Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hoope dzięki
Laurka witamy
Kurde miało padać od rana, nie wychodziłam, potem czekałam na kuriera, dalej nie pada ale Mała wisi na cycu, a od 17 znowu nadają deszcze. I co tu począć
My chrzcimy we wrześniu. Jakoś na koniec bo na początku chcemy się wyrwać na te 3dni na Mazury.
Na chrzestna bierzemy moja siostrę, a z chrzestnym mamy problem. Mąż ma brata, ale nie za bardzo go chce bo jest nie życiowy i jak coś się nam stanie to nie chcielibysmy, żeby trafiła do niego pod opiekę, ale nie mamy za bardzo nikogo innego...
Naliczylismy ok. 50 osób, które trzeba zaprosić. Najbliższa rodzinaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 13:58
-
u nas tez dzisiaj deszcz a wtedy dostaje depresji bo jak słonecznie to prawie cały dzien na dworze. Mieszkam na wsi, mam taras, blisko tez mamę więc hulaj dusza
mała potrafi wtedy do południa spać na dworze 3-4 godziny (rekord był 5)a w taka pogode to spi w domu w wozku i co jakis czas muszę bujać
-
Hej, Laurka
My mamy chrzciny za 11 dni dokladnie :p Chrzestna bedzie moja siostra, a chrzestnym brat narzeczonegoKiedys chcialam zeby chrzestna byla moja przyjaciółka, ale zmieniłam zdanie bo w sumie dla mnie prawie czasu nie ma, a co dopiero dla Kamilka, po za tym planuje w pazdzierniku wyjezdzac do Szkocji wiec juz w ogole pewnie będziemy miec slaby kontakt...
Feeva, a u nas sie uzbieralo az 13 osob i to juz z nami liczac xdWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 14:02
-
pytanie do odciągających mam po ile i co ile jedzą wasze dzieci bo moja jadła wczesniej tak co ok 2.5 godz po 100-120 ml a teraz nie wiem czy przez te plesniawki to wciskam jej po 40-60 ml i tak co chwile latam z ta butlą. jedynie przed popołudniowym spaniem i po myciu wciągła 120 ml a tak je jak kot napłakał
-
Feeva u Ciebie na chrzcinach więcej niż u mnie na przyjęciu weselnym
Lecytyna na (cytuję za Hafiją):
"Może być tak – jak napisał u siebie Jack Newman – że lecytyna zmniejsza lepkość pokarmu, przez co może pomagać mamom w sytuacji zatkanego kanalika. Poleca on 1200 mg lecytyny cztery razy dziennie przy zatkanych kanalikach i podkreśla, że jest ona niedroga, nietoksyczna ani dla matki ani dla dziecka i niektórym pomaga 3.
Nie ma absolutnie żadnych badań dowodzących skuteczności przyjmowania lecytyny i żadnych doniesień o skutkach ubocznych. To znaczy, że nie zaszkodzi ale może pomoże, lub też, jak nie pomoże, to i nie zaszkodzi"
Jak to się mówi - tonący brzytwy się chwyta -
Cola - moja się denerwuje jak tylko chce ją w kangurka zamotac. Z kieszonką idzie nam szybko, a przez to że ona z tym kangurkiem awanturuje to nie mam jak poćwiczyć. Spróbuję na nowej chuscie. Mam nadzieje że dziś dojdzie, bo nie mogę się doczekać (^^). A kółkowej jeszcze nie próbowałam, ale na spotkaniu z doradcą pokazywała nam jak to wygląda.
-
Ja kółkowa kupiłam ze względu na szybkość motania. Bo w zwykła zanim zamotałam to już Adaś całkiem miał dość. Ze zwykłą to na jakimś miśku pocwicze
no i kółkowa jedną warstwą na dziecku to na lato chyba lepiej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 14:31
-
chusta fajna sprawa ale jak dla mnie wyższa szkoła jazdy nie do opanowania, choć nie próbowałam. Mam nosidło tula, kupiłam za 400 zł używane z wkładką ale w sumie nic nie zniszczone. Nosimy sie po trochę jak mała nie śpi i chyba zadowolona bo nie płacze