X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4dd8cb59b77.jpg h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 07:45

zem3df9hunlqvfmi.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzeci (na dole) link
    choć makowa niunie widziałam <3

MonikaJ lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie śpię od 7, ale w sumie wyspana
    nocka OK, dziećię jadło mini o 2, potem o 5:30 (ale tu mini mini), dojadło 6:30 w łózku mamy
    i nadal w łóżku mamy okrążone kołrą, by z każdej strony czuć jej smrodki
    najważniejsze że śpi ;)
    dużę dziecię też śpi, ale te chyba nalezy już budzić...daję max 10 minut
    tym sposobem druga kawunia pita, telefon do kuriera zaliczony, zmywarka w 1/2 oprózniona...
    dzis jesteśmy sami (z reszta-co drugi dzień w sierpniu sami)
    za 2 tyg kardiolog chłopaków :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, martwie sie :(

Moje dziecko ma stopy i raczki mokre jak zaczyna swoja aktywnosc, doslownie jakby wyszedl z wody ma stopki takie zmarszczone i w dotyku mokre, raczki tez.
    Jak spi to nie, ma suchutkie, tylko jak zaczyna sie ruszac. Martwie sie okropnie. U nas w rodzinie tesciu ma nadpotliwosc, ale to chyba u takiego maluszka by nie bylo wiadomo?
    Czytalam ze to za malo wit D ale ja podaje + niby w mleku mm jest. Martwie sie :(

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

J.S u nas jak jest aktywność to też mamy wilgotne nóżki i rączki. Wit. D tez podaję.

U nas noc koszmarna. 4 kupy. Co rozbudzało go niesamowicie. Od 3 tylko drzemki 30 min i się budził, a przy okazji mnie. O 4 to już w ogole nie chciał spać... traz udało się ululać to ja też ide spac.

Fermina u mnie narazie jest AG i też czekam na aga hehe ;-)

Wowka moja mama stawia wszystkim bańki ale nie te ogniowe tylko na powietrze. Te ogniowe jak dobrze pamietam to stawiała babcia... straszny widok. Mnie postawiła raz i darłam się jak opętana i z tego wszystkiego pierwszy raz dostałam okresu hehe pamiętna chwila...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda ma lepiące się stopy i dłonie jak zaczyna wierzgać porządnie.

Sela, chyba gorzej niż u nas... Teraz niby zasypia. Oczywiście z odgłosami. Chciałam pomóc, ululac, dać pić ale się tylko rozbudziła. Teraz pretensje w głosie i miauczenie. Gdyby nie fakt, że jestem wymemlana po nocy to bym się szybko zebrała, wsadziła marude w wózek i poszła na spacer. Ale nie funkcjonuję jeszcze... No i pranie trzeba wstawić

age.png
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc spokojna pomijajac oczywiście przebieranki bo sikaniec po pachy :-)
    A rano niespodzianka powital mnie okres:-(
    Ja na te kolana postaram sie narazie sprobowac jesc zwiekszona ilosc wapnia i zobaczymy czy pomoże. Swoja droga ciaza i kp to jakos wyniszcza organizm. Lub tylko moj stary organizm ;-)

atdc6iye1mipw3kl.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna z tym spacerem to dobry pomysł. Chociaż boję się, że szybko z niego wrócimy z syreną w tle heh. Teraz się przespał godzinke. Jak wstał to się darł w niebogłosy, dałam cyca i widzę, że oczy się kleją.
    Nie wiem jak Wy piszecie, że Wasze dzieci się budzą i gadają do przedmiotów to takie to fajne, mój jak wstanie to odrazu histeria, że zmarłego by obudził.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajk wstaje z uśmiechem czy pogaduchami do poduchy (zarówno mały jak i duży) to wiem że dziecko wyspane
    jak marudzi to niekoniecznie...
    rano w 99% przypadków mam super wypoczete dzieciaczki

Sela lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, moj sie zawsze budzi w super humorze. Dwie godziny to sa pogadanki, usmiechy, zabawa, aktywnosc cala

Sela lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S moja też ma wiecznie mokre stopy i dłonie. I też wyglądają na rozmoczone od tego potu. Jak widać to chyba normalne :D

My na spacerze od 10. Młoda śpi, ja czytam książkę. Ciepło jest ale bez przesady, fajny wiatr wieje.

U nas noc niezła. 21-4, potem do 6,bo o 6 był ryk, chyba coś brzuszek bolał bo jak pomasowalam to szły prutki. No ale już nie zasnęła, a co tym idzie ja też :P

J.S lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze w domu. Nafutrowała się w nocy i teraz jeść nie chce. To ja jem ;-) dobrze że nie marudzi. Wygląda jakby miała spać. Dobrze, bo w planie dyszka do zrobienia :-D

Cola87 lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim, czy któraś z Was znalazła sklep z sukienkami do karmienia które nie wyglądają jak dla "ciotki"? Albo coś co się nada do karmienia? Szukam dwa tygodnie i nie ma nic...
    Ktoś mówił o mokrych rączkach i stópkach, u nas tez są mokre w te upały, nie tak że odmoczone ale wilgotne, dlonie to od śliny bo namietnie je zjada. Ale w ogóle przy jedzeniu normalnie kropelki potu na głowie widzę :)

Czy Wasze dzieci też pchają wszystko do buzi? U nas wszystko leci, do tego stopnia że jak się nie da czegoś wsadzić jak np piłki to awantura od razu. Macie jakaś firme z zabawkami godną polecenia? Musze kupić jakieś gumowe zabawki albo gryzaki...ostatnio tą sztange cala chciał wepchnąć do buzi :-O

Ps Kattalina motywujesz, ja mialam ćwiczyć a dupska nie chce sie ruszyc nawet na spacer taki leń :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 11:15

kattalinna lubi tę wiadomość

• Sela Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka ja ostatnio kupiłam w h&m taką zwiewną rozpinaną na dł biustu (brudny róż) i naprawdę jestem zadowolona. A w sumie obeszłam całą galerie i nic takiego rozpinanego nie znalazłam :-( Fajne są jeszcze takie sukienki bez ramiączek (jak są rozciągliwe, moja ma góre taką gumkową, gdzie tylko jednego cyca da się wyciągnąć bez odsłaniania drugiego) bo też się w nich dobrze karmi. Mam taką jedną ale to kupiona w jakimś małym sklepiku. Także jak macie jakieś fajne sklepy to dajcie namiary, też skorzystam :-)

Nynka lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela ja na chrzciny szukam, nada się ta z HM?

• J.S Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, uspokoilas mnie :D

Fermina, no wlasnie pierwszy raz tak spal, ze tylko 30 min.

Wiem ze to wbrew fizjo, ale zdecydowalam sie wsadzic go do spacerowki niz wozic go w fotelu samochodywm. Godzina dziennie bez krzylu, to luksus. Lezy na 3 ostatnim stopniu.
    Pierwszy raz moje dziecko sie smialo i gadalo na spacerze, a nie wylo.
    Bedziemy jezdzic max godzine dziennie, zawsze cos.

Edit
    Wlasnie doczytalam ze moja spacerowke mozna uzywac od narodzin ze spiworem tej firmy, ale to chyba na zime z tym spiworem, przeciez nie latem XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 12:19

kattalinna lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kiedyś bańki stawiali jak miałam zapalenie płuc i strasznie się bałam tego dziwnego zabiegu ;) mojemu też się pocą nóżki i rączki.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a8906ee2d907.jpg

A to moj synek na spacerku :) (u nas chlodniej niz w Polsce)

Czy wasze dzieci duzo spia na dobe? Bo moj sporo..
    Jak namowic moje dziecko do chodzenia spac wczesniej? Zazdroszcze Wam, co chwile slysze, ze wasze od 20 spia na noc. U nas zasypianie do 23....

I jeszcze jedno pytanie. Czy moge jakos wplynac naturalnie na to, zeby moj synek czesciej robil kupki? Robi raz na tydzień i po jakims czasie robi sie marudny

Nynka, Katy, kamciaelcia, Wowka, kattalinna, Feeva, Mała Matylda, Kamska, Hoope, D_basiula, Cola87, Sela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatowa dobrze, że napisałaś że u Ciebie chłodniej, bo myślałam, że uleglas jakiejś babci :P

Co do spania yo ja nir pomogę, u nas zazwyczaj ta sama godzina, ale też się zdarza, że 22-23 dopiero zaśnie, ogólnie chyba u nas sprawdziło się to, że o tej samej godzinie mniej wiecej było spanie i teraz zazwyczaj sam się robi senny.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy Piotruś miał jakieś 6 tyg, też zaczał swirować i chodzic spać około 22
    Akurat byliśmy wtedy w Kołobrzegu, zamiast posiedzieć dziecko do nocy bawiliśmy
    po powrocie "ostro"za to się wzięliśmy
    kapiel o 19, ciemny pokój (akurat u niego jedzonko nie) i szybko się nauczył zasypiać o 20 (do dzis ta godzina to jego norma, że jest w łózeczku)
    po prostu ostatnią drzemkę zamienilismy na spanie nocne
    ale na jedzonko budził się o tej 23 (od 18 do 23 to i tak fajna przerwa), jadł i spał dalej
    przy Patryku od poczatku sie pilnowaliśmy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1485 1486 1487 1488 1489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ