Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Anna padła w moment. Śpiąca była od godziny ale ją przeciagneliśmy. Matko, jakie ona miała podkrążone oczy! Jakby ze 3 noce zarwała
na szczęście póki co mamy za sobą etap "zbyt zmęczona żeby spać". Zjadła tyle co nic bo ssała 4 minuty, co stanowi zapowiedź rychłej pobudki. Trudno, najwyżej zrobię jutro więcej kawy...
Gdzie się podziała reszta? Jakaś impreza jest czy co? Bo dziennie tak...
JS, Katy, Feeva - czyżby aż tak w kość Wam dzieciaki dawały? -
Kattalina, melduje sie!
Podniecalam sie dzisiaj spacerem, ze byl taki piekny i udany. Jutro moze tez bedzie w takim swietnym humorze ksieciunio.
Maly teraz ma etap - wszyscy zli, chce do mamy. Jak byl towarzyski i lubil jak ktos go zabawial i bral na rece, tak teraz eobi bunt.
Ogolnie nadal jest malym, nocnym, zarlocznym zlosnikiem.
Ale to milosc. Kocham go tak mocnoze az nie potrafie tej milosci opisac.
Ide wlasnie ogarniac hybryde ze stop, ktora ma nie wiem ile juz. Wstyd girki pokazywac, a nad morze jade.
Dziec spi ale ja ide dlubac przy stopach.
Kattalina, to jutro poprosze tez rano wiecej kawy. Jak sprawuje sie twoj ekspres? Poprosze podwojna
Wowka, bralas nad morze ze soba monitor?kattalinna lubi tę wiadomość
-
Fermina u nas na jednej nozce 2 faldki na drugiej 1. Tez sie tym martwie, a do tego mialysmy cwiczyc to bioderko 1b na brzuchu, ale Ola tak nie lubi lezec na tym brzuchu ze nie mam serca sie tak nad nia znecac. 2 minuty to max z czego cwiczen moze 1 minuta jest
A kontrole mamy poczatkiem wrzesnia i juz sie boje ze lekarz na mnie nakrzyczy ze zaniedbuje cwiczenia...Aniolek [*] czerwiec 2017
Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
Aniolek [*] sierpień 2024 -
JS, ekspres super, kupiłam taki z dzbankiem- termosem więc mogę narobić dużo i na długo
mogę nawet do wózka wrzucić na drogę
Ja na stopy nie patrzę. Mam zwykły lakier ale nie mam sił żeby ogarniać. Jak się nie przyglądam to jest ok
Katy, dziś zamówiłam w gemini ten vitapil, ciekawa jestem skuteczności. I jakiś szampon wzmacniający z joanny. Od kilku dni zastanawiam się nad zmianą fryzury. Od porodu i tak chodzę tylko w związanych włosach to nie ma sensu trzymać długich. Myślę intensywnie -
Kattalina, nie wpadlam na to, aby wziasc na droge, zazwyczaj zachodze sobie do Mc Donald’s po kawe, bo mam blisko. Ja mam ekspres cisnieniowy ale pije z niego tylko latte albo cappucino, a tak to rozpuszczalna, jakos mi bardziej wchodzi rano.
Wiesz ze ja tez mysle nad zmiana fryzury... Mam prawie do pasa, tyle czasu zapuszczalam, szkoda mi, a teraz ciagle chodze w zwiazanych
Ja biore biotebal i dzisiaj kupilam peeling na skore glowy. Bede dzialac jutro -
Ja mam takie do zapięcia stanika mniej więcej ale dla mnie to mega długie bo od dziecka krótkie, teraz od kilku lat wzięłam się za zapuszczanie. I też mi szkoda. Ale pomyślałam, że zanim znowu będę chodziła w rozpuszczonych to zdążą odrosnąć. Ale póki co nie ruszam, 3 tygodnie temu obcięłam jakieś 4 cm końcówek.
Ekspres ciśnieniowy to marzenie! Ale póki co nie mam ani kasy, ani miejsca. -
Dziś po spacerze młoda była tak zmęczona, że nawet nie wiem kiedy leżenie i ćwiczenia na brzuszku skończyły się tak:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 14:32
Wowka, J.S, D_basiula, Feeva, Katy, Nynka, Sela, Kamska, Mała Matylda, Cola87, Hoope lubią tę wiadomość
-
Hejka,
Jak te dni szybko mijają... za szybko
Hoope, nie mam nic do grzybobranianawet lubię, chociaż znam tylko prawdziwki, podgrzybki i muchomory
nie znoszę za to czyszczenia.
JS, nie brałam monitora. Skrzato spał w kołysce i z nami. Na Mazurach spał z nami.
Ja obcielam włosy do pasa w 9 miesiącu. I znowu mi odrosły, no oczywiście nie aż tak, ale już są za długie. Idę obciąć, tylko kiedy?...
Ja za to chcę ufarbowac włosy na różowo, mam taką pracę, że taka ekstrawagancja by nie przeszła. To chyba jedyna okazja.
Przez Was spojrzałam na stopy. Błąd. Powinnam zdjąć hybrydy, odrost już przytłacza. Szkoda że nie jestem krotkowzroczna, to bym nie widziała.
Fermina, jakby coś było nie ok z bioderkami to pewnie lekarz by Ci o tym powiedział
Co jeszcze miałam napisać?
Padam na twarz. Nie lubię kawy. Nie lubię laktatora. Lubię Martini
Edit. Kattalinna, Ania ma boskie goloneczki i łapkiWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 21:15
kattalinna lubi tę wiadomość
-
kattalinna wrote:Martini ze spritem! Nawet bez wódki
i dużo lodu... Kiedy się doczekam pierwszego drinka? Zaraz będzie rok abstynencji
A najgorsze jest to, że google codziennie mi przypomina, że w zeszłym roku co wieczór konsumowalam coś pysznego
Myślisz, że będziemy się zataczać po drinku po takim czasie abstynencji?
Takie wieczorne rozkminki...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 21:18
-
Mnie ta teoria też kusi. Pisku się nie boję, bo póki co ta mała nie piszczy no i przede na początek pójdzie delikatny drink, raczej bez skutków ubocznych. Ale ciągle jeszcze jednak nie jestem gotowa.
Ps. Doczytałam o krągłościachBożenka mogłaby z powodzeniem robić za modelkę barokowym malarzom
Wowka lubi tę wiadomość
-
Jestem, jestem.
Wróciliśmy od teściów przed 18, od 18-20 Mała była (UWAGA!!!!!) na cycku z przerwami na kupę, pogaduszki i uśmiechy. 20:30 kąpiel + dojadanie, padła o 21,bo w sumie od 6 rano cały czas aktywna. Grane były może 2 drzemki po 10min
Mam wrażenie, że wraca mi moje dziecko. Zobaczymy jutro.
A i w ogóle ma fazę na robienie podkowki jak gada do niej ktoś, kogo nie widzi za często. Taka podkowka uraczyla dziś swoją prababcię
Włosy tez muszę obciąć, bo nie daje sobie z nimi rady. Wypadają, są sianowate. Mam do pasa, nawet ciut dłuższe i muszę obciąć min do połowy pleców. Odetchną. Nie szkoda mi, bo moment mi urosną.
Kattalinna, Ania cudna
Ja bym się napila wina Fresco Frizzante albo Carlo Rossi brzoskwiniowe lub truskawkoweWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 21:43
-
Kattalina, ja w dzialanie szamponow nie wierze, za krotko maja kontakt ze skora :p Za to ogromne nadzieje pokladam wlasnie w tym Vitapilu i wcierce Banfi, ktora wlasnie dzisiaj mi przyszla :p
Wlosy to mam juz prawie prawie do pasa, ale nie zamierzam scinacJedynie podciac koncowki by sie przydalo :p
Wowka, mialam kiedys rozowe wlosy, nie cale, ale przy blondzie wiec bylo widac xd
Malo sie odzywalam dzisiaj bo co innego moge napisać niz to, ze znowu wiekszosc dnia Kamil na rekach bo wszędzie placz, jak sie cos zmieni to moze sie pochwale, ale nie wiem bo nie chce przechwalic :p
Edit. Zapedzilam sie z tymi wlosami do pasa haha do talii mam prawie prawie, do pasa jeszcze dalekoWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 22:39
Wowka lubi tę wiadomość
-
Nynka wpisz sobie na stronie h&m sukienka z wiązanym paskiem 129.9 taki brudny róż z pliskami w przodzie. Mnie się dobrze w niej karmi.
Katy z tym chwaleniem dziecka to tak ostrożnie. Ostatnio co tylko pochwale swoje, że noce super itp. to jest obrót o 360 i nawet nie zamknę oka na sekunde... nie wiem czy on to słyszy czy co hehKaty lubi tę wiadomość
W końcu się udało...
-
Dzisiaj wsadziłam zwoją pociechę do wózka, który okropnid parzy w dupke i poszliśmy na spacer. Połowa spaceru u tatusia na rękach. Wybrałam polnà drogę z dala od ruchliwej drogi to było tyle kamieni o dziur, że dziecko zaczęło skakać w wózku, dlatego tatuś trzymał na rękach. No nie mam tu gdzie chodzić, żeby ominąć te ruchliwe drogi. U siebie w rodzinnym domu to mam nowe chodniki, boczne drózki wykostkowane no aż jest gdzie chodzić, a w tej dziurze to nawet asfalt jest dziurawy i miejscami nie ma jak tym wózkiem jechać.W końcu się udało...