążę mam twardy i napinajacy się brzuch. I zawsze mówi ze wszystko ok, że ma 4cm i nic złego się nie dzieje. Wiec myślałam że jak już jest mniej to bardzo niebezpieczne. Jednak u każdej z nas to inaczej wygląda.
    A szyjka 5.4 to z kolei długa :) to tak nigdy nie miałam.

Nie mogę się dzisiaj dobudzic. Jakoś tak ciemno w tym mieszkaniu. Jest 9, a ja mam światła zapalone. Oczy mi lecą dosłownie. Ehh.. byle do wiosny

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • DebraMorgan Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po kolejnej wizycie. W sumie w strasznej panice, bo siusiałam na różowo i omal zawału nie dostałam. Potem przypomniałam sobie, że dzień wcześniej wypiłam szklankę kwasu buraczanego...:) ciśnienie do 150 mi skoczyło na wizycie. Wyniki z moczu mam złe, bo dużo leukocytów i niby znowu bakterie. DIsiaj robię powtórzenie, bo może błąd przy pobraniu. Doktor stwierdziła, że z szyjką i z dzidzią wszystko super. Znowu jestem do przodu jeśli chodzi o termin zmiesiączki. Teraz już mam na 30.04. Młody waży 720 g więc w miesiąc przybrał 400g. I tym razem pięknie się pokazał, przez całe badanie się uśmiechał i miał stopę założoną nagłowie

Hope_ lubi tę wiadomość

e5c2148ce0.png
    bfarxzdvrmdkqreo.png
  • Tina85 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, mozna jeszcze do Was dołączyć? Jestem nowa w Trojmiescie, termin mam na 27 czerwca wiec mieszczę sie w majowo/czerwcowym wątku :) moze troche o sobie : mam 31 lat, w Gdańsku jestem od wrzenia tego roku. Mamy juz prawie dwuletniego synka, a teraz w brzuchu pomieszkuje najprawdopodobniej dziewczynka, ale jeszcze za wczesnie, zeby potwierdzić to na 100%

Ju14 lubi tę wiadomość

• Tina85 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szyjki to ja wlasnie przez nią jestem na zwolnieniu, wszystko było ok, aż tu nagle w zeszłym tygodniu okazało sie, ze sie skraca i ma niecałe 3cm, mam nakaz oszczędzania sie i luteinę 3 razy dziennie. W pierwszej ciazy takich przebojów nie miałam, wiec mam nadzieje, ze za dwa tygodnie na wizycie mi sie cudownie wydłuży, podobnie jak u ciebie Ania-06 :)

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lollipop my mamy latek plus kokos z Hevea - jestem mega zadowolona.
    Kumpela miała z innej firmy ale kokos jej się odkształcił po miesiącu - nasz wygląda jak nowy, a młody uzytkuje go 2 lata i 7 miesięcy.
    Do tego ma 10 lat gwarancji :)
    Mój spi na tapczaniku 140x70 (zrobiony z lozeczka + deska z ikea uniwersalna pasuje do wiekszosci lozeczek) a teraz kupimy mu takie 160x80. przesadzalismy go na tapczn jak nie miał 2 lat więc Ju nie martw się :)
    Jak młodszy podrosnie to zmienimy na piętrowe :)

Debra lubię za to ze wsyztsko ok z maluszkiem :) Współczuję infekcji!

dziewczyny wybieracie sie do szkoły rodzenia? jak tak to gdzie?

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • DebraMorgan Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zapisałam :) byłam już na 2 spotkaniach teoretycznych a wczoraj dostałam zaświadczenie od dr, że mogę chodzić na zajęcia ruchowe. Zapisałam się na Kowale do Magmed i jestem zadowolona. Prowadząca jest mega konkretną, fajną babeczką. Słyszałam sporo pozytywnych opinii o SuperMamie, ale mam tam nieco dalej.

e5c2148ce0.png
    bfarxzdvrmdkqreo.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chodzilam chwile do supermamy i tak sobie bylo powiem szczerze, mala klitkowata sala, zaduch i 3 prowadzace bo sie zmienialy
    a na kowale to mi sie nie hcce jezdzic :)

7v8rugpjlukgsvjv.png
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ