WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbowałam i on dzwiga ta glowe i nie chce jej polozyc w ogole :/ Chyba, ze go przelozyc jak juz bedzie spal? Tylko pewnie sie wtedy obudzi..

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja byki sądzę tel mi tu zmienia :p pozycja na brzuchu też się u nas sprawdzała choć nie lubiana ale chwilę polezala a potem pierdki szły.
    Życzę wam spokojnych nocek, u mnie pobudka pewnie między 1 a 2.Fajne tak coś napisać a nie tylko z tajniaka podczytywac.

kattalinna, D_basiula, Sela lubią tę wiadomość

• Patk Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka - No nie ładnie tak po cichaczu się dowiadywać co i jak. XD
    No i licze sie z tym ze bede musiala kupywać dwa staniki w różnych rozmiarach i zszywać jr w jeden XD
    w ogóle mam nażarlam się bobu i chyba eksploduję zaraz. XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 22:15

• Katy Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh tak zle to chyba jeszcze nie bylo..Zawsze jak nie chcial spac to kladlam go kolo siebie, dawalam cycka i zaraz zasypial, a teraz drze sie jeszcze bardziej :(

Edit. Spi, ale ile mnie to nerwow kosztowało...az mnie cos kluje pod zebrami teraz :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 22:51

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro z małą na pobieranie krwi ciekawe jak będzie... Ale mogę się domyślić, że będzie wielki wrzask. Obym się myliła... A w piątek szczepienia...

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy mój też marudzi na brzuchu, ale dla mnie to najlepsze rozwiązanie na bąki, kilka minut i pierdzi jak stary dziad :)
    Ostatnio go zmuszam nawet przed jedzeniem.
    Poza tym na brzuchu dzieci powinny być nawet kilka razy dziennie, zeby wzmacniać mięśnie brakow, karku, pleców i nie pamiętam co jeszcze ale ważne ;)

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela narazie to mi sie 5 min udało z nim pochodzić bo się potem denerwował. Przez ten czas było ok, nic mnie nie uwierało. Ale na instrukcji nawet pisze że że względu na nierównomierne obciążenie zalecają nosić od 15-30 minut w jednym ciągu. To taka opcja na zrobienie czegoś w domu lub tak jak ja głównie planuje na szybki spacer z psami.

Sela lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, my jak usypiamy Leosia to najpierw lulamy na spobie, a jak tylko zaśnie idcrwzu na brzuszek do łóżeczka. Wcześniej kładliśmy na plecki czy boczek i po chwili był ryk, a na brzuchu potrafi 4h spać. Możesz spróbować jak my na śpiocha...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 03:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza pobudka za nami. Skrzat najedzony, a ja dbam o jego kolejne posiłki.

W ostatnim czasie wyjmuję za każdym razem dziecko śpiące w poprzek w łóżeczku. Chyba wyjmę klin podwyzszajacy, bo i tak się nie sprawdza.

Też ćpacie zapach swoich dzieci? Po jedzeniu, jak mały zasypia to wtulam mu się w szyjkę. On tak obłędnie pachnie. Uwielbiam <3

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 03:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, moj tez nie lubil, ale codziennie po kilka razy go ukladalam nawet tylko na 1-2 minuty zanim sie rozdarl i teraz juz jest lepiej. Doszlo do tego, ze potrafi sam z siebie zasnac na brzuchu, bez zadmego lulania, glaskania, po prostu wpatruje sie i po chwili pada.

Wowka, taaak, za kazdym razem :D

Takie noce moge miec jak dzisiaj. Chyba nie chce pisac, bo zaraz cos sie sknoci :P
    19-23:30, 24-3:30 i zobaczymy co dalej. Lulam bo nie chcial zasnac sam, wyglada na sennego. Biore do sievie, nie nede ryzykowac spaniem w lozeczku zeby sie rozbudzil.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 04:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my zaliczamy karmienie po rekordowej przerwie bez pobudki. Jadl o 20 i dopiero teraz ksieciunia namawiamy na zjedzenie zacnej porcji. Bo on ciut pociągnął, beknal i śpi. Nie raczy zassac więcej

Edit
    Śmieje się przez sen, słodko przeciaga ale butli nie chce :) karmienie trwało 25min a tak by było 5min :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 04:54

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pozycja na brzuchu przechodziła jak był mały i glupi ;) teraz nie ma mowy. Jak wszystkie moje dzieci-zdjęcie na brzuchu maja tylko po urodzeniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 04:50

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas standardowo pobudka o 1 i 5 ale się rozbawila i szalała a ja niekoniecznie...Ale zaczyna ziewac to może zaliczy jeszcze mała drzemkę bo moje dzieci to ranne ptaszki i długo nie pospia a matka to by chętnie, ja to raczej typ sowy.
    Katy współczuję wam tych kolek u niby po 3 mies powinno być ok a tu gorzej.A niedługo znowu zeby sie zaczną choć Filip ok je znosił

Jangwa współczuję kluc małej ale jak trzeba to trzeba, by kolejne szczepienie 1 mamy, 4 klucia

Dziec przysypia to idę skorzystać jeszcze

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygoniłam mamę z pokoju... W sumie wyprosiłam, bo kilka razy "proszę" padło. Byłam cierpliwa na wiele uwag: trzymaj pod paszke, przykryj, przecież nie chce dodać - o, ona przecież chce spać (a mówiłam, nie rusz bo śpiąca...), załóż czapeczkę i nie wiem co jeszcze. Tłumaczyłam, olewalam, mam dystans choć wkurw rośnie. Ale jak o 5 rano staję na uszach żeby pomóc dziecku, które cierpi bo ją meczu kupa i bąki, jak udaje mi doprowadzić do ulgi, bo dziecko spokojne zasypia mi na ręku a babcia stwierdza że jej niewygodnie tak (pozycja jak w foteliku) i do dziecka "Aniu, co ta mama ci robi" (oczywiście sepleniąc, bo do dziecka nie można normalnie) no to czegoś takiego nie zdzierżę. Teraz moje maleństwo śpi spokojnie na brzuszku. Wcześniej jeszcze porządnie ulala i się uśmiechnęła. Faktycznie, zrobiłam jej krzywdę...

Wowka, do weekendu :O ale jak nie wytrzymam to się do siostry przeniosę ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 06:29

age.png
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spać chce mi się okrutnie i ta pogoda za oknem, będzie ciężki dzień oj będzie
    U mnie jak Emilka płacze to moja mama zaraz ze pewnie ja boli brzuch i co takiego zjadłam

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się wyspalam a reszta śpi...słyszę że leje...nareszcie bo u nas serio nie padało choć dookoła tak. I tak rozmyślam że dobrze byloby korzystać i spać...ale na szczęście mam telefon. Maleńki coś się kręcił o 7 więc wzięłam go koło siebie. Na pewno to nie brzuszek ufff nie chcę powtórki z wczoraj

I muszę pamiętać że mam dziś lekarza :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 07:29

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie jest mieszkać bez mamy, bez teściowej a jeszcze fajniej mieć mamę, która się nie wtrąca tylko uczy "jak teraz jest".

U nas deszcz od wczoraj. Wszystko wilgotne, nie znoszę wilgoci. I jeszcze cały dzień nie było ciepłej wody. Nie no, cieszę się, że nie muszę dźwigać wiadra ze studni ale płacę za to ciężkie pieniądze i chciałabym, żeby działało.

Co do wacików do pupy, się mi przypomniało, to ja robię chyba inaczej niż wszyscy. Biorę 3-4 sztuki, moczę pod kranem z ciepłą wodą i wycieram tyłek. Super czyszczą w ten sposób. Jak mokre chusteczki tylko samą wodą. Żadnych misek koło mnie.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmlodszy w rodzinie wstał. Mąż karmi. Zrobilam szybko butlę i im zanioslam. Piję w samotni(w kuchni) drugą ciepłą kawunie :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem śniadanie z synem bo mała ma zawsze o tej porze polgodzinna drzemkę więc i kawy się cieplej napije.Pije inke w ciąży wykryto mi nadciśnienie ale musiało być przed bo się dalej utrzymuje. Uwielbiam inke z mlekiem zageszczonym

• Katy Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry (mam nadzieje) ;)

U nas leje od wczoraj z malymi przerwami :/

Kamil pospal do 5 w lozeczku :o potem po 7 mnie obudzil stekaniem, poszlam go przebrac i znalazłam zaschnieta kupe...

Oby dziejszy dzien, a zwłaszcza wieczor byl lepszy bo oszaleje..Juz chlopak ma do mnie pretensje, ze ciagle sie wydzieram :/

Wowka lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 1385 1386 1387 1388 1389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ