X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Sela Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva kciuki!!!
    U mnie jest jakaś masakra. Mały płacze cały czas nawet na chwilę nie da się go odłożyć na rękach źle w łóżeczku źle przy cycu jeszcze gorzej, bo szarpie i strasznie płacze. Tak źle to jeszcze nie było. Boję się że to wina tego nabiału.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 15:34

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A js leżę i kwicze z bólu...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela
    U was skok pasuje

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, jak jest tak źle to IP się kłania. Żołądek, wrzody, stres.

Katy...ja tak samo. Jak tylko ktoś inny niż ja albo mój mąż chwyci małą za rękę to jak tylko nie widzą to ja chusteczka nawilżana i pucuje :P
    To czasu aż tego nie zrobię żołądek ściśnięty :p
    Matka-wariatka...

Sela, Kamcia ma rację. Skok pasuje. Poczytaj, jak zobaczysz podobieństwo w opisie to się uspokoisz (u mnie tak było ;)). A jak skok to i zaraz kryzys laktacyjny, bo zwiększa się zapotrzebowanie na mleczko,a piersi nie wyrabiają, Leoś ssie i wysyła sygnał o zwiększone zapotrzebowanie,a że nic chwilowo nie leci to może się denerwować u szarpać. To tylko hipoteza :)

P.s. jak dziecko się szarpie przy piersi to też często bo chce odbic,a przez szarpanie połyka jeszcze więcej powietrza, przy odstawieniu do beknięcia się denerwuje i ryczy bo chce jeść i trochę tworzy się błędne koło.

Katy lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lzs u nas wyglada tak: szorstka skora na policzkach, troche krostek, brwi czolo i wieksza czesc glowy to takie grube luski. Na ciele tez drobne krostki.

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita
    Kiedyś byłam na IP z takim bólem, na szybko kroplowki, w bólu ulzyly...
    Ostatnio taki ból był w ciąży z piotrusiem a dokładnie przez dietę cukrzycowa-taką wzorową (wtedy oduscilam rygor), doszły wymioty
    Znam ten swój ból więc tym bardziej zmartwil. Podejrzewam niedokwasote...muszę zacząć regularnie jeść. Szybko net zalaczylam-mąż pobiegł po buscopan. Po godzinie siedzę już i czuję ulgę, bez nudności (bo przy niedokwasocie nie trawię a więc zwracam)
    Trzeba wziąć się za siebie
    A tak szczerze-myślałam już o wezwaniu karetki...są gorsze sprawy jak cesarka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sela Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, fatalita to zaraz poczytam o tym skoku. Oby on nie trwał długo...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie... wiecie co... próbowałam położyć małą na drzemkę, bo marudna strasznie. Próbowałam wszystkiego... utulanki i inne melodie. Po 30 minutach się poddałam i przekazałam pałeczkę mężowi...
    A mój małżonek puścił córusi disco polo... jakiś utwór oczy jak 5zł... A ta usnela dosłownie podczas trwania tego czegoś.

Jak go nie będzie to też będę próbować. Tak żeby nie wiedział

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 17:55

kamciaelcia, Sela, kattalinna lubią tę wiadomość

• Hoope Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Hoope- jazda w samochodzie na rękach?! Moja też lubi wrzeszczeć w samochodzi, ale nigdy nie przewiozła bym dziecka na rękach czy w inny "niefotelikowy" sposób.

Jangwa jakoś wrócić musimy. Ostatnio koleżanka tak jechała do Warszawy. 7 godzin. I wiem, że dużo ludzi zmuszonych jest do takiej sytuacji. Tylko, że ja mieszkam prawie na wsi, ruch niewielki.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wolałabym się zatrzymywać co chwilę i uspokajać malucha niż jechać z dzieckiem na rękach. Ale to ja i moje zdanie. Może jestem przeczulona na punkcie przewożenia dzieci, ale uważam, że na rękach nie jest bezpiecznie.

Tanda lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia współczuję może warto się przebadać w kierunku wrzodów ,dobrze że już lepiej .

Patk bo z dziećmi to tak jest ty mu szum oceanu a ono woli dźwięk wiertarki tudzież disco polo najważniejsze że jest patent nie ważne jaki byle pomagało.

Mam ambicje ,poogladalam trochę internet i widzę że ciuszki dla tych maluchów nie dość że nic ciekawego to jeszcze paskudnie drogie więc spróbuję coś sama stworzyć tylko weź tu znajdź czas. Może uda mi się wygospodarować coś jak dzieci pójdą spać ,tyle się materiału zostało po tym jak się kiedyś szyciem bawiłam ,a płacić pięćdziesiąt zł za sukienkę ,która mała założy może że dwa razy szkoda żeby jeszcze było dla kogo odkładać .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 18:58

kamciaelcia lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomyliłam się ortopede mamy w czwartek,jutro idę do dentysty na kontrole, rok nie byłam aż się boje. Można znieczulenie jak się karmi? Na żywca nie pójdę.

Pawojoszka masz rację ceny ubran dla maluchów są kosmiczne. Kawałek szmatki a kosztuje tyle co na starego albo i wiecej.

Używacie podkładów jednorazowych na przewijak? Ja mam prześcieradło a na to daje podkład,macie jakieś sprawdzone? Ja mam akuku,ale na długość troche krótki bo 60 cm, te większe 90 cm wiszą jest coś pomiędzy np. 70 cm bo nie moge znaleźć.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie pisałam
    U gin wszystko w porządku
    Dziś to ja nawet płomień nie mam
    I zdaniem gin mogła to być miesiączka. Teraz nie tego się nie dowiemy
    Ale-razem stwierdzilismy-jeśli po 28dniach będzie krwawienie-czyli kolejny cykl, to teraz by sie zgadzalo
    Ale i tak nie mial humoru-z poślizgiem zaczął

Bioderka zapisalam na 6sierpnia
    Szczepienie na początku wrzesnia
    O okuliscie w sumie nie gadalam

Patryk bez zmian póki co
    Nawet więcej nie marudzi
    AA że chrypa to nie krzyczy
    Mało spał
    Teraz po kapieli sam leży w łóżeczku przy projektorze o.O
    Taka cisza od 10 minut o.O
    Ale nie ide sparwdzic

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa
    Te duże podkłady co zostaly ze szpitala skladam na pół i na przewijak. Jest na dwa razy ;) jedna i druga strona hihi

MajowaMamusia lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk ja tez moją podrzucam mężowi do uspania jak nie daje rady. Myślę,że my po całym dniu padamy i jesteśmy spięte, chcemy uspac szybko i dziecko to czuje, a tata stęskniony bardziej wyluzowany :D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotrek też raz jechał na rękach. Nasz pierwszy wyjazd do Kołobrzegu. Miał wtedy 6tyg. W sumie 250 km a na przedmiesciach był zgrzany, listopad, miasto, lepiej bylo nam go wyjąć i tak dojechac niż wymyślać postoj 10 minut przed celem

Ale absolutnie nie twierdzę że to bezpieczne czy do powtarzania, wtedy konieczne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 19:23

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś pierwsza próba spania na nowej poduszce(choć Piotruś od razu zaakceptowal i dluuugo używał)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 07:49

D_basiula, Cola87, Kwiatkowa24, Hoope, kattalinna, MajowaMamusia, Fatalita, Wowka lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela wrote:
    Feeva kciuki!!!
    U mnie jest jakaś masakra. Mały płacze cały czas nawet na chwilę nie da się go odłożyć na rękach źle w łóżeczku źle przy cycu jeszcze gorzej, bo szarpie i strasznie płacze. Tak źle to jeszcze nie było. Boję się że to wina tego nabiału.
    Sela my z takim placzem wyladowalismy w szpitalu. Okazalo sie ze jest zagazowana. Wczesniej na pogotowiu nam nie pomogli. Na oddziale pielegniarka uzyla suchej rurki do pupy, espumisan podali i jak poszy gazy to momentalnie sie uspokoila i orzespala prawie cala noc i dzien z przerwami tylko na zmiane pieluszki i jedzenie.

Teraz jestesmy zaopatrzeni w rurki i w razie W wiemy co robic.

Tez na poczatku zwalalam wine na skok, ale to nie bylo to.

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro mamy szczepienie. Prosimy o kciuki żeby wszystko było dobrze :)

kamciaelcia, Kwiatkowa24, Sela, Mała Matylda, Katy, pawojoszka lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D_basiula właśnie wczoraj nie było pruczków a dzisiaj są co chwile. W ogóle słychać jak mu w jelitkach coś jeździ. Kupy są od paru dni znowu wodniste i dzisiaj jakby tako śluzik się pojawił, bo się tak ciągnęło miejscami na pampku.
    Sama nie wiem co mu jest. Cały dzień spał max 15 min. Teraz tatuś ululał i spi na nim już 1.5h ale co chwile mruczy przez sen.
    Mam skierowanie od pediatry na usg brzuszka, kazała się zapisać jak ten płacz nie minie. Mąż twierdzi, że przesadzam ale ja chyba go zapisze.
    Basiula a jakie te rurki?? Espumisan podaje mu od czwartku, pediatra kazała wraz z delicolem.
    Cola kciuki!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 21:34

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
‹‹ 1339 1340 1341 1342 1343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ