X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj-Czerwiec 2017 3city
Odpowiedz

Maj-Czerwiec 2017 3city

Oceń ten wątek:
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też żartuje i mówi, że będzie Alfred. Tak na poważnie to bierzemy pod uwagę Adasia, Bartka, Jasia, Kacpra, Antka i Grzesia.
    Laguna ja termin trzymam w razie co:))Jak się zarejestrujesz i będzie Ci pasowało do tygodni to wtedy odwołam. Mogę Ci na priv podać dane i możesz się zarejestrować na moje miejsce:)

Hope_, Laguna lubią tę wiadomość

mhsvi09k9an1legs.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Velvet zrobimy tak: ja się zarejestruje i podam Ci moje dane.. a Ty jak zadzwonisz to powiesz ze chciałabyś oddać termin koleżance. I podasz moje dane. Dasz mi znać i wtedy ja zadzwonię potwierdzić. Pasowaloby Ci tak? Bo myślę że to Ty byś musiała im to powiedzieć jako ta oddająca termin. O ile w ogóle oni na takie coś pójdą.. ciekawa jestem.. ten 28 grudnia byłby idealny bo to będzie 22 tydzień. To już ostatni dzwonek.
    Ja w ogóle nie wiem jak to się stało. Najpierw sobie myślałam że mam jeszcze kupę czasu a tu nagle się martwię czy dzidzia nie będzie za duża.. no szok.

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma sprawy, mozemy zrobic i tak;) To napisz mi na priv.

mhsvi09k9an1legs.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba musisz mnie dodać do tych przyjaciółek bo inaczej nie mogę Ci wysłać prywatnej wiadomości.. albo po prostu ją nie umiem..

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba tak ale jak to zrobić...

mhsvi09k9an1legs.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba się udało:)

mhsvi09k9an1legs.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka tu u nas poweekendowa cisza:) jak maluszki? U mnie coś słabo ostatnio kopie, odzywa się głównie nocą, albo jak coś słodkiego dostanie:) w przyszłym tygodniu planowo połówkowe,może się dowiem kto tam mieszka:)

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie :) hehhe
    Mam Cię wciąż jako znajoma.. nie mogę nic do Ciebie wysłać

U mnie mała chyba w ogóle nie śpi. Cały czas się odzywa.. i coraz mocniej zaczynam czuć.. będzie silna baba :)

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • Lollipop_ Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie macie ze juz plec znacie :) ja mam wizyte za tydzien i bym chciala poznac plec ale raczej nie ma szans bo to 13 tydzien bedzie dopiero ;) a Wy kiedy poznalyscie plec?

u nas leci dzien za dniem niewiadomo kiedy. brzuch mi tak wywalilo ze hej! w poprzednich ciazach na koncowce wygladalam jak bym z blizniakami byla wiec teraz to chyba bedzie jak z trojaczkami haha

co do imienia to u nas bedzie Zuzia lub Krzyś chyba ze uda mi sie meza przekonac do Jasia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 14:41

• Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laguna musisz zaakceptować prośbę, bo Cię dodałam.
    Lollipop ja teraz w 17 się dowiedziałam kim jest maluszek.
    Ruchów jeszcze nie czuję, ale to pierwsza ciąża może dlatego. Nie mogę się już doczekać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 14:47

mhsvi09k9an1legs.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Velvet ja też Cię wcześniej dodalam.. tzn wysłałam zaproszenie. Ale już mniejsza z tym bo zadzwoniłam dzisiaj i termin mam na 15 grudnia. Wiec super. Ale bardzo Ci dziękuję za chęć odstąpienia terminu :)
    A ja w pierwszej ciąży ruchy poczułam chyba kolo 20 tygodnia wiec późno. Ale właśnie tak to jest w pierwszej ciąży.

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laguna super:) To ja jutro dzwonię i zwalniam termin. Swoją drogą ciekawe gdzie można zaakceptować to zaproszenie do przyjaciółek. Nie wyświetla się nigdzie wiadomość o żadnym takim zaproszeniu.

mhsvi09k9an1legs.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzę już. Trzeba wejść w wiadomości i tam są powiadomienia i zaproszenia :)

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • ania-06 Koleżanka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lollipop ja się dowiedziałam jaka płeć w 10 tygodniu :) I na każdym kolejnym usg się potwierdziło, że syn. W poprzedniej ciąży dopiero w 20 tygodniu.

p19u43r8xnt2b7ym.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży dopiero w 23 tygodniu wiedziałam kto tam jest:) pierwszy kopniak w 18, a potem 2 tygodnie ciszy, dopiero później się rozkręcił. Teraz pierwsze ruchy ok 14 tygodnia, nieregularne. Za to wczoraj dało ki maleństwo popalić:)

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej :)
    Ja w pierwszej ciąży ok.21 tygodnia poczułam. Teraz jestem w 16 i nadal cisza. Jutro mam wizytę i już się nie mogę doczekać. Może się dowiem czy mała będzie miała brata czy siostrę :)
    Dziewczyny przypomnijcie mi drugie usg to genetyczne czy tam połówkowe to jakoś do 22 tc?
    Co do imion to nawet nic z mężem jeszcze nie rozmawialiśmy. Córka czekała prawie do 9 miesiąca na imię i pewnie teraz też tak będzie ;)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • pszczołłaa Koleżanka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, u mnie pierwsze ruchy przypominały latanie motylka i to w 16 tygodniu, będę miała 2 synka ;-)

Hope_ lubi tę wiadomość

201704154562.png

201002054662.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak usg połowów do 22 tygodnia. Ja teraz idę w czwartek do preisa i będzie to pierwszy dzień 21 tygodnia wiec idealny czas.
    My się zastanawiamy nad Zosia. Tzn podoba nam się Zosia ale już Zofia to średnio.. chyba tez do ostatniej chwili będziemy się zastanawiać.

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • ania-06 Koleżanka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Pszczołłaa :) Dziewczyny myślałyście już, w którym szpitalu chcecie rodzić? Ja chyba na Zaspie bo mieszkam obok i mam lekarza stamtąd, ale martwi mnie brak zzo, fajnie jest mieć chociaż tę świadomość, że jest dostępne. W ogóle słyszałam, że tu w Gdańsku tatuś nie może wchodzić na salę poporodową, faktycznie jest to respektowane? Bo przy pierwszym dziecku (rodziłam w Krakowie) mąż był cały czas przy mnie i pomagał mi przy małej, tak samo przy dziewczynie, z którą leżałam ciągle ktoś był, ja przez pierwszą dobę nie byłam w stanie w ogóle podnieść córki a na tyłku siadłam po miesiącu. Czy w takim razie można liczyć na położne czy tylko na siebie?

p19u43r8xnt2b7ym.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 06 w Trójmieście chyba w ogóle nie można wchodzić na sale poporodowe. Masz tylko na początku dwie godziny po porodzie z dzieckiem, gdy możesz być z ojcem. Ma to chyba więcej plusów. Ja urodziłam w Gdyni poprzednio i wtedy też tak było. Położne były pomocne, ale głównie Ty się zajmujesz dzieckiem. Ale przynajmniej nie chodzili Ci obcy ludzie i swobodnie można się czuć.

3jgxdqk3twh6kwwl.png
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ