X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, widzę że macie skok w tym samym momencie co my. Wczoraj było fajnie, dzisiaj od 14 znowu wycie i skrzeczenie. W ogóle nauczyła się tak wyć, że brzmi to jak koty z tego filmiku co jeden na drugiego mordę drze XD
    A dokładnie ten:

https://m.youtube.com/watch?v=zzemKvb9MCg XD

No i u Ciebie ten plus, że Mała chce cyca. Moja raz chce, raz nie chce. Ale częściej nie chce niz chce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 19:53

Fatalita lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina posikałam się XD XD XD skojarzyło mi się z tymi dzwonkami w kościele te dzyń dzyń XD

Sela, kattalinna, Katy lubią tę wiadomość

• Sela Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my czekamy na O-balla, ma przyjść w poniedziałek. Po zamowieniu zobaczyłam, że wysyłają kolory losowo, oby Leo nie trafił na róż hehe

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, na posikanie polecam kulki, podobno pomagają na nietrzymanie moczu ;-)

Pewnie nikt nie zwrócił uwagi to powtórzę: moje kulki gejszy nazywają się o-ball :-P

Wowka, Sela, Patk, jangwa_maua lubią tę wiadomość

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina jak mi wczoraj napisałaś firmę i wpisałam w google kulki gejszy oball to wyświetliło mi oballa dla dzieci ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 21:22

kattalinna lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od godziny sie mecze z usypianiem malego. Kreci sie, marudzi i poplakuje. Co wieczor to samo :/

• laurka83 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej u nas też troche gorsze dni, wiecej marudzenia a noce najbardziej sie popsuły co chwile się kręci, do góry nogami kopie tak jakby coś brzuch dokuczał. No i nie ma kup codziennie, co ok 2-3 dni. Zmieniła się też konsystencja nie ma juz takiej jajecznicy z grudkami tylko jak pasta bez grudek. To normalne??

• laurka83 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodam ze pije moje mleko z butli zdarzy się raz dziennie że wypije MM max 90 ml albo i mniej jak mi produkcji nie straczy

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez jest taka pasta juz od dluzszego czasu, kp, kupa raz na tydzień. Nie zastanawialam sie nad konsystencja, wydawala mi sie normalna. Moze ktos sie wypowie?

• Katy Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widze, ze nie tylko mi sie dziecko popsulo :(

Dzisiaj nie chcial isc spac, przed chwila zasnal, ale go nie odkladam do lozeczka bo mi sie nie chce drugi raz meczyc z usypianiem...Takze dobranoc :* Jutro bede połamana pewnie xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z czasem kupka staje się żółta i ma konsystencję pasty do zębów. < takie cos mi google podpowiada

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zauważyłam zmianę konsystencji i odnoszę wrażenie, że ma to związek z trudnościami w zrobieniu kupki. Z tym, że taka jajecznica z grudkami też jest. Czasem jednocześnie. Także przestałam nad tym głowić.

U nas już po pierwszym karmieniu. Ale dziecko kolacji nie chciało jeść, wypiła dwa kompoty tylko (po dwie minuty na pierś), wcześniejsze karmienia nie były lepsze, zatem jedzenie przed 22 mnie nie zdziwiło. Czekałam na to ;-)

Sela, bo te kulki to inna firma, o-ball to nie wiem b czy model czy co. Ale uśmiałam się jak wczoraj zobaczyłam ;-)

age.png
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uciekam spać, teraz na spiocha dojadla ale i tak pobudka jak zawsze o 1 dobrej nocki, ja się znowu nastawiam na kręcenie

• Wowka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, ładniutka ta Twoja córka :) oczy ma niezmiennie niewinne, ja nie wierzę że to eks wrzaskun, masz jakieś inne płaczące dziecko w domu :P

Widzę, że oballe w modzie się zrobiły, i dla dzieci i dla Kattalinny :P

Mój zresztą też taki wczepiony dziąsłem w piłeczkę :D

Laurka i Kwiatkowa, kupy normalne. Polecam vademecum kupy u Hafiji-kiedyś Fatalita wstawila link. Jest nawet galeria :D

Właśnie się znajdujemy w czasie skoku. Generalnie jakbyście nie pisały to bym nie wiedziała. U nas "tylko" krzyk na jedzenie w salonie, w pozycji na kołyskę. Trudno, Skrzat posiłki spożywa na naszym wyrku. Ewentualnie w leżaku. Ale trwa to już dobry tydzień.

Dziewczyny butelkowe, jakie macie smoczki? Wymienialyscie po 3 miesiącu na szybsze? Przypomniało mi się, że mam kupione do lovi nowe smoczki, po czym poznać czy już używać?

Koniec laktatora, idę spać. Ciekawe o której pobudka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 22:40

Fatalita lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie czy ten skok może być spokojny? Bo u nas 16 tydzień i na razie spokój (i teraz się pewnie zacznie :D) i nie wiem czy dopiero wszystko przed nami? Bo ten w 12 tygodniu dał popalić...

Mam bardzo imprezowych sąsiadów aktualnie jest impreza garażowa już 2x mi obudzili małego, i zaczynają mnie irytować...

• Sela Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dał popalić ten w 6 czy 7 tyg. To była masakra. Tylko ryk. Trwał ok.tygodnia.

Kattalinna nie wnikamy jakie dokładnie masz te kulki ale wiemy, że oballe są elastyczne :-P

kattalinna lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, cisza nocna obowiązuje od 22. Zwróć grzecznie uwagę, jak nie pomoże to dzwoń na policję. Dostaną mandaty i od razu im się odechce imprezować.

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, nie ma czegoś takiego jak cisza nocna. Ale jest zakłócanie miru czy jakoś tak. Obowiązuje całą dobę ;-)

Ku memu zdziwieniu ponad 3 godziny od poprzedniego karmienia. Zjadła na śpiocha. No ale pielucha do zmiany... Oczywiście się zbudziła i teraz leży na moim miejscu wpatrując się w migające gwiazdki a ja siedzę obok i czekam aż będzie w takim stanie, że nie będzie walczyć z cyckiem i doje cokolwiek ;-) przy okazji się chlodze - nie wiem co odwaliło staremu, że okno zamknął. Pewnie impreza na górze.

Słyszę ciszę, idę oszukiwać dziecko ;-)

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, mialam dzisiaj ta sama rozkmine, bo moj nadal je z tych 1.
    Tez mam juz te z szybszym przeplywem, jutro chyba sproboje podac, bo dzisiaj juz nad tym myslalam.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, JS, no to jutro wspólnie wprowadzamy nowe smoczki :D Jakie masz butelki? Ile czasu Igorkowi zajmuje opróżnianie?

Kamcia, a u Was jakie smoczki?

Hmmm. W sumie to dzisiaj, a nie jutro.

Ale się przestraszyłam. Przez sen wydawało mi się, że już karmię Skrzata u nas w łóżku,a gdy się obudziłam to go nie było! Cała w strachu przeczesalam nasze wyrko, żeby się okazało że Mały jest w łóżeczku 2 metry dalej. Oj źle że mną...

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 1491 1492 1493 1494 1495 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ