WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 11 października 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Ja dzisiaj na nogach od 5:40 :\ Księcunio zasnął ok. 7:00 a o tej to już Julke do przedszkola trzeba budzić. W końcu zdrowa, poszła po 2 tyg w domu.

Kwiatkowa wspóczuje, ile byłoby łatwiej gdyby partner był przyjacielem.

Zazdoszczę przespanych nocy, ale wierzę że mnie też w końcu to czeka

Trzymam kciuki za mamy szczepiące swoje maluchy, bedzie dobrze :)

201501064565.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry . U nas trochę stabilizacji mała znowu śpi cała noc chociaż dziś Patryk w nocy na flache się obudził dobrze że on już zwykle mleko pije więc tylko nalalam i poszedł jeść i spać dalej . Kupiłam wczoraj wanienkę małej bo stara pękła i się okazało że ta wanienka większa jest i mała miała taki luz że nawet do brzegu nogami nie sięgała ,a myślałam że poprzednio mieliśmy największą z możliwych ,laktacja chyba wraca do normy bo wczoraj już nie potrzebowałam małej dokarmiać fermatiker na pewno pomógł ale też kupiłam sobie słód jęczmienny taki jak miód w słoiku i dodaje do kawy i herbaty. Ula w spacerówce już od dawna jeździ bo u nas spacerówka dla dwojga jest grana ,poprstu rozłożona do leżenia .

Kciuki za szczepienia żeby było bezboleśnie i bezproblemowo .

Kwiatkowa rzucić to ty powinnaś tego chłopa a nie pierścionek ,co ci biedna błyskotka zawiniła?

cf409fc7e7.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaJ ja już straciłam nadzieję. Myślę że mnie to już nie spotka.
    I też poproszę to szydełko resetujące. Marzę o spaniu ciurkuem chociaż 3h

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojaszka, jaki to słód?

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimnęłam jeszcze tylko 20 min i hrabina ogłosiła początek dnia na całego. Nie chce żeby przestawiła się na tak wczesne pobudki, ale nie ja tu rządzę. Cieszę się ogromnie z tak fantastycznej nocy.

Ola a kaszki hole to są takie "na szybko", wrzucasz do butli z mlekiem i gotowe, czy trzeba gotować? Póki co daje tylko do butelki i mam jeszcze jedną- porcja zbóż,kaszka mleczna, ale z tą muszę poczekać aż ładnie łyżeczką będziemy jeść.
    Później planuje gotować jaglaną, płatki owsiane i z owocami, ale to jak jedzenie łyżeczką lepiej nam pójdzie.

Sela ja kupiłam słoiczek z baby dream marchew i pasternak niby są bio. Tak to też nie wiem skąd brać owoce i warzywa dka dziecka.

Żeby nie było że u nas tak wszystko ładnie, pięknie Zuzia coraz mniej chce cycusia :( wczoraj pierwszy raz nawet wieczorem nim wzgardziła i zapragnęła flaszkę. Położyłam ją spać i aż się poryczałam z żalu, że już nie jestem jej tak bardzo potrzebna. Wiedziałam że dokarmianie może się tak skończyć ale nie sądziłam że tak szybko, przecież kobiety karmią przez lata,a dziecko wtedy nie jest tylko na piersi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://m.ceneo.pl/41139339
    Mam ten słód i robił robotę jak go piłam

kattalinna lubi tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mamy zeba! Pisze chyba bo prawie nic tam nie widac, ale pod palcem czuje ostre:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 11:18

Kwiatkowa24, kattalinna, Wowka, Mała Matylda, Fatalita, pawojoszka, D_basiula, Sela lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Specjalnie dla Kamci sprzed chwili

Był śpiący i rozglądał się za psem, ale coś tam zdążyłam cyknąć ;)

U nas spacerówka to strzał w 10, podobnie było z córką, dopiero możliwość patrzenia pozwoliła nam spacerować a nawet spać w wózku czy zrobić drobne zakupy. Siedzisko obracam w zależności od potrzeb, co ciekawe gdy jest śpiący to marudzi widząc mnie, wystarczy go obrócić i zasypia bez gadania w 5 minut. Wtedy wraca do mnie, oczywiście muszę go widzieć XD I on mnie gdy się obudzi.

Dzięki dziewczyny za krzesełka, ten pierwszy za surowy dla półroczniaka, no i zdecydowanie za drogi, za to Tandy super, dokładnie tego szukałam :D Niesamowite, jest coś co sobie wymyśliłam :D

A dlaczego nie robicie kaszek z prawdziwej kaszy z dodatkiem prawdziwych owoców? Świeże, jak sami jecie?

U nas nocne cycanie nie opróżnia wodopoju do cna ani kiepskie w dzień nie powoduje przepełnienia. Zatem nic nie robię. Im mniej robię, tym lepiej. Tak generalnie.

Kattalinna a chcesz grzebać szydełkiem sobie czy marudzie? XD Jeszcze pomaga powolne rozgryzanie łuskanego słonecznika ziarenko po ziarenku, przynajmniej nie może posłużyć za narzędzie zbrodni XD

Kwiatkowa czekam aż któregoś dnia napiszesz, że go pogoniłaś albo wróciłaś do pl. Nic innego już tu nie widzę. Przykro mi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 10:35

Katy, Fatalita, kamciaelcia, Kwiatkowa24, pawojoszka, kattalinna, D_basiula, Sela lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy łyżeczką sprawdź, zęba słychać.

Katy lubi tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdze jak sie obudzi bo przed chwila zasnal :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daję świeże owoce do kaszki. Tylko jaką to jest kaszka z prawdziwej kaszy? Ja nic nie wiem...

Gratulacje chyba zęba :)

Skrzat zarzygał mi ostatnią wyjściową bluzkę :(

Katy lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, Wowka dziekuje za pamiec. Jestem, jestem, czytam na biezaco ale nie mam doslownie sily pisac.

Noce mamy okrutne, jak wczesniej pisalam ze wygralam zycie, tak teraz czuje sie jak przegrana. Zasypia mega wczesnie i na nic sie zdaje przeciaganie, wstaje kolo 5, nie moge go potem uspac do 7. W nocy tez steka, budzi sie, nie chce jesc tylko tak o sie po prostu budzi.
    W poniedzialek mojemu zmarla babcia, wiekowa byla, jutro mamy pogrzeb, a wszystko zalatwial moj bo nie bylo nikogo onnego.
    Mam w koncu okres, do dooopy sie czuje i wszystko mnie boli.
    A co do endo, to jade w poniedzialek. Robilam ft3, ft4, anty-tpo i anty -tg i tylko jedno mam w normie, a reszta skopana, troche sie cykam ale jak trzeba jechac to trzeba, nie moge sobie olac.

Zauwazylam ze po kaszy u nas wzmacnia sie problem ze skora, albo to zbieg okolicznosci albo naprawde cos jest na rzeczy. Juz mi sie odechciewa rozszerzac ta diete, bo wiecznie cos. Aj, to sie wyzalilam :P

Czekam na spacerowke, bo dzisiaj ma przyjsc, moj poprzedni wozek to niewypal mam nadzieje, ze nie wywalilam kasy w bloto jak przy pierwotnym zakupie.

Maly zaczal sie obracac w koncu na boki, ale nadal nie z plecow na brzuch.

Dzieciaki wszystkie cudne bez wyjatku, ale najbardziej w oczy mi zapadly sliczne oczka Patryczka :*

Hoope, pisalas, ze ciagle pierzesz bo ci Barylka zasikuje, mi tak samo. Kilka nocy z rzedu jak sie budzilam to wszystko, a ze spi z nami to przescieradlo itp teraz podkladam mu ta mate z ceratka i jak mamy awarie, to chociaz omija mnie zmiana przescieradla, a to najgorsze z samego rana.

Wowka, powodzenia na szczepieniu :*

Kattalina, kiepsko z wizyta goscia :/ Zycze wytrwalosci :D

Katy, gratuluje zeba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 11:37

Katy, Wowka lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Za nami standardowa noc z dwiema pobudkami. Rano Zosia obudziła się podobno po szóstej - mąż to zarejestrował gdy zbierał się do pracy - ale sama zajmowała się sobą w łóżeczku i dała matce pospać do siódmej :D

Wiki prześliczna, wygląda też na dziewczynę z charakterkiem ;)

Wowka, brawo dla Skrzata, że podczas podróży i w sądzie tak pięknie się sprawował :)
    Powodzenia na szczepieniu! Mam nadzieję, że znajdzie się jakaś sztuka niezarzyganej odzieży na tą okazję ;)

Amygdala, u nas obecnie czas karmienia rozregulował się ze względu na ząbkowanie. Wcześniej Zosia jadła 7-9 razy na dobę, do 10 minut na jedno karmienie. Teraz jedno kamienie potrafi trwać powyżej 20 minut, ale w tym czasie malutko zjada – wpycha paluszki do buzi i ją rozszczelnia, ssie paluszki zamiast piersi, rozprasza się i rozgląda.
    Co kilka karmień, gdy jest bardziej głodna je efektywnie i trochę krócej, pora dnia czy nocy nie ma u nas znaczenia. W nocy zwykle mamy dwa karmienia.

Majowa, fajnie że wspomniałaś o Mami Lac, wcześniej o nim nie słyszałam. Chciałabym przejść na mm pod koniec pierwszego roku życia Zosi, przed powrotem do pracy, więc zwracam uwagę na to, co piszecie o mleku modyfikowanym.
    Gratuluję udanych spacerów, doczekałyście się :)
    A za rekord snu zdecydowanie chwalić. Życzę aby cyc wrócił do łask.

Patk, na stronie Hafiji jest katalog kupek, wśród kupek innych iż zwykle jest właśnie taka po bananie :D

Sela, ja nie podaję Zosi DHA, na wypisie ze szpitala miałam w zaleceniach, że ja mam przyjmować DHA podczas karmienia piersią.

Kattalinna, współczuję. Mam wrażenie, że krewnym Twojego męża brakuje wyczucia. Wciąż pamiętam szwagierkę, brrr

Pawojszka, bardzo się cieszę, że laktacja wraca do normy.

Katy, gratuluję Kamilkowi elastyczności i ząbka :)
    Ja codziennie badam paszczę Zofii na tyle, na ile mi pozwoli, ale dziąsła wciąż opuchnięta, a zęba na zewnątrz brak.

Jaki Prezes już duży! Słodziak z niego :D

Najpierw zaginęła Fermina, a teraz J.S – dziewczyny, odezwijcie się! :)

Edit: tak długo pisałam, że wcześniej zguba się znalazła ;)

J.S, przykro mi z powodu babci. Współczuję, że noce tak Wam się zepsuły, mam nadzieję, że to przejściowe i krótkotrwałe.
    Dobrze, że wizyta u endo już blisko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 11:45

Katy, Hoope, Fatalita, Wowka, kattalinna lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wyobraziłam sobie jak grzebiesz śpiącemu dziecku w buzi XD Najlepiej szydełkiem XD

Normalna kasza - kaszka kukurydziana, kasza manna, płatki ryżowe, na półkach z kaszami.

Mała Matylda, Katy, Wowka, kattalinna lubią tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope też właśnie myślę że to krzesełko które podała Tanda by się u nas sprawdziło. Ta regulacja wszystkiego jednak przeważa nad dizajnem. No i cena dobra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 11:56

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, jesteś propagatorką tak wszechstronnego wykorzystania szydełka, że zaczęłam się zastanawiać czy masz udziały w jakimś zakładzie produkcyjnym produkującym szydełka XD
    Lub w firmie handlowej, która je sprzedaje ;)
    Jeśli nic z tych rzeczy zgłoś się do tego typu miejsc, powinni zaangażować Cię do kampanii reklamowej jako „twarz szydełek” :P

Hoope, Fatalita, kattalinna lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Matylda, zazdroszcse ze Zosia sama sie soba zajela, u nas tak glosno marudzi zeby ktos wstal, ze nie da sie przeoczyc XD

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah :p

Juz po drzemce, melduje, ze stuka lyzeczka:D Wiec oficjalnie mamy zeba :p

Hoope, J.S, Mała Matylda, Wowka, Fatalita, MonikaJ, Kwiatkowa24, Nynka, kattalinna, D_basiula, Sela, pawojoszka, Cola87, Mama32, Feeva lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy gratuluję odgryzionych sutów XD

Matylda chyba jestem psychiczna bo teraz widzę moją twarz najeżoną szydełkami jak poducha do igieł igłami XD

J.S ja też nie wiem co to znaczy samo się sobą zajęło :(

Katy, Mała Matylda lubią tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Noce wyglądają podobnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 10:36

J.S, Wowka, Patk, Kwiatkowa24, Katy, Nynka, kattalinna, D_basiula, Sela, pawojoszka, MonikaJ, Fatalita, Cola87, Feeva lubią tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
‹‹ 1682 1683 1684 1685 1686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ