WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    To była dobra noc, tylko jedna pobudka po 7 godzinach snu, Zosia ostatecznie obudziła się o 5:20, ale później ona gadała, a ja jeszcze zaliczyłam króciutką drzemkę.

Wczoraj Zosia nauczyła się wypowiadać sylabę „ma”, więc usłyszałam pierwsze, nieświadome ale słodkie „mama” <3
    Nagrałam filmik, pokazałam mężowi – z zazdrości nieustannie powtarzał Zosi „tata” gdy pojechałam do stomatologa, miał nadzieję że załapie, ale nic z tego XD

My używamy pieluch „3”i jeszcze trochę z nimi zostaniemy, ale jesteśmy jednymi z najmłodszych na forum.
    Kusi mnie wypróbowanie pieluchomajtek.

Jakie piękne te nasze dzieci! Patryczek, Skrzacik, Marysia, Baśka, Kamilek, wszyscy cudowni :D

Berbecia, zdrowia dla dzieci.

Majowa, gratuluję udanych nocy i spacerów, tych drugich to nawet zazdroszczę bo u as się zepsuły. Cieszę się, że Zuzi tak posłużyły zmiany w żywieniu :)

Feeva, Marysia nadrabiała kalorie po wyczerpujących próbach raczkowania. Nie może dopuścić aby udka straciły na objętości :P

Mama32, bardzo się cieszę, że na kontroli tak pozytywnie, a szczepienie już za Wami. Ja za pierwszym razem kontrolowałam temperaturę przez dwie doby, ale wtedy nam wzrosła do 38,1-38,4, tym razem nie przekraczała 37,5 więc sprawdzałam tylko w dniu szczepienia i następnego dnia rano. Zosia ma tyle samo wzrostu, ale waga ponad kilogram niższa, chyba chce zostać zaliczona do tych fit ;)

Wowka, kciuki zaciśnięte!

MajowaMamusia, Feeva, Mama32 lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwaliłam dziecko,kto zazdrościł? O 3 cyc, a o 6 się obudziła, cyc be, smok be, przebrałam pieluche, pogadała jakieś 30-40 min z lampą i zasłoną i dopiero łaskawie zjadła i kimnęła,ale o 7.30 juz na nocach. Chyba przeczytała że ją chwale na forum :D

Dzieciaczki wszystkie cudne oczywiście, wczoraj nie pochwaliłam naszych majówczątek :)

Byliśmy u neurologa na nfz powiedział że dla niego wszystko jest w normie i nie widzi żadnych nieprawidłowości. I komu tu wierzyć?

Przypomniało mi się że Zuzia dostała jeszcze niechodki, akurat na teraz ale jak jej zakładam to chyba nie bardzo jej odpowiada że ma coś na nogach bo kopie jak by chciała zdjąć. Chciałam dodać fote ale coś zapodaj szwankuje.
    Już mam

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3069be7b55f0.jpg
    Jakie mleko modyfikowane kupujecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 10:29

Feeva, Wowka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy wczoraj w kauflandzie na zakupach, uśmiałam się jak koń jak zobaczyłam, że już czekoladowe mikołaje wyciągnęli i choinki jakieś cukierkowe :D

Jakby któraś szukała prezentu dla teściowej XD

https://www.wiocha.pl/1318763,Szminka-dla-tesciowej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 10:39

Cola87, Sela lubią tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupujemy HiPP Combiotik. Ma dobry skład i żadnych problemów brzuszkowych nie było. Ale wiadomo że każdemu dziecku co innego może pasować. Chociaż ja zdecydowałam się na to mleczko z polecenia kuzynki ;)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szminka super ;)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocham to dziecko ale kiedyś ją zaknebluje. Chociaż to niewiele da bo to stekanie jest gardłowe... Ale może na piski pomoże. Chyba, że od razu stopery. I leniwe okropnie. Zabawka wypadnie z rączki, leży obok czy na brzuszku nawet to już drze się "podaj". I lament jaka biedna, nieszczęśliwa. Chyba czas kupić komórkę z szybkim wybieraniem rzecznika praw dziecka ;-)

Sernik w piecu. Mam stresa. Masy wyszło więcej niż miejsca w blaszce. Dobra jest :-)

Helpunku! Muszę pozbyć się dywanu i zastąpić go czymś po czym ten niemobilny pełzak będzie się wycierał. Dywan shaggy fajny ale jak się nie ma dzieci. I kota. I wpadających włosów...

age.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, my właśnie kupiliśmy puzzle piankowe babyono. Ładne, pastelowe kolory, niejaskrawe. Pół godziny były ładne. Kot sobie na nich pazurki zaczął ostrzyć, jak tylko wzięłam Wiki do łóżka. No zła jestem :( ale chyba przed kocimi pazurami nic się nie uchroni, a to przynajmniej łatwo się czyści.

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaki moja podłoga zbyt brudna, żeby lizopełzaka puścić. Pies, inne dzieci, królik, nie ma szans na razie. Mata albo łóżko.

Co to ja miałam... a, przymierzam się do kupienia krzesełka do karmienia. Najlepiej lekkie, nieduże, z tacką, możliwością dostawienia do stołu, zatem regulacją wysokości, z wkładką dla kiepskosiedzącego. Wymyślam czy są takie? Jakieś propozycje, doświadczenia?

U nas pianka nie zdała egzaminu, strasznie czepiał się jej piach, sierść, wszystko a wcale tak łatwo się nie czyściła, odkurzałam spód ale to puzzle, rozpadały się ciągle, w końcu wyrzuciłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 12:36

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa fajowskie te niechodki :)

Ja kupuje Bebiko.

Też muszę pomyśleć o jakiejś macie piankowej, aczkolwiek mam tak mało miejsca w chałupie że nie wiem gdzie ja rozłoże.

2h usypiania. Marudzenie, jeczenie, ręce be, łóżko be, jeść be. W końcu po 2h padła. Co jej się stało o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 12:42

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, ta chropowata strona łatwa w czyszczeniu, gorzej z ta gładką - to prawda. Ala ona i tak od spodu będzie.
    Przed zakupem czytałam o tych matach puzzlowych i polecają mały genius (trudno dostępna) i baby ono. Inne maja czesto szkodliwe materiały no i rozpadaja się - tak jak pisze Hoope. Ta babyono jest solidna i -o ile kot nie będzie jej masakrował - to wróżę jej długą przyszłość.

kattalinna, u nas z zabawkami tak samo. Leży pod łapką, ale i tak "mamo, podnieś!".

A to my dzisiaj :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ff3404f10651.jpg

Patk, MonikaJ, Wowka, Katy, Cola87, kattalinna, D_basiula, pawojoszka, Feeva, Sela, Hoope, Mała Matylda lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy taka mate z aliexpress , 24 puzzle. Nie mamy zwierzat wiec na razie sie sprawdza.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f599faa90a5.png

U nas tez duzo krzyku podczas zabawy. Zabawki albo za daleko albo nie mieszcza sie w buzi.

Kattalina, te chrostki na twarzy ma juz jakis czas, ale nie dlugo. One sa tylko wyczuwalne, a nie widoczne.

My dzis mielismy slaba noc. Chyba cos dokuczalo, bo poplakiwal.

kattalinna, pawojoszka, Sela, Feeva, Hoope lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kilkumiesieczniak poradzi sobie z kazda mata puzzlowa ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patk Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope też się rozglądam za krzesełkiem żeby nie wydać kasy już na nie odłożonej. XD ładne jest to o których dziewczyny wcześniej pisały kinderkraft fini - bardzo ładne, fajne tworzywo wydaje się łatwe w czyszczeniu, ale u mnie się nie sprawdzi bo nie ma dobrej regulacji wysokości. A potrzebuje akurat z płynną regulacją.

Peg Perego ma fajną regulację ale strasznie dużo miejsca zajmuje, taki trochę grzmot. No a u mnie mało miejsca już teraz. I sama nie wiem. Widziałam też jakieś sun baby ale w sumie podobne do tego peg Perego. Nie wiem. Jak coś zobaczysz godnego uwagi to podaj. No mam z tym duży problem.

Jest też flora moby system ale nie widziałam na żywo. Na zdjęciach wydaje się dość fajne. Nie mam gdzie zobaczyć jak w praktyce by się sprawdzał. Szukam gdzieś w Szczecinie i też nie znalazłam.
    A no w przypadku mojego braku miejsca sprawdziło by się to bloom nano, ale nie ma regulacji wysokości, za to składa się rewelacyjnie i nie zajmuje wtedy w ogóle miejsca. No i ta cena powala...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 13:32

• Katy Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marchewka z dynia be, az mial odruch wymiotny :/ Chyba nawet pol łyżeczki nie zjadl...Za to cyc bardzo chetnie jak zawsze :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy spowrotem.

Pół dnia w trasie, żeby świadkować w sądzie 10 minut O.o

Skrzat wszedł do sądu, nikt nie miał nic przeciwko, a wręcz ujął panią prokurator i jakiegoś innego gościa w todze :D

Na salę rozpraw go nie brałam, był z dziadkiem, śmiał się z tego, jak pani sprzataczka myła podłogę ścierką na szczocie :D

Droga też całkiem dobrze. Bez ryku, jeden moment marudzenia przed zaśnięciem.

Wiki słodzinka i jaką ma fajną bluzeczkę :)

Majowa, ja kupuje bebilon profutura, podobno ma jeden z najlepszych składów mm. Chociaż kto je tam wie, w każdym litania składników ;)

Jesteśmy teraz u mamy i jest pierwsza interakcja z kotem. Fascynacja kocim ogonem i głośny śmiech jak kot jest łaskaw nim pomachać :) żeby przedstawienie trwało karmię kota, pewnie będzie jak Garfield ;) rudy już jest, tylko jeszcze chudy ;)

kattalinna, D_basiula, Cola87, Katy lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, brawo dla Skrzata :-) taka podróż to słaba przyjemność... Ale Płock piękny ;-)

Puzzli nie chcę chyba. Właśnie dlatego, że łatwo o ich rozsypanie. W ogóle to bym jeszcze chciała żeby to nie było kolorowe, prało się w pralce i nie kosztowało majątku. Wymyśliłam, nie? ;-)

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina i Mama32 dzięki za odpowiedź, dobrze wiedzieć że nie tylko moja Niuńka tak grymasi. Cały czas się zastanawiam czy 2-3 min ssania jej wystarcza. Ja już zaczęłam robić przerwy nawet 4h to i tak jak zje 5 min. to sukces. Wszystko ją rozprasza. Na szczęście wieczorem i w nocy nie grymasi tylko że budzi się co 2-3 godziny ehhh. Mam nadzieję, że to kiedyś minie ;-)

zem3df9hunlqvfmi.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amygdala, minie. Spójrz na nas, nie wstajemy jak nie musimy teraz ;-) na pewno jak pójdą do szkoły to będą bardzo zmęczone :-P

amygdala lubi tę wiadomość

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amygdala u nas też 3-5 min jedzenia max. No chyba, że sobie przyśnie heh. W nocy max co 2 h, przeważnie co 1.5...

amygdala lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Co to ja miałam... a, przymierzam się do kupienia krzesełka do karmienia. Najlepiej lekkie, nieduże, z tacką, możliwością dostawienia do stołu, zatem regulacją wysokości, z wkładką dla kiepskosiedzącego. Wymyślam czy są takie? Jakieś propozycje, doświadczenia?

Mogę polecic to krzeselko, akurat jest promocja :)
    https://www.mamissima.pl/akcesoria_dla_niemowlat/krzeselka_do_karmienia/beaba_-_krzeselko_do_karmienia_up_down_grey_white.html

Kolezanka ma przy blizniakach, super sie sprawdza. Tez sie do niego przymierzalam.

Hoope lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 1679 1680 1681 1682 1683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ