X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, oby, bo nie podoba mi sie to...

kamciaelcia lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale był krzyk!! W sumie pierwszy raz :D
    Ale musiałam policzyć do 30
    Liczenie do 10 czy 20 okazało się za mało dla mnie
    Bo ksieciunio śpiący a matka butlę daje

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, gdyby nie to, że poznałam Skrzata jakoś koło drugiej doby Jego życia, to pomyślałabym, że nam wkręcasz rówieśniactwo a tak naprawdę masz dużo starszego ;-) : przewrotki, teraz trzymanie butli - co Mu dajesz, że taki prędki? :-D

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, długo sie noe odzywałam ale przy 3 i pół latce i maluchu ciężko buć systematycznym. Piszę bo czuję ogromną ulgę, chrzciny już za nami. Michał troche postękał nawet był płacz ale w połowie mszy zasnął. Jeśli mogłybyście napisać jak wrzucić zdjęcie to sie pochwalę

kattalinna, Katy, Sela, Kamska, D_basiula, Fermina lubią tę wiadomość

201501064565.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Proszę bardzo :-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/529ad37f15ff.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dce0a89826f3.jpg

1. Wchodzisz na stronę
    2. Ładujesz zdjęcie
    3. Zaznaczasz wielkość miniatury albo nic nie ruszasz i klikasz "zapodaj"
    4. Kopiujesz link wygenerowany i wklejasz go nam

Sela lubi tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Proszę bardzo :-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/529ad37f15ff.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dce0a89826f3.jpg

1. Wchodzisz na stronę
    2. Ładujesz zdjęcie
    3. Zaznaczasz wielkość miniatury albo nic nie ruszasz i klikasz "zapodaj"
    4. Kopiujesz link wygenerowany i wklejasz go nam

hahaha
    zdolna jesteś :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    hahaha
    zdolna jesteś :D
    To z lenistwa ;-) pismo obrazkowe jest łatwiejsze :-D

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna
    ja się tyle napisałam co i jak a tyk tak rysunkowo po prostu :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, cztery dni wcześniej obydwie nie mogłyśmy siedzieć blisko stołu, bo nam brzuchy przeszkadzały :D

Coś to moje mleko działa na nowe skille, a nie kilogramy masy ciała :D

Kamcia, muszę zamówić te uszy w takim razie, koniecznie.

Która patrzy na spadające perseidy?

Dla mnie to emocje jak na grzybobraniu, więc idę spać.

Dobranoc :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdo.... Dopiero co dzisiaj w poludnie napisalam ze nie rozpoznaje skokow rozwojowych u malej.
    Ale dzisiaj juz przegiela, dwa razy na spacerze i powrot z takim rykiem ze az sie zapowietrzala, no dramat.
    Jezeli rzeczywiscie cos wisi w powietrzu w lubuskim to wracam do siebie do Niemiec!

Alez mnie wykonczyl ten dzien... Jeszcze maz mnie ostro wkurw... Nie zamierzam z nim gadac i gdyby nie to ze spimy u moich rodzicow napewno nie lezal by ze mna w jednym lozku!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2018, 22:31

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po cichu licze, ze u nas tez skok...Tylko po takim to chyba musi od razu siedziec skoro taki intensywny haha :p

A tak w ogole to nie wiem czy dziecko mnie tak wykancza czy znowu mam anemie bo sie cos slabo czuje...Albo moze to przez ten okres? Chyba sobie jakies witaminy z zelazem kupie i morfologie zrobie...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udalo sie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 22:53

Katy, kamciaelcia, Wowka, Kamska, Sela, Feeva, D_basiula, Kwiatkowa24, Hoope lubią tę wiadomość

201501064565.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no fakt, dziś spadające gwiazdy.
    Polozylam się już do łóżka i nie chce mi się doopy ruszyć. Jutro chyba też będzie widać nie?

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś chyba zrobiłam nie tak, dzisiaj juz nie pokombinuje. Może dlatego że korzystam z telefonu...

201501064565.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 02:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, po prostu skopiowalaś nie ten link. Po opublikowaniu zdjęcia są trzy do wyboru trzeba wziąć ten trzeci :)

Dzisiaj pobudka już check. Wzięłam się za laktator, więc kończę urwaną historię.

Na choroby były stawiane bańki. Pewnie większość z Was też miała. Robiły się mocne siniakomalinki na plecach, podobno czym bardziej ciemne tym lepiej. A kto pamięta samą technikę stawiania? Zakrawała o czarną magię, w przedstawieniu główną rolę odgrywał denaturat i ogień. Za pomocą ognia tworzyła się próżnia i bańka zaciagała skórę.

Ja strasznie się bałam baniek, to za sprawą właśnie tej czarnomagicznej otoczki. Moi rodzice próbowali wytłumaczyć mi, że to nic złego i nie boli, zatem mój ojciec postawił zrobić mi pokaz i postawić sobie bańkę na przedramieniu. Niestety dotknął sobie włosów na ręku płonącym wacikiem. Sytuacja patowa, ale z uśmiechem na ustach nad palącymi się włosami powiedział że wcale, a wcale go nie boli bańka. Finalnie, ja przestałam się wić i krzyczeć, a mój ojciec do dzisiaj ma bliznę :D

No dobra, ale wróćmy znowu do życia codziennego. Codzienność przynosiła wakacje :) i tu plus poprzedniego ustroju- kolonie dla dzieci były w bardzo dużym stopniu dofinansowywane przez zakład pracy. Prawie każde dziecko, którego rodzic pracował w fabryce (tej co babcia, z której było znane miasto) jechało na wakacje.

Jeśli rodzice chcieli udać się na wczasy z dzieckiem to była instytucja zakładowych ośrodków wczasowych. Opłata dla pracowników była obniżona i wielu pracowników decydowali się na taką formę wypoczynku.

Zamożniejsi mogli sobie pozwolić na wyjazd do Bułgarii, a w późniejszym czasie na Cypr. Na początku lat 80, na zagraniczne wywczasy jedzie moja mama z rodzicami i bratem, kompletem garnków, namiotem, spiworami, wielką torbą konserw i towarów na handel. To wszystko w maluchu. A ja teraz ledwo do kombi upiekłam akcesoria dla jednego dziecka :D

Coś dzisiaj biednie z laktatorem, kończę. Mało mleka i wyciągnięte sutki. Spać...

J.S, Sela, MonikaJ lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma ktoś ochotę na zabawę z Emilka od 5 ? :-)ja ignoruje i czekam aż zasnie

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, chyba Ania miała... Jesteśmy po 5 karmieniu i drugiej kupie dziś. Wzięłam ją teraz do łóżka żeby na leżąco zjadła i zasnęła. Jasne...

Nie dziwne, że moja panna idzie na masę, skoro tyle wpierdziela nocnego mleka, które podobno tłustsze. Żeby dziecko zjadło i spało. To ona je ale drugiej części instrukcji nie doczytała... Ale jeśli to kryzys laktacyjny to działa, dziś cycki pełne i kapiące, zwłaszcza jedna. Czemu tylko to nie może być w dzień?

Wowka, może wymiana dzieci? Ty mi nauczysz, ja podtuczę ;-) wracam czytać historię :-D

Edit: moja mama jest blokową specjalistką od baniek. Do tej pory potrafi jakaś sąsiadka zapukać czy np. mężowi nie postawi (baniek ofc :-P ) bo dzieci tam raczej już nie ma. Ewentualnie wnuki na wakacjach.

Na koloniach byłam dwa razy, słabo było z perspektywy czasu ;-) w zakładach pracy były za to zabawy choinkowe, a najważniejsze: paczki mikołajkowe. U nas był wypas :-) siostra potrafiła długie tygodnie chomikować

Małe leży, wywija kończynami, bije się po twarzy ale nie śpi. Czas na cyca usypiacza chyba.

Cyc nie. Ale przytulić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 06:36

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już pospane. Gada do firanki.

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, ależ miałaś ofiarnego tatę. :D Ja tam lubiłam bańki, z nieznanej mi już teraz przyczyny. ;)

Dzieci cudne. Patryczek czaruje jak zwykle, Skrzat przoduje w rozwoju a Mania w interakcji z dziewczynką zza lustrzanej tafli. :)

J.S. serio tylko pół godziny spał? Masakra. U nas takie akcje były tylko zanim zaczęliśmy podawać espumisan na wzdęcia.. współczuję.

Mama, oby dzisiejszy dzień był lepszy. :*

Julek od 6 chciał się przyłączyć do zabawy. Może by i zasnął ale czkawką nie pozwala. No to wymieniamy uśmiechy. W nocy miał dwie czterogodzinne przerwy w karmieniu to mu wolno. ;)

Czy asymetryczne faldki na udach zawsze oznaczają coś z bioderkami czy może po prostu taką uroda? Pierwsze usg wyszło super. Nie chce mi się niczego wiecej doszukiwać u malucha a z drugiej strony muszę spytać. ;)

A'propos nowych umiejetnosci - u Julka rozwój mowy postępuje w niesamowitym tempie. Gada ciągle, jak najety, że wszystkim, co rusz dodając nowe dźwięki. Wczoraj powiedział do mnie "Aga", oficjalnie więc zwraca się do matki po imieniu. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 06:51

Wowka, kattalinna, Sela lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, mnie też masakrycznie bolą kolana, ale obstawiałam, że to od ciągłego kuchnia, podnoszenia Malutkiej itp. Też muszę udać się do jakiegoś ortopedy, tylko kiedy...
    Zamawiacie może ubranka z Next? Płacicie za przesyłkę? Bo mi kiedyś nic nie doliczali A wczoraj już tak.

Pochwalę się i ja makową Dziewczynką!
    https://zapodaj.net/fcf1002be64f9.jpg.html

Wzór. Chyba się nie pochwalę! Jak to sie tu wstawia wrrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 07:25

Feeva lubi tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png
‹‹ 1484 1485 1486 1487 1488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ