SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj-Czerwiec 2017 3city
Odpowiedz

Maj-Czerwiec 2017 3city

Oceń ten wątek:
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, znowu ucielo...
    Zawiezli mnie do Wojewódzkiego i dla mnie było ok. Krąży opinia, że w Wojewódzkim dobrze szyją, a ja mocno popekalam, obustronnie szyjka i dość głęboko. Oczywiście bolało krocze ale po dwóch dniach spokojnie mogłam usiąść. A współżycie po porodzie, dla mnie bomba!

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Nikita987 Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja rodziłam w Wojewódzkim i bardzo polecam jakby co, teraz mam cukrzyce i rodzic w Wojewódzkim juz nie będe takze tym razem chyba padnie na Zaspę -no ale czas pokaże :) Do szkoły rodzenia chodziłam kiedyś do mama i ja bo prowadziły ja położne z Wojewodxkiego właśnie :) Myśmy jak zmieniali łóżko dla małej to rehabilitacji odradzali wtedy lateks ale to było pare lat temu to może sie juz pozmieniało :) Dziewczyny macie jakies magiczne sposoby na kaszel?? Kaszle od 19 grudnia i nic mi nie pomaga w poniedziałek mam wizytę u lekarza wiec moze mi cos da na to cholerstwo...

w57v8iikstiza1ib.png w57vrjjg0zvbccpd.png
  • Nikita987 Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W jakich dzielnicach Gdańska mieszkacie ? I ile dzieciaków macie ? Z tego co sie zorientowałam to dla niektórych z Was to 3 czy 4 maluch będzie :)

• ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikita nie tylko Gdańsk:) ja mieszkam w Gdyni:)

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Nikita987 Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj sorry , jakoś nie zanotowałam ze są mieszkanki innych miejscowości :) choć Gdynia to w sumie jak Gdansk :)

• Ju14 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikita, a jaki masz kaszel? Mokry - odrywa się coś, czy suchy - duszący i napadowy?

Ja mieszkam na końcu świata, na wsi - Gdańsk Maćkowy :)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Nikita987 Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duszący i napadowy no meczy mnie ta cholera strasznie...

• Ju14 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikita możesz pić syrop Stodal i do ssania tabl.Isla takie powlekające, nawilżające.

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Tina85 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za opinie co do szpitali, chyba po prostu wybiorę ten najbliżej i w niego bede celować, najwyżej mnie przekieruja gdzies indziej. A jeszcze jedno pytanie- czy we wszystkich szpitalach oferują zzo? Bo tez znajduje sprzeczne opinie. Tak jak przy pierwszym porodzie upieralam sie, ze nie chce żadnego znieczulenia, tak teraz chce i to bardzo :)

• Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znieczulenie z tego co wiem to tylko na klinicznej. Przynajmniej tak było 2 lata temu. Nie wiem jak teraz.
    Co do szpitali to ja rodziłam w każdym z trzech w Gdańsku. Myślę że nie ma znaczenia szpital tylko ludzie pracujący w nim. Wiem, że teraz będę rodzic na Klinicznej. Jedyne czego się obawiam to braku miejsca i tego ze mnie odwioza. A ja akurat i z Zaspy i z Wojewódzkiego mam traumatyczne przeżycia.

Ja tez znieczulenie juz przy trzecim chciałam. I nawet prosiłam ale potem akcja się rozwinęła tak szybko ze nie trzeba było. A teraz nie chce. Jakoś czuje ze dam rade bez. O ile wszystko będzie szło tak jak powinno bo tego się nie przewidzi..

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • Nikita987 Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju14 dzięki za rady, spróbuje tych tabletek bo stodal juz piłam

Ju14 lubi tę wiadomość

• Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znieczulenie już chyba w każdym szpitalu podają. Szwagierka rodziła 10 miesięcy temu w Wojewódzkim i dostała, koleżanka 8 miesięcy temu na Zaspie i też dostała.

Ja czuję coraz mocniejsze kopniaki:)

mhsvi09k9an1legs.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm.. tzn jak ja rodziłam najstarsza czyli 9 lat temu w Wojewódzkim to tez była możliwość znieczulenia ale odpłatnie. Chyba 400 czy 500. A teraz jak? Juz się nie płaci?

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • Marlena_9 Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znieczulenie jest za darmo teraz. Ja rodziłam w Wojewódzkim i pytali od razu czy chcę. Chciałam tylko gaz i teraz wiem, że przy drugim porodzie biorę zoo, bo nie przeżyje tego bólu drugi raz :)

qdkk3e5ebgtm4qb3.png
    iv09gu1r7v79jpa0.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No patrzcie jak się pozmieniało. To dobrze. Kurcze powinnysmy mieć prawo korzystać z tego. Na zachodzie to się dziwią jak ktoś nie chce :)
    Ja to się boje, że po tym znieczuleniu te fazy porodu się wydłuża bo wiem ze i tak może być. No juz nie mówiąc o samym wkluciu bo tego się boje najbardziej i w sumie dlatego się nie zdecyduje..

Od wczoraj boli mnie dół brzucha... :/ juz nie wiem od czego :/

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laguna mnie też coś pobolewa dół brzucha. Tylko, że ja wiem od czego, narobiłam się w kuchni. Dzisiaj robiłam paluchy ziołowe, a na deser brownie z lodami :) wyszły idealne z płynną czekaladą w środku. Mała była zachwycona, bo nie dajemy jej słodyczy, ewentualnie gorzką czekoladę, a dzisiaj nie dość, że mnóstwo gorzkiej czekolady to jeszcze lody ;) oczywiście nie zjadła nawet połowy, bo się zasłodziła i dobrze :)

Ja się nastawiam na poród sn i bez znieczulenia. Już Wam kiedyś pisałam, że u mnie poszło szybciutko więc teraz nastawiam się na to, że też tak będzie i wierzę w to mocno :)

teraz to po tej nowelizacji ustawy we wszystkich szpitalach dostępne jest znieczulenie :) i dobrze! Każda kobieta powinna mieć prawo do rodzenia bez bólu. Żeby jeszcze wszędzie tak respektowali to w jakiej pozycji chce się rodzić, bo wiem, że niestety nie zawsze słuchają...

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i najbardziej jestem przerażona jak dam radę z dwójką maluchów...
    Wszystko wyjdzie w praniu i nie ma co się spinać :)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju14 ja daje z 3 to i Ty dasz z dwójką
    Przede mną wyzwanie z czwórka! :) ale się w sumie nie boje.. jedynie o swoje zdrowie psychiczne :) a tak poważnie to wszystkie sobie damy rade byle maluszki były zdrowe i nic złego się nie działo! To jest najwazniejsze!
    Ja też robiłam obiad, wczoraj rozebralam choinkę i posprzatalam trochę dzisiaj i wczoraj... ale nawet z domu nie wychodziłam. Dzisiaj nawet do kościoła nie szliśmy bo najstarsza ma ponad 40 stopni gorączki :/ wiec aż tak strasznie się nie nameczylam. A boli mnie naprawdę tak ze mi to dokucza. Dobrze ze mam lekarza jutro wiec mnie zbada.

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super, że jutro masz wizytę. Trzymam kciuki!
    Daj znać co powie lekarz,to się trochę uspokoje,chociaż teraz mąż zajął się małą,a ja położyłam wiec mnie już nic nie ciągnie i nie pobolewa.
    Iga dzisiaj bez drzemki,ale jest bardzo dzielna i nie marudzi i nie jęczy;)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się tak mały potrafi układać że swoim kręgosłupem naciska mi na dół brzucha. A poza tym, to już czas żeby się jednak trochę oszczędzać i pierwsze skurcze i twardnienie, ciągnięcia brzucha zaczynają być normą. Mnie też boli i twardnieje, zobaczymy co mi powie lekarz, ja dopiero za 2 tygodnie mam wizytę.

3jgxdqk3twh6kwwl.png
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ