X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Patk Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie chcę myśleć jakby to wyglądało jakby ten róż się nie zmył XD chyba bym nie wzięła udziału w tej sesji bo bym miała zamiast pamiątki wielką traumę. I dziecko biedne wstydziło by się za matkę..
    Katy dużo lepiej w ciemnych, a zazwyczaj mówią że ciemny postarza a u Ciebie rzeczywiście odwrotnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 11:01

Katy lubi tę wiadomość

• Fermina Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ślicznie Patk, w tym blondzie! :)

Ja tam teraz wyglądam o niebo lepiej niż jak miałam 18 lat. :D Włosy też chyba ciachnę, bo tylko kok i kok na głowie odkąd jest Julek.. Różu nie planuje. ;)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina różu nawet nie próbuj :) szczerze odradzam XD moja mama jak to zobaczyła to się poryczala i spytała czy to już tak na zawsze zostanie xd

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raz się zrobiłam na blond (poczatek studiów), sasiedzi mnie nie poznawali
    i wyglądałam duzo starzej
    no, ale to nie były czasy telefonów z aparatami więc nawet zdjęc nie posiadam :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie szalone kolory sa dobre na chwile:p Mi ten blond tak zniszczyl wlosy, ze dramat, ale twardo brnelam w niego od podstawowki z przerwami...

Jezu, ale sie wichura zerwala nagle, drzwi trzaskaly itp..Grzmi :/ A Kamilek na szczescie sie nie obudzil :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, wyglądalas jak Avril Lavigne XD

Patk, jaką Ty ładna! :)

Fermina, nie gratuluj zbyt wcześnie :D
    Chociaż dzisiaj od 6-10:30 co się przebudzala to ciumkala. Tak, spalysmy do 10:30.

Hoope,wyobrażam sobie Twoja minę do tej ekspedientki pod tytułem "Chyba nie wiesz co rzeczesz..." XD

Co do przewijania, to Mańka się odpycha nogami i ucieka mi z pieluchy :D a wiem, że będzie coraz gorzej/lepiej z ruchliwoscią.

Patrzcie, jak ona pożera tego herbatnika wzrokiem XD Chyba zaczniemy rozszerzać wcześniej niż po 6mcu,bo wszystko co jemy pożera wzrokiem i to takim, który mówi "Wy zrecie takie rzeczy a mi marne mleko dajecie..." :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/19cd60f5608c.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 11:57

kamciaelcia, Wowka, Katy, Hoope, Nynka, Sela, kattalinna, D_basiula, Mała Matylda, Cola87 lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się blond podobał na głowie i było mi ładnie. Czasem się zastanawiam czy do niego nie wrócić ale to jak będę Siwiec (edit: co za głupi słownik.. :D ) na całego. Włosów mi nie zniszczył bo socgodzilam do niego ze cztery miesiące, stopniowo rozjasniajac włosy. Mam nawet swoje foto w blondzie w prawie jazdy. ;)

Feeva, no to pospałyscie jak my! ;) Oj będzie jadła kiedyś. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 11:58

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wszystkie kolory włosów prócz czarnego i różowego :D

A teraz mam naturalne z delikutasnym sombre i jestem znudzona.

Też macie jakąś bezsilność dzisiaj?

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, tak. Miałam iść rano na spacer ale nie chciało mi się doopy ruszyć z łóżka, tym bardziej jak Mania tak słodko się do mnie tulila i trzymała za cycka :D

Grzmi!

Patk lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva moja tak samo gapił się na żarcie. XD aż mi głupio jeść czasami. I dziękuję za komplementa :P

Ja dziś mam dzień lenia i nie zamierzam ruszać dooopy z domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 12:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mialam dzis kiepska noc. Probowalam uspac malego wczesniej. Kapiel, cycek i do łóżka jakos po 20. Wszystko pieknie, usnal. Potem sie obudzil i do 22 usypianie.. I cztery pobudki w nocy!!!!!! Toz to skandal, bo u nas juz od dawna max 2. Teraz dziecko mi odsypia. U mnie jest zero jakiegokolwiek rytmu :(

• Hoope Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka śpi na naszym łóżku, wyro wielkie, otoczony poduszkami a ja zawsze obok.

Nie muszę ale mam pretekst, żeby dziergać. Szydełko poszło w ruch znowu.

Feeva to już wiesz, że takie zachowania są przejściowe ;) Następne po prostu przetrwaj. Ja nawet nie piszę o nowych zachowaniach bo przecież długo nie potrwają. Nie przywiązuje się do nich ;)

Patk Pink XD

Katy nie rób tego więcej XD

Ja miałam kiedyś fantazję na grzywkę a teraz próbuję pozbyć się wszystkich zdjęć. Wstyd masakra XD

Dałam dziś Baryle piętkę od chleba pewna, że wyrzuci a on się przyssał i oddać nie chciał. Grzebałam mu w buzi wybierając okruszki a on był tym sucharem wprost zachwycony.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez tak pozera wzrokiem, az glupio jesc :P

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też ma chęć na coś więcej niż cyc, wodzi za jedzeniem jak jem przy nim. Ale chociaż mogę zjeść w spokoju :P

Jak mówicie o tym turlaniu to się zastanawiam kiedy mój ogarnie temat :P na razie na boki tylko, nigdy nawet przypadkiem nie udało mu sie z brzucha na plecy i odwrotnie...

Obiecałam sobie nigdy go nie porównywać, także spokój matka!

W ogóle nie wiem jak Wy, ale uzaleznilam sie od niemowlaka :D wiem wiem narzekam, ale stwierdziłam, że tą trojeczke musze mieć :D

A poza tym już mi smutno, że mój Bąk tak rośnie, zaraz się nie obejrzymy a do przedszkola będzie ganial....nie chceee :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 12:51

kattalinna lubi tę wiadomość

• Sela Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka mój też z obrotami w lesie. Jedyne co to od 2 dni wędruje po całym łóżeczku i czas zamówić te ochraniacze...

No te róże wymiatają heh, ja też coś muszę zrobić z włosami, co prawda nie róz ale jak zawsze nosiłam jasny blond tak teraz chce przyciemnić ale nie mam jak isc do fryzjera, bo mały ssak bez cyca nie da rady.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez z obrotami daleko daleko

Hoope, dzieki za oballa, cudo!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/45f7f4454c3b.jpg

Wowka, kattalinna, Nynka, kamciaelcia, Hoope, Fermina, Katy, Feeva, Sela, Fatalita, D_basiula, Cola87 lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zacznę od końca. U nas też była burza. Waliło jak na wojnie a my w drodze z parku ;-) ma szczęście już blisko domu byłyśmy jak zaczęło błyskać i grzmieć jednocześnie. Niemniej jednak, o ile na początku Anna była zdziwiona, to jak strzeliło porządnie, że aż ja podskoczyłam, to był ryk. Przez chwilę nawet niosłam ją na rękach bo się bidula przestraszyła. Ale nie było czasu na sentymenty bo zaczynało podać. Pod jakimś daszkiem założyłam folię, zdjęłam buty i biegiem do domu :-) to było może 200 metrów a wszystko mokre miałam. Lokalsi spod sklepu docenili poświęcenie jak zobaczyli, że boso ;-) dziecko po przygodzie chwilę na cycku i śpi.

Na spacer wybrałam się z kulkami. Błąd. Trzeba było najpierw po domu. Albo tam się zrobiła jakaś straszna studnia, albo źle założyłam, albo jedno i drugie. Po kilku metrach wiedziałam, że jest nie tak. Znalazłam ławkę, posiedziałam a jak wstawałam to poczułam jak kulki wypadają... No i tak kontynuowałam spacer z kulkami w gaciach ;-) tak się ułożyły skubane że wcale nie przeszkadzały. Teraz w domu założyłam znowu. Nie poddam się :-P

Dziewczyny, róż to zło :-P dla mnie te kolory są fajne na samym początku, ale strasznie szybko się wypłukują i źle to wygląda...

Patk, Katy - dobra zmiana :-)

Kamcia, też mnie kiedyś nie poznawali. Zawsze miałam krótkie ciemne włosy i okulary (też gorzej wyglądałam jak miałam 18). Pod koniec studiów jakoś udało mi się zapuścić jakoś do linii brody, koleżanka rzuciła mi blond (o dziwo nie wyszedł dziwnie) i założyłam soczewki. Kilka razy miałam sytuację, że znajome od lat osoby patrzyły na mnie i się ze mną chciały zapoznać. Jak nie chciałam z kimś na ulicy rozmawiać to wystraszyło, że się nie odzywałam. To było cudowne uczucie :-D taka metamorfoza chyba już mi nie grozi...

Nynka, też miałam nie porównywać ;-) a z tymi niemowlakami... W piątek siedziałam przed przychodnią te 2 godziny. To jest na osiedlu typu " wylęgarnia" więc co jakiś czas przychodziła kobitka w ciąży, często z dzieckiem w spacerówce czy za rękę. I tak mi się zatęskniło za ciążą... A dziś śniło mi się, że urodziłam trojaczki! Dwie dziewczynki i chłopca. Tylko Ania była niewiele starsza niż teraz ;-) ale nie, trojaczków nawet we śnie nie da się ogarnąć.

Nynka, Wowka, Mała Matylda, Sela, Fatalita, Patk, Cola87 lubią tę wiadomość

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, mam tak samo. Wiem, że będę tęsknić nieziemsko za tym okresem, ba! ja już za nim tęsknię, mimo że dał mi w kość jak nic innego. Też planuje trójeczkę takich małych słodzinek. ;)

J.S. No wygląda chłopak na zafascynowanego. :D

Julek ma chyba wszyty zegarek. Obudził się o 10 że snu nocnego a i tak drzemki w okolicy 11.00 i 13.00 muszą być! Co za zorganizowane dziecko. :D

Nynka, kattalinna, Wowka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna XD XD XD
    J.S smacznego XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 13:47

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha, masz przygody Kattalina ❤❤❤

‹‹ 1489 1490 1491 1492 1493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ