X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4dd8cb59b77.jpg h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 07:45

zem3df9hunlqvfmi.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzeci (na dole) link
    choć makowa niunie widziałam <3

MonikaJ lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie śpię od 7, ale w sumie wyspana
    nocka OK, dziećię jadło mini o 2, potem o 5:30 (ale tu mini mini), dojadło 6:30 w łózku mamy
    i nadal w łóżku mamy okrążone kołrą, by z każdej strony czuć jej smrodki
    najważniejsze że śpi ;)
    dużę dziecię też śpi, ale te chyba nalezy już budzić...daję max 10 minut
    tym sposobem druga kawunia pita, telefon do kuriera zaliczony, zmywarka w 1/2 oprózniona...
    dzis jesteśmy sami (z reszta-co drugi dzień w sierpniu sami)
    za 2 tyg kardiolog chłopaków :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, martwie sie :(

Moje dziecko ma stopy i raczki mokre jak zaczyna swoja aktywnosc, doslownie jakby wyszedl z wody ma stopki takie zmarszczone i w dotyku mokre, raczki tez.
    Jak spi to nie, ma suchutkie, tylko jak zaczyna sie ruszac. Martwie sie okropnie. U nas w rodzinie tesciu ma nadpotliwosc, ale to chyba u takiego maluszka by nie bylo wiadomo?
    Czytalam ze to za malo wit D ale ja podaje + niby w mleku mm jest. Martwie sie :(

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

J.S u nas jak jest aktywność to też mamy wilgotne nóżki i rączki. Wit. D tez podaję.

U nas noc koszmarna. 4 kupy. Co rozbudzało go niesamowicie. Od 3 tylko drzemki 30 min i się budził, a przy okazji mnie. O 4 to już w ogole nie chciał spać... traz udało się ululać to ja też ide spac.

Fermina u mnie narazie jest AG i też czekam na aga hehe ;-)

Wowka moja mama stawia wszystkim bańki ale nie te ogniowe tylko na powietrze. Te ogniowe jak dobrze pamietam to stawiała babcia... straszny widok. Mnie postawiła raz i darłam się jak opętana i z tego wszystkiego pierwszy raz dostałam okresu hehe pamiętna chwila...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda ma lepiące się stopy i dłonie jak zaczyna wierzgać porządnie.

Sela, chyba gorzej niż u nas... Teraz niby zasypia. Oczywiście z odgłosami. Chciałam pomóc, ululac, dać pić ale się tylko rozbudziła. Teraz pretensje w głosie i miauczenie. Gdyby nie fakt, że jestem wymemlana po nocy to bym się szybko zebrała, wsadziła marude w wózek i poszła na spacer. Ale nie funkcjonuję jeszcze... No i pranie trzeba wstawić

age.png
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc spokojna pomijajac oczywiście przebieranki bo sikaniec po pachy :-)
    A rano niespodzianka powital mnie okres:-(
    Ja na te kolana postaram sie narazie sprobowac jesc zwiekszona ilosc wapnia i zobaczymy czy pomoże. Swoja droga ciaza i kp to jakos wyniszcza organizm. Lub tylko moj stary organizm ;-)

atdc6iye1mipw3kl.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna z tym spacerem to dobry pomysł. Chociaż boję się, że szybko z niego wrócimy z syreną w tle heh. Teraz się przespał godzinke. Jak wstał to się darł w niebogłosy, dałam cyca i widzę, że oczy się kleją.
    Nie wiem jak Wy piszecie, że Wasze dzieci się budzą i gadają do przedmiotów to takie to fajne, mój jak wstanie to odrazu histeria, że zmarłego by obudził.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajk wstaje z uśmiechem czy pogaduchami do poduchy (zarówno mały jak i duży) to wiem że dziecko wyspane
    jak marudzi to niekoniecznie...
    rano w 99% przypadków mam super wypoczete dzieciaczki

Sela lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, moj sie zawsze budzi w super humorze. Dwie godziny to sa pogadanki, usmiechy, zabawa, aktywnosc cala

Sela lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S moja też ma wiecznie mokre stopy i dłonie. I też wyglądają na rozmoczone od tego potu. Jak widać to chyba normalne :D

My na spacerze od 10. Młoda śpi, ja czytam książkę. Ciepło jest ale bez przesady, fajny wiatr wieje.

U nas noc niezła. 21-4, potem do 6,bo o 6 był ryk, chyba coś brzuszek bolał bo jak pomasowalam to szły prutki. No ale już nie zasnęła, a co tym idzie ja też :P

J.S lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze w domu. Nafutrowała się w nocy i teraz jeść nie chce. To ja jem ;-) dobrze że nie marudzi. Wygląda jakby miała spać. Dobrze, bo w planie dyszka do zrobienia :-D

Cola87 lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim, czy któraś z Was znalazła sklep z sukienkami do karmienia które nie wyglądają jak dla "ciotki"? Albo coś co się nada do karmienia? Szukam dwa tygodnie i nie ma nic...
    Ktoś mówił o mokrych rączkach i stópkach, u nas tez są mokre w te upały, nie tak że odmoczone ale wilgotne, dlonie to od śliny bo namietnie je zjada. Ale w ogóle przy jedzeniu normalnie kropelki potu na głowie widzę :)

Czy Wasze dzieci też pchają wszystko do buzi? U nas wszystko leci, do tego stopnia że jak się nie da czegoś wsadzić jak np piłki to awantura od razu. Macie jakaś firme z zabawkami godną polecenia? Musze kupić jakieś gumowe zabawki albo gryzaki...ostatnio tą sztange cala chciał wepchnąć do buzi :-O

Ps Kattalina motywujesz, ja mialam ćwiczyć a dupska nie chce sie ruszyc nawet na spacer taki leń :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 11:15

kattalinna lubi tę wiadomość

• Sela Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka ja ostatnio kupiłam w h&m taką zwiewną rozpinaną na dł biustu (brudny róż) i naprawdę jestem zadowolona. A w sumie obeszłam całą galerie i nic takiego rozpinanego nie znalazłam :-( Fajne są jeszcze takie sukienki bez ramiączek (jak są rozciągliwe, moja ma góre taką gumkową, gdzie tylko jednego cyca da się wyciągnąć bez odsłaniania drugiego) bo też się w nich dobrze karmi. Mam taką jedną ale to kupiona w jakimś małym sklepiku. Także jak macie jakieś fajne sklepy to dajcie namiary, też skorzystam :-)

Nynka lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela ja na chrzciny szukam, nada się ta z HM?

• J.S Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, uspokoilas mnie :D

Fermina, no wlasnie pierwszy raz tak spal, ze tylko 30 min.

Wiem ze to wbrew fizjo, ale zdecydowalam sie wsadzic go do spacerowki niz wozic go w fotelu samochodywm. Godzina dziennie bez krzylu, to luksus. Lezy na 3 ostatnim stopniu.
    Pierwszy raz moje dziecko sie smialo i gadalo na spacerze, a nie wylo.
    Bedziemy jezdzic max godzine dziennie, zawsze cos.

Edit
    Wlasnie doczytalam ze moja spacerowke mozna uzywac od narodzin ze spiworem tej firmy, ale to chyba na zime z tym spiworem, przeciez nie latem XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 12:19

kattalinna lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kiedyś bańki stawiali jak miałam zapalenie płuc i strasznie się bałam tego dziwnego zabiegu ;) mojemu też się pocą nóżki i rączki.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a8906ee2d907.jpg

A to moj synek na spacerku :) (u nas chlodniej niz w Polsce)

Czy wasze dzieci duzo spia na dobe? Bo moj sporo..
    Jak namowic moje dziecko do chodzenia spac wczesniej? Zazdroszcze Wam, co chwile slysze, ze wasze od 20 spia na noc. U nas zasypianie do 23....

I jeszcze jedno pytanie. Czy moge jakos wplynac naturalnie na to, zeby moj synek czesciej robil kupki? Robi raz na tydzień i po jakims czasie robi sie marudny

Nynka, Katy, kamciaelcia, Wowka, kattalinna, Feeva, Mała Matylda, Kamska, Hoope, D_basiula, Cola87, Sela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatowa dobrze, że napisałaś że u Ciebie chłodniej, bo myślałam, że uleglas jakiejś babci :P

Co do spania yo ja nir pomogę, u nas zazwyczaj ta sama godzina, ale też się zdarza, że 22-23 dopiero zaśnie, ogólnie chyba u nas sprawdziło się to, że o tej samej godzinie mniej wiecej było spanie i teraz zazwyczaj sam się robi senny.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy Piotruś miał jakieś 6 tyg, też zaczał swirować i chodzic spać około 22
    Akurat byliśmy wtedy w Kołobrzegu, zamiast posiedzieć dziecko do nocy bawiliśmy
    po powrocie "ostro"za to się wzięliśmy
    kapiel o 19, ciemny pokój (akurat u niego jedzonko nie) i szybko się nauczył zasypiać o 20 (do dzis ta godzina to jego norma, że jest w łózeczku)
    po prostu ostatnią drzemkę zamienilismy na spanie nocne
    ale na jedzonko budził się o tej 23 (od 18 do 23 to i tak fajna przerwa), jadł i spał dalej
    przy Patryku od poczatku sie pilnowaliśmy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1485 1486 1487 1488 1489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ