X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my tak uroslismy na cycusiu od 6 do 30 czerwca. Tez sie robia faldeczki

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c4acb77edd00.jpg

Katy, kattalinna, D_basiula, Feeva, Mycha666, kamciaelcia, Nynka, Wowka, pawojoszka, Sela, Hoope, Ewciaa83, Mała Matylda lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda mieszkam na wsi, do najbliższej galerii mam kawał.
    Padam. Zalatwiłyśmy z Niunią dzisiaj krawcową (powiedziała że da rade przerobić naszą sukienkę z Ali ba chrzest),rossmana i fotografa, jestem nieprzytomna. Dlaczego te foteliki ważą tonę,rąk nie czuję, same wiecej nigdzie nie jedziemy, zaliczylysmy przewijanie na parkingu i karmienie, po powrocie Mała odstawiła cyrk, dopiero padla.

Gdzie kupie fajną opaskę do chrztu w kolorze ecru? Macie sprawdzone sklepy internetowe?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka napisz jaką karuzele kupujesz- dalej się zastanawiam: D

Bąble cudne :)

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam spotkanie z doradcą. Mój facet zachwycony i też mówił, że będzie motał :) . Jestem bardzo zadowolona. Powiedziała na co zwrócić uwagę jak powinien się układać kręgosłup,jak nóżki . Czyli jak nosić aby było to bezpieczne i dziecku krzywdy nie zrobić.

kattalinna lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż lubi patrzeć na nas zamotane ;-)

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • boduszka Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajowaMamusia wrote:
    Tanda mieszkam na wsi, do najbliższej galerii mam kawał.
    Padam. Zalatwiłyśmy z Niunią dzisiaj krawcową (powiedziała że da rade przerobić naszą sukienkę z Ali ba chrzest),rossmana i fotografa, jestem nieprzytomna. Dlaczego te foteliki ważą tonę,rąk nie czuję, same wiecej nigdzie nie jedziemy, zaliczylysmy przewijanie na parkingu i karmienie, po powrocie Mała odstawiła cyrk, dopiero padla.

Gdzie kupie fajną opaskę do chrztu w kolorze ecru? Macie sprawdzone sklepy internetowe?
    My miałyśmy opaskę do chrztu ecru ze smyka :-)
    https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/330221/?gclid=CjwKCAjwmufZBRBJEiwAPJ3LpuyuDPR6djfRPSfzemwOBeGJtF3FS1dzzxFfZ1grjudvPicTte3lTxoCfOwQAvD_BwE

MajowaMamusia lubi tę wiadomość

Cukrzyca t1, niedoczynność tarczycy,
    l22ndf9hr2tr2g4j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyna która prawie spełnia moje oczekiwania, nie mogłam znaleźć takiej żeby ustawienia mi pasowały, podałam się i padło na tą. Bo misie z fisher Price mężu nie zaakceptował :D
    xqci38.png

• Wowka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj znowu wszystkie śpią?

Feeva, śliczna kluska :D widać że lubi podjesc ;)

Ja właśnie ululałam Skrzata po jedzeniu. Sama też jestem ululana, głowa mnie boli :/

Jutro przyjeżdża teściowa pobyć z Małym. Zrobię pedicure i ogolę nogi, będzie święto :D Strasznie nie lubię nie mieć pomalowanych paznokci u stóp, muszę wtedy chodzić w skarpetkach żeby nie patrzeć ;)

Fatalita, jak tam? Coś lepiej? :)

Fermina, żyjesz, czy Julek wymaga atencji w 100%? :)

Dobranoc :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 00:07

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, mnie tez glowa boli, w powietrzu cos moze :/ Pije meliske wlasnie, mam nadzieje ze pomoze na moja bezsennosc.

Ja robie hybryde na stopy, bo tez nie moge patrzec jak nie mam zrobionych stop, w ogole jakos sie krepuje wtedy pokazywac stopy nie wiem dlaczego, a latem to juz w ogole XD

Spal od 20 do 24, ululalam go wlasnie znowu ale bylo ciezko, bo w trakcie karmienia zwymiotowal i wszystko wylatywalo ustami i nosem, sam sie chyba wystraszyl bo od razu sie rozbudzil i nie mogl zasnac, nie chcial jesc ale oczywiscie jak minelo 30 minut to dojadl.
    Kreci sie, steka, wierci sie, ten sen nie potrwa dlugo :/

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wowka, dzięki że pytasz. Nie wiem. Ogólnie są u nas fajne momenty do przodu - kupiliśmy leżaczek-huśtawkę i uczymy się korzyść żeby chociaż chwilę w dzień była możliwość się odłożyć i popatrzeć na mamę z innej perspektywy niż cycoperspektywa. Mój mąż dużo pracuje, teraz nie mam go większość dnia, więc usypianie tylko moje. Wiki nawet jak gada i jest zadowolona to przejście do trybu "drę się do przestania oddychania" trwa kilka sekund, gdy mama znika z zasiegu wzroku.
    Dzisiaj było nieodkładalnie cały dzień. Usypianie 20-22.30. Ale spałam już bez koszulki, Wiki wtulona w piersi bo w innym wypadku pobudka. Obudziła się o 1 i teraz jemy wciąż.
    Ogólnie dużo opowiadać, żyje nadzieja, że po trzecim/czwartym msc. zrobi się przyjemniej ;)

Nienawidzę swoich stóp-mam pięty jak stara baba :P

Piszcie o tych karuzelach, bo też poszukuje ;)
    Kamcia, czy ta tiny love można przymocować do turystycznego?

Wowka gratuluję Twojemu Skrzacikowi pokochania piersi. Powodzenia w tej miłości :)

J.S. współczuję samopoczucia. Może ta bezsenność to jakiś objaw depresopodobny? Też od dłuższego czasu żyjesz w napięciu, duża część Twojej ciąży była w stanie napięcia. Super sobie radzisz ale może warto z kimś pogadać i się wygadać i trochę zresetować?

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola zasnela a ja siedze z laktatorem, wieczor byl ciezki. Jutro tzn. pozniej napisze bo teraz mi sie nie chce.

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Sela Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 02:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że u nas dzisiaj to samo, od wieczora taki okropny płacz, że aż sama zaczęłam płakać, jeszcze się z mężem pokłóciłam, bo usłyszałam tekst, że może mam mleko "gówniane" (ok, nerwy nerwami ale z teksetem przesadził, bo sam dobrze wie przez co przeszłam żeby karmić piersią, pieprzony nawał, poranione brodawki itp. Stwierdził, że nic nie jem tylko patrze jak wrócić do wagi sprzed ciąży! Bo raptem dzisiaj obiadu nie zjadłam)
    Nie jadłam nabiału przez 4 dni i w sumie ssaczek jak sobie płakał tak płacze to dzisiaj stwierdziłam, że zacznę jeść normalnie i wlałam mleko do kawy. Po czym na wieczór był taki histeryczny płacz, że aż powietrza brakowało. Nie wiem czy to zbieg okoliczności czy ten nabiał naprawdę na niego tak działa??
    Ręce mo odpadają po dzisiejszym dniu
    Właśnie skończyliśmy cycać i w końcu idziemy spać.

Spokojnej nocy życzę

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 03:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My cycamy już drugi raz w nocy. Mam nadzieję, że to nie wejdzie Kubusiowi w krew, bo o tej godzinie przeważnie była dopiero pierwsza pobudka.

W dzień tragedia, łóżeczko parzy. Chciałam się zdrzemnąć, więc zabrałam go że sobą. Myślałam, że uśnie przy mnie. Marzenia. Jeden wielki wrzask. Skończyło się na bólu głowy i zrobieniu kawy. Jedyne co Kubusiowi odpowiada to trochę huśtawka i noszenie na rękach, bo jest ciekawy świata. Muszę zacząć hantlami ćwiczyć, bo ręce mam słabe i coraz ciężej mi dziecko nosić.

Rano mamy USG bioderek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 03:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 03:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie wlasnie skonczylam cycac g, 6 minut. Pampers I spac. Moglam najpierw go zmienic, potem karmic :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 03:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita
    Karuzeli do tego łóżeczka turystycznego co mam, to nie przymocuje, niestety
    Nie raz się śmiałam że dziurkę zrobię. Bo potem-po ściągnięciu baldachimu-projektor/pozytywke można postawić gdziekolwiek

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 03:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzikie dźwięki z łóżeczka to czekam rozwój sytuacji. Powinny ucichnąć bo jesteśmy po karmieniu. W trakcie było przewijanie, po którym chyba wszystko co zjedzone zostało ulane. Zatem zmiana piżamy. Oczywiście w trakcie zdążyła się obudzić na dobre. Czemu najpiękniejsze uśmiechy są o tej porze gdy mamy czas milczenia?

Jestem znowu w szoku. Po histerii przedwieczornej (polecam chustę, serio!) po kąpieli zjadła jak nigdy i poszła w kimę momentalnie. Spała 4 godziny. Potem 3, do teraz. A teraz nie śpi. I cała moja radość z przesianej nocy idzie weg...

Mycha, powodzenia na bioderkach!

Sela, współczuję :-( oby to rozwojowe było: i u dziecka, i u chłopa...

Już miałam wstać po tym poście, ale ago ogłuchłam, albo śpi. Znaczy trzeszczy ale inaczej ;-) za godzinę znowu pobudka bo to był pić na wodę, nie jedzenie...

Mycha666 lubi tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 04:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Patryk bije właśnie rekord w długości jedzenia :) je już godzinę a do dna butelki daleko. Włożyłam małego do kołyski i ciągnie...chyba się domyślil że skończyła się cierpliwość matki :) ale mam za swoje-ja zawsze jem dluuuugo :D
    Teraz mam zagwozdke...je co 3h. Nie wiem czy liczyć od godziny 3 bo tak zaczął jeść czy od godziny 4bo skończył? (Tak samo miałam z pomiarami cukrów)
    Edit
    Zjadl całe 100ml ;)
    I chrapie teraz. Niech śpi ile wlezie. Ja 5 lat w nocy pracowalam więc nie mam problemów O tej godzinie. Ale przez 5lat kladlam się spać po 6 więc stad ta godzina dla mnie masakra i Patryk do obslugi laduje kolo mnie bo nie mogę nawet jednego oka otworzyć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 04:16

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 04:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po cycaniu, ale coś zasnąć nie może. Rzuca się po tym łóżku...

Też nie lubię niepomalowanych paznokci u stóp, mam chociaż zwykłym lakierem machniete.
    Muszę sprzedać tacie chyba w weekend Mała żeby z nią siedział a ja sobie hybryde na szybko machne. Bo jednak dłużej się trzyma :)
    A mam tyle ładnych letnich kolorów <3

Fatalita moje pięty też wołają o pomstę do nieba :D

Fermina, Hoope żyjecie? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 04:40

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 04:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, liczyłam cukry od skończenia, karmienie też bym tak robiła :-)
    6 -7 dla mnie też masakra. To godziny budzików do pracy, wtedy sen najlepszy był zawsze ;-) o dziwo w ciąży o 7 się budziłam i było spoko...

Młode śpi, matka głupia na fejsie... Idę przykład z córki brać, kolorowych, kto śpi, smacznego, kto je :-)

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My znowu jemy ;-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
‹‹ 1335 1336 1337 1338 1339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ