X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania Ty szkodniku kochany ❤

Padam na ryj, byliśmy nad morzem, potem gnomek wrzeszczał to tu to tam i mam mózg przestawiony.

Nasz fotelik do 13 kg. Powinien do roku wystarczyć.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa, chrzcielna piąteczka ;-)

LadyInna, śliczna Julcia, fajnie że wróciłaś :-) gratuluję przeprowadzki i przebranżowienia. Zazdroszczę obu ;-)

Mała Matylda, po zsumowaniu wychodzi fajny czas spacerowy :-D

Feeva, znowu trollujesz, teraz wmawiasz nam, że noworodek sam siedzi - odzież ona dopiero co się urodziła! Bożenka uwielbia siedzieć ale ma matkę wredną co nie pozwala ;-) jak już to z podparciem. Mo ale tak bez niczego chyba by nie umiała nawet.

Czy ja jestem nienormalna albo wyrodna skoro nie sprawdzam czy dziecko śpi itp.?

Edit: nie wiem kto wpadł na pomysł fotelika do 10 kg... No bo co - mam kuoic kolejny pierwszy? Przecież to bez sensu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 20:43

Mała Matylda lubi tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Mala Matylda, gratuluje spacerku udanego.
    Tez mamy kamere i nianie, nie wyobrazam sobie bez, bo ja tez ciagle chodzilam do pokoju zagladac i nie moglam sie skupic, tylko myslalam, lubie miec kontrole :D

Kamcia, to wtedy ten fotelik 9-18 jak sam siedzi? My mamy ten 0-13, miesci sie na razie.

Feeva, o jaka pannica do przodu :D

z Piotrek weszłam do sklepu i go wsadzałam do fotelika bo w niektórych juz wygladał jakby zaraz miał wyrosnac
    lub juz bylo mu ciasno
    u nas odpadły te do 18 kg
    mamy aktualnie 0-25 (espiro)
    nadal w nim jezdzi i nadal tyłem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, sorki, że się tak wtrynię, ale widzę temat fotelików, a chyba mam małego fioła na ich punkcie ;) jestem z kwietniówek, ale czasami sobie tu zaglądam, uwielbiam klimat u Was :)
    Nie chce Was do niczego namawiać, ani nic z tych rzeczy. Nie mam też żadnych powiązań ze sklepami, które wymienię, po prostu jestem lekko szurnięta jeśli chodzi o ten temat XD
    Najważniejsza rzecz to taka aby w miarę możliwości wozić jak najdłużej tyłem, najlepiej do 4 rż. Taki sposób jest 5 razy bardziej bezpieczny. Polecam do poczytania dwie strony: http://fotelove.com.pl i http://osiemgwiazdek.blogspot.com, można też odszukać grupy na fb o przewożeniu tyłem - skarbnica wiedzy. Przy zmianie fotelika najlepiej odwiedźcie sklep, w którym fotelik przymierzą zarówno do dziecka jak i do samochodu, to bardzo ważne. Polecam sklepy tylem.pl i Osiem Gwiazdek.
    Jeśli chodzi o wymianę fotelika dla dziecka niesiedzącego to w grę wchodzi np. Klippan Kiss 2, który jest od 0 do 18 kg tyłem, można pomyśleć też o nowym Axkid Minikid 2.0, ten jest aż do 25 kg tyłem, także na pewno wystarczy na długo :)
    Ale pamiętajcie że im dłużej w łupinie tym lepiej. Fotelik trzeba zmienić na następny gdy dziecko wyrasta wagowo, nie mieści się na szerokość lub jeśli czubek głowy zaczyna wystawać ponad zagłówek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 21:15

kattalinna, Sela, Feeva, jangwa_maua, J.S, Tanda lubią tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby właśnie siedziała to luz... Dziś już było mi ciężko wkładać ją i wyjmować z gondoli a tylko w sukience była. Nie ma szans na zmieszczenie w kombinezonie. W foteliku zimą tym bardziej :-(

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White, kojarzę te sklepy i wiem na pewno, że chcę fotelik do jazdy tyłem :-) temat fotel zaczynam zgłębiać, póki co tylko tu na forum. Wydawało mi się mało dobrym pomysłem kupno takiego 0-25 bo jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego... Ale poczytam w takim razie :-)

White Innocent lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 14 października 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o przewożenie zimą to nie powinno wozić się dziecka ubranego w puchowe kurtki, kombinezony itp. Pomiędzy ciałem dziecka a pasami, w przypadku zderzenia, mogą powstać zbyt duże luzy. Wiem, że logistycznie to jest dość ciężkie do ogarnięcia, sama nie wyobrażam sobie rozbierania dziecka w samochodzie, ale wtedy ważne jest żeby chociaż rozpiąć kurteczkę i poprowadzić pasy po bluzce :)

jangwa_maua lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna
    u nas niezbędna była przymiarka
    po wpakowaniu Piotrusia do fotelika fotelik wpakowaliśmy do auta i ten pasował
    trzeba mierzyć, takie jest moje zdanie
    plany planami (u nas te do 18kg)

Piotruś był duży
    ale szczerze to niektóre majówczatka sa większe o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 21:40

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 14 października 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    White, kojarzę te sklepy i wiem na pewno, że chcę fotelik do jazdy tyłem :-) temat fotel zaczynam zgłębiać, póki co tylko tu na forum. Wydawało mi się mało dobrym pomysłem kupno takiego 0-25 bo jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego... Ale poczytam w takim razie :-)

Na pewno lepsze są fotele 9-25, ale akurat Minikid jest jednym z lepszych fotelików ogólnie. A wlasnie wersja 2 podobno jest dopasowana do mniejszych dzieciaczków i wiem, że można spróbować z niesiedzącym dzieckiem się przymierzyć. Jak masz w okolicy 8* to tam na pewno Ci pomogą i wyjdziesz zadowolona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 21:41

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za pomoc w łyżeczkach. Zaraz zamówię jakieś ze smyka ;-)

Co do probiotyku, bo oczywiście już zapomniałam. B.dobry jest vivimaxx kosztuje ok.50zł ale ma najwięcej szczepów bakterii, tylko trzeba go trzymać w lodówce i przed podaniem miesza się dwie buteleczki(trochę roboty ale sķładowo wymiata) Ew.dicoflor też jest spoko, bo np. multilac, którego reklamują jest tańszym zamiennikiem dicofloru ale ma mniej szczepów.

Mała Matylda super, że spacerki udane ;-) tak jak piszesz, fajne w tych kamerkach jest to, że nie musze wieczorami latac do pokoju i sprawdzać czy śpi.

Feeva no Mania to szaleje z tymi postępami :***

Feeva, Mała Matylda lubią tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie nanie z kamerkami do polecenia?

W styczniu przeprowadzamy sie do duzego mieszkania i koniecznie cos musze kupic do podgladania malego.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylem.pl super i akurat w moim przypadku na miejscu. A te foteliki skorupki nie są wg tych nowych norm isize? Bo mój z tego co widzę to tak. I albo do 13kg albo do 87cm. Mam z bazą ktora pasuje do następnego fotelika sirona cybexa. Ale chyba będę chciała bazę z możliwością obracania. Zmieniłam moje małev4 drzwiowe aygo na 3 drzwiowe audi. I okrutne jest to wsadzanje fotelika. Ale bagażnik większy... a raczej powinnam napisać - ale jest bagażnik XD

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale te nasze dzieci śliczne i zdolne! Patryczek przeuroczy, Julka śliczna dziewczynka. No a Mania to faktycznie wymiata z tymi postępami :D
    Edwarda my mamy nianie z kamerką vtech bm4300 i jestem z niej bardzo zadowolona. Zasięg też ma bardzo dobry. Mamy dwupietrowy dom i piętro niżej jak się zejdzie też daje radę.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym oka nie zmrużyła mając dziecko w innym pokoju. To jest dopiero monitoring XD

My mamy cybexa, jestem bardzo zadowolona. A co będzie następne, zobaczymy. Nie ukrywam, że cena gra pewną rolę.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope ja śpię w tym samym pokoju z dzieckiem :) ale wieczory jak spędzamy w salonie (a w lecie czasem na tarasie) a mały śpi to jestem spokojna że go mogę podglądnąć ;)

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko ma katar :/ innych objawów chorobowych brak. Nie wiem czy to przeziębienie czy przez zęby. Macie jakieś sposoby na katar oprócz soli fizjologicznej?

• Wowka Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień bry,

Kattalinna, cieszę się że chrzest udany, że Ania grzeczna i że wypieki smaczne :) poka Bożenkę w odświętnej kiecy :)

Cola, jednoczę się w bólu. I w pytaniu.

Skrzatowi gra w nosie. To nie zęby, bo u nas do niech daleko daleko. Też innych objawów brak. Szlag. No to sól fizjologiczna i co jeszcze?

No i katarek oczywiście. Coś jeszcze można? Tego nebucośtam nie mamy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 06:31

Cola87 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 15 października 2018, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Nocka całkiem wporządku. Pamiętam jedną pobudkę ok. 3 ale za chwilę Michaśko zasnął.

Faktycznie fotelik najlepiej przymierzyć w sklepie i jeśli ktoś nie ma bazy to poprosić o montaż żeby na przyszłość było wiadomo jak go zamocować, czasami jest to naprawde skomlikowane szczególnie w małych autach. Byłam kiedyś na warsztatach i przypominam sobie że były foteliki zarówno dla dzieci nie siedzących jak i siedzących w jednym, niestety nie pamiętam firmy.

Feeva mój Michaś podciąga się bardzo podobnie. A jak go położę to krzyk na pół bloku bo on chce siedzieć.

Cola na katar sól fizj. Odciąganie kataru i maść majerankowa pod noskiem.

Super że dzieciaczki grzeczne na chrzcinach. Ile łatwiej jak dziecko nie marudzi. Mój Michaś jak go chrzciłam (w 3 mcu życia) dał taki popis w kościele że już nie wiedziałam jak sobie z nim radzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 06:32

Cola87 lubi tę wiadomość

201501064565.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foteliki... zanim my będziemy kupować, to Wy już powybieracie ;)

Teraz Skrzat też w cybexie i kolejny raczej też będzie. Ale nie patrzyłam jakie są modele.

Myślałam że wszystkie łupinki są takie same pod względem pojemności dziecka, tzn. do wagi 13kg. Faktycznie bez sensu fotelik do 10kg, w szczególności przy tych naszych dużych dzieciakach, bo Skrzat pewnie koło roku odbije do takiej wagi...

A, zabukowalismy termin chrztu. Chrzcimy w pierwszy dzień świąt Bożego Narodzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 06:51

Cola87, Fatalita, kattalinna lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 15 października 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka znowu chora :( Jak narazie w październiku w przedszkolu była 2 dni. Ja sie normalnie pochlastam...

201501064565.png
‹‹ 1692 1693 1694 1695 1696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ