X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Kad Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    kad
    nosidełko np typu tula dla roczniaka :)
    W sumie dobry pomysł. Nawet mam Marsupi w domu. Nie pomyślałam o tym, z tym, ze ja tych nosidełek nie lubię. Dusze się w tym i mi ciężko. Mogłabym przejechać z wózkiem a przed schodami sobie to założyć, ale znając życie nie będzie mi się chciało.. prędzej je wniosę niz to założę ale dzięki za radę rozważę to:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 10:44

• Patk Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś sobie trzeba radzić w te upały :/
    O 14 trzeba wyjść z domu więc trwa akcja - zmniejszanie rozmiaru stopy XD

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/43ab9652621f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 10:57

Nynka, Kira91, malwka08, kattalinna, Feeva, pumka1990, pawojoszka, Hoope, Wowka, Fermina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju jaki wysyp :)
    Asix, Jagoda, Boduszka, Fatalita gratulacje, sił dla Was i zdrówka dla maluszków :*
    Asix piękny klocunio :)

Ja po wizycie u dermatologa, jestem tak parchata że masakra, podobno to niezidentyfikowane zmiany skórne ciężarnych u mnie się pojawiły po ciąży, ciekawe.

Położna była też bez wagi...ale dowiedziałam się, że z lekka gotuje dziecine w tych ciuchach. Właśnie leży w bodziaku na krótki rękaw, musiałam założyć chociaż skarpetki :D

I hoope pytanie do Ciebie, bo Ty ubierasz tak lekko swojego Bartusia, jak ubierasz go na noc?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kad wrote:
    W sumie dobry pomysł. Nawet mam Marsupi w domu. Nie pomyślałam o tym, z tym, ze ja tych nosidełek nie lubię. Dusze się w tym i mi ciężko. Mogłabym przejechać z wózkiem a przed schodami sobie to założyć, ale znając życie nie będzie mi się chciało.. prędzej je wniosę niz to założę ale dzięki za radę rozważę to:)

ja mamtulę
    rzadko używamy, ale przydawała się właśnie na takich krótkich odcinkach np auto-przychodnia (szerokie przejscie przez jezdnię plus wąskie schody)
    szybko założyć w aucie i szybko w aucie sie rozpakować
    bo maluszek to w nosidle tzn w foteliku...

rozważe nawet póżniejszy zakup wkładki dla noworodka, bo ja jakoś musze zejść z dwójka z trzeciego pietra
    ale tej opcji nie zakładam przez pierwsze 3 miesiące

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 11:07

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, wow jakie opalone nogi!!! :D

Patk lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, wow, wow !! Pięknie obrodził już ten MAJ !!

Wielkie gratulacje dla kolejnych mamusiek i życzę zdrówka dla Was i Waszych małych i większych pociech ! : *

Fatalita współczuję przeżyć podobnych do moich... ale nagroda i tak jest najcudowniejsza!
    Powiedz ile tej krwi straciłaś? Ja około 600 ml i mam do 6 miesięcy brać żelazo...
    A łożysko nie chciało się urodzić, bo było przyrośnięte tak? Mi po urodzeniu córki skończyła się czynność skurczowa i pomimo podania oksytocyny nie chciało ruszyć, pełna narkoza i ręcznie usunięto...brr
    Przed wypisem do domu niech zrobią Tobie USG i sprawdzą czy wszystko tam "wyczyszczone" na cacy, bo po co później chodzić po lekarzach!
    Zdrówka kochana! Jesteś dzielną kobietką ; * <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 11:12

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po!
    W sumie nic takiego się nie dowiedziałam bo było tylko KTG. Jak dalej będzie cisza to w niedziele kontrola (i może wtedy się dowiem coś wiecej-usg?) jeszcze trafiła mi się babeczka która mnie badała - polka :D no miód malina :) szkoda tylko że miałam termin na 8:00 a zawołała mnie dopiero o 10:00 :/

Mała Matylda, Wowka, Feeva KCIUKI!! Może u ciebie coś ruszy w końcu :)

I oczywiście kciuki dla wszystkich innych (już nie pamiętam kto co pisał) :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 11:18

Mała Matylda, Wowka lubią tę wiadomość

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro zaliczam ostatnią wizytę z ktg
    na pewno dostanę skierowanie do szpitala juz tak oficjalnie :)

Fermina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira91 wrote:
    Patk, wow jakie opalone nogi!!! :D
    Też zwróciłam na to uwagę ;-)

Melduję się z domu, z mojego dołka w kanapie :-D to moje ktg to będą chyba studentom pokazywać, że takie piękne. Wróć, już pokazali bo były dwie w czasie wizyty ;-)
    Od poniedziałku coś się ruszyło, w końcu szyjka mięknie i opuszek palca podobno wszedł, skróciła się o centymetr. Ale dalej daleko jest, więc zen. W piątek kontrolne ktg, w poniedziałek witam się na salonach. Zaakceptowałam taki terminarz, może do tego czasu jeszcze coś się zadzieje samo.

Pojechałabym nad jakąś wodę...

age.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To woda tak odbija światło, albo czarne kłaki przyciemniają skórę XD
    Bardziej chodziło że takie serdele w garze się moczą XD

Katalina ja właśnie "pojechałam" nad wodę... W misce XD

Kira91, Mała Matylda, malwka08 lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, ściemniasz to Ty teraz :-P ja sobie zaraz zafunduję bryzę z wiatraka ;-)

age.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O też tak robię, wodą ze spryskiwacza do kwiatków psikam na wiatrak. Bryza prawie jak w kraju śródziemnomorskim.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 12:09

kattalinna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z kolei teściowa zarzuciła że zbyt lekko ubieram dziecko i je przewieje bądź dostanie zapalenia płuc. Malutkiej odpadł dziś pepuszek, wzruszyłam się - jak te dzieci szybko rosną ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 12:11

Mała Matylda, kattalinna, Fermina lubią tę wiadomość

• Feeva Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, jakbym patrzyła na swoje stopy :P

Boże. Zaczęło się. "Jeszcze nie urodziłaś?", "Jeszcze się toczysz?" "TO TY JESZCZE CHODZISZ?!?!?!?! o.O" no kur... a co, nie widać? :/

Patk lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, dobrze ze nadajesz z dziury w kanapie, tak ma byc, a nie jakies wedrowki po szpitalach ;)

Feeva, a u mnie to bylo „gdzie masz brzuch? Ty juz urodzilas?” Wiec zawsze ludzie znajda powod, zeby zadac durnowate pytanie, moi sasiedzi to chyba mysla ze surogatke wynajelam :D 3 tygodnie mnie nie bylo, potem ledwo mnie widzieli i wrocilam z dzieckiem XD

Patk, ale opalenizna, widac kto sie wygrzewa :D

Ja nie wiem jak tego gagatka ubierac, glupia jestem, tez sie boje ze go w koncu przegrzeje, ten ubior to moja zmora :/

Mycha, na pewno bedzie na wypisie, ja mam, kwestia tego czy dostaniesz wypis w dniu wyjscia, bo u nas daja zazwyzaj dwa dni pozniej :)

Lukrecja, mojemu jeszcze nie odpadl, czekam niecierpliwie :D

Dzis wizyta poloznej, ciekawe co za kwiatki dzisiaj wyjda XD

Feeva lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was pytanie, pamiętacie jakie to tabletki (coś na żyły) były na te cholerne hemoroidy?? Bo nie pamiętam kto i kiedy o nich pisał... ?

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na hemoroidy to zapamietałam jaskółcze ziele, a teraz właśnie pieknie kwitnie :)
    diasmina czy tego typu leki

Sela lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam do wc chodze po czopkach, codziennie
    zawsze padało głupie pytanie, jak długo nie byłam...a ja muszę codziennie, wystarczy dzień przerwy i miałam te przeboje porównywalne z porodem, a dkoładnie z parciem 1,5h
    a tak okazało się, że żadnego hemoroida nie mam, tylko byłam pokaleczona
    nawet -na szczęscie - opryszczka okazała się nieopryszczką :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Patk, jakbym patrzyła na swoje stopy :P

Boże. Zaczęło się. "Jeszcze nie urodziłaś?", "Jeszcze się toczysz?" "TO TY JESZCZE CHODZISZ?!?!?!?! o.O" no kur... a co, nie widać? :/

U mnie to samo. Nie odbiore telefonu,.to zaraz 300 polaczen, oddzwonie to jest "co, rodzisz?" ;D

Wlasnie pojechala ode mnie polozna, mowi ze skoro szyja dluga I zamknieta to daleko do porodu, chociaz na ktg ladne te skurcze, wiec moze cos sie bedzie zaraz skracac ta szyja. No moglaby,mogla...

HOOPE, miej dla mnie litosc :D

Hoope lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, może chodziło o Cyclo 3 fort?

My już po wizycie, szyjka długa i szczelnie zamknięta, nic nie zwiastuje porodu w najbliższym czasie. Dostrzegam dobre strony tej sytuacji - po chorobie i zaleganiu w łóżku jestem dość osłabiona, przed porodem warto trochę się rozruszać ;)
    Na ostatnim usg Malutka była naprawdę malutka, więc niech jeszcze siedzi i rośnie, wyjdzie to na dobre nam obu :)
    Mam założoną dokumentację do szpitala, bardzo się cieszę, zawsze to mniejsze ryzyko, że mnie odeślą z Żelaznej :D

MajowaMamusia, XKamaCX, Sela, Fermina lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
‹‹ 1103 1104 1105 1106 1107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ