Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
ja dawałam 200zł i 100zł ale nie pamietam ile i któremu ksiedzu bo zaliczaliśmy przecież pogrzeb
u nas kiedyś tez był cennik
i wtedy ksiądz odmawiał konkretnych sakramentów
i żeby było śmiesznie-ten sam ksiądz chrzcił Piotrusia (w innej parafii) i nic nie chciał i jako jedyny okoliczny odprawił chrzest bez formalności jakichkolwiek -
Basiula, cieszę się że już lepiej u Was
Jakiś czas temu zastanawiałam się nad tym samym i dziewczyny tutaj mi podpowiedziały, że nie chodzi o laktozę-ona też jest w naszym mleku, a o białko mleka krowiego. Czyli picie mleka bez laktozy nie pomoże.
Poprawcie mnie jeśli się mylęD_basiula lubi tę wiadomość
-
Basiula u mojej Basiuli
akurat mleko bez laktozy dawalo taki sam efekt jak zwykle- krosty kolki itp. Dlatego przeszłam na napój (mleko) owsiane, ryżowe fuuu zwykła woda bielona lekko, sojowe śmierdzi mi sianem a migdałowe drogie.
D_basiula lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nynka 1500 to bardzo dużo...też z cennika? D. basiula ja właśnie pije bez laktozy i małemu noc nie jest. Myślałam że to dzięki temu że bez laktozy, ale jle jak dziewczyny piszą że to nie ma znaczenia to chyba po prostu nic małemu po mleku nie jest
D_basiula lubi tę wiadomość
-
Ile ?!
. Tyle kasy na ślub. Matulu, a weź tu jeszcze kościół przystrój . Jeśli kogoś stać i chce tyle dać to spoko, ale nie każdy może wyrzucić taką sumę . Dla mnie co łaska i tyle ile uwazam...dlatego wolę z kościołem nie mieć nic wspólnego.
Hoope lubi tę wiadomość
-
Wowka wrote:Katy, a myślisz że Kamilek polubi się że spacerowką?
U nas też Skrzat nie lubi gondoli. Lubił na samym początku, ale teraz za nudno mu. Wkładam to tylko na śpiocha i wiem że mam max 40 minut spaceru. Ale ja rozważam nosidełko, chodzi mi tula po głowie.
Z tego co pamiętam to masz nosidlo-chustę, nie pasuje ona też Kamilkowi?
Nie mam pojecia, ale co mi szkodzi sprobowac, jak i tak kiedys bedzie w niej jezdzil :p Dzisiaj wytrzymal w gondoli tylko dlatego, ze mial odsunieta bude
Mam to nosidlo, ale teraz jak jest cieplo to strasznie sie w tym grzejemy -
Dzieki dziewczyny za wyjasnienie. Tak mi brakuje mleka w sniadaniach, ale jak go nie pije i widze poprawe u malej to nie bede kombinowac, przezyje bez mleka te kilka miesiecy.
Ide spac bo wszyscy juz spia a ja jeszcze chodze.
Wszystkim dobrej nocy.Aniolek [*] czerwiec 2017
Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
Aniolek [*] sierpień 2024 -
U nas ksiądz od razu nam powiedział, że za ślub 700 zł i to bez żadnego skrępowania. Co do ceny chrztu to w tym tyg muszę podjechać do księdza i zapytać. Chrzest robimy ok. Września/października
U nas dzisiaj minimalnie lepiej z płaczem. Jest ryk histeria itp ale jakby ciut lepiej (tak mi się wydaje). Za to z jedzeniem coś się pozmieniało. Jakoś dzisiaj krócej je ok. 6min. A wczoraj jeszcze było normalnie ok.17min. Ciekawe ile ten skok(jak to faktycznie skok) trwa....
A i właśnie piersi przed karmieniem mam jak skały, a dosłownie po sekundzie ssania robią się mega flaki (ostatnio też tak miałam w momencie kiedy tak strasznie płakał przez pare dni)Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 22:15
W końcu się udało...
-
A mnie chyba dopadł kryzys laktacyjny, dobrze że miałam jeszcze swoje mleko w lodówce bo nie miałabym małej co podać
wypiłam właśnie druga saszetke Femaltikeru, dzisiaj pierwszy raz, jutro też będę pić, bo z cycków mało co leci, odciagnelam w ciągu 15 min z dwóch piersi 20 ml, jestem załamana. Mam nadzieję że w nocy jak mała sie obudzi to coś naprodukuje i jej to starczy. Oby
-
Mama32 femaltiker szybko działa. A kiedyś czytałam na blogu mamy ginekolog, że jak zawsze odsysała mleko to jakoś mało jej leciało, a w momencie kiedy przestała się przejmować podczas odsysania ile leci, tylko zajęła się czymś innym to b.dużo udało się odciągnąć. Może coś w tym jest. Wiadomo jak się stresujemy to wyjdzie zawsze na odwrót niż byśmy chciały...W końcu się udało...
-
nick nieaktualnyMoje dzieciatko przerazliwie plakalo
Nie szlo go uspokoic, strasznie wrzeszczal. Gdy je slysze jak przelewa mu sie w brzuszku. Nie wiem jak mu pomóc. Nigdy tak nie plakal. Zawsze byl grzeczny.
Na dodatek mama mnie wkurza. Jestem teraz u niej. Zawsze uwazala, ze sobie nie poradze w zyciu. Dziecko mi placze, probuje go uspokoic na rekach, a ona ze mam go jej dac. Na pewno predzej sie u niej uspokoi skoro zna ja trzy dni. Poza tym wydzwania do mnie w ciagu dnia z pracy z pytaniami 'radzisz sobie?' 'ubierz cieplej malego, bo gdzies tam jest burza'. A kto sobie radzil sam ostatnie 7 tygodni? Mija mnie autem na spacerze w drodze z pracy, pokazuje mi cos na migi. Pytam o co jej chodzilo, a ona na to, ze pyta czy go przebralam, bo sie ochlodzilo...
Wiem, ze kobieta chce dobrze, ale ja nie jestem uposledzona -
nick nieaktualnyNynka i tym sposobem odpychają ludzi od kościoła. Jak tak można,przecież 1500 zł to dla ludzi miesięczna wypłata. U nas było co łaska, za ślub daliśmy 500,teraz zobaczymy ile nam powie bo chrzcimy gdzie indziej.
Kwiatowa moja mama też miała takie akcje np kilka dni po porodzie chciała wielce brać Małą na spacer,dziecko tolerowało tylko spacery na śpiąco a ona swoje-wyje bo głodne,kupa i w ogóle: daj mi ją, wkurzało mnie to bo na siłe chciała pomoc w czymś a nie mogła. Teraz też jest ubierz ją, jak było kilka dni chłodniej powiedziała żeby na spacer ubrać kombinezon jakuś cienki jak nambo my byliśmy w betach
Miałam plan iść spac o 21.30,przychodze z kąpieli,mąż usypia córkę się obudziła. Od tamtej pory 3 razy była usypiana, śpi 10 min i ryk, spróbuję od jutra sab simplex 3x10 kropli będzie ok, czy wiecej, ktoś stosuje? Bo już sama nie wiem co jej jest, budzi się i stęka, bąki, ehh. Biorę ją do siebie,mąż poszedł do drugiego pokoju, powiedzialam żeby się wyspał bo jutro ide na 2h spać w dzień a on z dzieckiem będzie bo nie daje rady nie spać kolejną noc i dzień. -
nick nieaktualny
-
Jakos mniej wiecej tydzien chyba :p
Najpierw mnie pies obudzil bo lazi po domu w kolko zamiast isc spac, później Kamil zaczal kaszlec (chyba sie slina zakrztusil) i lecialam do lozeczka i teraz nie moge zasnac przez to
A wgl ktoras z Was pisala, ze dziecko zasypia tylko przy cycku, u nas było tak samo, ale odkad ma te kolki to przy cycku się po jakims czasie drze wiec biore go na rece zeby sie uspokoil i tak zasypia...I teraz boje sie,ze inaczej nie będzie chcial spac:/Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 00:31
-
Dla mnie cennik w kościele to kpina.
Wszelakie sakramenty maja obowiązek udzielić, to ich zasrany obowiązek i nie powinni wyciągać łapy za to nawet po złotówkę. Jeśli sam zainteresowany ma taką wolę i sam z siebie chce dać pieniądze za sakrament, to wtedy ok. Ale cennik? Mówić jawnie ile to i ile tamto? To poproszę w takim razie fakturę za usługę.
Dam tyle na ile mnie stać i o ile w ogóle.
Juz dawno mówiłam, że Kościół powinien być opodatkowany jak wszystko inne i tak samo ze wszystkiego się rozliczać, z każdego grosza, a nie ze wszytko idzie w łapy proboszcza, a potem taki jeździ Ferrari i wpier*ala homary na obiad.
Juz dawno przestałam chodzić do kościoła, bo teraz kościół to instytucja, nie świątynia. Sama wolę się pomodlić w domu, a nie wysłuchiwac jakiś debili co jest dobre a co nie, bo sami zazwyczaj maja nieźle za uszami.
Takie jest moje zdanie.
Jak mi powiedza, że daje za mało i mam dać tyle i tyle to wysmieje księdza w twarz i pójdę w cholere ochrzcic dziecko gdzie indziej.
Nie chodzę tam też w ogóle i nie uważam żeby to był grzech. Wystarczy, że jestem wierząca, ale latać co niedzielę i marnować czasu nie zamierzam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 05:14
Sela, Patk, Hoope, jangwa_maua, Katy lubią tę wiadomość
-
Sen od 20:30 do 3:40. Bez międzykarmień. Chyba deszcz go tak ululał. Niechaj pada, codziennie, co noc
Pęka mi skóra na cyckach. Zamoczyłam Skrzatowi piżamkę. Będzie musiał mi wybaczyć
Zauważyłam jakieś krostki u Skrzata. Drobniutkie, w kolorze skóry i lekko różowe, dają wrażenie chropowatej powierzchni, albo suchej skóry. Występują na skroniach najwiecej, mniej na brzuszku i na klatce piersiowej. Uczulenie? Jak się domyślić na co?Feeva lubi tę wiadomość