Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam .Ja po każdym dziecku mialam pół roku spokoju ,teraz też na to liczę .
Laurka witaj.
Byliśmy wczoraj z mała w tej klinice w Katowicach . Normalna masakra ile ludzi tam było ,jakie kolejki ,tłumy normalnie i tak nic nie załatwiliśmy bo żeby wogole się dostać do lekarza trzeba tam być przed 7.30 rano a lekarz przyjmuje tylko dwie godziny dziennie ,nie można się zapisać na konkretny termin bo dzieci do roku poprostu się przynosi i jak będzie miejsce to lekarz przyjmie . Tylko że my do Katowic mamy dwie godziny drogi. Przez dwie godziny to ile tych dzieci okulista da radę przyjąć 12 no może 20 w porywach a jak tam kierują nawet z tak odległych miejscowości jak nas to jaka jest szansa się dostać? Zobaczymy jeszcze trochę poczekam z tym oczkiem może jednak samo puści. Nie wiem czy taki zabieg udrażniania kanalika łzowego można zrobić prywatnie? I gdzie? -
Laurka witaj w naszych szeregach
Kattalinna, dzięki. No właśnie nie wyglądało mi na nic specjalnego, ale wiesz, w nocy można się pozamartwiać głupotamido kiedy odpoczywacie u mamy?
Tanda, super że już się doczekałaś pierwszego śmiechuU nas był taki prawie śmiech, jakby próba generalna. Twoja Matylda jest w wieku mojego Skrzata, wiec może i u nas na dniach się doczekamy
U mnie okresu brak. Cieszy mnie toA przecież tylko laktator w użyciu. I to też nie wyłącznie, pisałam że ostatnio musiałam dodać mm, bo nie starczyło mojego mleka. Teraz znowu starcza i mrożę, musiał być kryzys, albo pomógł zmasowany atak Femaltikera, Lecha Free i kawy inki
Laurka, Skrzat jest niejadkiem i zjada jednorazowo ok 80-100ml. Czasem mu się zdarza więcej, zazwyczaj przed długim snem, np dzisiaj w dzień 160ml (rekord!) i spał ponad 2h (też rekord na spanie w dzien). -
Moje dziecko śpi dzisiaj jak zająć pod miedzą, deszcz mu nie służy tylko słoneczko i powietrze, z resztą mi też.
Masakra z tymi kolejka i u lekarza. Mnie zawsze wkurzaja te kampanie zwłaszcza o raku żeby się badać, ważna jest szybka diagnoza tylko jak to zrobić jak kolejki na badania odległe -
Ja w czwartek idę pierwszy raz do gina. Zapytam o ten okres co miałam czy to była @ czy połóg jeszcze.
Przyszła mi chusta. Piękna jest. Zakochałam się haha. W życiu tak nie czekałam na paczkę
.
kattalinna lubi tę wiadomość
-
A tak w ogóle to moja Emilka w sobotę miała kleszcza. Zauważyłam go jak po kąpieli ja wycieralam, dopiero co się wbił.Jak go zobaczyłam to aż mi się gorąco zrobiło, wyciągnęłam go penseta i dla spokoju zadzwoniłam na podział dziecięcy w szpitalu i kazali obserwować miejsce. Teraz jak patrzę to nawet śladu nie ma gdzie był wbity ale i tak się stresuje. Ja nie miałam nigdy kleszcza a takie maleństwo już ale podejrzewam że od psa załapałam, może gdzieś na łóżko przemycil od siebie
-
W sumie miałam w życiu kilkadziesiąt kleszczy. Jak każdy człowiek lasu. Są dla mnie jak komary. Wolałabym, żeby wszystkie zdechły ale to życzenie raczej jest czcze. Aż dziwne, że człowiek nic jeszcze na nie nie wymyślił.
Tanda slicznosciowe dzieci i tort❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Zamiast włączać okap co chwilę czy inne urządzenia polecam ściągnąć na telefon aplikacje Baby Sleeper,wczesniej włączałam suszarkę do prądu teraz korzystam tylko z aplikacji i spełnia ona swoją rolę w 100%
nawet na spacerach w wózku czy jak jedziemy autem. Plusem jest to że poza domem nie trzeba mieć internetu, minusem że zjada szybko baterie w telefonie
-
U mnie nie wiem czy to okres czy cholera wie co... dwa razy miałam takie dwudniowe epizody żywo czerwonej krwi się naprawdę w niewielkiej ilości. Może mi tak coś zostawili ... odpukać oby nie. Za tydzień mam USG to się zobaczy.
Moje dziecko dziś pobilo rekord snu w dzień, chyba te upały ją wykończyły i dopiero ta deszczowa pogoda ją wyciszyła.
Mycha- ja kupiłam z oszczędności nakręcana karuzele... A to nakręcanie tak mnie irytowało, że i tak skończyło się na Fisher price i jest super. Baśka ją uwielbia a ja wywaliłam 6 dych w błoto, zamiast od razu kupić porządną. Cóż chytry dwa razy traci.
Mój lewy cyc to faktycznie lewus jak to nazywa mój mąż... dziecko to nie cierpi, laktator też bo nic tam nie leci. Zaraz jeden tutaj urośnie że se to na plecy zarzucęMycha666 lubi tę wiadomość
-
Cola wygodnie Ci z tą chustą kółkową? ja się obawiałam obciążenia jednego ramienia... ale jak oglądałam filmiki to faktycznie szybko się wiąże
ja wiąże kangurka i kieszonke, jak na początku był tylko kangurek tak teraz ogarnęłam kieszonke i zdecydowanie lepiej mi gdzieś idzie dociąganie w tej kieszonce niż w kangurku.
Katy a kładziesz Kamilka na brzuszku do spania? U nas też są te cholerne kolki ale w dzień Leoś śpi tylko na brzuszku i powiem Ci, że gazy idealnie odchodzą...
Laurka witaj
A powiedzcie ta ciemieniucha to do jakiego miesiąca może się pojawić?? U nas było tylko takie minimalne łuszczenie na główce ale mąż wyczesywał zawsze przed i po kąpieli i jak narazie głowka ładna.
Byliśmy dzisiaj na szczepieniu o zgrozo...jaki był płacz. W sumie płacz jest do tej pory. Dosłownie ciągła histeria. Nawet jeść nie chce. Co go ululam to za chwile ryk, że aż chrypki dostał. Teraz zasnął i śpi już 20 min. Zobaczymy kiedy zje, bo jadł o 17...W końcu się udało...
-
Katy chyba Hoope o tym wspominała, że najlepiej na brzuszku jak są kolki, a nawet pediatra mi dzisiaj mówiła, żeby zmuszać przy kolkach do leżenia na brzuszku, nasz akurat b.lubi. Spróbuj może Kamilkowi to przyniesie ulge... biedne te dzieci z kolkami, aż serce boli, oby szybko minęłyW końcu się udało...
-
Ja się właśnie szykuje do spania bo 22 to moja pora. Kurde współczuję wam tych wieczornych usypian, ja narazie od urodzenia nie chwaląc tfu tfu po kąpieli biorę chwilę na ręce, a potem odkładamna łóżko i sama zasypia a potem na spiocha przenosimy się do sypialni bo śpi ze mms choc przymierzam się powoli do lozeczka ale jakos mi tak samej żal
Park ja tak pierwszego syna wykarmilam tylko i odciagalam z prawej piersi i do dzisiaj jest większa i bardziej obwisla, teraz się staram na równi z obu odciagac