Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez uzywam chusteczek i pupka ladna nie liczac tego, ze wlasnie czasami troszke czerwona, ale nic po za tym sie nie dzieje :p Jak mi sie ostatnio skonczyly chusteczki to uzywalam wody z kranu i tez bylo spoko :p
Omg, ale dospalismy :o Kamcio jeszcze spi teraz po krotkiej przerwie na cycka xdWowka lubi tę wiadomość
-
Dzięki wowka, linomag będę musiała kupić za 2 tyg, bo w Niemczech nie ma, tutaj dziewczyny właśnie polecają ten penatan. Woda już przemylam niedawno. A co do wietrzenia chciałam rano przewietrzyć pupę i standardowo mnie olała, dosłownie biały strumień prosto na mnie, to już któryś raz, podklad znowu do wymiany
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU nas dupka ciagle zaczerwieniona. Najlepiej chyba sprawdza sie maka ziemniaczana, ale ciezko mi sie ja aplikuje.
Moj synek wczoraj aniol, a dzis tragedia.. Placz i cycek co godzine. Przed chwila 20 minut histerii. Jezdzi mu w brzuszku i placze przy baczkach. Sama sie poplakalam tak mi go zal. Moze cos zle zjadlam. Wczoraj z nowosci zjadlam 4 bardzo male sliwki, ciasto drozdzowe i buraczki. Dalam mu trzy razy sab simplex dzis, bo tylko to mam, przywiozlam ze soba. Mały nawet nie chce lezec brzuszek do brzuszka. Poratujcie.
Jestem w Polsce. Co warto kupic w aptece? -
Feeva wrote:Miałam wstać o 1:30 na ściąganie. Jest 2:50 i dopiero to robię
nie słyszałam budzika, albo wyłączyłam przez sen.
Fajnie się w pokoju zrobiło, chłodno.
Tanda, ja po jednej saszetce też nie czuje różnicy. Muszę pić przynajmniej ze 2dni 2x dziennie żeby poczuć różnice, że jest tego mleka więcej.
Na stronie piszą o efekcie nawet w przypadku pojedynczych saszetek.
Słód w sumie piję codziennie z mlekiem albo kawą zbożową, właśnie kończę słoiczek.
MajowaMamusia wrote:Tanda może i tak, samego słodu nie próbowałam tylko z mlekiem.
Na mnie Felmatiker i słód też od razu nie działa,po kilku godz widziałam różnice.
Ja też z mlekiem. Może innej firmy słód.
Po kilku godzinach ani nawet dniach też efektu nie widzę albo bardzo niewielki. Piję w nadziei, że coś drgnie ale chyba to na mnie po prostu nie działa.
Hoope wrote:
Baryła spał od 18 do 7. Kto da więcej?kamciaelcia wrote:Hoope
Nie pobije ale dorownam: 20-9
Tyle wam spali z przerwami na jedzenie czy bez jedzenia?
Bo z przerwami to moja też tyle śpi. Jak zaśnie koło 20:00-21:00 to nie budzi się do rana, karmienia w nocy od urodzenia mamy na śpiocha, przystawiam jak się kręci i szuka cyca, zjada bez budzenia się. Pierwsza aktywność jest ok. 8:00-10:00.
A jak liczycie bez karmienia to najdłużej się zdarzyło 7h.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 16:53
Matylda
-
Nadrobiłam! Dziecko śpi, babcia dostała serial na Netflixie to mam spokój
Podróż była spoko, całą drogę prawie spała. Korki i przejazdy kolejowe są be. Rozumiem, też nie lubięmnóstwo wrażeń, miejsc, osób, żyrandoli ale daje radę
na grillu w sobotę w deszczu pod altanką do 22. Wszyscy w szoku że tak ładnie śpi i taka spokojna
u babci noc najlepsza ever! Dzień też fajny, zasypia sama w moment. Nie wiem czy to zasługa miejsca: mieszkanie chłodniejsze i cicho, czy pogody bo ta szaleje: słońce i deszcz na zmianę. Grunt, że śpi
tu oczywiście ze mną, nie mamy łóżeczka turystycznego. Nie bałam od początku, najczęściej śpimy przytulone. Jednak wolę gdy jest w łóżeczku bo wtedy jestem bardziej czujna.
Mama, jak się zleje na przewijaku to przynajmniej wiesz, że już bezpiecznie można wierzyć
Co robi delicol i czy można podawać w zestawie z espumisanem i dicoflorem? Mamy teraz espumisan 100 i trochę nie wiem jak dawkować. Od dwóch czy trzech dni jest gorzej koło 5-6. Ewidentnie boli brzuszek i nie może zrobić kupy, ciężkie bąki są. Dziś po 9 jak wstałyśmy to dopiero poszły salwy wszystkiego i Wielka ulga z wielką kupą. No właśnie, dziś spałam do 9:30!
Jak odróżnić biegunkę od normalnej kupki, skoro ona i tak jest płynna? Nie podejrzewam, raczej w drugą stronę, ale mnie to zaintrygowało. I jak odróżnić wymioty od ulewania?Wowka, Katy lubią tę wiadomość
-
Ja używam wody zwykłej ciepłej z kranu do umycia doopy. Smaruje linomagiem zielonym, a jak doopa jest czerwona to krem Babydream przeciw odparzeniom w takim biało zielonym pojemniczku
Sudocrem goowno dawał. Po Babydream szybko się poprawia.
Mania spała 22-4, potem 4:30-6 i potem do 9:45 ze mną w łóżku. Ona sobie ssala cyca i przysypiala a ja kimalam.
I mnie znowu zastój dopadł. Tym razem ból okropny, lecę na paracetamolu. MasakraWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 17:48
-
Kattalinna, wymiot jest większy i pod ciśnieniem. Taki chlust. Ulew jest spokojny, po prostu wylewa się to co się nie utrzymało w brzuchu.
Nie problem wypić, problem utrzymać- ta zasada sprawdza się w przypadku zakrapianych imprez i niemowlątkattalinna lubi tę wiadomość
-
U nas ksiadz powiedzial, ze ile damy tyle damy :p W sumie chrzest ma trwac 30min wiec mysle, ze nie ma co szalec xd
Bylismy z Kamilem na zakupach i pierwszy raz nawet nie zaplakal...No szok :o I chyba próbował sobie przyciągnąć do ust zabawke, ktora ma przy foteliku xd
W ogole rozglądam sie powoli za spacerowka bo chyba sie wczesniej przesiadziemy bo mi naprawde szkoda tej pogody na siedzenie w domu...Wowka lubi tę wiadomość
-
Ja za chrzest pierworodnej zapłaciłam 50 zł. A cenniki w kościele mnie śmieszą. Gdybym usłyszała że za mało to bym wyszła i szukała innej parafii. Widziałam, że ludzie przede mną dali 20 zł i też ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 21:07
-
Katy, a myślisz że Kamilek polubi się że spacerowką?
U nas też Skrzat nie lubi gondoli. Lubił na samym początku, ale teraz za nudno mu. Wkładam to tylko na śpiocha i wiem że mam max 40 minut spaceru. Ale ja rozważam nosidełko, chodzi mi tula po głowie.
Z tego co pamiętam to masz nosidlo-chustę, nie pasuje ona też Kamilkowi? -
My dalismy 300 zl bo tak chcielismy. Za slub bylo 500. Kazdy da tyle ile uwaza.
U mnie na drodze albo ktos wyrzucil malego psa, albo komus uciekl. Jak to pierwsze to ludzie nie maja serca!
Olcia dzis przespala cala noc i praktycznie caly dzien. Do 14 budzila sie tylko na jedzenie i zasypiala w trakcie. Nie wiem co jej sie stalo, ale takie dni moga zostac.
Ciagle walcze o wiecej pokarmu, pije jakas nowosc Laktosan mama podobny proszek do rozpuszczania jak femaltiker. Pije z sokiem i chyba widze roznice bo jak odciagam to w ciagu dnia tylko 2x podaje mm, a mala pije srednio 90-120 ml co 2-3 godziny.
U nas espumisan pomaga. Delikol odstawilam bo esumisan sam daje rade, placz kolkowy jest mniejszy i rzadszy, no i ta pomaranczowa rurka na kolke z allegro jest fantastyczna, lepsza od windi wg mnie.
A i eliminacja mleka i ogolnie nabialu tez sie sprawdza u nas. A myslicie ze mleko bez laktozy moge?Aniolek [*] czerwiec 2017
Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
Aniolek [*] sierpień 2024