X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uzywam chusteczek i pupka ladna nie liczac tego, ze wlasnie czasami troszke czerwona, ale nic po za tym sie nie dzieje :p Jak mi sie ostatnio skonczyly chusteczki to uzywalam wody z kranu i tez bylo spoko :p

Omg, ale dospalismy :o Kamcio jeszcze spi teraz po krotkiej przerwie na cycka xd

Wowka lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wowka, linomag będę musiała kupić za 2 tyg, bo w Niemczech nie ma, tutaj dziewczyny właśnie polecają ten penatan. Woda już przemylam niedawno. A co do wietrzenia chciałam rano przewietrzyć pupę i standardowo mnie olała, dosłownie biały strumień prosto na mnie, to już któryś raz, podklad znowu do wymiany

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka jeżeli ja karmię 15 razy w ciągu doby to za każdym razem espumisan? Ile kropli? Nie za dużo to będzie?

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama32, 15 razy to za dużo :)

Ja dawałam 4 razy dziennie po 10 kropli, a teraz doraźnie 15, jak jest problem.

Haha, a wietrzenie często się tak kończy :D Skrzat mógłby się zapisać do straży pożarnej ż taką sikawką ;)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile dajecie w kościele za chrzest? Czy 200 zł jest ok, za dużo, za mało? Nie mam rozeznania...

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre pytanie ile dac księdzu? Myślę że 200 zł max, znajomi tyle dali za ślub,bo stwierdzili że jeszcze kwiaty musieli kupić to dali już wystarczająco.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany u mnie cennik jest....

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn? Ile za chrzest? Jak jest cennik to o fakture/rachunek wypadało by poprosić XD

Patk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dupka ciagle zaczerwieniona. Najlepiej chyba sprawdza sie maka ziemniaczana, ale ciezko mi sie ja aplikuje.

Moj synek wczoraj aniol, a dzis tragedia.. Placz i cycek co godzine. Przed chwila 20 minut histerii. Jezdzi mu w brzuszku i placze przy baczkach. Sama sie poplakalam tak mi go zal. Moze cos zle zjadlam. Wczoraj z nowosci zjadlam 4 bardzo male sliwki, ciasto drozdzowe i buraczki. Dalam mu trzy razy sab simplex dzis, bo tylko to mam, przywiozlam ze soba. Mały nawet nie chce lezec brzuszek do brzuszka. Poratujcie.
    Jestem w Polsce. Co warto kupic w aptece?

• Hoope Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biogaja delicol espumisan.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Miałam wstać o 1:30 na ściąganie. Jest 2:50 i dopiero to robię o.O nie słyszałam budzika, albo wyłączyłam przez sen.
    Fajnie się w pokoju zrobiło, chłodno.

Tanda, ja po jednej saszetce też nie czuje różnicy. Muszę pić przynajmniej ze 2dni 2x dziennie żeby poczuć różnice, że jest tego mleka więcej.

Na stronie piszą o efekcie nawet w przypadku pojedynczych saszetek.
    Słód w sumie piję codziennie z mlekiem albo kawą zbożową, właśnie kończę słoiczek.
    MajowaMamusia wrote:
    Tanda może i tak, samego słodu nie próbowałam tylko z mlekiem.
    Na mnie Felmatiker i słód też od razu nie działa,po kilku godz widziałam różnice.

Ja też z mlekiem. Może innej firmy słód.
    Po kilku godzinach ani nawet dniach też efektu nie widzę albo bardzo niewielki. Piję w nadziei, że coś drgnie ale chyba to na mnie po prostu nie działa.

Hoope wrote:

Baryła spał od 18 do 7. Kto da więcej? XD
    kamciaelcia wrote:
    Hoope
    Nie pobije ale dorownam: 20-9

Tyle wam spali z przerwami na jedzenie czy bez jedzenia?
    Bo z przerwami to moja też tyle śpi. Jak zaśnie koło 20:00-21:00 to nie budzi się do rana, karmienia w nocy od urodzenia mamy na śpiocha, przystawiam jak się kręci i szuka cyca, zjada bez budzenia się. Pierwsza aktywność jest ok. 8:00-10:00.

A jak liczycie bez karmienia to najdłużej się zdarzyło 7h.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 16:53

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam! Dziecko śpi, babcia dostała serial na Netflixie to mam spokój ;-)

Podróż była spoko, całą drogę prawie spała. Korki i przejazdy kolejowe są be. Rozumiem, też nie lubię ;-) mnóstwo wrażeń, miejsc, osób, żyrandoli ale daje radę :-) na grillu w sobotę w deszczu pod altanką do 22. Wszyscy w szoku że tak ładnie śpi i taka spokojna ;-) u babci noc najlepsza ever! Dzień też fajny, zasypia sama w moment. Nie wiem czy to zasługa miejsca: mieszkanie chłodniejsze i cicho, czy pogody bo ta szaleje: słońce i deszcz na zmianę. Grunt, że śpi :-) tu oczywiście ze mną, nie mamy łóżeczka turystycznego. Nie bałam od początku, najczęściej śpimy przytulone. Jednak wolę gdy jest w łóżeczku bo wtedy jestem bardziej czujna.

Mama, jak się zleje na przewijaku to przynajmniej wiesz, że już bezpiecznie można wierzyć ;-)

Co robi delicol i czy można podawać w zestawie z espumisanem i dicoflorem? Mamy teraz espumisan 100 i trochę nie wiem jak dawkować. Od dwóch czy trzech dni jest gorzej koło 5-6. Ewidentnie boli brzuszek i nie może zrobić kupy, ciężkie bąki są. Dziś po 9 jak wstałyśmy to dopiero poszły salwy wszystkiego i Wielka ulga z wielką kupą. No właśnie, dziś spałam do 9:30! :-D

Jak odróżnić biegunkę od normalnej kupki, skoro ona i tak jest płynna? Nie podejrzewam, raczej w drugą stronę, ale mnie to zaintrygowało. I jak odróżnić wymioty od ulewania?

Wowka, Katy lubią tę wiadomość

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam wody zwykłej ciepłej z kranu do umycia doopy. Smaruje linomagiem zielonym, a jak doopa jest czerwona to krem Babydream przeciw odparzeniom w takim biało zielonym pojemniczku :)
    Sudocrem goowno dawał. Po Babydream szybko się poprawia.

Mania spała 22-4, potem 4:30-6 i potem do 9:45 ze mną w łóżku. Ona sobie ssala cyca i przysypiala a ja kimalam.

I mnie znowu zastój dopadł. Tym razem ból okropny, lecę na paracetamolu. Masakra :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 17:48

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, wymiot jest większy i pod ciśnieniem. Taki chlust. Ulew jest spokojny, po prostu wylewa się to co się nie utrzymało w brzuchu.

Nie problem wypić, problem utrzymać- ta zasada sprawdza się w przypadku zakrapianych imprez i niemowląt :)

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka cennik?! I ile sobie zażyczyli? Moim zdaniem cennik w kościele nie powinien istnieć...tylko będzie zniechęcać ludzi. Poza tym nie każdego stać i co wtedy? Nie udziela mu sakramentu? Chore...

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • boduszka Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ksiądz za chrzest nic nie chciał ;-) ale i tak dałam mu 100 :-)

Cukrzyca t1, niedoczynność tarczycy,
    l22ndf9hr2tr2g4j.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ksiadz powiedzial, ze ile damy tyle damy :p W sumie chrzest ma trwac 30min wiec mysle, ze nie ma co szalec xd

Bylismy z Kamilem na zakupach i pierwszy raz nawet nie zaplakal...No szok :o I chyba próbował sobie przyciągnąć do ust zabawke, ktora ma przy foteliku xd

W ogole rozglądam sie powoli za spacerowka bo chyba sie wczesniej przesiadziemy bo mi naprawde szkoda tej pogody na siedzenie w domu...

Wowka lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za chrzest pierworodnej zapłaciłam 50 zł. A cenniki w kościele mnie śmieszą. Gdybym usłyszała że za mało to bym wyszła i szukała innej parafii. Widziałam, że ludzie przede mną dali 20 zł i też ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 21:07

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, a myślisz że Kamilek polubi się że spacerowką?

U nas też Skrzat nie lubi gondoli. Lubił na samym początku, ale teraz za nudno mu. Wkładam to tylko na śpiocha i wiem że mam max 40 minut spaceru. Ale ja rozważam nosidełko, chodzi mi tula po głowie.

Z tego co pamiętam to masz nosidlo-chustę, nie pasuje ona też Kamilkowi?

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dalismy 300 zl bo tak chcielismy. Za slub bylo 500. Kazdy da tyle ile uwaza.

U mnie na drodze albo ktos wyrzucil malego psa, albo komus uciekl. Jak to pierwsze to ludzie nie maja serca!

Olcia dzis przespala cala noc i praktycznie caly dzien. Do 14 budzila sie tylko na jedzenie i zasypiala w trakcie. Nie wiem co jej sie stalo, ale takie dni moga zostac.
    Ciagle walcze o wiecej pokarmu, pije jakas nowosc Laktosan mama podobny proszek do rozpuszczania jak femaltiker. Pije z sokiem i chyba widze roznice bo jak odciagam to w ciagu dnia tylko 2x podaje mm, a mala pije srednio 90-120 ml co 2-3 godziny.
    U nas espumisan pomaga. Delikol odstawilam bo esumisan sam daje rade, placz kolkowy jest mniejszy i rzadszy, no i ta pomaranczowa rurka na kolke z allegro jest fantastyczna, lepsza od windi wg mnie.

A i eliminacja mleka i ogolnie nabialu tez sie sprawdza u nas. A myslicie ze mleko bez laktozy moge?

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
‹‹ 1378 1379 1380 1381 1382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ