X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj-Czerwiec 2017 3city
Odpowiedz

Maj-Czerwiec 2017 3city

Oceń ten wątek:
  • Marlena_9 Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą cytologią to dziwnie jakoś mam. Po pierwszym porodzie miałam III grupe i dostałam globulki 3 rodzaje żeby to zaleczyć. Po pół roku miałam I grupe, a teraz znów II i martwię się żeby mi się znów nie pogorszyło. Bo te leczenie to nic przyjemnego i już mnie biopsją straszyła położna.
    Też zastanawiam się nad łóżkiem dla córki, ale nie wiem czy 2 latki powinny spać w łóżeczku jeszcze. Jak jest u Was?

qdkk3e5ebgtm4qb3.png
    iv09gu1r7v79jpa0.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zmieniłam łóżko dla synka. Krawędzie są trochę wyższe więc nie wypadnie, ale spokojnie może wyjść. A ma 2'lata i 3 miesiące.
    Ff też lubię, mają fajne jakościowo te ubranka:)

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelkaet poka poka jakie łóżko??

Iga będzie miała jakoś rok i 8miesięcy, no ale siła wyższa, nie kupię przecież drugiego łóżeczka.

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co ile w pl robi sie cytologie?

Co do ubranek rowniez tak jak hope polecam next jakosciowo super a późnej jeszcze bez problemu to sprzedacie
    Ja dla swojej 7 latki w 99% kupuje nexta a pozniej sprzedaje po niej ubranka na stronach polskich i nigdy jeszcze nie mialam sytuacji zeby nie sprzedac rzeczy w dobrej cenie

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię raz do roku, ale chyba robi się raz na 2 lata.

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju14 łóżko takie:

http://allegro.pl/show_item.php?item=6386842917&snapshot=MjAxNy0wMS0wNVQxNDoyNDoxNFo7YnV5ZXI7ZjcwN2EwZmVmNjk0YzQyMDMyNTg3NzZkZTAxYTQ0ZGQ0MDExNTY0Y2MyY2ZkOGM3YjI2YTJlMmJhMzYwZWNmZQ==

Nikita987 lubi tę wiadomość

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa, chyba już kiedyś mi pokazywałaś ;)
    super jest to łóżko, ale ja szukam większego. Takiego 160x70

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju14 mają tez w tym rozmiarze co mówisz identyczne. I też wersja bardziej dla dziewczynek z innym wykończeniem:) zerknij na stronę tego sprzedającego, oni są producentem tylko takich łóżek dla dzieci:)

Ju14 lubi tę wiadomość

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne łóżko:)

My po wizycie. Mały ma 408g a ja dalej plus 4. Wszystko jest z nim w porządku:) Tylko moja szyjka...na początku ciąży miała 4 cm, teraz ma 3,5 muszę uważać. Do końca stycznia muszę zrobić glukozę;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 19:55

Hope_ lubi tę wiadomość

mhsvi09k9an1legs.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Velvet i co na to lekarka? Kazała Ci się oszczędzać bardzo? A coś Cię bolało czy jakieś skurcze masz?

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • ania-06 Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Velvet z tymi szyjkami jest jak z harmonijkami, ja miałam mierzoną w 18 tyg i miała 5cm, potem w 20 tyg miała już tylko 3 cm a w 24 tyg znów 5,4cm :)

p19u43r8xnt2b7ym.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laguna kazał mi tylko nie przeginać z aktywnością. Nic mnie nie boli, żadnych skurczów też nie mam. Mam nadzieję, że będzie ok. Będzie kontrolować teraz co wizytę.

mhsvi09k9an1legs.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz szyjkę 32. Tylko, że ja od samego początku jestem na luteinie. W pierwszej ciąży na tym etapie miałam jakoś 27 chyba. Z wizyty na wizyte skracają mi się ale zatrzymała na 20.
    Urodziłam po skończonym 39tc. Ja pporostu mam krucha szyjkę.

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze myslalam, że jak się skraca to już trzeba leżeć i koniec. Mi zawsze sprawdza ta szyjke bo z kolei moja uroda to taka ze cala ciążę mam twardy i napinajacy się brzuch. I zawsze mówi ze wszystko ok, że ma 4cm i nic złego się nie dzieje. Wiec myślałam że jak już jest mniej to bardzo niebezpieczne. Jednak u każdej z nas to inaczej wygląda.
    A szyjka 5.4 to z kolei długa :) to tak nigdy nie miałam.

Nie mogę się dzisiaj dobudzic. Jakoś tak ciemno w tym mieszkaniu. Jest 9, a ja mam światła zapalone. Oczy mi lecą dosłownie. Ehh.. byle do wiosny

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • DebraMorgan Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po kolejnej wizycie. W sumie w strasznej panice, bo siusiałam na różowo i omal zawału nie dostałam. Potem przypomniałam sobie, że dzień wcześniej wypiłam szklankę kwasu buraczanego...:) ciśnienie do 150 mi skoczyło na wizycie. Wyniki z moczu mam złe, bo dużo leukocytów i niby znowu bakterie. DIsiaj robię powtórzenie, bo może błąd przy pobraniu. Doktor stwierdziła, że z szyjką i z dzidzią wszystko super. Znowu jestem do przodu jeśli chodzi o termin zmiesiączki. Teraz już mam na 30.04. Młody waży 720 g więc w miesiąc przybrał 400g. I tym razem pięknie się pokazał, przez całe badanie się uśmiechał i miał stopę założoną nagłowie

Hope_ lubi tę wiadomość

e5c2148ce0.png
    bfarxzdvrmdkqreo.png
  • Tina85 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, mozna jeszcze do Was dołączyć? Jestem nowa w Trojmiescie, termin mam na 27 czerwca wiec mieszczę sie w majowo/czerwcowym wątku :) moze troche o sobie : mam 31 lat, w Gdańsku jestem od wrzenia tego roku. Mamy juz prawie dwuletniego synka, a teraz w brzuchu pomieszkuje najprawdopodobniej dziewczynka, ale jeszcze za wczesnie, zeby potwierdzić to na 100%

Ju14 lubi tę wiadomość

• Tina85 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szyjki to ja wlasnie przez nią jestem na zwolnieniu, wszystko było ok, aż tu nagle w zeszłym tygodniu okazało sie, ze sie skraca i ma niecałe 3cm, mam nakaz oszczędzania sie i luteinę 3 razy dziennie. W pierwszej ciazy takich przebojów nie miałam, wiec mam nadzieje, ze za dwa tygodnie na wizycie mi sie cudownie wydłuży, podobnie jak u ciebie Ania-06 :)

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lollipop my mamy latek plus kokos z Hevea - jestem mega zadowolona.
    Kumpela miała z innej firmy ale kokos jej się odkształcił po miesiącu - nasz wygląda jak nowy, a młody uzytkuje go 2 lata i 7 miesięcy.
    Do tego ma 10 lat gwarancji :)
    Mój spi na tapczaniku 140x70 (zrobiony z lozeczka + deska z ikea uniwersalna pasuje do wiekszosci lozeczek) a teraz kupimy mu takie 160x80. przesadzalismy go na tapczn jak nie miał 2 lat więc Ju nie martw się :)
    Jak młodszy podrosnie to zmienimy na piętrowe :)

Debra lubię za to ze wsyztsko ok z maluszkiem :) Współczuję infekcji!

dziewczyny wybieracie sie do szkoły rodzenia? jak tak to gdzie?

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • DebraMorgan Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zapisałam :) byłam już na 2 spotkaniach teoretycznych a wczoraj dostałam zaświadczenie od dr, że mogę chodzić na zajęcia ruchowe. Zapisałam się na Kowale do Magmed i jestem zadowolona. Prowadząca jest mega konkretną, fajną babeczką. Słyszałam sporo pozytywnych opinii o SuperMamie, ale mam tam nieco dalej.

e5c2148ce0.png
    bfarxzdvrmdkqreo.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chodzilam chwile do supermamy i tak sobie bylo powiem szczerze, mala klitkowata sala, zaduch i 3 prowadzace bo sie zmienialy
    a na kowale to mi sie nie hcce jezdzic :)

7v8rugpjlukgsvjv.png
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ