Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Rety, jaka cisza. Aż znaleźć nie mogłam bo wątek na dół strony spadł
My od początku pilnujemy godziny wieczornej kąpieli i spania. Kilka razy było odstępstwo, może ze 2 czy 3. Jak byłyśmy z młodą u babci to też ten sam tryb. Nawet jeśli o 18 obudzi się z drzemki to ok. 20 śpi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 16:15
-
Pisać mi się nie chce.
Upały wróciły.
Dziecko mi się uwsteczniło. Znowu jest noworodkiem.
Wszystko mnie wkur... ale to nie na okres, za długo trwa.
Wózek zepsuty, muszę kupić nowy. Jakiś frajer połamał nam rączkę od obecnego. Łeb mi pęka od szukania. Ma być lekki, amortyzowane, duże koła, obracane siedzisko. W każdym jest coś nie tak. Taczkę kupię.
Wowka masz coś do grzybobrania??!!❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Nynka, ja chodzę przez Ciebie
ale nie będę robić km dla fundacji. Trudno, skoro współpracują z beznadziejną aplikacją... Tylko miejsce w telefonie zajmuje. Dziś też coś mi nie zadziałała moja druga googlowa i wyszło, że chodziłam 37 minut
a robiłam nową trasę i byłam ciekawa jak wyszło. Ręczne sprawdzanie w google maps pokazało coś koło 8 km. Muszę się zadowolić chyba wynikiem a jutro przypilnować żeby działało wszystko. Nie wiem czy to chodzenie w czymś mi pomaga, ale przynajmniej tyle mojego. I bez zadyszki
wolałabym z kijami ale boję się młodą jeszcze w chustę na taki dystans. No i gorąco. Jutro muszę tylko przyspieszyć bo tempo zabójcze mamy
Dziecko nie chce mi jeść. Ilości mini mini, jak to określa Kamcia. Teraz położyłam ją na kanapie na brzuchu, nawet nie wiem kiedy zasnęłaciekawe jaka noc nas czeka... O, pół godziny mija, chyba będzie koniec spania.
-
Dziś chyba jakiś dzień odbiegajacych od normy dziecięcych zachowań. Było znowu ma dzień śpiocha. Ale on jest jakiś inny, w upały mu wszystko pasuje a jak przychodzi chłodny, wietrzny albo deszczowy dzień to śpi jak suseł.
Ponawiam pytanie o asymetryczne fałdki na nóżkach. Zawsze oznacza jakiś problem?
Hoope, miło Cię tu widzieć, nawet wsciekłą. Ja polecam Roana, mam Maritę i jest ekstra, zwłaszcza na nierówności. Nie wiem tylko co oznacza dla Ciebie lekki, mój waży 15 kilo ale prowadzi się łatwo.
Postanowiłam zainstalować ponownie endomondo. Robię od 5-10 km, zależnie od tego czy idę też na spacer wieczorny, to sobie będę liczyć, a co. -
Fermina :*
15 kilo to ciężki. Poluję na 6-9, 11 jak mnie porwie całość. Już już miałam wybrać a tu wszędzie gondola wąska. Nosz...
Zwyzywałam TZ od tępych dzid, nie pomogło mi na humor.
Jeszcze pies wali takie bąki, że trudno je opisać.
Poczytałam trochę, cóż, u nas noc również noworodkowa, pobudka na cyca co 2 godziny. O 3 koopa ale nie zarejestrowałam. Spał z nią do 6. Załamała mnie perspektywa bujania się z dzieckiem o 3 w nocy. Wolałam zaryzykować, ryzyko się opłaciło, dupcia bez skazy.
Do gryzienia chciałabym to
https://allegro.pl/oli-carol-gryzak-jarmuz-naturalny-lateks-hit-i7188895861.html
Powiedzcie, że nie za drogie dawać 100 prawie za liścia co nie?
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
-
Ewentualnie od lat polecana
https://allegro.pl/zyrafa-sophie-18cm-0-vulli-gryzak-dla-niemowlat-i6952275799.html?fromVariant=7299481504
Albo
https://www.mamissima.pl/akcesoria_dla_niemowlat/smoczki_gryzaki_klipsy/matchstick_monkey_-_gryzak_masujacy_ze_szczoteczka_orange.html
Lub
https://www.zielonezabawki.pl/product-zun-18924-Blekitno-bialy-gryzak-silikonowy-Slonik-215870-Manhattan-Toy-zabawki-dla-niemowlat.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 17:27
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
-
My w domu. Bo męża nie ma a ha z dwójką mordowac się nie będę
jutro zaliczymy parę godzin
Patryk dziwny
Rano fajnie, jak zawsze, drzemki standardowe, jedzenie standardowe
Po trzeciej drzemce wstal niewyspany a więc marudny(jego szczęście że lekko marudny) i ciągle by spal. Teraz też śpi. I się nie budzi do cholery. Zła matka będzie musiała obudzić.
Za to Piotrek przerujnowal mi dwa pokoje i łazienkę
Zabawki, zabawki wszędzie zabawki
Nie chcecie tego zobaczyc
Bo mi najnormalniej w świecie nie chce się za nim biegać i ograniczać -
Fermina, chyba wyszukujesz problemy
duża ta asymetria? Mało jest na tym świecie symetrycznych ludzi, większość z nas ma coś większego niż to drugie.
Hoope, a samej rączki się nie da naprawić? Telefon sugerował naprawę taczki. Czyli coś w tym jest
Czy Wasze dzieci też z taką lubością studiują swoją rękę? U nas przed snem prawa jest oglądana, trochę to wygląda jakby ta ręka żyła własnym życiem, chciała uderzyć Anię, a ta się bronigłupiutki człowieczek
W styczniu urodzi się Ani brat cioteczny, po innemu kuzynmiała być siostra dwa miesiące młodsza, niestety się nie udało, będzie brat. Przynajmniej nie ma ryzyka komunii jednego dnia
-
Kamcia u nas było identycznie.
Po trzeciej drzemce włączył mu się tryb senny.
Kattalinna, oczywiście że wyszukuje problemy. Jestem paranoiczno-hipochondryczną matką z nieograniczonym dostępem do internetu. Liczę na to, że przy drugim to się zmieni a do tej pory staram się przeżyć samą ze sobą i nie zwariować.Asymetria wynosi cała jedna faldke więcej na prawej nóżce.
Zdrówka dla mamy i malucha!kattalinna lubi tę wiadomość
-
Kamcia, nigdy nie wiadomo.
Liczę na to, że jeżeli się okaże ze wszystkie moje paranoje przy Julku okażą się bezpodstawne to nie będę tak szaleć przy następnym. Co, naiwna też jestem?
Chłopak się wyspal i po kąpieli zamiast spać to się śmieje na głos w łóżeczku.. jak żyć?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 19:26