Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, oby, bo nie podoba mi sie to...

kamciaelcia lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale był krzyk!! W sumie pierwszy raz :D
    Ale musiałam policzyć do 30
    Liczenie do 10 czy 20 okazało się za mało dla mnie
    Bo ksieciunio śpiący a matka butlę daje

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, gdyby nie to, że poznałam Skrzata jakoś koło drugiej doby Jego życia, to pomyślałabym, że nam wkręcasz rówieśniactwo a tak naprawdę masz dużo starszego ;-) : przewrotki, teraz trzymanie butli - co Mu dajesz, że taki prędki? :-D

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, długo sie noe odzywałam ale przy 3 i pół latce i maluchu ciężko buć systematycznym. Piszę bo czuję ogromną ulgę, chrzciny już za nami. Michał troche postękał nawet był płacz ale w połowie mszy zasnął. Jeśli mogłybyście napisać jak wrzucić zdjęcie to sie pochwalę

kattalinna, Katy, Sela, Kamska, D_basiula, Fermina lubią tę wiadomość

201501064565.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Proszę bardzo :-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/529ad37f15ff.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dce0a89826f3.jpg

1. Wchodzisz na stronę
    2. Ładujesz zdjęcie
    3. Zaznaczasz wielkość miniatury albo nic nie ruszasz i klikasz "zapodaj"
    4. Kopiujesz link wygenerowany i wklejasz go nam

Sela lubi tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Proszę bardzo :-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/529ad37f15ff.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dce0a89826f3.jpg

1. Wchodzisz na stronę
    2. Ładujesz zdjęcie
    3. Zaznaczasz wielkość miniatury albo nic nie ruszasz i klikasz "zapodaj"
    4. Kopiujesz link wygenerowany i wklejasz go nam

hahaha
    zdolna jesteś :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    hahaha
    zdolna jesteś :D
    To z lenistwa ;-) pismo obrazkowe jest łatwiejsze :-D

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna
    ja się tyle napisałam co i jak a tyk tak rysunkowo po prostu :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, cztery dni wcześniej obydwie nie mogłyśmy siedzieć blisko stołu, bo nam brzuchy przeszkadzały :D

Coś to moje mleko działa na nowe skille, a nie kilogramy masy ciała :D

Kamcia, muszę zamówić te uszy w takim razie, koniecznie.

Która patrzy na spadające perseidy?

Dla mnie to emocje jak na grzybobraniu, więc idę spać.

Dobranoc :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdo.... Dopiero co dzisiaj w poludnie napisalam ze nie rozpoznaje skokow rozwojowych u malej.
    Ale dzisiaj juz przegiela, dwa razy na spacerze i powrot z takim rykiem ze az sie zapowietrzala, no dramat.
    Jezeli rzeczywiscie cos wisi w powietrzu w lubuskim to wracam do siebie do Niemiec!

Alez mnie wykonczyl ten dzien... Jeszcze maz mnie ostro wkurw... Nie zamierzam z nim gadac i gdyby nie to ze spimy u moich rodzicow napewno nie lezal by ze mna w jednym lozku!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2018, 22:31

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po cichu licze, ze u nas tez skok...Tylko po takim to chyba musi od razu siedziec skoro taki intensywny haha :p

A tak w ogole to nie wiem czy dziecko mnie tak wykancza czy znowu mam anemie bo sie cos slabo czuje...Albo moze to przez ten okres? Chyba sobie jakies witaminy z zelazem kupie i morfologie zrobie...

K - 08.04.2018 2520g 49cm (36+5tc)

K- 26.02.2020 3060g 51cm (39+2tc)
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udalo sie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 22:53

Katy, kamciaelcia, Wowka, Kamska, Sela, Feeva, D_basiula, nick nieaktualny, Hoope lubią tę wiadomość

201501064565.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no fakt, dziś spadające gwiazdy.
    Polozylam się już do łóżka i nie chce mi się doopy ruszyć. Jutro chyba też będzie widać nie?

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś chyba zrobiłam nie tak, dzisiaj juz nie pokombinuje. Może dlatego że korzystam z telefonu...

201501064565.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 02:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, po prostu skopiowalaś nie ten link. Po opublikowaniu zdjęcia są trzy do wyboru trzeba wziąć ten trzeci :)

Dzisiaj pobudka już check. Wzięłam się za laktator, więc kończę urwaną historię.

Na choroby były stawiane bańki. Pewnie większość z Was też miała. Robiły się mocne siniakomalinki na plecach, podobno czym bardziej ciemne tym lepiej. A kto pamięta samą technikę stawiania? Zakrawała o czarną magię, w przedstawieniu główną rolę odgrywał denaturat i ogień. Za pomocą ognia tworzyła się próżnia i bańka zaciagała skórę.

Ja strasznie się bałam baniek, to za sprawą właśnie tej czarnomagicznej otoczki. Moi rodzice próbowali wytłumaczyć mi, że to nic złego i nie boli, zatem mój ojciec postawił zrobić mi pokaz i postawić sobie bańkę na przedramieniu. Niestety dotknął sobie włosów na ręku płonącym wacikiem. Sytuacja patowa, ale z uśmiechem na ustach nad palącymi się włosami powiedział że wcale, a wcale go nie boli bańka. Finalnie, ja przestałam się wić i krzyczeć, a mój ojciec do dzisiaj ma bliznę :D

No dobra, ale wróćmy znowu do życia codziennego. Codzienność przynosiła wakacje :) i tu plus poprzedniego ustroju- kolonie dla dzieci były w bardzo dużym stopniu dofinansowywane przez zakład pracy. Prawie każde dziecko, którego rodzic pracował w fabryce (tej co babcia, z której było znane miasto) jechało na wakacje.

Jeśli rodzice chcieli udać się na wczasy z dzieckiem to była instytucja zakładowych ośrodków wczasowych. Opłata dla pracowników była obniżona i wielu pracowników decydowali się na taką formę wypoczynku.

Zamożniejsi mogli sobie pozwolić na wyjazd do Bułgarii, a w późniejszym czasie na Cypr. Na początku lat 80, na zagraniczne wywczasy jedzie moja mama z rodzicami i bratem, kompletem garnków, namiotem, spiworami, wielką torbą konserw i towarów na handel. To wszystko w maluchu. A ja teraz ledwo do kombi upiekłam akcesoria dla jednego dziecka :D

Coś dzisiaj biednie z laktatorem, kończę. Mało mleka i wyciągnięte sutki. Spać...

J.S, Sela, MonikaJ lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma ktoś ochotę na zabawę z Emilka od 5 ? :-)ja ignoruje i czekam aż zasnie

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, chyba Ania miała... Jesteśmy po 5 karmieniu i drugiej kupie dziś. Wzięłam ją teraz do łóżka żeby na leżąco zjadła i zasnęła. Jasne...

Nie dziwne, że moja panna idzie na masę, skoro tyle wpierdziela nocnego mleka, które podobno tłustsze. Żeby dziecko zjadło i spało. To ona je ale drugiej części instrukcji nie doczytała... Ale jeśli to kryzys laktacyjny to działa, dziś cycki pełne i kapiące, zwłaszcza jedna. Czemu tylko to nie może być w dzień?

Wowka, może wymiana dzieci? Ty mi nauczysz, ja podtuczę ;-) wracam czytać historię :-D

Edit: moja mama jest blokową specjalistką od baniek. Do tej pory potrafi jakaś sąsiadka zapukać czy np. mężowi nie postawi (baniek ofc :-P ) bo dzieci tam raczej już nie ma. Ewentualnie wnuki na wakacjach.

Na koloniach byłam dwa razy, słabo było z perspektywy czasu ;-) w zakładach pracy były za to zabawy choinkowe, a najważniejsze: paczki mikołajkowe. U nas był wypas :-) siostra potrafiła długie tygodnie chomikować

Małe leży, wywija kończynami, bije się po twarzy ale nie śpi. Czas na cyca usypiacza chyba.

Cyc nie. Ale przytulić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 06:36

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już pospane. Gada do firanki.

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, ależ miałaś ofiarnego tatę. :D Ja tam lubiłam bańki, z nieznanej mi już teraz przyczyny. ;)

Dzieci cudne. Patryczek czaruje jak zwykle, Skrzat przoduje w rozwoju a Mania w interakcji z dziewczynką zza lustrzanej tafli. :)

J.S. serio tylko pół godziny spał? Masakra. U nas takie akcje były tylko zanim zaczęliśmy podawać espumisan na wzdęcia.. współczuję.

Mama, oby dzisiejszy dzień był lepszy. :*

Julek od 6 chciał się przyłączyć do zabawy. Może by i zasnął ale czkawką nie pozwala. No to wymieniamy uśmiechy. W nocy miał dwie czterogodzinne przerwy w karmieniu to mu wolno. ;)

Czy asymetryczne faldki na udach zawsze oznaczają coś z bioderkami czy może po prostu taką uroda? Pierwsze usg wyszło super. Nie chce mi się niczego wiecej doszukiwać u malucha a z drugiej strony muszę spytać. ;)

A'propos nowych umiejetnosci - u Julka rozwój mowy postępuje w niesamowitym tempie. Gada ciągle, jak najety, że wszystkim, co rusz dodając nowe dźwięki. Wczoraj powiedział do mnie "Aga", oficjalnie więc zwraca się do matki po imieniu. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 06:51

Wowka, kattalinna, Sela lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 - 👶🏼

1cs o 4 bobasa.
    09.04 ⏸️ beta: 11.28
    11.04 beta: 39.47 prog: 23.9
    15.04 beta: 418,41 prog: 27,5 😍
    05.05 - ❤️ + crl: 1.05cm💗
    26.06 - wizyta
    15.06 - prenatalne I trym

preg.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, mnie też masakrycznie bolą kolana, ale obstawiałam, że to od ciągłego kuchnia, podnoszenia Malutkiej itp. Też muszę udać się do jakiegoś ortopedy, tylko kiedy...
    Zamawiacie może ubranka z Next? Płacicie za przesyłkę? Bo mi kiedyś nic nie doliczali A wczoraj już tak.

Pochwalę się i ja makową Dziewczynką!
    https://zapodaj.net/fcf1002be64f9.jpg.html

Wzór. Chyba się nie pochwalę! Jak to sie tu wstawia wrrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 07:25

Feeva lubi tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png
‹‹ 1484 1485 1486 1487 1488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ