Maj-Czerwiec 2017 3city
-
WIADOMOŚĆ
-
Melonova a do kogo chodzisz? Gratuluje córeczki
u nas tez dziewczynka
to Wasza pierwsza? Bo nie pamiętam..
Ja przygotowania do świąt juz zaczęłamwczoraj wstawiłam bigos i zakwas na barszcz. I zrobiłam farsz na ruskie pierogi. Jeszcze musze dzisiaj dorobić farsz z kapusty i grzybkow i dzisiaj wieczorem zabieramy się z mężem za pierogi. I dzień przed wigilia zrobię resztę. A no i co najważniejsze to dzisiaj kupujemy juz choinkę
-
Melonowa gratuluje dziewczynki
ja nie moge sie jutrzejszej wizyty doczekac, licze ze dzidzia pojdzie w slad za rodzenstwem ktore robilo prezent mamie na urodziny i sie ujawnialo i zrobi nam prezent na swieta
ja tez sporo place za wizyte ale nie zaluje ani zlotowki. zawsze wszystko jest dokladnie sprawdzone i wychodze zadowolona. i co istotne lekarz tak umawia ze nie trzeba czekac godzine albo i wiecej na swoja kolej
co do swiat to ja w tym roku tylko pierniczki robilam i planuje jeszcze jedne ciasteczka zrobic. w Wigilie i drugi dzien swiat idziemy w gosci wiec nic nie robie. jedynie jesli okaze sie ze w pierwszy dzien swiat bedziemy w domu to zrobie cos na obiad ale to i tak w piatek dopiero -
Melonova gratulacje córeczki!
No to ja też tak płacę. Zaczęłam się zastanawiać czy jakoś przesadnie dużo, ale widzę, że Ci bardzo dobrzy ginekolodzy to tak biorą 250-300.
My dzisiaj kupiliśmy choinkępołożyłam właśnie małą spać i słyszę, że sobie rozmawia z pluszakami, mąż poszedł biegać, a jak wróci i mała wstanie to po obiedzie będziemy ubierać choinkę
zobaczymy jak długo postoi
Zrobiłam pierniki, a w piątek będę robiła rybę i pralinki ala rafaello, a mąż będzie kroił na sałatkę.
Na Wigilię i Święta jedziemy do moich rodziców także nic więcej nie muszę przygotowywać -
Nie wiem czemu, ale moje wiadomości są wysyłane w niewielkich fragmentach
Dalsza część:
Ale na szczęście udało się wszystko sprawdzić i jest w porządku.
Oczywiście film i tak nagrany, ale może za miesiąc będzie lepiej:)
Co do wizyt to też zapłaciliśmy teraz 300.
Nam w tym roku też się udaje ze świętami:) Dostałam zresztą zakaz robienia czegokolwiek(ze względu na bóle kręgosłupa) , bo zawsze to ja ogarniam pierogi.
Niemniej w pierniczki i tak się pobawię
Choinkę mamy niestety sztuczną ze względu na parkiet, ubierać pewnie będziemy jutro:) Ale większość dekoracji już wystawiona:) teraz szykuję świąteczne piosenki do auta:) -
Witajcie,
DebraMorgan cieszę się, że usg pomyśleJa też za wiele nie mogę robić. Jeszcze w zeszłym tyg. miałam plamienia. Bardzo bym chciała okna umyć ale muszę sobie podarować.
Laguna ja chodzę do dr Grzybowskiego, płacę 220 zł za wizytę. Wizyta trwa 1 h. 12 stycznia mam połówkowe. To będzie nasza druga dziewczynka.
Hope u nas z imieniem to samo. Ja chciałam Marysie ale m. nie chce. 3mam kciuki za wizytę !
Ju14 ja choinkę w środę będę ubierać, już nie mogę się doczekać.
Lollipop ja też idę w gości ale chciałam bym coś zrobić ale chyba się nie da.
-
My też w gości idziemy. W Wigilię do rodziców moich, a w pierwszy dzien świat do teścia. Ale ja lubię coś porobić. Mi to tak zależy żeby dzieciaki czuły zapach świat
a póki się dobrze czuje to co mi szkodzi.
Okna pomyłam sobie ale na raty. Jeszcze mi dwa zostały
Melonova za wizytę 220 ale jak masz np usg połowkowe to płacisz coś dodatkowo? Czy to juz wszystko zawsze w tej samej cenie?
A pierniczki to pieklysmy jakoś u szwagierki 3 grudnia i juz po pierniczkach) były pyszne
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 11:21
-
Melonova a w ktorym tyg dowiedzialas sie ze bedzie dziewczynka? ja dzisiaj mam usg genetyczne u dr Grzybowskiego
tez bym cos porobila na swieta ale u nas nie mial by kto tego jesc... wiec robic zeby wyrzucic to mi sie nie oplaca.
my choinke bedziemy ubierac w piatek lub w sobote dopiero. maz mi jutro wyjezdza i wraca dopiero we czwartek w nocy a jeszcze nawet kupionej nie mamy. -
My choinkę może jutro. Dziś mimo urlopu kierownik mnie wezwał do siebie i w prezencie świątecznym nie przedłuży mi umowy na dotychczasowych warunkach. Mi i jeszcze dwóm innym. Zajebiście po prostu. Jestem zatrudniona przez agencję pracy i nie mają obowiązku mi umowy przedłużyć i oczywiście tego nie zrobią. Kierownik zaproponował umowę zlecenie albo o dzieło. Na g...mi to. Nic mi to nie da. Jutro mam wizytę u dr Mastalerz koleżanka mi odstąpiła swoją. Wezmę zwolnienie potem już od swojego lekarza prowadzącego. Muszę iść się dowiedzieć w zusie bo wydaje mi się, że mimo,że umowa wygasa to płaciliby mi do dnia porodu.
-
U nas choinka już ubrana,pierniczki upieczone. Na święta jedziemy do rodziców, więc nic więcej poza prezentami nie musimy już robić
A maluszek zadowolony z choinki, Mikołaja i atmosfery swiatr. Jutro mamy połówkowe, może i my się dowiemy przed świętami kto u mnie mieszka:)
-
Termin mam na 3 maja:)
Przy umowie o prace, nie na zastepstwo, jest obowiazek przedluzemia do dnia porodu w przypadku, gdy jest juz 3 miesiac ciazy. Wtedy nalezy sie rowniez roczny zasilek macierzynski wyplacany juz przez zus. Mi sie udalo z umowa, bo mam na zastepstwo wlasnie do konca lipca, wiec mieszcze sie w terminie:))))
Ale niestety w przypadku umowzlecen, o dzielo to juz nie dziala. -
Lollipop w 13 tygodniu już lekarz mówił, że dziewczynka. W pierwszej ciąży też się w tym czasie dowiedziałam. Wg gin. raczej się nie zmieni.
Laguna usg genetyczne, połówkowe to jakoś 400 zł ;/ bardzo dużo ale po moich przeżyciach wolę zapłacić i spać spokojnie.
-
Velvet to współczuję bardzo. Pewnie się nie spodziewałas. Co za chamstwo.. kobieta w ciąży i jeszcze przed samymi świętami taki w sumie stres.. ale do porodu umowę masz? Czy mimo ciąży teraz nie przedłuża umowy? Chyba tak nie można? Ja z pierwszą córka tez umowę miałam do porodu. Byłam na zwolnieniu i otrzymywałam 100% wynagrodzenia. A potem po porodzie należał mi się nornalnie macierzyński.
Zaczynam się poważnie zastanawiać czy moje dziecko w brzuchu w ogóle śpi.. wiem ze to brzmi śmiesznie.. ale gdy się kładę spać ona kopie. Gdy wstaje kopie. Potem czuje jak się kręci przez cały dzień. Średnio co godzinę mnie kopnie. Moze nawet czesciej. Nie powinna więcej tam spać? W dzień tak się mówi ze dziecko śpi bo jest kołysane. W nocy to nie wiem bo nie czuje.. żadne z moich dzieci nie było tak aktywne. Teraz też leżę spokojnie jest prawie 24 zaraz a ona kopie....Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 23:36
-
jestesmy po wizycie i intuicja mnie znowu nie zawiodla- bedzie chlopak
Melonova tez w 13 tyg sie dowiedzielismy. ale cena mnie troche powalila. kojazylam.ze w 2015 za polowkowe placilam 270 a teraz 320... duzo ale warto bo wszystko sprawdzone
Laguna kiedys sluszalam.ze jak dziecko jest aktywne w brzuchu to pozniej jest spokojnetakze tylko sie cieszyc i tego trzymac
Hope_ lubi tę wiadomość