X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja juz nie wiem. Mama sama mi mówiła, że na tym etapie u każdej kobiety rośnie inaczej, ale wolałaby, żeby był wiekszy... No nic zrobie jutro tą bete, w nd usg i zobaczymy. Ale dzięki wielkie za słowa otuchy, troszkę mi lepiej :*

malwka08 lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dzieci zasypiają i jeszcze wpadłam na chwilkę zanim sama się połozę :D
    Cola87 u mnei w 5t3d był sam pęcherzyk 6,8mm. W 6t2d pojawił się zarodek z serduszkiem. Nos do góry i proszę się tutaj nie zamartwiać!

malwka08, Katka. lubią tę wiadomość

Jagna <3 15.04.2018
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunitari wrote:
    Hej dziewczyny, chcialam sie przylaczyc do Was. Tez termin na maj 2018 :) I zaraz sie zabieram za czytanie watku od deski do deski.
    Witaj :) na ktorego maja masz termin?

klz9piqvvra11kd2.png

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MysiaMarysia to mnie trochę pocieszyłaś, może ja za bardzo panikuje...ja mam jeszcze tyłozgięcie i kiepsko widać przez to. Muszę wziąć głęboki oddech. Jutro beta i zobaczymy co będzie. Dzięki dziewczyny :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 22:02

• Hoope Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola chyba nie powinnaś chodzić do mamy ;) Kiepski pomysł, żeby leczyć członka rodziny.

karolcia87 lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wtorek mam sie umówić konkretnie z moim lekarzem prowadzącym. Ja też uważam, że u rodziny sie nie leczy ;) Moja mama sama mówi, że ona może czasem zaglądać, ale za bardzo emocjonalnie by do tego podchodziła.

• Ha Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola87 ja uważam ze wymiary mieszczą sirw normie. Spokojnie :)

Cały dzień czuję się zmęczona, marzę o tym aby się położyć. Jak już sie położe to nie mogę spać ... Do tego czuję ze zaczyna mnie boleć gardło. Znacznie jakieś sposoby jak sobie z tym radzić?

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    Cola87 ja uważam ze wymiary mieszczą sirw normie. Spokojnie :)

Cały dzień czuję się zmęczona, marzę o tym aby się położyć. Jak już sie położe to nie mogę spać ... Do tego czuję ze zaczyna mnie boleć gardło. Znacznie jakieś sposoby jak sobie z tym radzić?

płukanie gardła wodą z solą lub wodą z wodą utlenioną
    prenalen ma na gardło
    jeszcze (chyba) tantum verde, nie stosowałam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 22 września 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pamiętacie mój przypadek? 6 tc i pecherzyk 8,7 mm z żółtkiem i dr mówi że to źle wróży bo na tym etapie to pecherzyk powinien mieć min 9 mm i zarodka nie ma. Przez tydzień wszystko się zmieniło póki co na lepsze! Wczoraj byłam na usg, okazało się oczywiście że ciąża jest młodsza o tydzień i dlatego ta beta hcg była średnia tzn rosła ale wyniki powinny być większe biorąc pod uwagę datę ostatniej @.
    Sumując jest zarodek z serduszkiem ;) dostałam luteinę bo nalegałam że chcę, po wcześniejszych poronieniach lepiej się dodatkowo zabezpieczyć. Narazie odetchnęłam, oby tak zostało.

Rillia, kamciaelcia, Angel1988, malwka08, Ola_Ola, Hoope, MysiaMarysia, karolcia87, Jagoda14, Katka., Monifah lubią tę wiadomość

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • Rillia Ekspertka

Wysłany: 22 września 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annqa, cudownie:) Trzeba zawsze wierzyć, że będzie dobrze. Uwielbiam takie dobre wiadomości!!!

Mila i Boo czekają na Karolka
    dev133pb___.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piłam Bavarie i to nie raz,zwłaszcza latem.
    Nie rozumiem po co komentarz o piciu alko i paleniu, skoro autorka zapytała o piwo BEZalko...
    Na ból gardła tantum verde i ogólnie profilaktycznie mikstura mleko, miód i czosnek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 09:35

Pajka, mmb, malwka08 lubią tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Witch15 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annqu a dalej karmisz piersią ? Bo luteina wiesz przenika do mleka bardzo.

Matka wiecznie walcząca
    Mama Olka przyszłego paleontologa i pogromcy cliperów

ibm2upjyyg5fo9yf.png
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 22 września 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmię jeszcze, nawet ta luteina dopochwowa? Mówiłam lekarzowi o karmieniu ale nic nie wspomniał. To co może małemu się stać po takich dawkach luteiny w mleku?

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na wyniko z bhcg. Maja być przed 17. Miłego piątku Wam życzę :)

• kelegena Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :D
    Ja już po wizycie, wszystko jest super :) Pęcherzyk 15 mm, CRL 3 mm i serduszko bije - widziałam :)

Teraz pozostaje mi już na spokojnie cieszyć się brakiem objawów :) No chyba, że takowe się pojawią...

Trzymam kciuki za kolejne dzisiejsze wizyty. Mam nadzieję, że rozpoczynając dzień takimi nowinami już cały dzień będą tylko takie <3

kamciaelcia, J.S, Hoope, Rillia, malwka08, MysiaMarysia, MamaDi, karolcia87, Jagoda14, Katka., Fatalita lubią tę wiadomość

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dostałam luteine i karmię. Tylko u mnie to karmienie to trwa chwilę i może z 2x dobę. Wieczorem biorę luteine jak już mała zasnie.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena, gratulacje! ;)

Miłego dnia dziewczyny, u mnie od rana nerwowo i bólowo się zaczęło :/

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S a co się dzieje? Dzisiaj tylko dobre wieści!

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena, gratulacje! :) Piękne uczucie widzieć serduszko, co? :)
    Oby więcej takich wiadomości.

Dla tych co się martwią zbyt małymi pęcherzykami - każda ciąża rozwija się inaczej, głowa do góry <3

U mnie znowu mdłości + wymioty. Jak do tej pory wymiotowałam tylko rano, tak teraz męczy mnie i w dzień :( Nawet po moich płatkach na mleku :( A najgorsze jest to, że chcę puścić tego pawia, a tylko mną miota i nic nie idzie i się męczę :( Do tego mam taki krwisty posmak w ustach :/
    Ogólnie to nie mam nawet siły na nic, gary w zlewie leżą, ale mi się nie chce.
    Mówią ciąża to taki piękny stan, haha :D

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na wieści <3

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, znaczy nerwowo, bo ogolnie wstalam juz lewa noga. Wszystko mnie wkurza a do tego jakiś gryzoń chyba albo ptak wpadl mi w kratke wentylacyjna i za nic w swiecie nie moze wyjsc, a sama kratki nie otworze, bo nie wiem co tam jest i chyba przyjdzie mi czekac na mojego do wieczora az wroci z pracy... :/ Pol nocy bolal mnie krzyz, juz sie zastanawialam czy to nie jakis zly zwiastun, ale jak wstalam to jest w miare ok, moze to zbyt malo ruchu? Sama nie wiem. Wybaczcie mi taka zla piatkowa aure, czekam dziewczyny na same dobre wiesci!

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ