X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Asix Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiia87 wrote:
    I ja dołączam do grona rozpakowanych. Dzisiaj o 4:33 przyszła na świat moja córeczka Bianka z waga 3086g. Urodzona SN w godzinę po odejściu wód.

Ohooo szybko poszło. super, gratulacje!

Klaudiia87 lubi tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda rzeczywiście nieciekawie
    Ja wiem gdzie skladalam deklaracje. Ale tej poloznej nie znam. Środowiskowa była u mnie narazie raz. Jest rejonizacja więc ta jedna jedyna nas odwiedza od 2014 roku :) nawet nie wiem skąd u nas bywala pielegniarka srodowiskowa....wiem że z mojej przychodni. Ale babki nie znam z przychodni dla dzieci chorych czy zdrowych...i w szpitalu sami przekazuja papiery tej mojej srodowiskowej. Nic nie muszę podawać. No, pediatre obowiazkowo

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, ale niespodzianka :-D teraz wszystkie będziemy Ci zazdrościły porodu, ja na pewno ;-) moje gratulacje!

Tanda, jaja jakieś... Faktycznie nie możesz jeszcze rodzić.

Zakochana, jak jest u nas w szpitalu? Trzeba podawać namiary na położną?

age.png
  • Paja Znajoma

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akcje porodowe z zaskoczenia :) Gratulacje!
    Mi lekarka już tydzień temu zrobiła nadzieję na rychłe rozwiązanie - szyjka zgładzona, rozwarcie na 1cm + cały pakiet innych zwiastunów, minął tydzień i nic się nie dzieje heh...mąż codziennie się mnie pyta czy zamierzam dzisiaj urodzić :)

hchy9n73q30aq395.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja, Klaudia Gratulacje!!:*

• Tanda Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Tanda rzeczywiście nieciekawie
    Ja wiem gdzie skladalam deklaracje. Ale tej poloznej nie znam. Środowiskowa była u mnie narazie raz. Jest rejonizacja więc ta jedna jedyna nas odwiedza od 2014 roku :) nawet nie wiem skąd u nas bywala pielegniarka srodowiskowa....wiem że z mojej przychodni. Ale babki nie znam z przychodni dla dzieci chorych czy zdrowych...i w szpitalu sami przekazuja papiery tej mojej srodowiskowej. Nic nie muszę podawać. No, pediatre obowiazkowo

U nas właśnie nie ma rejonizacji, teoretycznie możesz wybrać dowolną położną, ale tylko teoretycznie. W praktyce nikt nie chce przyjąć deklaracji, odsyłają do swojej przychodni :/ Dla mnie to jest niepojęte, że w przychodni nie wiedzą jak ich położna pracuje, podają jej komórkę, która większość dnia jest niedostępna.
    Chciałam ją po prostu poinformować, że niebawem będę potrzebowała skorzystać z jej usług, żeby po porodzie nie postawić jej przed faktem dokonanym...

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Klaudiia87 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam w Anglii i tu nie mierzą i nie przyznają punktów więc niestety tego Wam nie podam. A akcja porodów mega szybka. Dobrze, że do szpitala mamy 15 minut drogi bo do szpitala dojeżdżałam już na skurczach partych, a w trakcie badania miałam już 9 cm rozwarcia. Ale nie ma czego zazdrościć bo bolało jak cholera! Po odejściu wód miałam tak silne skurcze, że przez ta godzinę chciałam umrzeć.

p19ucsqvnm5skatr.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, ale męczyłaś się tylko godzinę, szybko zleciało, a pomyśl sobie, że niektóre po dobę się męczą i nic z tego :) Także wg mnie i tak jesteś mega szczęściarą, mimo tego okropnego bólu :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 16:11

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie, tylko cieszyć sie, ze godzinkę :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla rozpakowanych :)
    Myślałam że i ja wczoraj/dziś urodzę. Byłam wczoraj u ginki, pytam czy coś tam powoli się otwiera, a ona że palec wchodzi i pyta czy trochę ma pomóc, zgodziłam się, zrobiła mi masaż szyjki, ja pierdziu, bolało a i skurcze się zaczęły ale wieczorem wszystko ucichło.
    Ja liczę na datę 04.05. Mąż jest z 05.06, syn 09.10, więc nie wypada inaczej ;)

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skonsumowane <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d6671d4cf385.jpg

Feeva, malwka08, Kropka88, kattalinna, Kwiatkowa24, Saperek, Sela, Kira91, Fermina, J.S, Hoope, pawojoszka, Mała Matylda, D_basiula, pumka1990 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia robisz smaka

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• efwka83 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja, Klaudia gratulacje :)

To jest 7 rozpakowanych, a ile nas jest wszystkich? aż strach myśleć o wekendzie majowym :)

Fermina śliczne zdjecie :)

Fermina, kasiia_p lubią tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ta 1000 strona to jakaś zaczarowana :-D
    Lukrecja, Klaudiia87 GRATULACJE :-)

J.S super, że wychodzisz ;-)

A powiedzce mi, czy każdy szpital wymaga dekralacji o przejęciu patronażu nad dzieckiem przez położną jak u Tandy?? Bo mnie nic położna nie dała (chociaż miała dać na ostatnich zajęciach na szkole rodzenia ale jej nie było wtedy)

J.S, Klaudiia87 lubią tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, gratulacje! Szybciutko się uwinęliście! Bólu nie zazdroszczę, ale masz już córcię obok, to najważniejsze. :)

Dzięki, Dziewczyny. :* Wowka, w kwestii do kogo podobny, zdania są podzielone. Moja rodzina twierdzi, że cała ja. Mnie się wydaje, że czoło, nosek, oczka po Tacie a policzki i usta moje. Pożyjemy, zobaczymy. Dziś mi się śniło, że urodziłam we śnie, obudziłam się a w nogach moje dziecię kwili, bo głodne, więc przyłożyłam do cycka. :) Bardzo miły sen, dla odmiany. :)

No i GBS też dziś pobrany, w piątek wyniki, płaciłam jakoś wyjątkowo mało, bo 15 zeta.

Kamcia, niech Ci szybko przejdzie. Masz rację, że to pewnie więzadła, Gin mi mówił, że mogą teraz boleć, bo brzucho rośnie na potęgę. Ja już zeżarłam przez Ciebie pół kilo fasolki szparagowej. :D

J.S. masz rację, ciągle się boję o tę szyjkę a ona ani drgnie. ;) Masz zalecenie leżenia po wyjściu, czy już Ci wszystko wolno, ze względu na donoszoną?

Tanda, jaja rzeczywiście.. Ja się tym nawet nie zainteresowałam, liczę że nikt nie będzie o położną pytał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 17:19

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, uciekaj z tym ;)

Gratuluje rozpakowanym!!

Fermina, nie wiem nic, ordynator mowi ze jutro bedziemy rozmawiac i wszystko mi powie, co dalej. Mysle ze chyba juz nie bede musiala sie oszczedzac, chociaz nie wiadomo, ale kurcze... nie mam zamiaru, tesknie za normalna aktywnoscia, moze nie bede skakac po schodach i nie wiadomo jak sprzatac, ale mam zamiar spacerowac, grillowac, bo jesli ustali mi termin na 8 maja to do ciecia pozostanie 13 dni i zamierzam korzystac z tego, chyba ze dziec wyjdzie szybciej ale mam nadzieje, ze juz sie tam zakorzenil :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz pisałam jak u nas-małe miasto, rejonizacja (kiedyś połozna mówiła że jedna na 10 tys.mieszkanców? a więc stad u nas jest jedna), w szpitalu oddają dokumenty dla położnej, nawet jeśli u niej nie byłam i sie nie zgłaszałam. Na tablicy ogłoszeń wyczytałam, ze pacjentki z innych rejonów maja podac połozne, by własnie papiery im przekazać ...tych szczegółów nie znam
    w pierwszej ciazy szybko zgłosiłam się do połóżnej-kontrolowała mi ciśnienie
    w drugiej poszłam pod koniec
    w tej nie poszłam do niej :D najpierw spotkałam ją w szpitalu w 14 tc, poznała mnie, pogadałyśmy
    aż nagle pojawiła się u mnie jakies 2 tyg temu...mówiła o pani Asi (że coś o mnie wspominała) czyli namiary miała z poradni przyszpitalnej

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobre były, serio, myslałam, ze sie rozpłyne :) peczek to za malo

i bardziej moczopednie na mnie działaja niz pokrzywa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 17:32

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja, Klaudia wielkie gratulacje :) Fermina śliczny ten Twój Królewicz :)

Fermina, Klaudiia87 lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Skonsumowane <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d6671d4cf385.jpg

A ja nie powiekszylam zdjęcia i myślałam, że to frytki ;) i mówię co Wy jeszcze wczoraj żyjecie :D chyba mi sie chce frytek.

JS super, że wychodzisz. Oby nic nie zmieniło się :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

‹‹ 1000 1001 1002 1003 1004 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ