X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj-Czerwiec 2017 3city
Odpowiedz

Maj-Czerwiec 2017 3city

Oceń ten wątek:
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, znowu ucielo...
    Zawiezli mnie do Wojewódzkiego i dla mnie było ok. Krąży opinia, że w Wojewódzkim dobrze szyją, a ja mocno popekalam, obustronnie szyjka i dość głęboko. Oczywiście bolało krocze ale po dwóch dniach spokojnie mogłam usiąść. A współżycie po porodzie, dla mnie bomba!

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Nikita987 Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja rodziłam w Wojewódzkim i bardzo polecam jakby co, teraz mam cukrzyce i rodzic w Wojewódzkim juz nie będe takze tym razem chyba padnie na Zaspę -no ale czas pokaże :) Do szkoły rodzenia chodziłam kiedyś do mama i ja bo prowadziły ja położne z Wojewodxkiego właśnie :) Myśmy jak zmieniali łóżko dla małej to rehabilitacji odradzali wtedy lateks ale to było pare lat temu to może sie juz pozmieniało :) Dziewczyny macie jakies magiczne sposoby na kaszel?? Kaszle od 19 grudnia i nic mi nie pomaga w poniedziałek mam wizytę u lekarza wiec moze mi cos da na to cholerstwo...

w57v8iikstiza1ib.png w57vrjjg0zvbccpd.png
  • Nikita987 Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W jakich dzielnicach Gdańska mieszkacie ? I ile dzieciaków macie ? Z tego co sie zorientowałam to dla niektórych z Was to 3 czy 4 maluch będzie :)

• ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikita nie tylko Gdańsk:) ja mieszkam w Gdyni:)

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Nikita987 Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj sorry , jakoś nie zanotowałam ze są mieszkanki innych miejscowości :) choć Gdynia to w sumie jak Gdansk :)

• Ju14 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikita, a jaki masz kaszel? Mokry - odrywa się coś, czy suchy - duszący i napadowy?

Ja mieszkam na końcu świata, na wsi - Gdańsk Maćkowy :)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Nikita987 Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duszący i napadowy no meczy mnie ta cholera strasznie...

• Ju14 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikita możesz pić syrop Stodal i do ssania tabl.Isla takie powlekające, nawilżające.

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Tina85 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za opinie co do szpitali, chyba po prostu wybiorę ten najbliżej i w niego bede celować, najwyżej mnie przekieruja gdzies indziej. A jeszcze jedno pytanie- czy we wszystkich szpitalach oferują zzo? Bo tez znajduje sprzeczne opinie. Tak jak przy pierwszym porodzie upieralam sie, ze nie chce żadnego znieczulenia, tak teraz chce i to bardzo :)

• Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znieczulenie z tego co wiem to tylko na klinicznej. Przynajmniej tak było 2 lata temu. Nie wiem jak teraz.
    Co do szpitali to ja rodziłam w każdym z trzech w Gdańsku. Myślę że nie ma znaczenia szpital tylko ludzie pracujący w nim. Wiem, że teraz będę rodzic na Klinicznej. Jedyne czego się obawiam to braku miejsca i tego ze mnie odwioza. A ja akurat i z Zaspy i z Wojewódzkiego mam traumatyczne przeżycia.

Ja tez znieczulenie juz przy trzecim chciałam. I nawet prosiłam ale potem akcja się rozwinęła tak szybko ze nie trzeba było. A teraz nie chce. Jakoś czuje ze dam rade bez. O ile wszystko będzie szło tak jak powinno bo tego się nie przewidzi..

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • Nikita987 Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju14 dzięki za rady, spróbuje tych tabletek bo stodal juz piłam

Ju14 lubi tę wiadomość

• Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znieczulenie już chyba w każdym szpitalu podają. Szwagierka rodziła 10 miesięcy temu w Wojewódzkim i dostała, koleżanka 8 miesięcy temu na Zaspie i też dostała.

Ja czuję coraz mocniejsze kopniaki:)

mhsvi09k9an1legs.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm.. tzn jak ja rodziłam najstarsza czyli 9 lat temu w Wojewódzkim to tez była możliwość znieczulenia ale odpłatnie. Chyba 400 czy 500. A teraz jak? Juz się nie płaci?

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • Marlena_9 Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znieczulenie jest za darmo teraz. Ja rodziłam w Wojewódzkim i pytali od razu czy chcę. Chciałam tylko gaz i teraz wiem, że przy drugim porodzie biorę zoo, bo nie przeżyje tego bólu drugi raz :)

qdkk3e5ebgtm4qb3.png
    iv09gu1r7v79jpa0.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No patrzcie jak się pozmieniało. To dobrze. Kurcze powinnysmy mieć prawo korzystać z tego. Na zachodzie to się dziwią jak ktoś nie chce :)
    Ja to się boje, że po tym znieczuleniu te fazy porodu się wydłuża bo wiem ze i tak może być. No juz nie mówiąc o samym wkluciu bo tego się boje najbardziej i w sumie dlatego się nie zdecyduje..

Od wczoraj boli mnie dół brzucha... :/ juz nie wiem od czego :/

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laguna mnie też coś pobolewa dół brzucha. Tylko, że ja wiem od czego, narobiłam się w kuchni. Dzisiaj robiłam paluchy ziołowe, a na deser brownie z lodami :) wyszły idealne z płynną czekaladą w środku. Mała była zachwycona, bo nie dajemy jej słodyczy, ewentualnie gorzką czekoladę, a dzisiaj nie dość, że mnóstwo gorzkiej czekolady to jeszcze lody ;) oczywiście nie zjadła nawet połowy, bo się zasłodziła i dobrze :)

Ja się nastawiam na poród sn i bez znieczulenia. Już Wam kiedyś pisałam, że u mnie poszło szybciutko więc teraz nastawiam się na to, że też tak będzie i wierzę w to mocno :)

teraz to po tej nowelizacji ustawy we wszystkich szpitalach dostępne jest znieczulenie :) i dobrze! Każda kobieta powinna mieć prawo do rodzenia bez bólu. Żeby jeszcze wszędzie tak respektowali to w jakiej pozycji chce się rodzić, bo wiem, że niestety nie zawsze słuchają...

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i najbardziej jestem przerażona jak dam radę z dwójką maluchów...
    Wszystko wyjdzie w praniu i nie ma co się spinać :)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju14 ja daje z 3 to i Ty dasz z dwójką
    Przede mną wyzwanie z czwórka! :) ale się w sumie nie boje.. jedynie o swoje zdrowie psychiczne :) a tak poważnie to wszystkie sobie damy rade byle maluszki były zdrowe i nic złego się nie działo! To jest najwazniejsze!
    Ja też robiłam obiad, wczoraj rozebralam choinkę i posprzatalam trochę dzisiaj i wczoraj... ale nawet z domu nie wychodziłam. Dzisiaj nawet do kościoła nie szliśmy bo najstarsza ma ponad 40 stopni gorączki :/ wiec aż tak strasznie się nie nameczylam. A boli mnie naprawdę tak ze mi to dokucza. Dobrze ze mam lekarza jutro wiec mnie zbada.

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super, że jutro masz wizytę. Trzymam kciuki!
    Daj znać co powie lekarz,to się trochę uspokoje,chociaż teraz mąż zajął się małą,a ja położyłam wiec mnie już nic nie ciągnie i nie pobolewa.
    Iga dzisiaj bez drzemki,ale jest bardzo dzielna i nie marudzi i nie jęczy;)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się tak mały potrafi układać że swoim kręgosłupem naciska mi na dół brzucha. A poza tym, to już czas żeby się jednak trochę oszczędzać i pierwsze skurcze i twardnienie, ciągnięcia brzucha zaczynają być normą. Mnie też boli i twardnieje, zobaczymy co mi powie lekarz, ja dopiero za 2 tygodnie mam wizytę.

3jgxdqk3twh6kwwl.png
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ