Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Fermina, nie wyparzam laktatora za każdym razem. Butelek też nie. Normalnie myję tylko gąbką. Zazwyczaj wieczorem robię akcję błysk w kuchni i przy okazji wieczornej kawy inki wyparzam wszystko. Pytałam lekarki, nie trzeba
Sela, nic nie zrobiłamu nas gondola nie była w użyciu już od bardzo bardzo dawna, dzisiaj mnie tknelo żeby zrobić próbę i udana. Jak się Skrzat obruszał, to na brzuch go przekladalam i na jakiś czas pasowało
może dlatego że byliśmy pod drzewkami, a już wiemy że Skrzat ma zapędy dendrologiczne
Sela lubi tę wiadomość
-
My zaliczylysmy 2h spaceru, z czego godzinę Mania przespala, a ja mogłam w spokoju na ławce pod drzewkiem poczytać książkę o rozszerzaniu diety, która przyszła mi w piątek
Laktator sterylizuje w kuchence mikrofalowej w specjalnych woreczkach Baby Ono raz dziennie. A tak to po każdym użyciu po prostu myje dokładnie płynem z Frosha do smoczków, butelek i akcesoriów
Dziecko zjadło na raty 160ml, teraz usnela na mnie.
Cyc nie był gardzony tylko w nocy i nad ranem i po spacerze oproznila jedna w pozycji spod pachy bez protestów. Potem jej się odwidzialo i już był ryk.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2018, 15:59
-
Siedzę u rodziców pod altana, mała zalicza polgodzinna drzemkę.Mąż pojechał sedziowac mecz. Wcześniej przespalam się 1.5 godz bo jakaś senna byłam.
Ja laktator i butelki zalewam wrzątkiem rano i wieczorem.Z węzłem chlonnym .nie pomogę choć mojemu synowi wywala co jakiś czas za uchem zwłaszcza przy przeziebieniu
A mamy jadące tylko na laktatorze co ile i tak po ile oprozniacie z piersi? -
Dopiero zaczęłam czytać, udało mi się przeczytac 40stron bo się panna obudziła i trzeba było iść do domu. Ale ogólnie napisana fajnie, miło się czyta i są konkretne informacje. Mam tą
https://www.matras.pl/kartoteka,ksiazka,110625,Zywienie-dziecka-w-pierwszym-roku-zycia-Dietetyk-r
Ja planuje rozszerzać po 6mcu,chyba że coś się zmieni i zacznę wcześniejzobaczymy, wyjdzie w praniu.
A i tak w ogóle to kończymy dzis pełne 3 miesiące!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e2abe309cfd.jpg
A tak się cieszymy do swojego odbicia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bad64303173e.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2018, 16:19
Ela84, Wowka, J.S, Mycha666, Katy, kamciaelcia, kattalinna, D_basiula, Hoope, Nynka, Kamska, Sela, Cola87 lubią tę wiadomość
-
Ojej, spałam ze 2 godziny, a Ania jeszcze dłużej - odsypianie nocy
teraz wstała, zjadła trochę i pojechała z tatą na spacer a ja leżę i czuję się jakbym czymś w łeb dostała, taka przymulona po spaniu. Ciekawe jaka noc nas znowu czeka...
Najlepszego dla Maniu nas już się zaczęły uśmiechy do dziewczynki z lustra ale jeszcze daleko do takich szalonych
no i nie ma szans żeby złapać cokolwiek na zdjęciu.
Feeva lubi tę wiadomość
-
Sliczna Marysia
Uśmiech powala
Tez zwrocilam uwage na figure :p
A tak jeszcze wracajac do tematu niecheci do butli to myslicie, ze maly moze pic mleko z takiego kubeczka z dziobkiem do picia? W Rossmannie takie widzialam niby 6m+ :p
Feeva lubi tę wiadomość
-
Mania jaka pogodna
pięknie
Patryś też jaki zadowolony że spaceru
Jakie te dzieci już nam duże rosnąto już nie są takie maleńkie noworodki
Katy, są kubeczki od 4m, np taki https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/198137/?gclid=Cj0KCQjwtb_bBRCFARIsAO5fVvFFdKq10-FDlVjIjb0bCkrAS27skDGWK8igCddIrkb9eGE_ovmbzxAaAu3JEALw_wcB
Wzięłam jakiś pierwszy lepszy. Różnią się podobno ustnikami i prędkością wypływu.
W sumie to sama się zaczęłam zastanawiać nad zastąpieniem jednej butelki kubeczkiem. Albowiem kubeczek ma uszy
Dementuję plotki-daję dziecku jeśćA dzieć się szarpie z butelką
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 20:40
Feeva, Katy, kamciaelcia, Hoope, J.S, D_basiula, kattalinna, Nynka, Mała Matylda, Kamska, Sela, Cola87, Mycha666 lubią tę wiadomość
-
Ta figura to tak wygląda tylko na zdjęciach
Kamcia, jaka radość
Wowka, Skrzacik już tak potrafi butle trzymać? I to taka duża?nieźle
Edit: Mania spała na mnie 2h, jak zaczęła się przebudzac to szybko do cyca, nawet oka nie otworzyła i ssie już 30minutChyba na śpiocha jej wszystko jedno
Któraś z Was pisała, że czuje mrowienie w drugiej piersi jak karmi druga. Mam to samo i wtedy słyszę szybsze przelykanie Mani
Mniej więcej 1,5h od karmienia/ściągania czuję to mrowienie i jakby trochę ból kiedy mleko napływaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2018, 18:21
-
Slodki Patryczek
Wowka, nasz tez juz tak butle trzymaSlodki Skrzacik
Feeva, ale radosna Mania
A u nas nie wiem co to dzis.
Od 6:50 spal dzis uwaga 30 minut. Wszyscy i wszystko na nie, tylko mama i rece. Apetyt marny az dziwne, zaczynam sie martwic, teraz na kolacje zjadl 40 ml i przysypia juz, wiecej wypluwa
Kapiele lubil a dzis dal taki koncert, ze az sie zapowietrzyl
Co jest z moim dzieckiem...Wowka, kamciaelcia lubią tę wiadomość