Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Sela wrote:A właśnie macie jakieś fajne sprawdzone łyżeczki do karmienia?
Mam łyzeczki Spuni. Są super, malutkie i dosyc plytkie, maluch fajnie sobie z nimi radzi, szybko zalapal jedzenie z nich.Patk, Sela, Feeva lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySela skoro u Was karmienie co godzinę to może tak jak pisze Pawojoszka nadszedł już czas na bardziej treściwe pokarmy.
My mały łyżeczki z rosmana i jedną canpol, bardzo fajna ta jest. https://m.ceneo.pl/24501745
Oczy Patryczka cudo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 18:06
Sela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyŁyżeczki spuni 70 zł? Z czego one są ze złota?
Gardło mnie boli a skończyły mi się tabletki prenalen. Jak się do jutra można ratować? Woda z solą mało pomaga.
Mieliśmy gości. Czy ciężko zrozumieć że jak śpi dziecko to się nie drze. Teraz Mała śpi na mnie bo przez cały dzień kimnęła może z 1-1.5 h. Za tydzień też mamy gości i za dwa tygodnie i na wszystkich Świętych na 2-3 dni. Oszaleje. Kto nas przygarnie bo rozważam ucieczkę do hotelu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 07:59
-
Wowka, dziękuję za pamięć, to dziś
dzień był piękny pod każdym względem. Bożenka urocza bardziej niż zawsze, zachwycona zachwyconymi nią gośćmi
śmiała się w głos dużo i chętnie. Szkoda, że do rodziców jakoś tak mniej się jej zdarza... Wypieki rewelacja, dzięki za pomysły. Z dwóch blach i dużej bezy zostało po kawałku tych z blach. Sernik z jabłkami extra
Gwiazda dnia odpadła dziś przed czasem, nawet kąpiel jej odpuściliśmy bo taka zmęczona. Gdyby to znaczyło, że będzie spać całą noc... Ale się nie łudzę
Sela, u nas też pobudki co 1, max 1,5 h. Wyrosną z tego.
Łyżeczkę mamy chyba z cannpola, od 5 miesiąca. Używamy od 1 i świetnie sobie radzi
Mamy dużych dzieci, co z fotelikami? Nasz jest do 10 kg, lada Bożenka przestanie się mieścić, a do samodzielnego siedzenia jeszcze daleko. Co się kupuje w takim przypadku?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 19:14
Sela, Feeva, Fatalita, Mała Matylda, Katy, Cola87, Wowka lubią tę wiadomość
-
MajowaMamusia wrote:Łyżeczki spuni 70 zł? Z czego one są ze złota
A ta marcus kosztowała w smyku 15 zł w jakiejś promceWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 19:29
Sela, Fatalita lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie
Dawno Nas tutaj nie było ale miałam masę spraw na głowie. Przeprowadzka do własnego M zajęła mi trochę czasu.
Muszę zaktualizować imię córeczki...
Do porodu była Pola ale dzień później stwierdziliśmy ze jednak to nie to i jest Julka:)
Julka wazy już 8 kg i ledwo mieści się w 68.
Mamy od kilku dni dwa ząbki i zaczynamy powoli raczkować.
Jestem pewna w 100% ze nie przeczytam wszystkiego co napisałyście podczas mojej nieobecności.
Mogę tylko pogratulować wspaniałych majowych dzieci
A jeśli chodzi o mnie to trochę się przebranzowilam - skończyłam kurs przedłużania rzęs i działam sobie w wolnych chwilach kiedy tatuś wraca do domku.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7bbe868cfa0f.jpg
Nie mam pojęcia jak to obrócićWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 19:56
Mała Matylda, Katy, kattalinna, D_basiula, kamciaelcia, Sela, Cola87, Wowka, pawojoszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny. Pozniej nadrobie co pisalyscie. My dzis mielismy chrzciny. Mały spisal sie na medal. Msze przespal, na uroczystosci tez aniolek. Nawet "sesje zdjeciowa z kazdym" przezyl bez szwanku.
Mała Matylda, kattalinna, Sela, Cola87, pawojoszka lubią tę wiadomość
-
Witamy się wieczorową porą
Dzień zaliczamy do udanych, korzystając z pięknej pogody byliśmy rodzinnie na trzech spacerach: 39, 34 i 17 minut, bardzo się cieszę. Pod koniec zawsze marudziła, ale obyło się bez płaczu.
Sela, podzielam Twój entuzjazm w stosunku do niani elektronicznej. Na początku w ogóle nie planowaliśmy kupować, nie widzieliśmy sensu przy dwupokojowym mieszkaniu. Potem kupiliśmy z myślą i przeprowadzce, a aktualnie wieczorach, gdy Zosia śpi w jednym pokoju, a my spędzamy czas w drugim. Wcześniej ciągle chodziłam sprawdzać czy wszystko ok, teraz ją podglądamy bez ryzyka obudzenia. Mała zasypia sama, więc dzięki kamerce wiemy co u niej w tym czasie. Teraz już nie wyobrażam sobie nie mieć kamerki
Odnośnie nocy rozumiem Twoją frustrację, niestety nie umiem nic doradzić.
Cieszę się, że dynia zasmakowała Leosiowi.
Feeva, pochwal się efektem wczorajszych zakupów
Katy, co za sen!
Jak się czuje Twoja siostra? Który to już tydzień?
Zosia wokalizuje tak jak Skrzacik, a dodatkowo wypowiada kilka sylab, zaczęło się od „gu” później były kolejne, teraz ulubione jest „ma”. Są dni kiedy prawie wcale nie gada i takie kiedy buzia jej się nie zamyka. Moja mama uważa, że ja wyjątkowo wcześnie mówiłam, a Zosia odziedziczyła tą tendencję. Na rozgadanie się nasze dzieci mają jeszcze czas, a każde dziecko ma własne tempo rozwoju i opanowuje poszczególne umiejętności według własno planu.
To, że niemowlęta tylko jedzą i śpią, a moja Zosia miała jeszcze rozwiniętą opcję płaczu w pierwszych tygodniach bardzo mnie przytłaczało. A teraz te początki zacierają mi się w pamięci, tak jak szczegóły porodu. Myślę, że tak właśnie powstają te legendy o smacznie śpiących niemowlętach. I stąd bierze się odwaga na kolejny poród, choć pierwszy nie zachęcał do powtórki
Patryczek Kamci po raz kolejny uwiódł mnie spojrzeniem
Kattalina, gratuluję udanych chrzcin, wzorowej Bożenki oraz spełnienia się w roli cukiernikakattalinna, Sela, Wowka lubią tę wiadomość
-
Kattalinna, ciesze się, że się udało wszystko
My mamy łyżeczki z canpola, są płytkie, małe, 3szt w zestawie, zmieniają kolor pod wpływem ciepła. Kosztowały 9,99zl, 70zl za łyżeczkę bym w życiu nie dała
Dzisiaj dawałam Mani kaszke manną, musiałam jej dodać jabłka startego, bo taka sama jej nie zachwyciła
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5e688b91dc00.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2380607d20a7.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ae32265e701.jpg
Paczta!!
Tak sobie dziś siedziała. Nie usiadła sama, tylko z pomocą palców, ale siedziała już samajak widać wspomagala się koszulka Męża
jak ja próbowaliśmy położyć to się zapierala
Katy, kattalinna, Hoope, D_basiula, Mała Matylda, Sela, Cola87, Wowka, MajowaMamusia, pawojoszka lubią tę wiadomość
-
Mala Matylda, gratuluje spacerku udanego.
Tez mamy kamere i nianie, nie wyobrazam sobie bez, bo ja tez ciagle chodzilam do pokoju zagladac i nie moglam sie skupic, tylko myslalam, lubie miec kontrole
Kamcia, to wtedy ten fotelik 9-18 jak sam siedzi? My mamy ten 0-13, miesci sie na razie.
Feeva, o jaka pannica do przodukattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość