WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Patk Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem że się powtarzam ale będę wszystkim polecać tego ebooka mamylekarz o rozszerzaniu duety. Super napisany tak że nie ma się żadnych wątpliwości. Oczywiście to dla tych co nie mają żadnego doświadczenia. Mi bardzo do gustu przypadł.

• Sela Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka dziękuję za odp :-) u mnie noce koszmarne. Cyc nawet co 1.5h

Patk co to za ebook?? Chyba coś ominęłam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 22:06

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela na stronie mamylekarz jest e-book "ugryź to" w cenie z paśniczkiem z przepisami. Ja kupowałam jak był w promocji. Ale naprawdę szczerze polecam. Chyba bardziej mi się podoba niż te książki o blw.

Sela lubi tę wiadomość

• Sela Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk dziekuje zaraz zobaczę:-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam właśnie tego ebooka. Poczytam w wolnej chwili. Na telefonie niewygodnie, bo musze powiekszac

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk a pasniczek fajny? Bo ja kupilam bez..

• Patk Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie fajny. Proste dania. Ja lubię mieć konkretnie napisane dlatego mi bardzo odpowiada. Myślę że będę się tego trzymać.

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzieciaczki jak zawsze super :) Bartuś słodziak, ma rozbrajający wzrok :) Kwiatkowa śliczne oczęta! No a u Kamci chyba jakiś model rośnie, bo widać że przymierzanie ciuszków sprawia mu radoche :D Katy gratuluję ząbka :) my dziś byliśmy na warsztatach mamo to ja. Spoko wykłady ale fajniejsze było to że dzieci puszczało się na maty z zabawkami i się tam bawiły :) Adaś był oczarowany innymi dziećmi :)

Wowka, Katy, kattalinna, Hoope lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi się dobrze spało... I tak dobrze mi się śniło...

Skrzateł ma zaczerwienione i trochę opuchnięte miejsce po szczepionce. Ewidentnie nie chce być tam dotykamy. Woda+soda? Czy nic nie robić?

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak boli to i paracetamol

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woowka ja bym zostawiła w spokoju i obserwowała ,nie grzebalabym przy tym skoro go to boli

cf409fc7e7.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mielismy zlecony altacet do smarowania miejsca po szczepieniu.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1fb69c3a696c.jpg

Wlasnie Ola sama zasnela w lozeczku na pierwsza drzemke. Wstala o 4.20 na mleko troszke snu i zabawa od 5.30 do teraz.
    Ide na sniadanie.
    Milego dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 07:49

Katy, kattalinna, Wowka, pawojoszka, Patk, Hoope, Cola87 lubią tę wiadomość

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Sela Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Basiula jaka słodka Olcia :******

Kurcze i teraz się zastanawiam czy kupić tego ebooka czy książke "żywienie dziecka w pierwszym roku życia" i sama nie wiem. Dałaś mi Patk zagwozdke heh.

U nas dzisiaj od północy 6 karmień! No masakra jakaś... nie wiem co się temu mojemu dziecku przedstawialo ale trwa to już tydzień, a mnie piersi już tak bolą, że szok. W dzień je tak 2.5-3 h a a nocy jak szalony.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zastosowała soda + woda. Ten zestaw nie zaszkodzi a może pomóc. Polecony przez naszą super położna środowiskową. Jak boli to też paracetamol. Swoją drogą - czy dla takich dzieci nie można zrobić syropku niebędącego słodkim ulepkiem? :-(

Tanda lubi tę wiadomość

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Nam tez kazali w razie czego altacetem smarowac :p

Nie wyspalam sie,na 11 do lekarza jedziemy..chyba jednak nie bede musiala autobusem na szczescie:p Jeszcze wczoraj okres dostalam wiec humor nie najlepszy mam...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolaczam sie do slabej nocy. Poranek od 4:30, nie spi do teraz, ale wesoly jest.

Melduje ze u nas podnoszenie glowy za rece na calego. Przewroty na boczki tez ida juz, tylko nie ma obrotu z plecow na brzuch, brak prob raczkowania :D

Wowka, nam zalecono tak jak Kattalinie jak jest taki odczyn, tez mielismy przy poprzednim szczepieniu.

kattalinna, Wowka, Hoope, Sela lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola cudowności :-D zazdroszczę smoczka. Mnie by się teraz przydał bo młodzież przedłuża drzemkę cyckiem w zębie. Ssanie zupełnie nieodżywcze

JS, Ty o obrotach z pleców na brzuch - nas ciągle nie ma z brzucha na plecy. Chyba już tylko Bożenka została na tym brzuchu sama.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 08:39

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, panicz usnął.

Napaciałam wodą z sodą. Szczepienie w udko, na brzuchu chętnie leży, więc chyba nie boli aż tak bardzo. Zobaczymy co będzie się działo później, syrop w pogotowiu.

Basiula, Ola słodko śpi :) to już nowe włoski?

Oszaleję. Mąż umiera. Ma katarek, oj oj oj. Chyba na rączki go wezmę, włączę okap i polulam. Cienkim głosikiem prosi o rosołek. Skąd mam mu do cholery wziąć rosołek?!

Patk, Katy, Sela, D_basiula lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Nie jestem pewna, ale chyba była tylko jedna pobudka :P
    O 1:15 Zosia trafiła do naszego łóżka na karmienie i tak już zostało. Następne co pamiętam to widok poruszających się małych rączek gdy otworzyłam oczy o 5:45 ;)

Kamcia, jak tam Twój dostęp do mediów? Wczoraj o 22 u mnie internet przestał działać i tak mu zostało :/
    Patryczek jako mały model cudowny!

Majowa, nigdy wcześniej nie słyszałam o tym mleku, ale zainteresowało mnie. Nie znam się na składzie, zwróciłam uwagę tylko na brak cukru, zastanawia mnie zapis „tłuszcze roślinne” w składzie – czy to może być olej palmowy?
    Jeśli kusi Cię wypróbowanie to na ceneo widziałam, że na stronie innej niż u producenta można zamówić to mleko za 24,5 zł już z wysyłką.

Sela, cieszę się że spacery w wózku zaczęły się Wam tak pięknie układać. Dajesz też nadzieję, że po noszeniu w chuście jest jeszcze możliwy powrót do gondoli. U nas ostatnio spacery trwają po 20 minut bo potem płacz, mam nadzieję, że to minie.
    Ilości nocnych karmień współczuję.
    Pochwal się koniecznie efektami szydełkowania :)

Patk, jak Wam minęła noc? Mam nadzieję, że trzymanie kciuków dało efekty ;)
    Powodzenia na bioderkach.

Wowka, współczuję problemów z usypianiem, pewnie szczepienie się do tego przyczyniło, wierzę że to jednorazowe. Biedny Skrzacik, oby woda z sodą pomogła.
    Dla mężczyzn katar jest śmiertelny, rzadko zdarza się facet, który przechodząc go zasługuje na naklejkę „dzielny pacjent” XD, więc współczuję Ci obłożnie chorego męża i życzę morza cierpliwości.

Mama32, cieszę się że Malutka tak dobrze zniosła szczepienie oraz że Wam obu służy rozszerzanie diety ;)

Oleńka śliczna <3

J.S, gratuluję nowych umiejętności, ostatnio idziecie jak burza, widać Igorek musiał poczekać na swój moment. Z obrotami plecy-brzuch i raczkowaniem też tak będzie :)

Kattaalinna, Bożenka nie jest sama – Zosia miesiąc temu się przekręcała, a potem tak jej się spodobało leżenie na brzuchu, że od 3 tygodni nic.

Zosia od ciągłego ciumkania paluszków na tych najbardziej eksploatowanych ma suchą, szorstką skórę – czym mogłabym to posmarować?

Kupowałyście śpiworki do wózka? Jeśli tak to gdzie?

kattalinna, Sela lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda, ale Zosia przynajmniej robiła przewrotki, mój leniwiec tylko dupką czasem rusza, chociaż ostatnio główna pozycja to na spadochroniarza. Mój mąż zasługuje na naklejkę :-D nawet kiedyś ode mnie taką dostał (miałam drukarkę do kodów w pracy, obudzi też się dało ;-) )

Do smarowania paluszka przychodzi mi tylko do głowy jakiś olej spożywczy, bo to i tak do brzuszka trafi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 08:58

Mała Matylda lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 1685 1686 1687 1688 1689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ