X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo mi przykro :( Trzymajcie się :( tule mocno :(

bl9c8ribv6acupjv.png
  • MamaDi Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie zalamujcie się, myślami jestem z Wami. Współczuję, wiem że to nie ukoi bólu. Wierzę, że za jakiś czas Wam się uda.

Trzymam kciuki za kolejne wizyty.

Lipiec 2015 - córeczka
    Maj 2018 - córeczka

7u223e3kvf1mfkid.png
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo mi przykro. Tulę Was mocno.

Mam do Was pytanie, chyba mnie jakaś infekcja dopada, zawsze stosowałam pimafucort maść zewnętrznie. Wyczytałam, że wiele kobiet dostawało je od swoich gin w czasie ciąży. Macie jakieś doświadczenie w tym temacie?

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Rillia Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ściskam Was mocno:(

Chciałabym się podzielić dobrą wiadomością dla tych, którym beta źle przyrasta. Pamiętacie, że beta przyrosła mi o niecałe 50%. Tak więc, dziś na wizycie zobaczyłam już piękny pęcherzyk, z ciałkiem żółtym. Wszystko w porządku, idealnie w normie. Tak więc jeśli macie podobne problemy, nie można się załamywać i trzeba być dobrej myśli!!!

Mila i Boo czekają na Karolka
    dev133pb___.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smutna wiadomość bardzo mi przykro tule mocno :**

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena77 wrote:
    Moja ciąża obumarła .Serduszko przestało bić .Jutro na zabieg do szpitala
    Przykro mi :(

klz9piqvvra11kd2.png

• Choklito Ekspertka

Wysłany: 21 września 2017, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena i s1985 bardzo mi przykro. Życzę Wam aby następnym razem wasze maleństwa zamieszkały w brzuszkach 9 miesięcy.

34bw3e3kvde0eohd.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 02:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpię na bezsenność :( Już powoli zaczynam miec tego dość, nigdy nie miałam takich problemów.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybkiego powrotu na fioletową stronę. Trzymam kciuki za Was dziewczyny.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie czy są tu jakieś dziewczyny z IO albo pcos, które biorą metformine?

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny... U Was też taka paskudna pogoda?? U nas już trzeci dzień leje :( zaraz popadne w depresję :( nic mi się nie chce :\ miłego dnia mimo wszystko wszystkim życzę ;)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 21 września 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam was dziewczyny za to że dajecie już zwolnienie w pracy na tym etapie ciąży. Ja już się tyle razy przekonałam że dopóki nie nadejdzie drugi trymestr to nie można być spokojnym i dzielić się nowiną o ciąży. Później jest trudno mówić wszystkim że się ją straciło. serce się kraje.

s1985 lubi tę wiadomość

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • J.S Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze zależy gdzie się pracuje. Ja musiałam dać, jednak dopiero gdy usłyszę serce, to poinformuję pracodawcę o ciąży, a tak jestem na zwolnieniu od lekarza rodzinnego. Pracuję w warunkach szkodliwych, dodatkowo bardzo dużo dźwigania.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • iwona1991 Nowa

Wysłany: 21 września 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane jestem Iwona mam 26 lat jestem obecnie w 4 ciąży pierwsza poroniona mma 2 córeczki a teraz jak na razie samo jajo płodowe dzisiaj idę na wizytę i mam nadzieję zobaczyć bijące serduszko.... Zapraszam Was wszystkie na grupę na FB Majóweczki2018... jest to grupa tajna czyli nikt z poza grupy nie może czytać i widzieć postów które tam są. Żeby tam się dostać proszę zaprosić mnie do grona znajomych i napisać wiadomość że jesteście z tego forum. Moje dane Iwona Prasał zdjęcie nóżek dziecka

19iwoneczka91
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel ja mam pcos jednak metforminy nie biore od roku moze lepiej i nie pomoge :(
    U nas tez pogoda paskudna jak to jesien.
    J.s w pierwszej ciazy tez cierpialam na bezsennosc haha za to w tej... moge spac dzien i noc :D tylko syn mi nie daje :(

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annqa wrote:
    Podziwiam was dziewczyny za to że dajecie już zwolnienie w pracy na tym etapie ciąży. Ja już się tyle razy przekonałam że dopóki nie nadejdzie drugi trymestr to nie można być spokojnym i dzielić się nowiną o ciąży. Później jest trudno mówić wszystkim że się ją straciło. serce się kraje.
    Czasem to zależy od pracy jaką się wykonuje. Ja pracuje przy zabiegach z rentgenem, prądami, polem magnetycznym itp. Moja przełożona sama mnie na l4 wysłała, bo absolutnie nie chce narażać maleństwa.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też paskudna pogoda, ale muszę sie zmobilizować i mimo deszczu iść z moimi psiakami na spacer. A potem zakopiemy sie pod kocyk :)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    A ja mam pytanie czy są tu jakieś dziewczyny z IO albo pcos, które biorą metformine?

Ja mam IO i biorę caly czas metforminę :)

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • nodemo Ekspertka

Wysłany: 21 września 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam metformine, lekarz kazał mi odstawić. Muszę robić pomiar cukru i zdecydują co dalej.
    Odkąd jestem na diecie jakoś bardzo mi nie skacze, Wiec możliwe ze obejdzie się bez insuliny.
    Ja od rana wymiotuje, w nocy nie mogłam spać tak było mi niedobrze.
    Nie dałam rady jechać na wyniki dzisiaj, a jutro lekarz :/

w57v3e3kwxi49z9z.png
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 21 września 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo są szkodliwe sytuację w pracy to nie ma co się narażać.

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ