X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas takie spanie to standard. Dziś kilka razy wstawałam "bo to już" żeby nagle była cisza i błogi sen. Wystarczy, że się położę i od nowa wszystko. Ja zganiam u nas na trawienie

Jangwa, to jest girasol zunil. Kupiłam używaną, już pięknie wyrobioną choć podobno one nie potrzebują dużo czasu. Jak Ty motasz? U nas póki co kieszonka

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski

To ja, super facet, szukam swojej catwoman XD

:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 07:24

Katy, kattalinna, kamciaelcia, Feeva, Wowka, Ewciaa83, J.S, Kwiatkowa24, Nynka, D_basiula, Fatalita, Mała Matylda, pawojoszka, Cola87, Mycha666, Sela lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope jaki super chłopak <3
    A jak już ładnie główkę trzyma :)

Hoope lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dzięki dziewczyny, to już wiem że to normalne :)

Kattalinna, ja zrzucam na niedojrzalosc układu nerwowego :D w każdym razie na pewno rozwojowe :P

Hoope, super facet :)

JS, czytam posty i nie widzę żebym Ci napisała że Skrzat też tak ma ze sliną :)

Wy zmienianie body po ulewaniu a ja swoje bluzki :D 9/10 ulań jest na mnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 13:10

Hoope lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno ja troche boli, ale cyca nie chce juz ze 2 tygodnie. W tym czasie 2 razy sie zassala i pojadla tak ze zadnela. Za kazdym innym razem jest masakra.

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiula a konsultowalas się z doradcą laktacyjnym?

Moja wczoraj ulewala na potęgę i rzygnela dwa razy więc trochę ubrań poszło i koc z kanapy do prania, podloga też zaliczyła chrzest :)
    Dzisiaj nie ulała ani razu, nie zapeszajac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 13:34

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka u nas jest takie kręcenie się i jeczenie, które czasami trwa nawet pol godziny i zazwyczaj są to bąki i kupa. Bardzo rzadko się tak rozbudza z głodu

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też ulewania przyjmuję na ubranie :-D celowo nie piszę o bluzkach, bo obrywają też inne części garderoby oraz tekstylia domowe ;-) dla porządku dodam, że pieluchę podkładam sobie tylko jak mam "wyjściowe" ciuchy. W domowych mi się nie chce ;-)

Jesteśmy po wizycie u ortopedy. Niezłe jaja, wizyty umawiają co 5 minut! Ale faktycznie mniej więcej tyle to trwa :O dziecko oczywiście wszystko och i ach, tylko brzuch żaby ;-) nawet nie wiedziałam, że może być inny, będziemy ćwiczyć kaloryfer. Pani doktor od razu zauważyła, że lubi zjeść ;-)

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajowaMamusia wrote:
    Dziękuję za odpowiedź. Feeva a na ile baterie wystarczają? Ile gra melodia? Zastanawiam sie jaką kupic na baterie czy nakrecana? Te nakrecane ile czasu działają? Boje się ze będę musiała baterie wymieniać co chwila. Sama nie wiem.

Mama32 myślę że z czasem to się zmieni, a czasami dobre i 5 min na siusiu:D

Zastanawiam się jak przetrwać chrzciny z karmieniem. Byłam na zakupach kupiłam sobie sukienkę rozkloszowaną, nie chciałam dopasowanej więc wybór miałam znikomy. Oczywiście o takiej żeby móc swobodnie nakarmić mogę pomarzyć. I teraz nie wiem co zrobić. Nie odciągne mleka na pół dnia, karmic tez musze bo cyce mi rozsadzi, a za bardzo nie mam gdzie na sali.

Espumisan mówicie, zobaczę jak będzie jutro, położna odradza wszelkie specyfiki, mówi że to niedojrzały układ i do 3 miesiąca sie unormuje.

Mi się udało upolować rozkloszowaną z dekoltem na zakładkę w Orsay-u i to jeszcze na wyprzedaży za 70 zł :P

MajowaMamusia lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh..mi ktos chyba podmienil dziecko na tamto placzace co chwile ;( Bylo juz tak pieknie, a dzisiaj cały dzien marudzi...W sumie juz wieczorem cos mu nie pasowalo, chyba cos z brzuszkiem znowu nie tak :/ Mam nadzieje, ze to chwilowe...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D_basiula wrote:
    Witajcie i ja w nienajlepszej formie. Chyba sie poddaje z kp. Mala nie wezmie piersi do buzi, ssac nie chce teraz nawet w nocy. Sciagam laktatorem ale co z tego. Malo, jej nie wystarcza i dalej musze zrobic mm. Femaltikera nie pije bo nie wolno mi nic mlecznego, a laktator to nie dziecko. Wczoraj do tego maz mi mowi ze moje mleko chyba jej nie smakuje bo nie chce pic. Przykro mi bylo. Wylalam je, zrobilam mm i wypila...
    Do tego od piatku walcze z plesniawkami juz cala buzia zajeta :-( apthim nie pomaga. Dobrze ze dzis ten lekarz to moze cos nam da na to.
    Po szpitalu mala nie chce spac sama, ciagle na rekach musi byc przytulona. W wozku zdrzemnie sie 20 min i placz.
    Ja placze razem z nia...

Kwiatkowa wspolczuje trudnej sytuacji z partnerem. A po trzezwemu moze porozmawiaj z nim ze chcialabys do PL na urlop z dzieckiem pojechac, do rodziny a tu juz bedziesz mogla wiecej bo nie bedziesz zdana tylko na niego.

Femaltiker można zrobić na wodzie/soku.

Na pleśniawki podobno przecieranie buzi w środku wit. C czasem pomaga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 17:28

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D_basiula z mlekiem to tak może być , dzieci dokarmiane mm z czasem nie chcą piersi wola mm bo jest słodsze. To nic złego karmić mm jeśli tak będzie wam lepiej ,zrobiłaś co mogłaś . Jeśli chcesz jeszcze powalczyć , chwała ci za to ale jeśli zdecydujesz karmić mm to też dziecku krzywdy tym nie zrobisz sama wiesz co jest dla was lepsze.

D_basiula lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj tragedia, cały dzień tylko płacz, nie dochodzisz. Na rękach źle, bujanie źle, wszystko źle. To moje dziecię wogole nie spi w ciągu dnia. Nie wiem czy to upaly Ja dobijają czy co ale padam już na pysk

ex2bio4pttsuyqga.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj mamy nowy rodzaj płaczu. Istna tragedia, wrzask jakby we wrzątku ją gotowano :-( póki co popołudniami, gdy dziecko zmęczone. Jedynie chusta nas ratuje, zamotana się uspokaja i zasypia momentalnie. Nie wiem o co chodzi, czy to tylko zmęczenie czy kolka :-(

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi ktos dziecko podmienil na takie wyjace. Gdzie moje ktore juz nie plakalo? Fuck.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Femaltiker rozrabialam w wodzie jak nie miałam mleka.

Moja dziś cały dzień Cyc. Od 10 do teraz, miałam tylko przerwę na prysznic, kanapki, potem na obiad i tak siedzę i tylko cycki zmieniam.
    Chwilę pogadala z tatą, ja w tym czasie pozmywalam i zaraz był placz i znowu musiał być Cyc.

Tyle jem i taki grubasek się robię <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b41107f5e774.jpg

Dziewczyny, może te nagle zmiany pogody tak negatywnie wpływają na Nasze dzieci? Dorosły się czuje do doopy a co dopiero maluszki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 19:04

kattalinna, Mała Matylda, Katy, Mycha666, MajowaMamusia, Kwiatkowa24, D_basiula, Fatalita, Nynka, pawojoszka, Sela, Wowka, Ewciaa83 lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, jak laleczka :-)

U nas początek dnia był super. Potem tylko zaburzony rytm bo lekarz i zakupy, może to to wpłynęło. Nawet w samochodzie nie bardzo spała. Zaraz będzie to samo bo muszę ją odmotać do kąpieli. To przynajmniej lubi.

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva
    Śliczna panna
    Ale goloneczki ma zacne :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna - ja kieszonka i dziś próbowałam kangurka :) . Ale muszę poćwiczyć dociągania :).

kattalinna lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie też te dociagania do treningu :-) na końcowym etapie przy węzłach mi się luzuje. Jutro wybieram się na spotkanie lokalnej grupy chustowej z fejsa, może czegoś się nauczę :-) póki co tylko po domu, boję ruszać dalej, a przecież o mobilność chodzi :-)

jangwa_maua lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 1334 1335 1336 1337 1338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ