Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry!
To była dobra noc, tylko jedna pobudka po 7 godzinach snu, Zosia ostatecznie obudziła się o 5:20, ale później ona gadała, a ja jeszcze zaliczyłam króciutką drzemkę.
Wczoraj Zosia nauczyła się wypowiadać sylabę „ma”, więc usłyszałam pierwsze, nieświadome ale słodkie „mama”
Nagrałam filmik, pokazałam mężowi – z zazdrości nieustannie powtarzał Zosi „tata” gdy pojechałam do stomatologa, miał nadzieję że załapie, ale nic z tego
My używamy pieluch „3”i jeszcze trochę z nimi zostaniemy, ale jesteśmy jednymi z najmłodszych na forum.
Kusi mnie wypróbowanie pieluchomajtek.
Jakie piękne te nasze dzieci! Patryczek, Skrzacik, Marysia, Baśka, Kamilek, wszyscy cudowni
Berbecia, zdrowia dla dzieci.
Majowa, gratuluję udanych nocy i spacerów, tych drugich to nawet zazdroszczę bo u as się zepsuły. Cieszę się, że Zuzi tak posłużyły zmiany w żywieniu
Feeva, Marysia nadrabiała kalorie po wyczerpujących próbach raczkowania. Nie może dopuścić aby udka straciły na objętości
Mama32, bardzo się cieszę, że na kontroli tak pozytywnie, a szczepienie już za Wami. Ja za pierwszym razem kontrolowałam temperaturę przez dwie doby, ale wtedy nam wzrosła do 38,1-38,4, tym razem nie przekraczała 37,5 więc sprawdzałam tylko w dniu szczepienia i następnego dnia rano. Zosia ma tyle samo wzrostu, ale waga ponad kilogram niższa, chyba chce zostać zaliczona do tych fit
Wowka, kciuki zaciśnięte!MajowaMamusia, Feeva, Mama32 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPochwaliłam dziecko,kto zazdrościł? O 3 cyc, a o 6 się obudziła, cyc be, smok be, przebrałam pieluche, pogadała jakieś 30-40 min z lampą i zasłoną i dopiero łaskawie zjadła i kimnęła,ale o 7.30 juz na nocach. Chyba przeczytała że ją chwale na forum
Dzieciaczki wszystkie cudne oczywiście, wczoraj nie pochwaliłam naszych majówczątek
Byliśmy u neurologa na nfz powiedział że dla niego wszystko jest w normie i nie widzi żadnych nieprawidłowości. I komu tu wierzyć?
Przypomniało mi się że Zuzia dostała jeszcze niechodki, akurat na teraz ale jak jej zakładam to chyba nie bardzo jej odpowiada że ma coś na nogach bo kopie jak by chciała zdjąć. Chciałam dodać fote ale coś zapodaj szwankuje.
Już mam
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3069be7b55f0.jpg
Jakie mleko modyfikowane kupujecie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 10:29
Feeva, Wowka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyByliśmy wczoraj w kauflandzie na zakupach, uśmiałam się jak koń jak zobaczyłam, że już czekoladowe mikołaje wyciągnęli i choinki jakieś cukierkowe
Jakby któraś szukała prezentu dla teściowej
https://www.wiocha.pl/1318763,Szminka-dla-tesciowejWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 10:39
Cola87, Sela lubią tę wiadomość
-
Kocham to dziecko ale kiedyś ją zaknebluje. Chociaż to niewiele da bo to stekanie jest gardłowe... Ale może na piski pomoże. Chyba, że od razu stopery. I leniwe okropnie. Zabawka wypadnie z rączki, leży obok czy na brzuszku nawet to już drze się "podaj". I lament jaka biedna, nieszczęśliwa. Chyba czas kupić komórkę z szybkim wybieraniem rzecznika praw dziecka
Sernik w piecu. Mam stresa. Masy wyszło więcej niż miejsca w blaszce. Dobra jest
Helpunku! Muszę pozbyć się dywanu i zastąpić go czymś po czym ten niemobilny pełzak będzie się wycierał. Dywan shaggy fajny ale jak się nie ma dzieci. I kota. I wpadających włosów... -
Kattalinna, my właśnie kupiliśmy puzzle piankowe babyono. Ładne, pastelowe kolory, niejaskrawe. Pół godziny były ładne. Kot sobie na nich pazurki zaczął ostrzyć, jak tylko wzięłam Wiki do łóżka. No zła jestem
ale chyba przed kocimi pazurami nic się nie uchroni, a to przynajmniej łatwo się czyści.
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Kurczaki moja podłoga zbyt brudna, żeby lizopełzaka puścić. Pies, inne dzieci, królik, nie ma szans na razie. Mata albo łóżko.
Co to ja miałam... a, przymierzam się do kupienia krzesełka do karmienia. Najlepiej lekkie, nieduże, z tacką, możliwością dostawienia do stołu, zatem regulacją wysokości, z wkładką dla kiepskosiedzącego. Wymyślam czy są takie? Jakieś propozycje, doświadczenia?
U nas pianka nie zdała egzaminu, strasznie czepiał się jej piach, sierść, wszystko a wcale tak łatwo się nie czyściła, odkurzałam spód ale to puzzle, rozpadały się ciągle, w końcu wyrzuciłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 12:36
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Majowa fajowskie te niechodki
Ja kupuje Bebiko.
Też muszę pomyśleć o jakiejś macie piankowej, aczkolwiek mam tak mało miejsca w chałupie że nie wiem gdzie ja rozłoże.
2h usypiania. Marudzenie, jeczenie, ręce be, łóżko be, jeść be. W końcu po 2h padła. Co jej się stałoWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 12:42
-
Hoope, ta chropowata strona łatwa w czyszczeniu, gorzej z ta gładką - to prawda. Ala ona i tak od spodu będzie.
Przed zakupem czytałam o tych matach puzzlowych i polecają mały genius (trudno dostępna) i baby ono. Inne maja czesto szkodliwe materiały no i rozpadaja się - tak jak pisze Hoope. Ta babyono jest solidna i -o ile kot nie będzie jej masakrował - to wróżę jej długą przyszłość.
kattalinna, u nas z zabawkami tak samo. Leży pod łapką, ale i tak "mamo, podnieś!".
A to my dzisiaj
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ff3404f10651.jpgPatk, MonikaJ, Wowka, Katy, Cola87, kattalinna, D_basiula, pawojoszka, Feeva, Sela, Hoope, Mała Matylda lubią tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
nick nieaktualnyMy mamy taka mate z aliexpress , 24 puzzle. Nie mamy zwierzat wiec na razie sie sprawdza.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f599faa90a5.png
U nas tez duzo krzyku podczas zabawy. Zabawki albo za daleko albo nie mieszcza sie w buzi.
Kattalina, te chrostki na twarzy ma juz jakis czas, ale nie dlugo. One sa tylko wyczuwalne, a nie widoczne.
My dzis mielismy slaba noc. Chyba cos dokuczalo, bo poplakiwal.kattalinna, pawojoszka, Sela, Feeva, Hoope lubią tę wiadomość
-
Hoope też się rozglądam za krzesełkiem żeby nie wydać kasy już na nie odłożonej.
ładne jest to o których dziewczyny wcześniej pisały kinderkraft fini - bardzo ładne, fajne tworzywo wydaje się łatwe w czyszczeniu, ale u mnie się nie sprawdzi bo nie ma dobrej regulacji wysokości. A potrzebuje akurat z płynną regulacją.
Peg Perego ma fajną regulację ale strasznie dużo miejsca zajmuje, taki trochę grzmot. No a u mnie mało miejsca już teraz. I sama nie wiem. Widziałam też jakieś sun baby ale w sumie podobne do tego peg Perego. Nie wiem. Jak coś zobaczysz godnego uwagi to podaj. No mam z tym duży problem.
Jest też flora moby system ale nie widziałam na żywo. Na zdjęciach wydaje się dość fajne. Nie mam gdzie zobaczyć jak w praktyce by się sprawdzał. Szukam gdzieś w Szczecinie i też nie znalazłam.
A no w przypadku mojego braku miejsca sprawdziło by się to bloom nano, ale nie ma regulacji wysokości, za to składa się rewelacyjnie i nie zajmuje wtedy w ogóle miejsca. No i ta cena powala...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 13:32
-
Jesteśmy spowrotem.
Pół dnia w trasie, żeby świadkować w sądzie 10 minut
Skrzat wszedł do sądu, nikt nie miał nic przeciwko, a wręcz ujął panią prokurator i jakiegoś innego gościa w todze
Na salę rozpraw go nie brałam, był z dziadkiem, śmiał się z tego, jak pani sprzataczka myła podłogę ścierką na szczocie
Droga też całkiem dobrze. Bez ryku, jeden moment marudzenia przed zaśnięciem.
Wiki słodzinka i jaką ma fajną bluzeczkę
Majowa, ja kupuje bebilon profutura, podobno ma jeden z najlepszych składów mm. Chociaż kto je tam wie, w każdym litania składników
Jesteśmy teraz u mamy i jest pierwsza interakcja z kotem. Fascynacja kocim ogonem i głośny śmiech jak kot jest łaskaw nim pomachaćżeby przedstawienie trwało karmię kota, pewnie będzie jak Garfield
rudy już jest, tylko jeszcze chudy
kattalinna, D_basiula, Cola87, Katy lubią tę wiadomość
-
Wowka, brawo dla Skrzata
taka podróż to słaba przyjemność... Ale Płock piękny
Puzzli nie chcę chyba. Właśnie dlatego, że łatwo o ich rozsypanie. W ogóle to bym jeszcze chciała żeby to nie było kolorowe, prało się w pralce i nie kosztowało majątku. Wymyśliłam, nie?Wowka lubi tę wiadomość
-
Kattalina i Mama32 dzięki za odpowiedź, dobrze wiedzieć że nie tylko moja Niuńka tak grymasi. Cały czas się zastanawiam czy 2-3 min ssania jej wystarcza. Ja już zaczęłam robić przerwy nawet 4h to i tak jak zje 5 min. to sukces. Wszystko ją rozprasza. Na szczęście wieczorem i w nocy nie grymasi tylko że budzi się co 2-3 godziny ehhh. Mam nadzieję, że to kiedyś minie
-
Hoope wrote:Co to ja miałam... a, przymierzam się do kupienia krzesełka do karmienia. Najlepiej lekkie, nieduże, z tacką, możliwością dostawienia do stołu, zatem regulacją wysokości, z wkładką dla kiepskosiedzącego. Wymyślam czy są takie? Jakieś propozycje, doświadczenia?
Mogę polecic to krzeselko, akurat jest promocja
https://www.mamissima.pl/akcesoria_dla_niemowlat/krzeselka_do_karmienia/beaba_-_krzeselko_do_karmienia_up_down_grey_white.html
Kolezanka ma przy blizniakach, super sie sprawdza. Tez sie do niego przymierzalam.
Hoope lubi tę wiadomość