Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas takie spanie to standard. Dziś kilka razy wstawałam "bo to już" żeby nagle była cisza i błogi sen. Wystarczy, że się położę i od nowa wszystko. Ja zganiam u nas na trawienie
Jangwa, to jest girasol zunil. Kupiłam używaną, już pięknie wyrobioną choć podobno one nie potrzebują dużo czasu. Jak Ty motasz? U nas póki co kieszonka -
Cześć laski
To ja, super facet, szukam swojej catwoman
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 07:24
Katy, kattalinna, kamciaelcia, Feeva, Wowka, Ewciaa83, J.S, Kwiatkowa24, Nynka, D_basiula, Fatalita, Mała Matylda, pawojoszka, Cola87, Mycha666, Sela lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
No to dzięki dziewczyny, to już wiem że to normalne
Kattalinna, ja zrzucam na niedojrzalosc układu nerwowegow każdym razie na pewno rozwojowe
Hoope, super facet
JS, czytam posty i nie widzę żebym Ci napisała że Skrzat też tak ma ze sliną
Wy zmienianie body po ulewaniu a ja swoje bluzki9/10 ulań jest na mnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 13:10
Hoope lubi tę wiadomość
-
Basiula a konsultowalas się z doradcą laktacyjnym?
Moja wczoraj ulewala na potęgę i rzygnela dwa razy więc trochę ubrań poszło i koc z kanapy do prania, podloga też zaliczyła chrzest
Dzisiaj nie ulała ani razu, nie zapeszajac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 13:34
-
nick nieaktualny
-
Też ulewania przyjmuję na ubranie
celowo nie piszę o bluzkach, bo obrywają też inne części garderoby oraz tekstylia domowe
dla porządku dodam, że pieluchę podkładam sobie tylko jak mam "wyjściowe" ciuchy. W domowych mi się nie chce
Jesteśmy po wizycie u ortopedy. Niezłe jaja, wizyty umawiają co 5 minut! Ale faktycznie mniej więcej tyle to trwadziecko oczywiście wszystko och i ach, tylko brzuch żaby
nawet nie wiedziałam, że może być inny, będziemy ćwiczyć kaloryfer. Pani doktor od razu zauważyła, że lubi zjeść
Wowka lubi tę wiadomość
-
MajowaMamusia wrote:Dziękuję za odpowiedź. Feeva a na ile baterie wystarczają? Ile gra melodia? Zastanawiam sie jaką kupic na baterie czy nakrecana? Te nakrecane ile czasu działają? Boje się ze będę musiała baterie wymieniać co chwila. Sama nie wiem.
Mama32 myślę że z czasem to się zmieni, a czasami dobre i 5 min na siusiu:D
Zastanawiam się jak przetrwać chrzciny z karmieniem. Byłam na zakupach kupiłam sobie sukienkę rozkloszowaną, nie chciałam dopasowanej więc wybór miałam znikomy. Oczywiście o takiej żeby móc swobodnie nakarmić mogę pomarzyć. I teraz nie wiem co zrobić. Nie odciągne mleka na pół dnia, karmic tez musze bo cyce mi rozsadzi, a za bardzo nie mam gdzie na sali.
Espumisan mówicie, zobaczę jak będzie jutro, położna odradza wszelkie specyfiki, mówi że to niedojrzały układ i do 3 miesiąca sie unormuje.
Mi się udało upolować rozkloszowaną z dekoltem na zakładkę w Orsay-u i to jeszcze na wyprzedaży za 70 złMajowaMamusia lubi tę wiadomość
Matylda
-
D_basiula wrote:Witajcie i ja w nienajlepszej formie. Chyba sie poddaje z kp. Mala nie wezmie piersi do buzi, ssac nie chce teraz nawet w nocy. Sciagam laktatorem ale co z tego. Malo, jej nie wystarcza i dalej musze zrobic mm. Femaltikera nie pije bo nie wolno mi nic mlecznego, a laktator to nie dziecko. Wczoraj do tego maz mi mowi ze moje mleko chyba jej nie smakuje bo nie chce pic. Przykro mi bylo. Wylalam je, zrobilam mm i wypila...
Do tego od piatku walcze z plesniawkami juz cala buzia zajetaapthim nie pomaga. Dobrze ze dzis ten lekarz to moze cos nam da na to.
Po szpitalu mala nie chce spac sama, ciagle na rekach musi byc przytulona. W wozku zdrzemnie sie 20 min i placz.
Ja placze razem z nia...
Kwiatkowa wspolczuje trudnej sytuacji z partnerem. A po trzezwemu moze porozmawiaj z nim ze chcialabys do PL na urlop z dzieckiem pojechac, do rodziny a tu juz bedziesz mogla wiecej bo nie bedziesz zdana tylko na niego.
Femaltiker można zrobić na wodzie/soku.
Na pleśniawki podobno przecieranie buzi w środku wit. C czasem pomaga.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 17:28
Matylda
-
D_basiula z mlekiem to tak może być , dzieci dokarmiane mm z czasem nie chcą piersi wola mm bo jest słodsze. To nic złego karmić mm jeśli tak będzie wam lepiej ,zrobiłaś co mogłaś . Jeśli chcesz jeszcze powalczyć , chwała ci za to ale jeśli zdecydujesz karmić mm to też dziecku krzywdy tym nie zrobisz sama wiesz co jest dla was lepsze.
D_basiula lubi tę wiadomość
-
Od wczoraj mamy nowy rodzaj płaczu. Istna tragedia, wrzask jakby we wrzątku ją gotowano
póki co popołudniami, gdy dziecko zmęczone. Jedynie chusta nas ratuje, zamotana się uspokaja i zasypia momentalnie. Nie wiem o co chodzi, czy to tylko zmęczenie czy kolka
-
Ja Femaltiker rozrabialam w wodzie jak nie miałam mleka.
Moja dziś cały dzień Cyc. Od 10 do teraz, miałam tylko przerwę na prysznic, kanapki, potem na obiad i tak siedzę i tylko cycki zmieniam.
Chwilę pogadala z tatą, ja w tym czasie pozmywalam i zaraz był placz i znowu musiał być Cyc.
Tyle jem i taki grubasek się robię
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b41107f5e774.jpg
Dziewczyny, może te nagle zmiany pogody tak negatywnie wpływają na Nasze dzieci? Dorosły się czuje do doopy a co dopiero maluszki...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 19:04
kattalinna, Mała Matylda, Katy, Mycha666, MajowaMamusia, Kwiatkowa24, D_basiula, Fatalita, Nynka, pawojoszka, Sela, Wowka, Ewciaa83 lubią tę wiadomość
-
U mnie właśnie też te dociagania do treningu
na końcowym etapie przy węzłach mi się luzuje. Jutro wybieram się na spotkanie lokalnej grupy chustowej z fejsa, może czegoś się nauczę
póki co tylko po domu, boję ruszać dalej, a przecież o mobilność chodzi
jangwa_maua lubi tę wiadomość