WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha u mnie lepiej. Już nie boli, mleko też leci. Zostały guzki, ale pewnie niedługo znikną. Co nie zmienia faktu, że też już mam dosyć, ale mm mnie finansowo zeżre, więc wolę się przemeczyc.

A po 3mcu co? Mm?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 11:42

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, rzadko pisze ale czytam :-)
    Jeśli walczycie z ciemieniucha to polecam szampon i krem firmy Mustela. U nas pięknie zeszło po kilku dniach stosowania A miałyśmy masakryczna skorupę:-( Oczywiście przez teściowa i jej zakładanie czapki w upał...

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Mycha u mnie lepiej. Już nie boli, mleko też leci. Zostały guzki, ale pewnie niedługo znikną. Co nie zmienia faktu, że też już mam dosyć, ale mm mnie finansowo zeżre, więc wolę się przemeczyc.

A po 3mcu co? Mm?

Raczej tak. Muszę przeliczyć ile orientacyjnie mm by nas kosztowało. No chyba, że jakimś cudem się zastoje skończą. Ale zauważyłam, że jak robi się zastój to bardzo mnie boli sutek na początku karmienia, więc wiem już kiedy się go spodziewać. Biorę lecytynę, muszę tylko więcej pić. Może to coś pomoże.

A ja się pochwalę, bo wiem, że pewnie za szybko się to nie powtórzy ;) mój dzieć zajął się dziś sam sobą przez godzinę. Nie spał w tym czasie, tylko obserwował wszystko dookoła. Nakręcałam mu tylko cały czas karuzelę. Czuję się jjak nowonarodzona.

Zastanawiam się, czy zostać przy tej nakręcanej karuzeli czy zainwestować w taką z projektorem? Któraś z Was ma porównanie? Chyba ta z projektorem dłużej posłuży?

Póki co u nas sennie przez pogodę. Kubuś przysypia po każdym karmieniu. Niech pada, rośliny tego bardzo potrzebują.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 12:05

kattalinna lubi tę wiadomość

• Mycha666 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Hej, rzadko pisze ale czytam :-)
    Jeśli walczycie z ciemieniucha to polecam szampon i krem firmy Mustela. U nas pięknie zeszło po kilku dniach stosowania A miałyśmy masakryczna skorupę:-( Oczywiście przez teściowa i jej zakładanie czapki w upał...

Zapiszę sobie dzięki. U nas się skórka łuszczy, ale jeszcze nie ma tragedii. Dostaliśmy receptę na maść robioną i czeka wykupiona jakby się pogorszyło. Oby nie było takiej potrzeby. Póki co smaruję oliwką. Lekarz polecił oliwkę salicylową, ale czytałam sprzeczne informacje o jej stosowaniu u dzieci.

• Hoope Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blablebliblublam.

Fatalita lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Blablebliblublam.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/226dfe91d145.png

Mycha666 wrote:
    Raczej tak. Muszę przeliczyć ile orientacyjnie mm by nas kosztowało. No chyba, że jakimś cudem się zastoje skończą. Ale zauważyłam, że jak robi się zastój to bardzo mnie boli sutek na początku karmienia, więc wiem już kiedy się go spodziewać. Biorę lecytynę, muszę tylko więcej pić. Może to coś pomoże.

A lecytyna na co?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 12:48

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ciemieniuch polecam bepanthen 30-40 min przed kapiela, jak najwiecej zmyc a potem wyczesac. Uwaga jest strasznie tlusty. U nas poprawa od pierwszego zastosowania.

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Jangwa, zwrócę uwagę na te rączki i nóżki. Muszę jeszcze poćwiczyć i zobaczyć jak mocno mam dociągać. Po 5 min zaczął się denerwować, więc nie wiem czy coś było nie tak i mu było nie wygodnie czy co.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja pozałatwiałam kilka spraw: zapisałam sie na krzywa, do rodzinnej (na jutro po skierowanie na tarczycowe...ciekawe, czy da?), wziełam wniosek na 500+ ale składać można od sierpnia :P odwiedziłam (słowami męża) skarbonkę czyli rossmanna
    jutro moje imieniny a mąz mi proponuje wyjazd do GW do galerii bez dzieci...dzięki, nie skorzystam ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powtorzę się, na ciemieniuchę baby capo-dwie aplikacje i z całej dosłownie główki zeszło, jak w opisie-posmarować przed kąpielą, zmyć i wyczesać (ja ręcznikiem ścierałam)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva jakaś Ty brzydka XD

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ciemieniucha wraca?

Kamcia z kim dzieci by zostały?

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny podczytuje was regularnie, w sumie jesteście jak nałóg ;-) i postanowiłam do Was dołączyć, jeśli mogę. Urodziłam 1 maja

kattalinna, Sela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny współczuję Wam tych problemów z cycami, ja póki co w porządku.

Małek po szczepieniu, pan bączek waży 6800:D jest co całować :D
    Zrobiłam już 8km ale dzieć śpi więc ide dalej :)

A jeszcze co do cennika to nawet nam mowili za co tyle a jak chcieliśmy rezygnować np z organisty, NIE nie można ;D gdybym nie była taka sentymentalna i nie udzielał mi ślubu ksiądz którego chciałam to bym nie brała w tym kościele

Feeva, kattalinna lubią tę wiadomość

• laurka83 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napiszę może trochę o sobie. Mam synka 7 lat, teraz córcia Emilka. Karmię swoim mlekiem ale odciągam bo jakos tak wolę, syna też tak wykarmiłam. Mieszkam w dolnosląskim. Córcia ogolnie jest grzeczna, grzeczniejsza niż syn, tylko od 1.5 tyg walczymy z pleśnawkami, nie jest ich dużo ale jeszcze nie zeszły i przez to ma chyba gorszy apetyt

kamciaelcia, Katy, Wowka, kattalinna, Mała Matylda, Sela, Patk lubią tę wiadomość

• Hoope Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka możesz nas ćpać XD Ja mam dzieci dokładnie odwrotnie ;)

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj laurka
    Nie boisz się wciągać dalej w ten nałóg :D ?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • laurka83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    póki córa śpi to pora na randke z laktatorem. My jeszcze nie chrzciliśmy, planujemy sierpień/wrzesien

• laurka83 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie bardzo chętnie będę dalej brnęła innych nałogów narazie nie mogę bo karmię ;-)

• laurka83 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy te forum jest płatne? tak mi sie cos pokazało przy rejestracji

‹‹ 1381 1382 1383 1384 1385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ