X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatkowa
    ma twoje oczęta <3

Kwiatkowa24 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety, jaka cisza. Aż znaleźć nie mogłam bo wątek na dół strony spadł ;-)

My od początku pilnujemy godziny wieczornej kąpieli i spania. Kilka razy było odstępstwo, może ze 2 czy 3. Jak byłyśmy z młodą u babci to też ten sam tryb. Nawet jeśli o 18 obudzi się z drzemki to ok. 20 śpi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 16:15

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisać mi się nie chce.

Upały wróciły.

Dziecko mi się uwsteczniło. Znowu jest noworodkiem.

Wszystko mnie wkur... ale to nie na okres, za długo trwa.

Wózek zepsuty, muszę kupić nowy. Jakiś frajer połamał nam rączkę od obecnego. Łeb mi pęka od szukania. Ma być lekki, amortyzowane, duże koła, obracane siedzisko. W każdym jest coś nie tak. Taczkę kupię.

Wowka masz coś do grzybobrania??!!

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, ja chodzę przez Ciebie ;-) ale nie będę robić km dla fundacji. Trudno, skoro współpracują z beznadziejną aplikacją... Tylko miejsce w telefonie zajmuje. Dziś też coś mi nie zadziałała moja druga googlowa i wyszło, że chodziłam 37 minut :-( a robiłam nową trasę i byłam ciekawa jak wyszło. Ręczne sprawdzanie w google maps pokazało coś koło 8 km. Muszę się zadowolić chyba wynikiem a jutro przypilnować żeby działało wszystko. Nie wiem czy to chodzenie w czymś mi pomaga, ale przynajmniej tyle mojego. I bez zadyszki ;-) wolałabym z kijami ale boję się młodą jeszcze w chustę na taki dystans. No i gorąco. Jutro muszę tylko przyspieszyć bo tempo zabójcze mamy ;-)

Dziecko nie chce mi jeść. Ilości mini mini, jak to określa Kamcia. Teraz położyłam ją na kanapie na brzuchu, nawet nie wiem kiedy zasnęła ;-) ciekawe jaka noc nas czeka... O, pół godziny mija, chyba będzie koniec spania.

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś chyba jakiś dzień odbiegajacych od normy dziecięcych zachowań. Było znowu ma dzień śpiocha. Ale on jest jakiś inny, w upały mu wszystko pasuje a jak przychodzi chłodny, wietrzny albo deszczowy dzień to śpi jak suseł.

Ponawiam pytanie o asymetryczne fałdki na nóżkach. Zawsze oznacza jakiś problem?

Hoope, miło Cię tu widzieć, nawet wsciekłą. Ja polecam Roana, mam Maritę i jest ekstra, zwłaszcza na nierówności. Nie wiem tylko co oznacza dla Ciebie lekki, mój waży 15 kilo ale prowadzi się łatwo.

Postanowiłam zainstalować ponownie endomondo. Robię od 5-10 km, zależnie od tego czy idę też na spacer wieczorny, to sobie będę liczyć, a co. ;)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina :*

15 kilo to ciężki. Poluję na 6-9, 11 jak mnie porwie całość. Już już miałam wybrać a tu wszędzie gondola wąska. Nosz...

Zwyzywałam TZ od tępych dzid, nie pomogło mi na humor.

Jeszcze pies wali takie bąki, że trudno je opisać.

Poczytałam trochę, cóż, u nas noc również noworodkowa, pobudka na cyca co 2 godziny. O 3 koopa ale nie zarejestrowałam. Spał z nią do 6. Załamała mnie perspektywa bujania się z dzieckiem o 3 w nocy. Wolałam zaryzykować, ryzyko się opłaciło, dupcia bez skazy.

Do gryzienia chciałabym to

https://allegro.pl/oli-carol-gryzak-jarmuz-naturalny-lateks-hit-i7188895861.html

Powiedzcie, że nie za drogie dawać 100 prawie za liścia co nie?

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewentualnie od lat polecana

https://allegro.pl/zyrafa-sophie-18cm-0-vulli-gryzak-dla-niemowlat-i6952275799.html?fromVariant=7299481504

Albo

https://www.mamissima.pl/akcesoria_dla_niemowlat/smoczki_gryzaki_klipsy/matchstick_monkey_-_gryzak_masujacy_ze_szczoteczka_orange.html

Lub

https://www.zielonezabawki.pl/product-zun-18924-Blekitno-bialy-gryzak-silikonowy-Slonik-215870-Manhattan-Toy-zabawki-dla-niemowlat.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 17:27

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotrek do dziś gryzie wszystko :) a Zoske (zyrafe) dostrzegł po ponad roku od zakupu :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope
    Opłaca ci się kupować gondole?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia spacerówkę szukam. Mój błąd, siedzisko, nie gondola ;)

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w ogóle bezrefleksyjnie przyjęłam ze o gondole chodzi. :D pewnie dlatego, że jestem na spacerze i się gapie na moją. ;)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, tez mi sie te gryzaki podobaja, ale Kamil musi jeszcze dojrzec wiec poki co nie chce tyle kasy wydawac :p Teraz pomemla chwile i sie wkurza xd

Na chwile mi dzisiaj wrocil moj dawny Kamilek, ale potem znowu zamienił sie w tego niefajnego :(

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taka 11 kg

Ale snap jest lekki a niekoniecznie beznadziejny(mie się osobiście na mieście nie podobał)
    Zrobiła się moda na joie (literax czy mytrax)baby jogger City mini zip(czy jakoś tak)bardzo bardzo skladalny

Hoope lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w domu. Bo męża nie ma a ha z dwójką mordowac się nie będę :) jutro zaliczymy parę godzin
    Patryk dziwny
    Rano fajnie, jak zawsze, drzemki standardowe, jedzenie standardowe
    Po trzeciej drzemce wstal niewyspany a więc marudny(jego szczęście że lekko marudny) i ciągle by spal. Teraz też śpi. I się nie budzi do cholery. Zła matka będzie musiała obudzić.

Za to Piotrek przerujnowal mi dwa pokoje i łazienkę
    Zabawki, zabawki wszędzie zabawki
    Nie chcecie tego zobaczyc
    Bo mi najnormalniej w świecie nie chce się za nim biegać i ograniczać :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo
    Ksieciunio się przeciaga

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, chyba wyszukujesz problemy ;-) duża ta asymetria? Mało jest na tym świecie symetrycznych ludzi, większość z nas ma coś większego niż to drugie.

Hoope, a samej rączki się nie da naprawić? Telefon sugerował naprawę taczki. Czyli coś w tym jest ;-)

Czy Wasze dzieci też z taką lubością studiują swoją rękę? U nas przed snem prawa jest oglądana, trochę to wygląda jakby ta ręka żyła własnym życiem, chciała uderzyć Anię, a ta się broni ;-) głupiutki człowieczek :-D

W styczniu urodzi się Ani brat cioteczny, po innemu kuzyn :-D miała być siostra dwa miesiące młodsza, niestety się nie udało, będzie brat. Przynajmniej nie ma ryzyka komunii jednego dnia ;-)

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia u nas było identycznie. ;) Po trzeciej drzemce włączył mu się tryb senny. ;)

Kattalinna, oczywiście że wyszukuje problemy. Jestem paranoiczno-hipochondryczną matką z nieograniczonym dostępem do internetu. Liczę na to, że przy drugim to się zmieni a do tej pory staram się przeżyć samą ze sobą i nie zwariować. ;) Asymetria wynosi cała jedna faldke więcej na prawej nóżce.
    Zdrówka dla mamy i malucha!

kattalinna lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina
    Co się zmieni???
    Dostęp do inrernetu???
    :D

U nas się zachmurzylo
    To raczej przyczyna senności
    Patryk wykapny, je i ??...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, nigdy nie wiadomo. :D Liczę na to, że jeżeli się okaże ze wszystkie moje paranoje przy Julku okażą się bezpodstawne to nie będę tak szaleć przy następnym. Co, naiwna też jestem? :D

Chłopak się wyspal i po kąpieli zamiast spać to się śmieje na głos w łóżeczku.. jak żyć? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 19:26

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja spacerowka wazy 14,6 wiec nie pomoge. Kolejna jak juz bedzie wiekszy, to bedzie quinny zapp flex plus

Moje dziecko tez je malutko, ale i tak budzi sie w nocy nawet na 20 ml. W ciagu dnia tez je malo. O co chodzi.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
‹‹ 1486 1487 1488 1489 1490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ