WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No okej bo już się bałam, że dziecko chce mi się zagłodzić :-D

Sela lubi tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O edwarda super to krzesełko. Ale cena też niczego sobie :/ ale fajne

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk wrote:
    O edwarda super to krzesełko. Ale cena też niczego sobie :/ ale fajne
    Niestety tanie nie jest :(

dqprqps6kaqxmc83.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buu brzuch boli, okres idzie... Raz tylko w życiu taki ból sprawił mi radość ;-)

Jedzie do nas spacerówka i chyba krzesełko :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 16:52

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze sprawdzic jak Kamcio "siedzi" w naszym krzeselku :p

Melduje, ze dzisiaj po raz pierwszy wsadzil sobie stope do buzi :D

D_basiula, kattalinna, Sela, Nynka, pawojoszka lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam znajomi dają krzesełko po córce,nie mam pojęcia jakie i w jakim stanie, wiem że zielone. W niedzielę chyba mąż przytarga to zobaczymy czy będzie coś z niego czy nowe kupujemy.

Koleżanka ma to krzesełko co rośnie razem z dzieckiem, nie poleca- brak pasów, tacki i nie można dostawić do stołu. Warto zwrócić uwagę na pasy- podstawa jak dla mnie, regulowane oparcie i wysokość i czy ma kółka.

Też póki co mamy bebiko, lista składników wszędzie długa i chyba wszędzie olej palmowy, słyszałyście o mleku Mami lac? Produkowane w Polsce, ponoć ma fajny skład( nie wiem, nie znam się) niestety dostępne tylko przez Internet. Szkoda bo kupiła bym na próbę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Kamillo :)
    Byłyśmy dzisiaj 2 razy na spacerze,nadrabiamy za lato.
    Nasze widoczki,kocham spacery w polach
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/676abbf92ebb.jpg

Katy, Sela, Wowka, MonikaJ, kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebilon Profutura podobno nie ma oleju palmowego :p Kupilam nawet jego próbki w aptece z nadzieja, ze Kamil bedzie pil, ale gdzie tam :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, Kamilek po prostu wie co dobre ;-)

My chyba kupimy to krzesełko konderkraft fini czy jak ono się zwało. Chyba najbardziej mi się spodobało i cena też w miare. To z beaby super ale cenowo odpada.

A opowiedzcie mi jak już podawać słoiczki to z jakiej firmy najlepiej? Kurcze szukam jakiś owoców/warzyw bio itp takie dla dzieci z pewnego źródła i nic u mnie nie ma... chyba się trzeba wybrać gdzieś dalej.

Feeva Ty chyba miałaś tą książkę żywienie dzieci w pierwszym roku życia, polecasz? Przepisy jakieś fajne i proste? Jest opisane co i kiedy najlepiej podawać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 18:03

Katy lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela wrote:
    My chyba kupimy to krzesełko konderkraft fini czy jak ono się zwało. Chyba najbardziej mi się spodobało i cena też w miare. To z beaby super ale cenowo odpada.
    Interesowalam sie tym krzeselkiem bo fajny design i tanie, ale jak poczytalam opinie to odpadlo z listy. Poczytaj :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie czy u waszych maluchów po bananie w kupie były takie czarne niteczki? U nas były i myślę że się skusiłam że wszyscy już coś dają to i ja dam. A miałam czekać do tego 6mż

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w sumie też karmię dzieci "po swojemu"
    ale na poczatku nie podaje w ogóle owocow swieżych , tylko obrobione termicznie, ewentualnie surowe jabłko (bo jabłko to polski owoc)
    Patryk na swieżego banana ciutke poczeka (Piotrek do dziś nie lubi)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk wrote:
    Słuchajcie czy u waszych maluchów po bananie w kupie były takie czarne niteczki? U nas były i myślę że się skusiłam że wszyscy już coś dają to i ja dam. A miałam czekać do tego 6mż

Tak. Jak robaki :D podobno normalne.

Majowa, jak ładnie u Ciebie. U mnie płasko jak stół :D

Potwierdzam, bebilon profutura nie ma oleju palmowego. Ma za to dha i pozostałe kwasy omega.

Kattalinna, jaki nowy powóz będzie miała Bożenka?

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwasy omega podaje w kapsułkach

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patk Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No! Takie robaki! Tu! Już chciałam psa WYRZUCAć XD Ale dajesz tego banana czy jedną próbę robiłaś i koniec?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciałabym zobaczyc te nasze małe dzieciaczki w spacerówkach,,,moze ktos pochwali sie zdjeciami?
    dzis widziałam małe dziecko w spacerówce (ocenic wieku nie umiem bo Patryk długi), najgorzej to nie wygladało, jednak swojego nie widze w tej opcji...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, nie mam pojęcia co to za bryka :-D po drugim bracie ciotecznym dostaje spadek ;-)

age.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 10 października 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)
    Dzisiaj taka piękna pogoda, prawie cały dzień spędziłam z dziećmi na dworze. A to zakupy, plac zabaw, spacerek nad jeziorem. Dobrze mi zrobiło świeże powietrze.
    Michasiowi chyba idą zęby. Strasznie marudzi. Cały czas gryzie rączki bardzo się przy tym denerwuje. Wieczorem co chwile wołał cycka i płakał a dalej jakby niedojedzony. Nawet próbowałam dać mm ale nie chciał.
    Biore sie za siebie. Zostało mi za dużo kg po ciąży. Kupiłam rowerek stacjonarny, mam w planie jeździć codziennie min 10 min.
    Ja też jestem ciekawa opinii na temat krzesełek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 20:00

201501064565.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitki po bananie są normalne.
    Dużo rodziców na ten widok panikuje bo wygląda jak jakieś robaki :)

Krzesełko mamy po starszej, Caretero Bistro. Wygląd może nie najmodniejszy, do designerskiego mieszkania się nie nada, ale jest regulowane w każdą stronę co było dla mnie istotne. Można położyć prawie na płasko, można zdjąć tackę, tacka jest podwójna, więc do mycia ściągam tylko nakładkę, można dosunąć do stołu, dopasować wysokość. Jest wkładka dla mniejszego dziecka, ma kółka więc łatwo przesunąć, jest składane tak, że mogę wsunąć obok szafy. Tapicerka z tkaniny, co też było ważne bo w ceracie dziecko się ślizga, przykleja, poci. A ta tkanina jest bardzo łatwa w utrzymaniu czystości, plamy schodzą wilgotną szmatką, można też prać w pralce.

bistro_navy2_www1-510x600.jpg
    http://www.caretero.pl/produkt/bistro/

Wracając do rozszerzania diety - właśnie idąc za dzieckiem musiałam miksować na gładko, bo grudkami krztusiła się aż do wymiotów. Jednak jeśli chodzi o ten przedział czasowy (który swoją drogą różne źródła podają różnie) to bez problemu wyrobiła się przed 10 m.ż. Do ok. 8 mca była taka wrażliwa, z czasem zaczęła coraz większe grudki czy kawałki akceptować. Rozszerzanie zaczęliśmy jak skończyła 5 mcy. Problemów z mową brak, właściwie to bardzo szybko zaczęła mówić, układać zdania, logopedycznie nie ma i nigdy nie było zastrzeżeń. Niektórzy jej rówieśnicy dopiero zaczynają się rozkręcać a ona sypie jak z rękawa już bardzo długo.

Odnośnie wzmożonych karmień nocnych to podobno taki etap, kiedy dziecko jest tak ciekawe świata, że potrafi w dzień ignorować głód. Siłą rzeczy musi potem nadrobić w nocy. U nas to samo. W dzień szybkie jedzenie, z odwracaniem się na każdy hałas czy przerwą na uszczypnięcie w sutek :/ Kiedyś forum nadrabiałam przy cycu, teraz mi nie wolno trzymać telefonu bo zaraz ją interesuje. Podanie mm niewiele zmieni, bo butelka też jest nudna. Tu nie ma czasu na jedzenie, poznawanie świata czeka :D

Matylda od dwóch miesięcy oszukuje, że zęby idą XD
    Codziennie sprawdzam, nic nie widać. Gryzie wszystko, ślini się, trze po dziąsłach, płacze jakby ją bolały, w konia matkę robi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 19:49

kattalinna, MonikaJ, Katy, D_basiula, Hoope lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu mam chwilke. Polowe nocy ostatnio nie spalam tak brzydko kaszlalo mala ze co chwile bylam przy lozeczku i sprawdzalam ja.
    Dziedziaczki przeslodkie takie do schrupania.
    Co do krzeselka ja kupulam na allegro takie za 200 zl. Dla mnie super. http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6945681688

Wowka zgadzam sie z toba ze bebilon z pronutra jjest super nam dietetyk w szpitalu dobral to mleko nie ma tyle zelaza co Nan. Ale kazdy brzuszek jest inny i trzeba dopasowac mleko do dziecka.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
‹‹ 1680 1681 1682 1683 1684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ