X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj-Czerwiec 2017 3city
Odpowiedz

Maj-Czerwiec 2017 3city

Oceń ten wątek:
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laguna do Brzóski idziesz jutro? :)

mhsvi09k9an1legs.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelkaet no masz rację. Jakby nie było mi się juz 7 miesiąc zaczął. Tylko ja z tych ruchliwych osób i słowo oszczędzaj się ciężko mi w życie wprowadzić :) ale tak jak mówię tez nie robiłam niewiadomo czego. No ale widocznie wystarczyło tymbardziej ze ja ten brzuch mam naprawdę spory..

Velvet tak tak... jutro idę do brzoski. W piątek podejrzalam wyniki i test glukozy wyszedł ok ale mocz mi się w ogóle nie zmienil. Czyli dalej mam bakterie. Chce jutro rano zawieźć mocz na posiew żeby do wizyty były wyniki. I tak się zastanawiam czy jeśli to mój mąż zawiezie to oni to przyjmą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 20:03

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tina85 - ja nie chcę zaspy bo mam mega traume, chyba, że z maluchem będą wskazania, że tam, ale mam nadzieję, że nie. Póki co celuję w wojewódzki, a jeśli dojrzeję do tego, że kategorycznie nie chcę próbować SN to chyba kartuzy. Tam ponoć ze wskazaniem na CC wpisują w zeszyt i od kilku osób słyszałam, że opieka jak w prywatnym.
    Jeszcze mamy na szczęście sporo czasu by zdecydować :)

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laguna powinni przyjąć, tylko ja zawsze dawałam mężowi swój dowód do tego:)
    Ja też byłam dziś u Brzóski;))

mhsvi09k9an1legs.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjęli.. ale wynik posiewu dłużej niż jeden dzień. Gdzieś z 3 dni. Trochę szkoda.
    A co u Ciebie po wizycie? My idziemy na 18.20. Wiec jeszcze troszkę.

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dajcie znać jak tam wizyty się udały :)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak bo muszą te bakterie wyhodować. Ja byłam z samego rana tylko po zwolnienie. Musiałam czekać 2 godziny bo takie opóźnienie było, zapłaciłam 110zł za to i wizyta trwała minutę. Tylko wpisała w kartę i dała do rejestracji żeby dziewczyny wypisały L4. Mój lekarz tak mnie załatwił, że przełożył mi wizytę, a zwolnienie mi się dziś kończyło. Brzóska mi wypisała, do końca miesiąca. 31 stycznia mam tą przełożoną wizytę.

mhsvi09k9an1legs.png
  • kasztanova Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja też dziś byłam u Brzóski ;) już wiemy że na pewno będzie dziewczyna.

Starszą córę rodziłam 1,5 roku temu na zaspie chociaż chciałam w wojewodzkim. Odwieźli mnie karetka bo nie było miejc. Tym razem znowu jedziemy do wojewódzkiego, może sie uda ;)
    Jesli chodzi o gdanskie porodowki to poziom jest wyrownany ale na zaspie wielu rzeczy brakuje: Zaczynajac od usg glowy i brzucha ktore robia maluchom w wojewodzkim a na zaspie nie, a konczac na krzesle i czajniku w pokoju. Tak czy siak wszystko zależy od położnych na jakie sie trafi. Na zaspe wiec nie nazekam, szpital jak szpital. Przeżyłam 7 dni i jesli bedzie trzeba to moge rodzic tam znowu.

Hope_ lubi tę wiadomość

• Tina85 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za opinie. Sama miałam okazje zwiedzić szpitale w zeszły weekend, wyłożyłam sie na jednym z tych super odświeżonych chodników! Na szczęście upadłam na plecy a nie na brzuch, byłam na IP w Klinicznym, ale odesłali mnie do Wojewódzkiego, tam po sprawdzeniu wszystkiego okazało sie, ze z dzieckiem wszystko ok (ufff) a ja sie po prostu poobijałam. Za to po zmierzeniu na IP szyjka ma juz tylko 25mm i kształt Y, wiec jutro kontrola u prowadzącego i zobaczymy co dalej. Co za stres!

• ania-06 Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tina doskonale Cie rozumiem, bo w pierwszej ciąży leżałam 6 tygodni w szpitalu z powodu krótkiej szyjki, a w sumie to leżałam 3 miesiące w domu. Wiem co to za stres i jak odlicza się każdy dzień, byle dotrwać do 28 tygodnia... Na pocieszenie Ci powiem, że urodziłam w 41 tyg, ale musisz się bardzo oszczędzać, ja wstawałam tylko do łazienki. Może założą ci szew albo pesar. Daj znać po wizycie co lekarz powiedział, masz jakiegoś dobrego lekarza prowadzącego?

p19u43r8xnt2b7ym.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży ok.6 miesiąca miałam szyjkę 20mm i musiałam aplikować luteine i nie dźwigać tylko więcej odpoczywać i leżeć.

Kasztanowa gratuluję córeczki :)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały 8miesiąc leżałam ostatnio, tydzień w szpitalu i 3 w domu, ale miałam już rozwarcie na 2 palce. Ordynator mi powiedział że jak skończę 37 tydz to mogę wracać i tak wstałam w pierwszy dzień 38 tyg, pojechaliśmy się przespacerowac i na drugi dzień rano wody mi odeszły. Więc dziewczyny oszczędzajcie się jak się już coś dzieje.

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Tina85 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz juz wczesniej cos wspominał o możliwości założenia szwu bądź pessara, narazie jestem dobrej mysli i mam nadzieje, ze oszczędniejszy tryb życia wystarczy. Jesli okaże sie, ze potrzebne jest jakies wsparcie dla szyjki to oczywiscie sie zgodzę, moze nawet tak byłoby lepiej, bo byłabym spokojniejsza wiedząc ze cos tam ta szyjkę trzyma. Zobaczyny co doktor jutro orzeknie.

• DebraMorgan Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju, ja też koniec świata, bo nawet nie Gdańsk a Borkowo

Ju14 lubi tę wiadomość

e5c2148ce0.png
    bfarxzdvrmdkqreo.png
  • DebraMorgan Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nerwy mi puszczają za każdym razem jak coś piszę, bo ucina mi 90%. Gdańsk widzę z okna:) My bardzo mocno nastawiamy się na Kliniczną. W zasadzie to nawet nie biorę pod uwagę innego miejsca. Wprawdzie moja doktor już tam nie pracuje, ale wszyscy ją świetnie znają. Są tam od niej znajome mi położne, no i 2 razy już tam leżałam i nie narzekałam.

e5c2148ce0.png
    bfarxzdvrmdkqreo.png
  • Nikita987 Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po wizycie wszystko ok. Mój dr ciagle na zwolnienie naciska , Wasi tez tak maja ze uważają ze w ciąży to na zwolnienie ? Na połówkowe zapisałam sie do dr Lenckowskiej

Hope_ lubi tę wiadomość

w57v8iikstiza1ib.png w57vrjjg0zvbccpd.png
  • kasztanova Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tina, odpoczywaj ile możesz!
    niestety leżenie jest fajne ale przez 1 dzień, potem to katorga, ale czego nie robi się dla dziecka ;)

• ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikita może za dużo Twój lekarz widział. Kobiety pracują do upadłego a potem są problemy. Jezelie nie masz bardzo wymagającej pracy to się nie przejmuj, gorzej jest z tymi co mają w pracy stres lub pracują fizycznie.

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Nikita987 Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i przytyłam juz 3 kg... takze rosnę i rosnę...

w57v8iikstiza1ib.png w57vrjjg0zvbccpd.png
  • DebraMorgan Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja od razu po potwierdzeniu ciąży poszłam na zwolnienie. W zeszłym roku dzieciaki w przedszkolu mnie zaraziły ostrym zapaleniem dróg oddechowych i brałam silny antybiotyk, nie wiedząc jeszcze, że jestem w ciąży. Skończyło się poronieniem i bardzo możliwe, że to była przyczyna. Moja dr od razu powiedziała, że nie ma możliwości, bym chodziła do pracy. Tym bardziej, że rodzice potrafią przyprowadzać dzieci w katastrofalnym stanie i tłumaczyć to uczuleniem.

e5c2148ce0.png
    bfarxzdvrmdkqreo.png
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ