WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Js
    Pokaż
    Dziecko spacerowe oczywiście

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3541973f2bfa.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f10e335e6c9f.jpg

kamciaelcia, Wowka, kattalinna, Katy, pawojoszka, Sela, D_basiula, Mała Matylda, Hoope, Fatalita, Cola87 lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki mieścimy się w gondoli to zostaje
    Większy ubiór będzie już wymagał zmiany :) pewnie na spacerówke ,(jane-bo większa dla większego)
    Źle te dzieci nie wyglądają :) barylka i igorek to starszaki i wielkoludy

Hoope lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha tak sie zaczytalam że pomyliłam klatki schodowe na korepetycje :)
    Najpierw myślałam że drzwi wymienili :)

kattalinna, Wowka, Katy, Sela, D_basiula, Mała Matylda lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam Wasze spacerowe dzieci i już się nie mogę doczekać naszej bryki. Bardziej na zasadzie ciekawości co to niż w celu użytkowania, gondola jeszcze daje radę - jak u Kamci, póki ciepło.

A dziś znalazłam śpiworek do wózka :-D we własnej kanapie! Ale to już chyba koniec niespodzianek bo raczej wszystkie dary przejrzałam. Chyba, że o czymś zapomnę.

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra.

Mam kaszę manną (mannę? Sama nie wiem). Mam jabłko.

Gotuję kaszę na wodzie, później blenduje z jabłkiem, dodaję mm i podaję?

Kurczę, umiem zrobić sushi, a nie umiem kaszy dla niemowlęcia... ;)

Kattalinna, zazdro zawartości kanapy :D ja w swojej to tylko papierki po cukierkach znajduję :D

Kamcia, Patryk chyba bardziej zadowolony z kurtki :D kombinezon fajny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 16:27

Fatalita lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manna to gluten
    Wiec ja jeszcze się wstrzymuje

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czapy na zimę nie mam. Gdzie ładne?? Bo moj ulubiony sklep zamknięty przez remonty

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, mi sie w zarze podobaja :)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia mój mąż właśnie kupił ten sam preparat co Ty, tylko z wit d i dha. W sumie w moim preparacie, który ja jem nie ma dha i dlatego wole to dawać dzieciowi.

Nie no cudaśne te dzieciaki w spacerówkach :******
    U nas od tygodnia gondola przestała parzyć w dupencje i chodzimy sobie na godzinne spacerki!!!! Ile mam radości. Do tej pory spacery tylko w chuście, bo w wózku był okropny płacz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 17:35

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do czapek to już kupiłam większe szydełko, teraz tylko grubszą włóczke i zrobie jakąś cudaśną czapajke :-) chyba, że mi nie wyjdzie to wtedy gdzieś kupie heh (ostatnie czapeczki robiłam bratanicy rok temu i zgubiłam fajny szablon :-(

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcio mi zasnal przygotowany do kapieli czyli z tym olejkiem na ciemieniuche na głowie...Mam nadzieje, ze nic mu to nie zaszkodzi :/ Juz byla taka awantura, ze musialam mu dac cycka i zasnal w 5min...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wolna :) co prawda mam opóźnienie ale spacer się nam przeciągnął jakąś godzinę. Może to dziś będzie ten dzień kiedy będę spać... trzymam za siebie kciuki XD jutro mamy biodra, chyba ostatnie jak będzie ok. Przynajmniej wtedy tak mówił.

Sela tylko sobie wiesz tym szydełkiem w mózgu nie gmeraj.

Sela, kattalinna lubią tę wiadomość

• Wowka Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko.

Wygrzebcie i mi mózg szydełkiem proszę. Napchajcie w niego kaszki.

Myślałam, ze zakończyliśmy już etap awantur przedsennych. Dupa, dupa, dupa. Szydełko i kaszka.

Hoope lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gluten dozwolony od 4 m.ż, także nie obawiałabym się. Zawsze trzeba dziecko obserwować, to oczywiste. Jak przy każdej nowości.

Prezes np. je zwykłą bułkę z masłem. Pół miękkiego potrafi wciągnąć. W kawałkach, żeby nie było, że mu przeżuwam XD

Dziękuję, doceniam, że udo Bartosza jest dla Was przyczyną ogólnej radości XD Tylko, że ja to udo cały dzień dźwigam.

Wowka no tak możesz zrobić jak napisałaś. Możesz też zapiec jabłko (udusić na patelni), zmiksować banana, banana z jabłkiem, jak się nie boisz glutenu to i dodać do zagęszczenia i smaku biszkopt. Możesz zrobić z mm a możesz na wodzie. Jak ktoś nie ma pomysłu to najprościej jest przeczytać skład kaszek czy słoików gotowców, tam jest i przepis (w składzie) i wiek. A potem odtworzyć w domu ze świeżych rzeczy. Bio artykuły można kupić w Lidlu. Wszystkie te gotowe kaszki to produkty wysoko przetworzone. Zalewasz i masz. Coś jak gorące kubki :) Niby mają mniej chemii ale ja nie wierzę kapitalistom. Oni chcą tylko sprzedać. Nikomu kto trzepie kasę nie zależy na dobru nikogo. Oczywiście każdy robi jak uważa. Nie neguję, pierworodna dużo tego gófna zjadła, chciałam dobrze. Wyszło jak zawsze XD Teraz żałuję. No ale czasu nie cofnę. A skoro ja nie jem gotowców, zalewajek ani wysoko przetworzonych, moje dzieci też nie jedzą. Nie mamy alergii, celiaki, biegunek, rotawirusów, nadwagi (Prezes się nie liczy :P ). Jedyne witaminy, które uznaję to D i probiotyki.

kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk to kciuki za jutrzejszą wizytę;-)
    Powiem Ci, że to gmeranie szydełkiem w mózgu po takich nocach jak mam ostatnio to idealne rozwiązanie... heh

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa dni czlowiek nie zaglada tu z braku czasu i poznoej ciezko was nadrobic, ale udalo sie teraz przy usypianiu malej.

Jestesmy juz 2,5 doby po szczepieniu, temperatura nie byla ani razu nawet podwyzszona co mnie cieszy. Mam nadzieje ze juz tak zostanie.

Podalismy dzisiaj pierwszy raz troche marchewki, bo lekarz zalecil dokarmianie od warzyw. Doslownie zjadla ciut a raczej mielila jak krowa :-) matka dojadla bo mi smakowalo :-)) jutro zrobimy drugie podejscie, po tyg dodamy ziemniaczka.

Cos mialam napisac jeszcze, ale zanim nadrobilam zaleglosci w czytaniu forum to juz zapomnialam :/

ex2bio4pttsuyqga.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk kciuki za wizytę my jeszcze mamy bioderka końcem listopada po skończonym 6 miesiącu .

Mama32 fajnie że nie mieliście przykrych efektów po szczepieniu .

Ten słód jęczmienny to kupiłam na allegro bo ten fermatiker to też głównie słód a kilka saszetek kolo30 zł tu za słoiczek dałam 9 zł .

Ponieważ laktacja wróciła do normy to moje plany wróciły na stare tory czyli narazie nie wprowadzam nic bed się cieszyć kp . Ula się robi małym pulpecikiem ciuszki nie tylko za krótkie ale też za wazkie się robią . Myślę że ten kryzys w dużej mierze przez stres był u nas

Mama32, Katy, Mała Matylda lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama32 super, że po szczepieniu wszystko dobrze.

Pawojoszka stres/nerwy jak wiemy może się przyczynić do problemów z laktacją. Oby Wam się już nic nie przytrafiło. O tym słodzie nam położna mówiła, że lepiej kupić słód, bo wychodzi taniej niż właśnie femaltiker.

A powiedzcie mi tak szczerze/z doświadczenia czy jest jakaś różnica czy ja zacznę rozszerzać diete teraz po 4 m czy po 6?

Mama32 lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela szczerze to nie wiem ważne chyba żeby podążać za dzieckiem . Pierwszego syna zaczęłam dokarmiać bardzo szybko bo już zanim skończył 4 miesiace to już miał za sobą próby lizania łyżeczki z jabłuszkiem czy gruszka bo jego jakoś chciałam na siłę pchać do przodu ,przy reszcie raczej trzymałam się zasady że pierwsze rozszerzanie po 4 miesiącu ,ale np Paweł miał długo problem z nierozdrobnionym mięsem potrafił go z zupki wycedzic i wypluć a Wojtus w tym czasie pożerał wszystko mimo wszystko z nie miał zębów i był dwa lata młodszy . Zazwyczaj dziecko dostawało jeść jak chciało ,kiedy zaczęło wykazywać zainteresowanie jedzeniem albo kiedy ewidentnie widziałam że potrzebuje już czegoś więcej. Ule chce trzymać na piersi dłużej bo ładnie śpi ,ładnie przybiera, nie jest zainteresowana za bardzo innym jedzeniem ,owszem zje ale nie dostaje ślinotoku jak widzi jedzeniem przede wszystkim dlatego że jestem ciężka egoistką i zaspokajam swoją potrzebę bliskości i próbuje oszukać pędzący czas żeby była taka maleńka jeszcze chwilę dłużej. Tak że jednym rozszerzalna dietę bardzo wcześnie innym później ale jakiejś różnicy w rozwoju dzieci nie widzę ani w jedzeniu ani w mowie

Sela lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
‹‹ 1684 1685 1686 1687 1688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ