X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was używa kulek gejszy do ćwiczeń mięśni dna miednicy? Jeśli tak to czy warto zakupić takie kulki i jaką firmę polecacie? Kattalina ja pisałam pracę maturalną o kobiecym pięknie w rożnych epokach i Ania faktycznie barokowym malarzom by się bardzo podobała :D cudna jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 23:34

kattalinna lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwsza pobudka o 1. Odkąd Skrzat nauczył się przewrotow to ćwiczy je nawet przez sen. I ma wewnętrzny nakaz podnoszenia głowy na brzuchu, przez sen także. A to jednak budzi... A skoro obudziło, to od razu pielucha, jedzenie, laktator...

Cola, ja używam kulek. Jak mi się przypomni, regularności w tym żadnej nie ma. Mam jakieś no name. Po prostu allegro :)

Cola87 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 02:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wyjęłam wczoraj moje kulki na wierzch, jak nie zapomnę to użyję. Nie wiem czy to firma ale na pudełku napisane jest... O- ball ;-)

Cola87, Wowka, Katy lubią tę wiadomość

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 02:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, Ania cudowna :*

Tez bym sobie wypila choc lampeczke wina, ale to dopiero, jak sie nocki ureguluja.

Ja juz tez nie bede chwalic, nie ma co. Dwa razy to zrobilam i dwa razy dooopa.
    My juz tez druga pobudka, bardziej aktywna bo nie moge okielznac do snu.

Pierwsza o 23:30, po 3h kolejna, toz to szok :P

Edit
    Ale zeby on byl glodny.. pociamkal 15 ml i tyle :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 02:53

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 02:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowe włosy to miałam ja i to akurat przed samym porodem (czyt. Wydobyciem) robiłam. Nad ranem znajdę to wrzucę, bo muszę poszukać bo jest pewnie w katalogu - do zapomnienia XD

W ogóle zepsuł mi się telefon tzn. chciał się nauczyć pływać w morzu z marnym skutkiem... I dostałam zastępczy bez LTE i nawet nie wchodziłam na forum bo ładowanie trwalo tyle ze brakowało mi cierpliwosci. Ale już mam nowy i podobno ten potrafi pływać jakby co.

• Sela Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 03:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo dobry temat te kulki. Też muszę zakupić. A ile się powinno w nich "chodzić"??

My właśnie cycamy i przed cycaniem zmieniłam pampka, bo był straaaasznie spompowany i co... kupa. Coś mi się wydaję, że będzie ciężko ululać po zmianie, bo zawsze sie rozbudza na maxa.

Edit. Nie chwaląc, usypianie po kupie ok.1min. No cud

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 04:02

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 04:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja doszlam do tego, ze wlosy mi leca przez anty. Jak nic.
    Teraz do tego doszlam, a weszlam w opinie i w sumie zdarza sie to po nich.
    Odstawiam.
    Przy hormonach organizm czuje sie jak w ciazy, a mojemu ewidentnie cos nie pasuje do tego tak jakby zaczela przetluszczac mi sie skora na glowie a nigdy tak nie miala.
    Tylko jak odstawie, bo teraz mam okres, to ciekawe kiedy dostane prawidlowy.

Aha u naa 3 pobudka o 3:30 czyli 30 min od zasniecia. Walczymy dalej, moze sie uda zeby zasnal :/
    Mi sie jeszcze zatkalo ucho.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 04:20

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry i dobranoc ;-)

3 pobudka zaliczona, moja, bo Anny pierwsza. Kupa jak w zegarku. Przy okazji dopchałam cycem ;-) dziecię zapada w głębsze fazy snu, to ja też. Jeszcze kota nakarmiłam w międzyczasie. Jak matka karmiąca to karmiąca ;-)

Katy, Sela lubią tę wiadomość

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :p

U nas tradycyjnie teraz pobudka na chwile aktywnosci i pojdziemy dalej spac :p

Co do kulek gejszy to tez planuje kupic tylko cos sie zebrać nie moge xd Na tej stronie znalazlam fajnie opisane co i jak z rozmiarem itp :p https://www.kinkywinky.pl/blog/poradnik/jak-wybrac-kulki-gejszy.html

A na włosach to ja mialam chyba wiekszosc mozliwych kolorow xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 06:34

Sela lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha hahaha hahaha wczoraj był dzień bez gotowania obiadu, pognałam z potem na doopie do pierogarni, po drodze walcząc na milion sposobów z sennym ale nie śpiącym Baryłą (wiadomo, wózek parzy) i on mi niespodziewanie zasnął przed barem. Pani przy kasie zobaczyła i mówi z gulą w gardle: jak on pięknie pani śpi, mój to nigdy nie chciał w wózku XD I wtedy miałam wizję, jak stoicie wszystkie za mną z wózkami pełnymi wrzeszczących dzieci i patrzycie na tą panią jak na świruskę XD

Zdążyłam wrócić i się rozdarł pod klatką.

Kattalina słuszna waga pulchnej baronowej a i fryz zacny XD Zaczes jest XD

Wczoraj jak byłam taka zła, pomyślałam sobie, że winko by się przydało jakieś dobre. Ech... A tymczasem, dokładnie w sierpniu, zaszłam w ciążę, zapijając na balkonie czerwonym półwytrawnym.

Katy, Wowka, Cola87, kattalinna, Feeva lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to turlanie jest zmorą jak u Wowki a nawet bardziej, zanim przygotuję się do karmienia to potrafi przeturlać się przez cale łóżko, nie mogę go już zostawić bez zabezpieczeń, z maty się turla na podłogę, przewijanie skręconego w pół trwa trzy razy dłużej, turla się w półśnie i wybudza, mordęga.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień bry.

Kupa o 6:30. Bez sensu. Zaraz pierwsza drzemka.

Hoope, to gdzie zostawiasz turlacza na sen dzienny?

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jestem wyspana :-) dłuższa przerwa o 5 na kupę, przed 7 młoda już do łóżka, też dostała jeszcze jeść i śpi dalej a ja się ewakuowałam. :-) Mam nadzieję, że zdążę się ogarnąć do wyjścia zanim obudzi się. Ciekawe co takim maluchom się do śni. Bo coś na pewno, mruczy przez sen i się krzywi.

Wasi turlacze etatowi, moja dzisiejszej nocy spała na boczku! :-) Trochę za dużo powiedziane, bo po karmieniu ułożyłam ją tak i została na jakiś czas ale to i tak sukces :-) potem jak wzięłam do siebie to sama zrobiła zwrot w moją stronę, gdzie do tej pory miałam problemy żeby była na boku do karmienia. Ciekawa jestem ciągu dalszego :-)

Czy Wy ćwiczycie z turlaczami przekręty?

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tia, najlepiej nam wychodzi przekręt nigeryjski :D

Żart oczywiście, z moim przekręciarzem nie trzeba ćwiczyć. Wcześniej wystarczyło go położyć na brzuszku i kombinował jak na plecy wrócić. A że patrzenie w sufit z pozycji kurzu pod kanapą nie jest dla Skrzata interesujące to nauczył się przewracania na brzuch. I tak w koło. Brzuch, plecy, bok, brzuch...

Sela, Feeva, Hoope, kattalinna lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstajemy. Dopiero. Oboje. :O Nie mogłam się dziś dobudzic, gradobicie i ulewa od rana. Julek ma to chyba po mnie. Poza tym padł wczoraj późno, ale i tak jestem w szoku. U nas opanowany jest na razie przewrót z brzuszka na plecki ale i tak już mi próbuje uciec z przewijaka podczas wieczornego masażu. ;)

Napisałam dużo więcej ale mi się post skasował, więc się obrażam i nic już nie piszę. No może poza tym, że pączusia Kattalinny przesłodka! I jeszcze gratulacje, Feeva, cieszę się że nastąpił powrót miłości do cyca!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 10:11

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie kulek, muszę się w końcu zebrać i zamówić ;) Pakt piękne zdjęcia!

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patk
    swietne to zdjecie drugie :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patk Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ten róż to była tragedia XD ALE chciałam żeby na porodówce było wesoło.

Dziękuję bardzo :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 10:41

• Katy Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roz to ja mialam taki xd Nie wiem jak to moglo mi sie podobac...Wyglądam starzej niz teraz, a mialam wtedu 18lat xd

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/97cd463d8a66.jpg

Patk, sliczne zdjecie z malutką:)

Wowka, Patk, Feeva, Hoope, kattalinna lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, rewelacyjne to zdjęcie z malutką Basią <3

Haha, Katy, lepiej w tych ciemnych :D

Katy lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 1488 1489 1490 1491 1492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ