Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadal myślimy nad naszym wyjazdem do rodzinki nad morze
dziś prawdopodobnie wujek będzie miał zabieg na oko a bylismy niemal dokładnie rok temu u nich i wtedy robili drugie oko i nasza obecność wręcz im pomogła
Ale nadal nie widzę synkow w jednym pokojuPiotrek na plażę zwlaszcza w Kołobrzegu się nie nadaje-to istny oszołom, ma tylko tryb biegania...ewentualnie wioski obok wchodzą w grę
A Patryczek przecież nie ulezy
Ale sam wyjazd da nam odetchnąć
Iiiiiiii
Pewnie wrócimy z córka mojego kuzyna, dziewczynka 15lat, na pewno nam w domu pomoże a sama bardzo się cieszy na przyjazd -
Kamcia, mój na początku akceptował spanie na boku a teraz zawsze się odkręci na plecy. Zawsze na plecy i głowa na prawo
przybieraniem bym się nie przejmowala, skoro na tydzień wychodzi prawie 300g. Zważ Patryka za kilka dni i na pewno będzie na plusie
Ja na Mazury miałam jechać w ostatni weekend, ale pogoda nie dopisała... teraz mamy plany wyjazdu na ten weekend nad morze. Wszystko zależy od pogody. Na pewno do końca wakacji pojedziemy gdzieś i to znając życie nie raz -
Patk https://www.feedo.pl/lovela-biel-4-7-l-50-pran-mleczko-do-prania-lovela-kolor-4-7-l-50-pran-mleczko-do-prania/
Super cena.
Wowka, zależy, zazwyczaj to 3 minuty i po spokoju w leżaczku jeżeli mama nie siedzi obok i na mnie nie patrzy. A już jestem w kuchni połączeniem Pascala z baletnicą i Abelardem Gizą i Danzelem. Śpiewam, tańczę, podskakuje, żeby tylko te pyry w akompaniamencie jej uśmiechu obrać
Kamcia, o wagę jeszcze bym się nie martwiła. Jakbyś codziennie nie ważyła to byś nie wiedziała. Poza tym b wszystko ok?
Wiki też nie lubi boku, tylko daje się na nim ułożyć podczas karmienia na leżąco.
Mycha tak, u nas też dosłownie minuta. Sam sobie rozebral mała, jedna druga strona "o tu widzi pani-wszystko ok", "układac na plecach i brzuch, za 6 tygodni do kontroli, do widzenia".
Miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 09:12
Wowka, kattalinna lubią tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Mycha666 wrote:Usg mieliśmy.
Czasem recznie badają odwodzenie, ale teraz nie podam profesjonalnej nazwy
Tak to wyglada, usg, kąt, określenie dojrzałości
Dlatego nie rozumiem czasem zaliczenia ortopedy bez usg
Tzn u nas jak się idzie na preluksacje to jest to ortopeda i ma zawsze usg
Tak mialam na nfz, prywatnie i w Poznaniu w szpitalnej poradni
No i są miasta co 1wizyta wystarcza i jak u nas-minimum 3/4 przy zdrowych biodrachMycha666 lubi tę wiadomość
-
Fatalita
W sumie nic innego, tym bardziej niepokojacego to ja nie widzę. Patryk tylko śpi albo krzyczy/jeczy że nie śpi a wtedy i ręce nieskuteczne, musi zasnąć
I zjada co 3godz ale różne porcje i jak dla mnie male. Ale Piotrek nauczył mnie innych standardów :)wspomnę pediatrze ale nie chce by wiedziała moim codziennym wazeniu -
Sela twojemu kara się należy ,po pierwsze trochę empatii ,po drugie jak można być takim ignorantem i wyrażać się w kwestii w której nie ma pojęcia ,jakość mleka nie zależy od ilości kalorii w pożywieniu matki bo inaczej jakim cudem matki w Afryce ,które często głodują mogłyby wykarmić swoje dzieci ,mleko matki zawsze jest najlepszym pokarmem ,niezależnie od tego czy zjadła obiad czy nie . A matki które są na ścisłej diecie z różnych względów np.bo dziecko ma jakas nietolerancję to co gorsze mleko mają? To niech wyprodukuje lepsze jak taki cwany . Nic się nie przejmuj głupim gadaniem .
Feeva, kattalinna, Wowka, Sela, Katy, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
Kamcia 40g dziennie nie jest źle.
Natalia śpi na plecach, głowę odkręca sama raz w prawo raz w lewo.
U nas na wieczór mała też zmęczona, sporo zje a i tak butlą poprawi bo nie chce jej się wysilać na cycku.
Z dobrych wiadomości od tygodnia laktator schowany, cycamy, a na noc dodatkowo mm.
Z gorszych wiadomości ma łojotokowe zapalenie skóry, czyli tak jak brat, czyli może mieć alergie . Walczymy ze skorupą na głowie i na brwiach, dostała steryd. No i wizyta u chirurga bo ma podejrzenie przepukliny. I Michał też idzie na kontrol, lewe jądro mu czasem ucieka, kurcze jak był mniejszy nie było takiego problemu...
Kamcia jak to robisz że Piotruś śpi do 8.00? U nas między 6.30 a 7.30 pobudka a i chodzi spać koło 21.00 czasem nawet później
Kwiatkowa tak jak dziewczyny pisały też bym uciekła od takiego człowieka. Moja znajoma( mają dwójkę dzieci-2 lata i 7 miesięcy) rozwodzą się, ona złożyła wniosek pod koniec ciąży, bo ma już dosyć. Tacy ludzie nigdy się nie zmienią. Póki nie jesteście małżeństwem, uciekaj.
-
ola ola
on po prostu tak spi
od 5 miesiąca spi sam w pokoju, w ciemnościach (ma dwie rolety-na oknie na ścianie), odkąd nie je w nocy spi normalnie bez pobudek (chyba że coś obudzi lub złego sie sni), od urodzenia ze 4-5 razy obudził się i nie zasnął od razu
zasypia normalnie o 20 , ostatnio robi późniejsze dłuższe drzemki więc zasypia nawet o 21, wstawał i po 9, ale wtedy budzę
od urodzenia w nocy spał, jak i Patryk, tzn zjadł i spał dalej, z czasem mniej pobudek w nocy
na szczescie zmiana diety-całkowite odstawienie mm-nie zmieniło tego spania
w nocy nawet na picie sie nie budził
stąd martwię sie wyjazdem-jak Piotruś pośpi z Patryczkiem budzącym sie (bo akurat w nocy Patryk ewentualnie jeczy, nigdy nie płacze)
Patryk śpi na plecach, kreci głową,ale-jak Piotruś- uwielbia całkowicie na wznak, głowa prosto -
Ja myślę że czasem matki same sobie zmartwień przysparzają ,jeśli dziecko dobrze przybiera ,a na początku to dosyc często jest ważone przez położna czy lekarza ,to po co go ważyć codziennie ? Moje dzieci spały jak im się podobało ,Patryk przez dobrych dziewięć miesięcy spał na plecach i nawet na boczek się nie obrucił ,puki się główka jakoś nie odkształca niech śpi jak chce . Co do prania ja piorę od początku w normalnych środkach . Małej rzeczy piorę osobno ale tylko dlatego żeby nie zafarbowała przypadkiem i dlatego że na inny tryb jej ubranka wrzucam . Puki nie ma uczulenia nie stosuje specjalnych środków. Dziecko to normalny człowiek tylko trochę mniejszy nie potrzeba tyłu kombinacji ,chyba że jest w jakiś sposób bardziej wrażliwe wtedy dostosowujemy się do potrzeb nie próbuje tych potrzeb wyprzedzać .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 10:01
-
No i co miałam pisać?
A, główka. Ania od początku lubi główkę w prawo. Od kilku tygodni maniakalnie walczę, żeby używała też lewej strony, staram się równoważyć bo już prawa zaczęła być lekko płaska. Ledwo widoczne ale zawsze. Na szczęście chyba jest ok, skoro wczoraj lekarka nie zwróciła uwagi. Na boczku jak ją czymś zblokuję to śpiale fakt, że umie się coraz bardziej z blokadą rozprawić. Dwa razy spała na brzuszku. Odkrycie moje
przy tych porannych bólach kolo 5 jak w zasadzie meczu się we śnie to ją układam na brzuch i jest cisza, śpi spokojnie. Potem się budzić zaczyna, przekładam na plecki i idzie seria pierdów
także jestem zadowolona, że raz przypadkiem mi wyszło.
Patk, fajnie, że udany urlop. Ja za jakieś 2 tygodnie chyba wybiorę się do mamy, mieliśmy jechać na weekend ale stwierdziłam, że zostanę tydzień z młodą, niech się z babcią poznają i resztą rodziny. Jak nie zwariuję to zostaniemy
Ile kosztuje takie nosidło? Przy częstym użytkowaniu może nie opłaca się wypożyczać, bo suma sumarum na jedno wyjdzie. A własne można pożyczać innym i się zwróci
Nie mam pojęcia jak to jest z tym usg bioderek, u nas też nie było i nikt nic nie mówił. Wizyty są dwie, kolejna po 3 miesiącu.
Do porodu miałam umalowane paznokcie u stóp. Nie idealnie oczywiście bo ledwie sięgałam ale były
Miłego dnia, w końcu słońce -
kattalinna
mu od urodzenia mamy lekkie spłaszczenie z lewej
ale z rehabilitacji Emilki wiem-i przetestowane- blokady działają odwrotnie niż zamierzony cel, tzn dziecko z blokadą walczy i chce tym bardziej obrócić głowę w niepożadanym kierunku...
lece
napisze z poczekalniHoope lubi tę wiadomość
-
Fatalita, pierwsze co wpisywalam to wyskakiwala mi „depresja” no niby objawia sie dwa miesiace po porodzie, ale poza bezsennoscia, przemeczeniem to raczej zadne objawy mi nie pasuja, ale jesli to sie bedzie utrzymywac, to pomysle o tym, dziekuje.
Spalam cos tam, ale to bardzo malo.
Patk, ja chce kupic tule, mala byla zadowolona? Zastanawiam sie. Mieszkam w dziurze, nie mam mozliwosci wypozyczyc i bardzo ubolewam, bo nie wiem czy moj gogus bylby zadowolony z tego, a jednak malo nie kosztuje. Strasznie bym ja chciala kupic ale ciagle sie waham.
Kamcia, moj lubi na boku -
My 25 lipca mamy drugie usg bioderek juz
Co roku od 8 roku zycia (to juz 14 lat :o) jezdzilam na wakacje do cioci, nawet jak kuzynka miala juz dzieci i w tym roku pierwszy raz nie pojadeOna w sierpniu przyjezdza do Krakowa to moze sie zobaczymy, ale pojechac tam chociaz na caly dzien tez bym chciala...Tylko, ze poki co jest to niemozliwe bo Kamil nienawidzi fotelika i wozka,a nie chce tam jechac po to zeby siedziec w domu :p Moze uda sie jak sie przesiadziemy do spacerowki...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 11:19