X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj-Czerwiec 2017 3city
Odpowiedz

Maj-Czerwiec 2017 3city

Oceń ten wątek:
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DebraMorgan wrote:
    Ju, ja też koniec świata, bo nawet nie Gdańsk a Borkowo

No to jesteśmy sąsiadkami :)
    p.s Ty to masz sklep, a ja firmowy na mleczarni :)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DebraMorgan wrote:
    No ja od razu po potwierdzeniu ciąży poszłam na zwolnienie. W zeszłym roku dzieciaki w przedszkolu mnie zaraziły ostrym zapaleniem dróg oddechowych i brałam silny antybiotyk, nie wiedząc jeszcze, że jestem w ciąży. Skończyło się poronieniem i bardzo możliwe, że to była przyczyna. Moja dr od razu powiedziała, że nie ma możliwości, bym chodziła do pracy. Tym bardziej, że rodzice potrafią przyprowadzać dzieci w katastrofalnym stanie i tłumaczyć to uczuleniem.

Moje dziecko nie chodzi do żłobka, ale właśnie też się nasłucham od znajomych, że nafaszerują tego malutkiego człowieczka lekami i wio do przedszkola, a późnije leki przestają działać...
    Najłatwiej jest się wykręcić uczuleniem czy alergią, bo u tak małych dzieci nikt tego nie sprawdzi. Dopiero wszelkie testy są po 4rż, więc...

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny, a ja już 6kg na plusie... no i nie mogę oprzeć się słodyczom. Straszne to jest, bo w ogóle nie czuję przesłodzenia. Aż się boję jak będę robić krzywą cukrową co z tego wyjdzie...

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cały czas 4 kg na plusie. Dziś mały znów tak szalał, że aż cały brzuch mi się ruszał. Mój mąż nagrał filmik ze skaczącym brzuchem:)
    Ja mieszkam w Nowym Porcie.

mhsvi09k9an1legs.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakiś dobry przepis na pleśniaka? Tak jakoś mnie naszła ochota :)

mhsvi09k9an1legs.png
  • Marlena_9 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam na Oruni Dolnej, Trakt św. Wojciecha.
    Miała któraś z Was rozejście spojenia łonowego w ciąży? Mam taki ból już od tygodnia, że ani leżeć, ani sedzieć ani chodzić nie moge bez bólu. Do tego kręgosłup mi siada. Wizyte mam dopiero 8 lutego i nie wiem co robić.

qdkk3e5ebgtm4qb3.png
    iv09gu1r7v79jpa0.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena moja koleżanka miała. Wierzę, że można oszaleć. Miała jakiś pas stabilizujący miednicę. Musiała mocno ograniczyć aktywność fizyczną poza tym kąpała się w jakiś olejkach eterycznych coś w rodzaju aromaterapii ale to nie pomagało. Najbardziej pomógł jej ten pas. Jeśli masz możliwość wcześniej to skontaktuj się może chociaż ze swoją położną i podpytaj.

mhsvi09k9an1legs.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju14 spokojnie :) ja cały czas jem słodkie. Naprawdę.  Tez nie czuje przeslodzenia. Jem po sniadaniu, po obiedzie a na wieczór to takie ilości ze hej. Teraz w piątek robiłam glukozę i wyszła w normie :) a też się bałam :)

Dziewczyny ja mam 10 juz na plusie. Matko sama w to nie wierzę! No ale co się dziwić jak ja tyle jem.

Ja mieszkam na Morenie :)

A zapnialam napisać ze jesteśmy po wizycie.  Mała waży 800gr juz :) ale wciąż nogami do wyjścia.  A tak ogólnie to wszystko w porządku :)

Hope_ lubi tę wiadomość

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • DebraMorgan Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety tak się zdarza, że dzieciaczki na lekach półprzytomne są przyprowadzane, zimne jak lód a spocone i samemówią, że są chore☹️ Co do słodyczy, to jutro będę robić ciacho a'la batonik Kinder Country:) dam znać, czy warto się pobawić. Ale bomba kaloryczna będzie solidna :) ja wcinam codziennie coś słodkiego, cukier mam idealny a waga 0.5 kg na plusie:)

e5c2148ce0.png
    bfarxzdvrmdkqreo.png
  • DebraMorgan Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju, oglądaliśmy mieszkanie na Maćkach :) ale wybraliśmy Borkowo ze względu na komunikację

e5c2148ce0.png
    bfarxzdvrmdkqreo.png
  • Tina85 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po panice, okazało sie, ze szyjka nadal 30mm, Pani Doktor na SOR musiała zle zmierzyć. Moze szału nie ma z tymi 30mm ale to jednak pol centymetra wiecej! Z dzieckiem wszystko dobrze no i chyba bedziemy mieli dziewczynkę, ale jeszcze nie potwierdzone na 100% :)

Co za ulga!

Hope_, Ju14 lubią tę wiadomość

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tina super, ze z szyjką ok!

Ja dziewczyny z kompa to pisze w notatniku i przeklejam tutaj, to wtedy nic nie ucina :)

Gratluje płci :)

Ja z moreny.

Noi od wczoraj czuję ruchy :) Takie, ż epod ręką ich nie czuć, ale na pewno nie są to jelita :P

Ju14 lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena jesli chodzi o spojenie lonowe, to mnie nawala przeokrutnie, jakide, siedze leze, najgorzej jak chce sie przekrecic z boku na bok, wstac, zgiac nogi lezac na boku czy zalozyc noge na noge - mowilam o tym 3 lekarzom i zaden z tego sobie nic nie zrobil, powiedzieli, ze rozejscie jest mega rzadkim schorzeniem i jedyne co to lekarka mi zaproponowala zwolnienie, tj namawiala na nie usilnie, bo mowi ze moze to poglebiac zbyt dlugie siedzenie, ale ja jeszcze musze popracowac...

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaktualizowałam listę o płcie jakby coś się nie zgadzało dajcie znać :)

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Nikita987 Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez z Moreny :) Jesteście ze starej czy nowej Moreny? Tina dobrze ze szyjka ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 11:39

w57v8iikstiza1ib.png w57vrjjg0zvbccpd.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tina super, że wszystko ok :)
    DebraMorgan no z komunikacją jest słabo, ale nie narzekam, w końca dwa autobusy dojeżdżają :)
    ja pracowałam we Wrzeszczu to spoko było, ale jak przenieśli mnie na Morenę to już dla mnie masakra... musiałam idealnie podpasować połączenie to niecała godzinka, a jak miałam obsuwę to prawie dwie...

Hope super wiadomości!! Wreszcie maluszek postanowił się ujawnić :)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Lollipop_ Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tina dobrze że wszystko ok :)

Hope w końcu się doczekałaś :) co do listy to ja będę miała synka i termin mam na 27.06 ;)

Też słyszałam że rodzice dają chore dzieci do przedszkola i wysyłając syna obawiałam się tego ale o dziwo u nas jest ok :) tzn wiadomo są smarkające dzieci i czasami słyszę że jakieś kaszlnie ale ja syna też daję z katarem czy jak kaszle. Kiedyś próbowałam go trzymać pod kloszem ale odkąd jest córka to odpuściłam ;) córka to prawie ciągle ma katar więc non stop powinniśmy w domu siedzieć.

Ju pamiętam że jak byłam w ciąży z córką to strasznie się denerwowałam jak dam radę. Panikowałam że nie ogarnę tego i co ja synowi zrobiłam że już nie będę tylko dla niego ;p na początku nie ukrywam że było bardzo ciężko ale teraz jest ok :)

też jestesmy po wizycie, z maluchem wszystko ok, waży 183g :) za miesiąc usg połówkowe.

mówicie swoim dzieciom że będą miały rodzeństwo? my jeszcze nie mówiliśmy, ciągle to odkładam. ale chyba w końcu trzeba. córka pewnie i tak nie zrozumie ale syn tak, ciekawe czy się ucieszy :) poprzednio do końca nie docierało to do niego i mówił że nie będzie miał siostry.

• Marlena_9 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie poczekam i nie będę panikować. Dziś mnie troche mniej boli. Nie wiem, może sie troche przeforsowałam. Z małą na sankach ostatnio tylko chodze na spacery bo chodniki nie odśnieżone i wózkiem nie da sie jechać.
    My już powiedzieliśmy córce, że będzie mieć braciszka i nawet rozmawia do brzucha i mosia mi daje do pępka dla dzidziusia :) Najbardziej się boje, jak maleństwo będzie spać przy takim głośnym urwisie...

qdkk3e5ebgtm4qb3.png
    iv09gu1r7v79jpa0.png
  • Tina85 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez juz powiedzieliśmy synkowi, ze mama ma dzidzie w brzuchu- on raczej nie rozumie co to znaczy miec siostrzyczkę lub braciszka, ale narazie pokazuje na brzuch i sie cieszy. Ja sie oczywiscie stresuje bo synek jest bardzo mamowy, do tego stopnia ze nie moge wyjsć do drugiego pokoju bo jest rozpacz, wiec jestem przerażona wizja jednego dziecko uwieszonego u nogi a drugiego u cycka ;)

• ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku mówiłam mojemu że będzie dzidziuś i że jest w brzuszku, ładnie się zachowuje, głaska brzuch, daje buziaki, nawet jak ostatnio znajoma przyniosła miesięcznego malucha, to zaglądał i głaskał go, ale zazdrosny pewnie będzie, w końcu mama jest tylko dla niego.

3jgxdqk3twh6kwwl.png
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ