X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, ej, tona dla mnie do przerzucenia! :D

JS, jak nowe smoczki? U nas super, 150ml zjedzone w 10 minut, jestem dumna ;)

Hmmm, tak piszecie o avencie, mam smoczek z cyfrą 2 na nim. To od ilu miesięcy? Już dawno go używam :D

Fatalita, no cóż począć, że te nasze dzieci całkiem bez ogłady :D osąd wydali bezdzietni czy tak bardzo dawno dzietni, że już zapomnieli jak było?

Najlepszego dla dzisiejszego trzymiesiecznego przystojniaka ;)

Też mam dzień buntu i mogę sobie go w buty wsadzić. Dziś odwiedziny teściowej, w sobotę urodziny teściowej (U nas w domu), w niedzielę odwiedziny moich znajomych. Mąż wziął się za koszenie trawy, później w jego harmonogramie są okna, a w moim łazienki i obiad. Po raz pierwszy doceniam laktator, mam 20 minut spokojnego siedzenia.

Edit, tak długo pisałam, że pojawił się wpis Pawojoszki. Najlepszego dla trzymiesiecznej grzecznotki :) fajnie że udało Wam się odpocząć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 10:54

kamciaelcia, pawojoszka, Fatalita lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita. :D Nie mam aż tak źle, węgiel przerzuci Mąż no ale wtedy nie ma kto mnie zastąpić przy Julu.
    Hoope, chodź, Mąż się ucieszy. ;)

Cola, skręca mnie z zazdrości.

Edit: O proszę, jest więcej chętnych! Chodźcie wszystkie, mojemu Mężowi oddamy nasze dzieci a same pójdziemy na plażę. :D

No i najlepszego dla pięknych solenizantow! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 11:05

Wowka, Cola87, Hoope, kattalinna lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia Patryś przystojniak, wszystkiego najlepszego dla niego :) Pawajoszka dla solenizantki również wszystkiego naj :D Wowka smoczki Avent 2 są od pierwszego miesiąca w górę :) Fermina oj chciałabym żeby tak zostało na dłużej, wierzę że w końcu wszystkie będziemy przesypiać noce :)

Wowka, kamciaelcia lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, rzucam wszystko i jadem :D

Jeszcze napisz, że ładna pogoda nad morzem, a będzie mi jeszcze bardziej przykro, że muszę tu być.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, jest słońce ale też wieje bardzo, jest ok 20 stopni i czuć jesień, jednak myślę, że gdyby ktoś nam zrobił wolne od dzieci to i wśród gradobicia ruszyłybyśmy na plażę z pieśnią na ustach. ;)

Wowka, Hoope, kattalinna, Katy, Sela lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, ależ oczywiście :D z pieśnią na ustach i z piwem bez alko przy ustach :D

Haha, wyobrazilam sobie za to Twojego męża w otoczeniu kilku naszych bobasów, ten jeść, ten ma kupę, tamtemu podać grzechotkę, innemu wypadł smoczek :D

Edit. U mnie wyżej wymienione gradobicie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 11:36

Katy lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też się piszę na ten węgiel :-)u nas też nuda maruda i jeczenie.

Sto lat dla solenizantow :-)

Zaraz ma wpaść w odwiedziny męża kuzynka z córką żeby poznać Emilke. Akurat trafia jak będzie głodna, śpiąca i....zła :-d

kamciaelcia, pawojoszka lubią tę wiadomość

• Patk Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Patryś taki duży fajny bobo. Takie dorosłe te nasze dzieci. I mają takiego samego oballa :) chociaż hitem u nas jest wiatrak z nad morza taki zwykły kolorowy. Wbiłam w doniczkę na dworze, ustawiam leżaczek przy oknie i ma zajęcie przez dobre pół godziny.
    Moja jutro 3 miesiące. A chuchro takie że szok. Jeszcze 5 kg nie dobiła. Jutro będzie świeże foto.

kamciaelcia, kattalinna lubią tę wiadomość

• Anusias Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Pozdrowienia z Bydgoszczy :) jak to miło się czyta, że nie tylko ja marzę o urlopie od dziecka :) Dwie moje koleżanki mają dzieci w podobnym wieku, jedno o miesiąc starsze drugie o dwa od Oliegio i się dziwią, że mój nie przesypia nocy jeszcze. Olaf nie przesypia w nocy ciągiem 3 h a liczyłam, że magicznie od 3ciego miesiąca życia będzie przesypiał noce :D głupia i naiwna :P Oszalje ze szczęścia jak ciągiem 5 uda mu się zasnąć. Jeszcze anemia mi wyszła duża i chodzę po ścianach. Już sobie depresje poporodową wymyśliłam ze zmęczenia :/ Piękne te wasze bobasy. Gratulacje dla solenizantów i pozdrówki dla wszytskich mam :)

pawojoszka lubi tę wiadomość

kilka cykli na dupku
    HSG drożne
    od marzec 2017 stymulacja z Clo i Pregnylem
    kwiecieć 2017 bez wspomagaczy
    dxom3e5e3askkvtc.png[/url]
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk za 3 miesiące podwoi wagę. Może przyjemniej problem nadwagi nigdy nie będzie Was dotyczył. Dbajcie o to dziewczyny bo dzieci teraz są potwornie tłuste.

I nie mam na myśli bobasów na piersi.

Ja to nawet plażę przeboleję, byle się wyrwać na jakiś czas i nie słyszeć tych baryłojęków. Będę śpiewać najgłośniej!

Wszystkiego najlepszego dla trzymiesięczniaków! A my dziś dla odmiany kończymy 4 miesiące :D A rozumu jak na lekarstwo :P

Kamcia możesz rozwinąć temat uduszenia? Bo rozumiem dosłownie XD

W drodze do kuchni zrobić andruty podprzątałam kącik Prezesa, przesadziłam sukulenty, rozwiesiłam pranie i przerzałam ubranka Baryły. Tym sposobem okazało się, że mam na jesień i zimę 0 ubrań. Resztki 68 pasują, garstka bodziaków 74 i nic więcej. Czekają mnie mega zakupy o ile reszty roku młodzieniec nie spędzi nago.

kamciaelcia, Katy, Patk, pawojoszka, Sela lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla swietujacych maluszkow ;)

Tez sie chcialam dolaczyc do przerzucania wegla, ale jak nas tyle bedzie to za szybko pojdzie haha
    Przeczytałam, ze pojdziemy z plesnia na ustach, masakra xd

Wzielismy sie z chlopakiem za sprzatanie, ale maly miedzy czasie sie rozmarudzil, zasnal mi na rekach ostatecznie i teraz z nim leze zeby chwile pospal, a chlopak konczy sprzątanie:D

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla 3 i 4 miesieczniakow :)

U nas 3 miesiace za tydzien, a od dwoch dni po bardzo dlugim czasie na nowo budzimy sie co 3 h na jedzenie :(

Macie jakies pomysly na pamiatki, albumy dla maluchow?

Kamcia, Patryk to niezly przystojniak :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope
    z myśleniem u ciebie bardzo dobrze ;) dosłownie uduszę, każdy powód dobry...na pierwszym miejscu za maruderę, ale i z miłości mam ochotę udusić
    matka zmeczona, humor dzieciakom się wczoraj udzielił
    szkoda gadać...
    a co do ubioru na zimę
    teraz piszę serio-dobry kombinezon i koniec
    moje dzieci nawet "porządnej" czapki zimowej nie miały...takiej z barankiem, nausznikami, czy jakąkolwiek pt "zimowa"
    a pod kombinezon-body i rajstopki/spodenki cienkie
    nigdy więcej nie było potrzeba ;) A Piotrunio zimnolubny to w ogóle...on nigdy nawet kataru nie miał, raz lekko kaszlał
    a teraz zima (co to była za zima ;) ) latał w adidasach :D :D :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy album "Moje pierwsze 3 lata" calkiem fajne :)

Hoope, tez robilam porzadek w ciuszkach i takie fajne polarkowe pajacyki mamy, ale jak bedzie tak zimno to juz beda za male :( W ogole teraz to moje dziecko takie niewymiarowe, większość 62 za male, a 68 za duze...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatkowa
    zadnych albumow, pamiątek nie posiadamkupiłam 3x duże plastikowe pojemniki, w kolorach dedykowanych dzieciakom. Do każdego wrzucam coś, co bedzie dla nich pamiątka np. opaski ze szpitala, kikut ;), gazety w których sa ich zdjęcia, czy artykuły, albumy ze zdjeciami, pamiatki z chrztu, pierwsza wizyta u fryzjera itd itp
    co miesiąc robimy zdjęcia z cyferkami i co miesiąc wybieramy zdjecia do wywołania (po roku zdjecia z roku hahah), tak wyposazam te albumy od zdjęc z usg począwszy
    jak zasłużą to dostana na osiemnastkę hehe

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    62 za małe, 68 na styk. Spodnie 56 idealne. Czy to moja panna taka niewymiarowa czy dziwnie szyją dla dzieci?

age.png
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn ma jedne krótkie spodenki które kupiłam mu jak miał rok, teraz ma 7 i dalej w nich chodzi. To się nazywa ekonomia :-)

kattalinna lubi tę wiadomość

• laurka83 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A maruda wyspa na, zjadła u dalej pojekuje bo coś jej nie pasi

• Feeva Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego 3 i 4 miesieczniakom :*

Ja to mam wrażenie, że Manke dziąsła swędza...
    Wkłada do buzi wszystko co się napatoczy, gryzie mi palec z takim entuzjazmem, że nie da sobie wyjąć z paszczy, przytrzymuje na siłę. Gryzie sobie paluchy, cycka nie chce, jak ssie z butli to po paru łykach gryzie smoka i zaraz płacze. Mało je, co jest dziwne, bo do tej pory była glodomorem. Jest ciągle marudna.
    Nie za wcześnie na zęby?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 16:11

kamciaelcia, pawojoszka, Hoope lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W macierzyństwie uwielbiam doszukiwanie się oraz zganianie na kolki/skoki/zęby :)

Ola_Ola, Sela lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1493 1494 1495 1496 1497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ