Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hoope właśnie takie są realia naszego kraju. To takie błahe w stosunku do tego o czym piszesz ale dobrym przykładem jest chęć zapisania się na państwową rehabilitację. Zaproponowano mi listopad 2019 po czym pani proponuje mi termin na następnym dzień prywatnie (ten sam gabinet, ten sam telefon, ten sam lekarz rehabilitacji medycznej ten sam fizjoterapeuta). A kończąc rozmowę mówi że przy takim maluchy czas jest bardzo ważny.
Chore, strasznie wkurw.... i przykre.
Kamcia na tym opisie jest jednak 1a+ i 1b+ więc pewnie jest tak jak mówisz. Coś tam mówił o jądrach. Ale ja jak słyszę że wszystko ok to zauważyłam że nagle się wyłączam i już nic więcej nie słyszę. Ale małżonek czuwa i mówi że wspominał o jądrach kostnych. Nie wiedziałam że to się plusami oznacza -
Dziękuję dziewczyny za rady. To, czym posmaruje z pewnością będzie oblizywane, więc nie może szkodzić. Mogę użyć nierafinowany olej kokosowy? Czy lepiej posmarować Dicoflorem – nie używamy już probiotyku, a jest na oleju
Za podzielenie się informacjami o śpiworkach też dziękuję
Kamcia, podeślesz link do tego śpiworka?
Co to za nieszczęście dotknęło Piotrusia? W pierwszej chwili myślałam, że jest umorusany czekoladą. Chyba z głodu wyciągnęłam takie wnioski
Mama32, pamiętam jak kiedyś wrzuciłaś zdjęcie
Bardzo ładne te śpiworki, poważnie się zastanawiam nad takim, ale przeczytałam kilka negatywnych opinii i zaczęłam się wahać, chociaż nie dotyczyły one śpiworka tylko wkładek do wózka i kontaktu ze sprzedającym. Z ciekawości na jaki wzór się zdecydowałaś?
Vanessa śliczna
U nas ubieranie w bodziaka i spodenki czy w pajacyk na ogół bez problemów ale założenie czegoś jeszcze przed wyjściem na spacer wywołuje spore protesty.
Majowa, widzę że pomyślałaś o tym samym
Szkoda, że zawiera olej palmowy.
Sela, problem ze snem w wózku doskonale znam. Jeszcze gdy Zosia akceptowała gondolę przestała w niej sypiać. Widzę sporo podobieństw, więc może i u nas wózek w końcu wróci do łask
Hoope, to strasznie smutne, że takie maleństwo jest poważnie chore, nie wyobrażam sobie co czują rodzice. Brak możliwości leczenia Polsce przeraża i budzi złość.Sela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mała Matylda
to krawęznik
na spacerku z tatusiem wyrżnął się Piotruś na kostce brukowej
a z tym linkiem to się okaże
poszukam w czeluściach allegro czy poczty
ha!
znalazłam w historii zakupów
https://allegro.pl/spiworek-maxi-4w1-z-minky-do-wozka-sanek-fotelika-i6957701150.html
u nich brałam tez mufkiWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 12:17
Mała Matylda lubi tę wiadomość
-
Matylda jak do mnie dojdzie wysylka to zrobie zdjecie i opinie o nim. Jak bede zadowolona to wkladke do spacerowki tez t zamowie, bo kontakt ze sprzedajacym rewelacja.
A opinie negatywne ma kazdy sprzedajacy, oni sa rowniez ludzmi i tez maja prawo do potkniec, a klienci jak bardzo wymagajacy by nie byli to zawsze znajdzie sie taki ktoremu cos nie podpasuje i bedzie narzekal. Nigdy sie wszystkim nie dogodzi.
Prowadzilam kiedys dzialalnosc w PL wiec wiem jacy sa klienci.
A wzor zamowilam ze zwierzetami lesnymi, taki uniwesralny, nie w 100% dziewczecy z mysla gdyby w przyszlosci pojawilo sie drugie dziecko))
I wiecie co, zamowilam nosidelko z marsupi. Wiem ze teoretycznie powinno sie w nosidle nosic dzieci juz siedzace, ale skoro malej nie podpasowalo chustonoszenie, a sami doradcy chustonoszenia polecaja wyjatkowo akurat to nosidlo dla malych dzieci to kupilam na wyjatkowe sytuacje. Nie z mysla o tym zeby z mala dlugo spacerowac, ale ma czasem takie akcje ze nie moze zasnac w wozku i bardzo placze. Wtedy 15-20min na rekach jak pooglada okolice, pozna swiatwkladam ja z powrotem do wozka o jakos latwiej usypia, mozemy dalej spacerowac, nie trzeba biegiem do domu wracac. A takie trzymanie jej w nosidle przyniesie ulge i mi, jej pomoze i bedzie dla nas obojgu zdrowsze niz trzymanie na rekach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 12:12
Mała Matylda lubi tę wiadomość
-
kwiatkowa
dokladnie
chciałam pokazac ze rózne szczegóły trzeba przeanalizowac i kazda z nas ma inne oczekiwania
ja chciałam duzy
nie za gruby (a na pewno nie z wełna)
czarny
za dobra cene
rozpinany na srodku (sasiadki wczesniej wymieniony tak zwisał rozpiety)
lubie wizualnie minky
no i bywaja takie sliczne
lubie u kogos widzie
ale dla mnie niekoniecznie odpowiednieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 12:14
-
mama 32
narazie przymierzyłam Patryczka do tuli, za mały jest do niej jeszcze
u nas na spacerach tez pokrzyczy, zwłaszcza p drzemce (30-minutowej), konsekwentnie nie wyciagam
ale my wychodzimy czesto na 2-3h...
wieczorem juz cuda zdziałaja zapalone latarnie -
Hoope, strasznie smutne to co piszesz. Zarówno to, że majówczątko chore, jak i to, że chory system w naszym kraju nie umożliwia refundacji leczenia. Przykro mi, że rodzice są pozostawieni sami sobie w takiej sytuacji. Wiele sił im życzę, może jest jakaś fundacja zajmująca się tym schorzeniem, może nie jest jeszcze wszystko przesądzone? Nie chcę myśleć co czuje matka tego chłopczyka, życzę jej wiele sił.
Niech krzyczą te nasze dzieci w wózkach, niech się drą przed zasypianiem, niech wstają milion razy w nocy, ale niech będą zdrowe.
Doceńmy.
Mała Matylda, skoro dicoflor na oleju, na pewno jadalnym to smarujZosia będzie miała probiotyczne paluszki
Piękna pogoda. Mam lasek brzozowy praktycznie pod domem (zaczyna się u mnie na działce). Skrzat kima, ja siedzę, ale jest fajnie. Szkoda, że nie ma grzybów, prócz trzech muchomorów i dwóch jakiś niejadalnychMała Matylda, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Hoope, biedne to dzieciatko
My po bilansie, 8kg i 68cm Kamilka zdrowo rozwijajacego sieW temacie rozszerzania diety lekarz pieknie mnie zbyl dajac mi broszurke z Bobovity...takze bede sie stosowac do tego poradnika od Tandy i swojego zdrowego rozsadku :p
A i jednak wracalismy autobusem i nawet nie bylo tragedii, dopiero jak juz mielismy wysiadac zaczal plakac ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 13:08
Kwiatkowa24, Sela, pawojoszka, Mała Matylda, kattalinna, Cola87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMała Matylda olej palmowy jest tani to go pchają do wszystkiego.
Moja też się drze przy ubieraniu górnej części garderoby.
Strasznie przykre, że takie maluszki tak poważnie chorują. Bezradność bezsilność jest chyba najgorsza.
Zdrowe dziecko największe szczęście.
Probiotyk trzeba stosować cały czas? Do kiedy? Wyczytałam że należy zmieniać co 3 bułeczki,co polecacie oprócz dicofloru i biogai?
Pokarm matki nie może być niewłaściwy dla dziecka,moja je max 120ml mm, wczoraj odciągnęłam 100 ml swojego i dałam Małej,za jakieś 30 min darła się w niebogłosy,dałam 120ml mm z kleikiem- butla pękła. Przecież niemożliwe żeby zjadła i zaraz była tak mocno głodna. Nie wiem o co chodzi.
Gwiazda leży na łóżku z grzechotką, zerka na mnie co chwilę jak piszę i wolą eee -
nick nieaktualnyKamcia ubolewam, nie ma u mnie apteki doz. Szkoda że w gemini nie można odebrać.
Patrze z ciekawości i kopara mi opadła, biogaja przez internet kosztuje 30 zł+ przesyłka,mi w aptece pani powiedziała że kosztuje 50 zł.
Muszę zrobić zamówienie z apteki internetowej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 13:19
-
nick nieaktualny
-
Hoope aż serce boli jak się to czyta...
Majowa Mamusia u nas to samo biogaia prawie 50 zł, dlatego zamówiłam w dozie za 30. Teraz nam się skonczyła i mąż ma jakiś fajny dobrać i zamówimy przez neta. Jak dobrze pamiętał to mówił o multilac(nie wiem czy tak się to pisze i jeszcze o jakimś innym) Ale zdecydowanie jak ktoś ma możliwość odbierania w aptece dozu to nie ma co przepłacać.
W końcu się udało...
-
MajowaMamusia wrote:Kamcia ubolewam, nie ma u mnie apteki doz. Szkoda że w gemini nie można odebrać.
Patrze z ciekawości i kopara mi opadła, biogaja przez internet kosztuje 30 zł+ przesyłka,mi w aptece pani powiedziała że kosztuje 50 zł.
Muszę zrobić zamówienie z apteki internetowej.
dlatego teraz tylko online kupuje
akurat doz bo mam na dole w bloku
duze przebitki
niektóre leki od reki niemaljesli sa na stanie w aptece
i niektórych leków apteka nie zdołała mi zamówić, a online trafiałamWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 13:58
-
nick nieaktualny
-
Już teraz mam pewność-mój ulubiony sklep z art dzieciecymi, gdzie zawsze trafiłam cudne czapki, zamknięty...
Inaczej zrobiłam-spisalam firmę tych czapek i w necie wszystko jest
Haha sprawdziłam czapy Piotra-wszystkie tej firmyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 14:56