Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Wowka, my mamy aventa i lovi. W avencie sa takie z dwiema dziurkami i trzama i one sa od 3 miesiaca, a maly je z 0
W nocy nawet i 30-40 min wlasnie, w dzien krocej.
Ja tez tak czasami mam, ze go szulam albo mysle, ze juz bede karmic albo wydaje mi sie ze karmilam i zasnelam w trakcieWiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 03:52
-
Nie ma to jak dac dziecku pić w nocy i butelką była źle dokrecona i mała cała mokra i do przebrania a teraz się rozbudzila, super.
Ja mam smoczek z aventu do wody 0+ a do mleka 1+ bo z tymi 2 dziurkami kiedyś się krztusila no ale może znowu spróbuję
JS 40 min to długo moja to tak w ok 15 min zjada
Edit mała ziewa ale jeczy może zaraz przysnie a ja myślę czy iść po laktator czy nie
Oballa też zakupie tylko nie wiem którego jeszcze :-p -
Mój ma smoczki i butelki Avent. Niedawno zrezygnowałam z tych 0+, choć to wody czasem daje. Głównie używam tych 1+ i od niedawna 2+. 2+ daje zawsze wieczorem jak ma większą porcję na noc, szybciej zjada
na początku też się krztusił ale już chyba się nauczył że nie może tak łapczywie ssać
i zjada butle ok 15 min jak u laurki.
-
U nas o 6 kupa, udało się odroczyć o godzinę
Ja smoczkiem z dwoma dziurkami z aventu karmiłam noworodka... Dostałam zestaw od koleżanki laktator + butelki. Nie wiedziałam że powinna być jeszcze inna opcja smoczka, był 2 i 3 to karmiliśmy 2. Dawała radętylko chyba był to dodatkowy czynnik odrzucania piersi. Butelkę ze smoczkiem od 0 kupiliśmy od razu jak się sprawa wyjaśniła ale nigdy nie użyliśmy jej
Zrobiła kupę, dałam jeść, czemu nie śpi? Wierci się na sen ale to jeszcze potrwa. A ja głodna jestem. Jaki to paradoks: mieć przy sobie dwa pełne magazyny pożywienia i umierać z głodu -
J.S., Wowka,raz tak miałam, jak Męża nie było, że obudziłam się pewna, że Klusek spał ze mną a tu puste łóżko. Przyszło mi do głowy, że musiał spaść. Zanim ogarnelam, że jest jeszcze u siebie przeżyłam kilka zawałów, bojąc się spojrzeć na podłogę. Tętno miałam chyba 180..
U nas żółta kupa i ja się cieszę. Była żółta od początku, tylko przy przygodzie z probiotykiem zmieniła się w brzydką, ciemnomusztardową, teraz wróciła do normy. Też ma konsystencję papki z frytkami.
Fatalita, piękne oczęta zza oballa. (Kattalinna, na zawsze pozbawilas dla mnie te nazwę niewinności.)
Cycamy. Noc 2,5-3-3 jak dotąd ale z zasypianiem też był problem. Dzień taki może, nie wiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 06:33
kattalinna, Feeva, Fatalita lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja też się zbieram do kupienia kulek gejszy. Chyba w następnym tygodniu coś już zamówię. Oby mi nie wypadały podczas spaceru xD
My na wakacjach. O dziwo mała jest dosyć grzeczna bez małych epizodów wrzasków, że natychmiast chce cyca , albo kolka. Skoku na razie nie zauważyłam
.
Wowka, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Moje dziecko spało dziś ciągiem od 20.15-5!!! I od 5.20-8.15. O tej 5 jak popatrzyłam na zegarek to aż się z łóżka zerwałam, bo dziecko tak długo nie jadło ;p a mały sobie tylko delikatnie stękał, nawet nie płakał
oj jakby tak mogło być co noc... Ale daje to nadzieję że zacznie kiedyś całe noce przesypiać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 11:08
Wowka, jangwa_maua, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Feeva, to fakt moja chce pierś. Ale ona chce pierś wciąż. WCIĄŻ.
Cola...wow. Gratuluje nocki
Wowka, no niby oczy niewinne, a ze Skrzatem może sobie żółwika przybić, bo też została już mianowana "źle wychowaną"Także tego.
Kattalinna, zauważyłam zbieżność nazw, ale przy tej historii totalnie o tym zapomniałam
Fermina, ale że Ty będziesz tyle przerzucać?Cola87, kattalinna lubią tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Dzień dobry
Dzień zaczęty o 8. Ale wczoraj trafił mnie szlag, ponieważ od piątku wszystko stoi na głowie za sprawą Baryły. Po godzinie usypiania musiałam wyjść, zostawiłam go z ojcem i wróciłam dopiero gdy spał. Oczywiście daleko nie poszłam, do kuchni.
Jak sobie przypomnę jak paskudnie zniosiłam ciążę, jak traumatyczny był poród i gdy mamy takie dni jak ostatnio, odechciewa mi się dzieci raz na zawsze. U mnie zapominanie nie działa. Teraz przynajmniej wiem, jak cudownym dzieckiem jest siostra Baryły. I jakim była złotym niemowlaczkiem.
Idę zrobić andruty na pocieszenie.Anusias lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Fatalita z oballem córci do twarzy
Ale ładnemu we wszystkim ładnie
Ja ten węgiel chętnie przerzucę. W zamian za pozbycie się jęczybuły na jakiś czas.Fatalita lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Dziś kończymy 3miesiące
6,45 kg i 67 cm
P.S.
Kandydat do uduszenia
I ktoś coś ma do różu???!!!
Patryk średnio zainteresowany(za to pod karuzela polezy sam 3x30 min)
Piotrek za to kocha swoją piłeczkę-w końcu sam sobie wybral i piłkę i kolor
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 13:45
pawojoszka, Wowka, Nynka, Cola87, Hoope, Katy, D_basiula, Patk, Kwiatkowa24, kattalinna, Feeva, Sela, Fatalita lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry. Nie było mnie tu chwilę,korzystając ze M miał kilka dni wolnego pojechaliśmy do mojej chrzestnej do Bielawy ,pogodę mieliśmy super . Jest tam fajny basen z brodzikami ,natryskami i dużą zjeżdżalnią ,dzieciaki najchętniej by z tamtad nie wychodziły, odpaliliśmy się wszyscy aż się bałam żeby się nie spalili . Po 20 tym mąż ma urlop to pojedziemy jeszcze raz to i po górach pochodzimy . W końcu wakacje trochę odpoczynku nam się należy . U nas też dziś chłodniej . Ula kończy dziś trzy miesiące nie mogę się napatrzeć jaka ona już duża. Oczywiście u cioci została wychwalana na wszystkie strony jaka grzeczna ,jak jej się kiedyś w tej małej główce poprzewraca od chwalenia to ona nam dopiero da popalić
kattalinna, Sela lubią tę wiadomość