Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKamcia też jak mam większe zamówienie to chyba od 2 lat kupuję w aptece internetowej, rozumiem że są różnice cen, ale bez jaj.
Sela jak mąż dobierze nowy probiotyk to napisz jaki.
Mała Matylda u nas ponad 4 miesiące spacery trwały 30 min, bardzo rzadko dłużej (na początku jak ją na śpiocha wyniosłam, to siedziałyśmy po 2 h na dworze), wiem jakie to męczące, niestety nie mam pojęcia od czego mojej się odmieniło, więc nie poradzę. Chociaż dzisiaj nie chciała spać w wózku, ani długo jeździć i po 40 min wróciłyśmy.
Pyta mnie się znajoma, która też ma małe dziecko, czy podaję już kaszki, mówię, że na razie kleik, a potem będę chciała raczej gotować różne z owocami i podawać łyżeczką. Mówi mi, że jej dziecko uwielbia kaszki .... (nie będę podawać nazwy firmy), ja na to, że tam sam cukier, bo ostatnio patrzyłam na ta kaszkę w sklepie, a ona : to chyba dobrze, skoro twoja córka słabo przybiera na wadze, od cukru przecież się tyje.śmiać się czy płakać?
Sela, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
Majowamama ja myślę że twoja mala potrzebuje już więcej niż z tylko mleka . Oczywiście pokarm posiada wszystkie składniki potrzebne do rozwoju ale może ona już potrzebuje konsystencji . Gdyby nam dali do picia mleko ktoreby zawierało wszystkie niezbędne składniki teoretycznie nie musielibyśmy jeść ale to nie znaczy że bylibyśmy najedzeni bo potrzebujemy czegoś konkretnego żeby się najeść dla dziecka też przychodzi taki moment kiedy potrzebuje czegoś sycacego. Położna mi mówiła że moment kiedy powinnam zacząć dokarmiać to sprawa indywidualna ,u każdego dziecka inaczej ale że będę wiedziała kiedy bo mała zacznie częściej wołać jeść ,częściej budzić się w nocy do jedzenia to będzie znak że potrzebuje już bardziej sycących pokarmów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 16:27
MajowaMamusia lubi tę wiadomość
-
Sela też chętnie się dowiem o probiotyku
mi w aptece DOZ polecili probiotyki właśnie dla DOZ. Nie wiem czy ten skład jest ok ale daję jej dalej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 18:24
Nynka, Hoope, pawojoszka, Wowka, Katy, D_basiula, MajowaMamusia, Cola87, Sela, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
Patk, zdecydowanie przesada
ale kto bogatemu zabroni?
Przy Baśce to Bożenka wychodzi jak powodzianka normalnie
Przeczytałam wszystko na szybko i już nie pamiętam...
Kilka dni temu pytałam o probiotyk to nikt nie odpowiedziałprzycupnę zatem.
Przykre z tym chłopczykiem. Ja nawet nie mogę myśleć, że moja mendolina mogłaby chorować, serce mi się rozpada
Mała Matylda lubi tę wiadomość
-
Mniam mniam.
Strój restauracyjny, gorzej z techniką jedzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 09:34
kamciaelcia, MajowaMamusia, Patk, J.S, Katy, Hoope, D_basiula, kattalinna, Cola87, Feeva, Sela, Nynka, Fatalita, Mała Matylda, Ewciaa83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPawojoszka chyba tak, bo jak dawałam jej praktycznie samą pierś to miałam wrażenie że ona ciągle głodna, potem jak ją zaczęłam dokarmiac to po piersi zawsze wypiła mm, mniej lub więcej, nocki też były słabsze.
Basia na rewie mody się szykuje? Patk gdzie kupujesz opaski? Ja mam tylko 1 taką, hmm ja nie mam żadnej, dziecko moje ma
Skrzat zadowolonyśliniak bomba, gdzie kupiliście? Nam przyszły z Ali wszystkie fajne,zamówiłam ceratkowy, gumowy z kieszonką i takie ala apaszki materiałowe jak się będzie ślinić przy ząbkowaniu, bo materiałowe do jedzenia to porażka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 18:32
Patk lubi tę wiadomość
-
Majowa najwięcej na kokardkowo.pl ale na butterflykids.pl też są ładne te ozdobne.
Wiecie co ja oszalałam na punkcie tych ciuchów bo sama siebie wszystkiego kupić nie mogę. Tzn mogę ale będę wyglądać jak baleron więc kupuje jej. I mam z tego radochę. I uwielbiam ją w tych dorosłych lookachNo nic nie poradzę. I będą tu spamować Baśką.
Chciałam powiedzieć że jestem debilemdopiero trzeci raz patrząc na Skrzata zobaczyłam że to ten śliniak.... I jeszcze se pomyślałam... jaki śliniak co ta majówka pisze... gdzie na Ali można takie kupić? Wrzuć linka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 19:03
kattalinna, Sela lubią tę wiadomość
-
Co do śpiworków zobaczcie sobie na fb Green Donkey.
https://www.facebook.com/Green-Donkey-1094463870587766/
To jest mama z grupy rówieśniczej mojej starszej córki. Samotnie wychowuje syna, otworzyła swój biznes i tworzy cuda dla dzieciMała Matylda lubi tę wiadomość
Matylda
-
nick nieaktualnyDziecko w łóżeczku, zamierzam pierdzielić dzisiaj robotę, wykąpać się i nadrobić "przyjaciółki" bo mam zaległości, a bardzo lubię ten serial
Dzięki Patkja teraz też mam większą frajdę, jak Zuzi coś kupię niż sobie, ogólnie to nie lubię sobie kupować ubrań, wkurza mnie chodzenie po sklepach, nic nie mogę znaleźć, jak znajdę to kosztuje za dużo i mi szkoda kasy.
Właśnie takiego śliniaczka z rękawkami nam brakuje, jak próbowałyśmy marchewkę to wszystko było w niej, na koniec Zuza kichnęła jak jej wkładałam łyżeczkę do buzi, nie pytajcie co było upierdzielone, bo ubrania z obu nas były do prania, bujaczek też dostał swoją porcję.
Z ali mamy te:
https://www.aliexpress.com/item/Adjustable-Baby-Bibs-EVA-Plastic-Waterproof-Lunch-Feeding-Bibs-Infants-Cartoon-Bibs-Summer-Styles/32803371574.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.56e34c4dcxpTYO żyrafa
https://www.aliexpress.com/snapshot/0.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.56e34c4dcxpTYO&orderId=94219935425315&productId=32832205027 zebra
https://www.aliexpress.com/item/2018-Newest-4pcs-lot-ins-burp-baby-bibs-saliva-towel-Arrow-animal-cartoon-cloths-triangle-cotton/32848428322.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.56e34c4dcxpTYO te są takie niby chustki, może robić za szaliczek na teraz, bo podszyty jest jakby polarkiem.Sela lubi tę wiadomość
-
Śliniak z rękawami i kieszonką jest ze smyka.
https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/455861/s/cool-club-sliniak-chlopiecy-z-rekawami-niebieski-garnitur/
Damska wersja była chyba w jednorożce
Katy, MajowaMamusia lubią tę wiadomość
-
Patk no cuuuudaśna ta Baśka, dosłownie jak lalka :**** zakochałam się w tym looku
Mąż mi wybył z domu i zapomniałam o tym probiotyku. Jutro z rana zapytam i Wam napiszę. Mówił, że dobrze jest zmieniać te probiotyki, bo mają różne bakterie. My już mieliśmy delicol i biogaie. Dopytam jeszcze co bratowa (lelarz i mama) polecaMajowaMamusia, kattalinna, Patk lubią tę wiadomość
W końcu się udało...
-
Wowka, co Ty... na oślep tą łyżeczkę mu podawałaś?
Baśka śliczna! I w ogóle wszystkie dzieciaczki, ale Basia mi najbardziej w tej stylówie zapadła w pamięć
Aaaaaa i baleroniki Prezesa
Ja śpiworka jeszcze nie kupowałam, nawet jeszcze nie oglądałam, ale chyba czas najwyższy się już zacząć rozglądać.
Probiotyk podawałam do 2m.ż, potem zaniechałam. Lepiej teraz podawać, powiadacie? DHA ja łykam, bo i tak nadal karmię swoim. Raz dziennie dostaje mm.
Hoope, przerażające. Biedne dzieciątko, aż się łezka w oku kręci
Ściska mnie w gardle na samą myśl, że Mani coś takiego mogło się przytrafić, brr.
Katy, gratuluję ząbka. U nas chyba też się coś święci, bo od trzech dni jest straszną marudą, pcha palce do buzi, gryzie, denerwuje się i trze sobie piąstką dziąsła, aż ma kostki czerwone. Do tego zauważyłam jakąś mini gulkę taką 1mm, może to to? Ale dziąsła czerwone chyba nie są.
No i też ostatnio mamy wycie podczas przebierania góry, próbuję ją wtedy jakoś zabawiać, ale nie zawsze się udaje.
Próbowałam nadrobić, ale co przeczytałam i miałam coś napisać to coś mi przerywało, wchodziłam za jakiś czas i znowu trzeba było nadrabiać, bo produkujecie jak wściekłe
Wczoraj miałam pogrzeb wuja, więc praktycznie wcale wczoraj nie zaglądałam. O 12 wyjechałam z domu, pogrzeb był o 14 (strasznie późno), Mania 3/4 mszy się rozglądała, pod koniec usnęła, przespała cały pochówek na cmentarzu, obudziła się dopiero w domu u rodzinki, bo jeszcze był stypowy obiad. Oczarowała wszystkich i nazbierała trochę kaskiJutro jadę ją wydać (oczywiście dla niej). Wrociłyśmy o 19, Mała już pod koniec drogi się darła (godzina drogi), więc szybko kąpiel, jedzenie i spanie.
Nadal nie mogę oswoić się z myślą, że wuja już nie ma
No i jak pisałam, nadrabiałam, ale zapomniałam o czym czytałam, odpowiedziałam na najświeższe tematy, jeśli coś ważnego pominęłam to przepraszam.
Byłam w Rossmannie dziś, jest fajna promo z różnych firm słoiczkowych, że przy zakupie 2 lub 3 słoiczków jeden gratis itd. Wzięłam jej parę i z hippa herbatkę z kopru włoskiego z jabłkiem 500ml, a drugą za pół ceny herbatkę z melisy z jabłkiem
Kupiłam też kaszkę manną, jutro będziemy próbować.
A dzisiaj kończymy 5 miesięcy!!!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1aad215f0c49.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 21:33
Katy, MajowaMamusia, Nynka, Patk, Cola87, D_basiula, Wowka, Hoope, kattalinna, Mała Matylda, kamciaelcia, pawojoszka, Ewciaa83 lubią tę wiadomość