X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malwka08 wrote:
    No i cudownie oby zawsze takie wiadomości do nas docierały :)

Kochane mam pytanie czy pozwalacie sobie od czasu do czasu na piwko bezalkoholowe? Jeżeli tak to jakie?

W większości piw bezalkoholowych jest napisane, że zawierają do 0,5 alkoholu, więc lepiej chyba nie ryzykować. Z tego co wiem, to tylko warka 0%, która jest teraz w plastikowej butelce nie ma w ogóle alko. Kupiłam ją sobie, ale boję się wypić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda, Ulli gratuluje serduszek :)

Jangwa najwazniejsze ze pecherzyk jest w macicy a na zarodek spokojnie poczekaj tym bardziej ze wiesz ze owulacja byla pozno ;)

Izalika mam nadzieje ze jednak na kolejnej wizycie stanie sie cud i malenstwo ma sie dobrze :)

Witam nowa mamusie :)

Mi w glowie sie bardzo kreci i to jest najgorsze bo problemem jest nawet pojscie do wc.

U mnie dzisiaj byla cudowna pogoda 20 stopni i caly dzien mega sloneczko i na balkonie sobie posiedzialam i wykorzystalam pogode :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie piłam alkoholu w 1 ciąży i w tej też na pewno nie wypiję.
    Przeraża mnie widok ciężarnych pijących jakikolwiek alkohol lub palących papierosy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 19:14

PodwojnaMama, Fatalita, jangwa_maua lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do piwa itp. To normalnie nie lubie alkoholu wiec nie mam potrzeby pic takiego bez alko.

• J.S Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warka 0% bodajże grejpfrutowa ma zero alkoholu, lemoniada ;) Po wypiciu kilku butelek lecha free tego z limonką stężenie alkoholu we krwi może jedynie nieznacznie wzrosnąć, ja myślę że raczej to nic nie zaszkodzi, ale jak się ktoś boi to lepiej nie pić, po co się stresować ;)
    A picie normalnego alkoholu badz palenie papierosow w ciąży, to dla mnie parologia. Po zobaczeniu dwóch kresek od razu rzuciłam papierosy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 19:42

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dla mnie picia piwa 0% jest bez sensu, po co to pic jak smakuje i tak jak napój gazowany.. to kup sobie owoce cytrusowe, wodę gazowana i sama zrób lemoniade.. wyjdzie zdrowiej ☺☺☺
    Ehh ja wizyte dopiero mam 4 października i juz doczekać sie nie mogę, wszystko powinno byc juz widać.
    Jedyny moj objaw ciazy to senność, wielka sennosc...

PodwojnaMama, Paulettaa lubią tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Fiorek87 Koleżanka

Wysłany: 21 września 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie wiem jak piwo smakuje;) 9 mies ciazy, 2 lata i 8 mies karmienia...i teraz znów ciąża :)))

f2w3ikgnrtyyza5e.png
    mhsv3e5efitncaoi.png
  • nodemo Ekspertka

Wysłany: 21 września 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piwo jak piwo, ja zaraz będę jeść zupkę kuksu. Wiem wiem, niezdrowe :) ale mam taka ochotę, ze zwariuje jak nie zjem :)
    A najlepsze jest to, ze po niej nie mam mdłości :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 20:04

w57v3e3kwxi49z9z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nodemo jak ja bym chciala sobie porzadnie pojesc. A tu ciagle jakbym miala niestrawnosc, mdlosci i dzisiaj tylko sloiczki dla dzieci jadlam. I w ciagu tygodnia 2kg na minusie spadlo.

• J.S Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czuję, jakbym miała dwa na plusie

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nodemo Ekspertka

Wysłany: 21 września 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wieczór mogę jeść, w dzień się mecze. Wiec potem napycham w siebie ile wlezie i w nocy się mecze:) ale co zrobię, ze mi się chce :)
    Wczoraj i dzisiaj wymiotowałam i miałam cały dzień mdłości. Zaladek mnie boli i mam straszne gazy, aż wstyd gdzieś wychodzić :(

w57v3e3kwxi49z9z.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kiedy zaczęły się wam dziewczyny takie mocne mdłości i wymioty? Mnie mdli ale na wieczór i trwa to dosłownie chwilę, nie mam nadwrażliwości na zapachy, a podobno jak jest niedobrze, to znaczy, że dobrze ;)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choklito wrote:
    Hoope to jedziemy razem na tym samym wózku ja także mam mega zgieta macice i albo nic nie widać albo widać niewyraźnie.
    Idę w sobotę rano prywatnie, ale wydaje mi się że nie mają tam sprzętu to usg dopochwowego tak więc przez brzuch pewnie nic nie zobaczą. Podobno macica się odgina pod koniec 1 trymestru..
    Ja staram się być pozytywną choć już dwa razy słyszałam że nic z tego nie będzie. Ale jak na razie nic mnie nie boli i nie miałam plamien, więc mam nadzieję, że się mylą.

Choklito to samo lekarz powiedział, później będzie łatwiej badać bo się odegnie. Wydaje mi się, że aż takiego tyłozgięcia nie miałam, chyba pogłębia się z każdym porodem. Faktycznie skarżyłam się, że jak dłużej pochodzę czy stoję, zaczyna boleć mnie kręgosłup. To by tłumaczyło dlaczego. Bądźmy dobrej myśli, co innego nam pozostało?

J.S nie prawda, mdłości nie świadczą ani o prawidłowości ani o nieprawidłowości. Ja męczę się okrutnie dopiero w trzeciej ciąży, w dwóch pierwszych to był śmiech na sali nie mdłości (teraz to wiem). Ciesz się,jeśli ich nie masz. Do tego dochodzi ból żołądka i uczucie ciągłej niestrawność. Dodaj sobie uczucie lekkiej grypy, zaparcia, ból piersi i wyć się chce. Non stop, dzień w dzień, noc w noc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 20:25

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

ja ostatnio mam bardzo dużoo rzeczy do załatwienia, zaglądam na forum ale nie mam już sił odnosić się do wsyzstkich wypowiedzi, wybaczcie :*
    CZekam do grudnia, wtedy może trochę będę miała luźniej, póki co czas mi ucieka nie wiem kiedy.

Odnośnie piwa - to jak ktoś już wpsomniał warka radler 0% i jeszcze jest piwo Bavaria 0%. Jak o mnie chodzi to lubię tę warkę radler jako lemoniadę właśnie :P taka lekko musująca lemoniada.
    Alkoholu w ciązy nie uznaję, papierosów też nie, choć przed ciążą zdażyło mi się zapalić z koleżanką "do piwa". A jeśli ktoś pali w ciąży - jego wybór, nie mnie oceniać, każdy ma swój rozum i sam podejmuje decyzje.

Jutro piątek, sporo wizyt się szykuje, będę trzymała kciuki dziewczyny :*

aha, jakoś tutaj dwie dziewczyny pisały o tym forum na fb, mam wrażenie że to te same laski, któe założyły tamtą wcześneijszą grupę -jakos tak mi sie imiona kojarza Iwona i MArzena? no nieważne - jak uznamy że chcemy, to najwyżej przejdziemy na fb i stowrzymy nową grupę, dedykowaną tylko temu wątkowi i już. Zresztą każda zrobi jak uważa ;-)

malwka08 lubi tę wiadomość

Jagna <3 15.04.2018
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulettaa wrote:
    Ja w ogóle nie piłam alkoholu w 1 ciąży i w tej też na pewno nie wypiję.
    Przeraża mnie widok ciężarnych pijących jakikolwiek alkohol lub palących papierosy...

Pewnie masz na myśli alkohol procentowy to się zgadzam.
    Pisałam jednak o bezalkoholowym żeby była jasność. Normalnego alkoholu nie tkne.

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po pierwszym usg i oczywiście płacz, bo pecherzyk za mały :( 7,5mm. Jutro powtarzam bete i w nd znów usg.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola87 wrote:
    Jestem po pierwszym usg i oczywiście płacz, bo pecherzyk za mały :( 7,5mm. Jutro powtarzam bete i w nd znów usg.

Jeżeli jak na suwaczku jesteś w 5 tygodniu ciąży to moim zdaniem wszystko jest w porządku. Spójrz na tabelę na tej stronie :*

https://parenting.pl/5-tydzien-ciazy

Tanda lubi tę wiadomość

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola a kto Ci powiedział, że to za mało? Ja w 4+6 miałam 2,5mm pecherzyka i lekarz powiedział, że to ok :)

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Rillia Ekspertka

Wysłany: 21 września 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola87 wrote:

Cola. Wczoraj byłam na usg i mój pęcherzyk miał 8,6mm- wiek ciąży na wczoraj 5t4d. Wiec Twój jest duży jak na 5 tydzień ciąży.
    Absolutnie nie masz czym się martwić!

Mila i Boo czekają na Karolka
    dev133pb___.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwka07 dzięki :* oby urósł! usg robiła mi moja mama, która jest ginekologiem. Mówiła oczywiście, że w nd może już być wszystko ok, ale obok pecherzyka nie wiadomo czy nie ma krwiaczka, no i uważa, że powinien być trochę większy. Dała mi duphaston i acard. Boje się bardzo, że nic z tego nie będzie :(

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ