Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry.
U nas noc taka se.... pobudki 1.5-2h a jak chciałam trochę pobujać, bo nie wierzyłam, że jest głodny to idstawił taką arie, że chyba sąsiadów zza płota obudził.
Mała Matylda mój Leo też ma dzisiaj 3 dzień bez kupki (chyba po marchewce) i co chwile coś z dupci leci, także wiem o czym piszesz hehe
Katy to udanej imprezy życzymy;-)
A jak tam macie już wode?
Mała Matylda lubi tę wiadomość
W końcu się udało...
-
Basiula, Katy, udanych imprez. Zazdroszczę
Co do kup to u nas są o zapachu prażonego słonecznika. Seriobączki przed też.
Byliśmy dziś po spacerówkę. Pani powiedziała, że to jeżdżenie na płasko to ściema i musi siedzieć. No ale wybraliśmy i tak. Byśmy kupili gdybym wzięła więcej kasy bo na kontach pustki a gotówka w wersalcenastawiałam się na espiro magic albo sonic. Fajne. Ale przyszła pani, spytała czego szukamy i od razu poleciła konkretny. No i więcej nie oglądaliśmy
kupujemy baby jogger city mini 4w. Jak w domu powiedziałam młodej, że nie będzie miała używanego tylko nówkę to rechotała jak głupia
Pytaliśmy też o foteliki. Jeden pani nam pokazała - jedyny od teraz na dłużej. Zajebisty. Czegoś takiego właśnie szukamy ale jeszcze chcemy podjechać do sklepu fotelikowego. Liczymy, że uda się może ciut taniej kupić bo jednak 1800 to sporo, choć teoretycznie do 4 roku życia więc licząc na rok to do przeżyciaMała Matylda, Sela lubią tę wiadomość
-
Kattalinna, ale sa spacerowki w ktorych mozna wozic od narodzin kupujac takie cos podobne jak kokon, takze mysle ze to nie calkiem taka sciema, chyba ze producent sobie tak pogrywa.
Gratuluje wyboru wozka
Kamcia, jak zmienialas mleko? Bo wiem ze ten temat sie przewinal ale mam dziure. Niedlugo nas to czeka i chcialam wiedziec, czy stopniowo mieszalas z 1? Ile czasu trwalo przejscie? Mialas jakies epizody z bolem brzucha? Stresuje sie ta zmiana mleka
A w ogole jak moj maly byl leniem, tak teraz nie moge go ogarnac. Non stop przewroty, stopy w buzi, lapanie sie za wszystko i ppdciaganieWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 18:41
kattalinna, Sela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKattalinna, co to za fotelik? Ja sie zastanawiam czy zima mnie przejsc na kolejny mimo ze ten jest do 13 kg.
Moj mały histeryzuje dzis w gondoli. Nie chodzi o spacery tylko usypianie... Wkladam go do wozka, daje pieluche i drze sie jakby go zabijali. Wczoraj bylo to samo. Dzis mial trzy drzemki z czego dwie po 10 minut!! Z mojej winy trwaly tak krotko (wyciaganie z auta i rozbieranie). Nie wiem jak go dzis u spie. -
Kwiatkowa bo jest niedospany. Dziś może dać popalić z przemęczenia.
Kattalinna fajny wózek, brałam pod uwagę ale się nie obraca siedzisko, więc odpadł.
Dzieć padł. Co dalej? Albo zaraz wstanie i będzie szaleć do północy albo wyśpi się o 4 rano. Cienko to widzę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 21:24
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
J.s.
Sprawdziłam nawet czy mam zaznaczone jak zmieniłam mm
Ale nic nie ma
Około półroczny Piotruś jadł 6posiłków dziennie w tym 2-3razy czyste mm reszta inne posilki. Więc dokladnie co i jak nie napiszę
Ale
Cykalam się za pierwszym razem
Przy Piotrze poszło gładko
Z tego co pamiętam to dosypywalam dwójkę troszkę przed 6.m. bo takie miałam zapasy jedynki a dwojki już bywaja na promocji (korzystaj z tej promocji w Rossmann-2xhipp 2za 90zl zamiast 120zl)
Jednego dnia 1miarka dwójki
Drugiego 2 miarki
Trzeciego 3miarki. Az skończyła się jedynka i poszla sama dwojka. Problemow brzuszkowych nie bylo ani z córka ani z Piotrem
Ale Piotr na tym etapie jadł różne porcje od 50 ml w nocy do 220 na noc z kaszą
Załączam nawet fotkę z notatek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2018, 07:41
-
My wracamy, Kamcio przez wiekszosc czasu byl aniolkiem :p Dopiero pod koniec jak mu sie spac juz chcialo to zaczal marudzic..Niestety spi teraz w aucie wiec nie wiem co bedzie z nocnym snem:/
Mam nadzieje tez, ze nie bedzie chory bo strasznie mieli tam ciepło, a na polu jak wyszlismy to wialo...Sela lubi tę wiadomość
-
kattalina
Piotruś waży jakieś 14,5 kg , jest wysoki (ponad 90 cm )
z ftelikami mam inna teorie i nie stawiam na te najdroższe...ale
przymierzałam
nie ważne
mamy espiro delta chyba (nie był na testach) 0-25 kg
ale jak pisałam- w różnych sklepach wkładałam dziecko do fotelika, w tym jedynie nie wygladał jakby zaraz miał wyrosnąć, fotelik do auta pasował
doałownie
ale on głowe miał ponad łupinę, zmienic musił, do teraz mu wygodnie i tyłem
bez isofixa-bo mamy dwa auta, w jednym isofixy są, w drugim (trzydrzwiowym) nie
Ha mam nawet zdjęcie(Piotr nie spi w aucie a tu takie cudo)
Fotelik 0-25 a w nim dwulatek...za duży ten fotelik nie jest
Dziecko jednak zadowolone
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2018, 01:43
kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość
-
Wczoraj chyba klulo gardło
W nocy bolało
o 5dreczyl komar
Więc nawet Patryk byl jakiś dobroduszny bo wstawal co 3h i zjadal porcje
Ale gardlo, komar wygrały
Od rana sie faszeruje lekami
Nie jest lepiej oby chlopcy nie odczuli...
Potem spacer dość dlugi
Pogoda średnia
Piotr bez drzemki w dzień padł o 19
Patryk po 20
W nocy jadl
WAle dzień słabiej niż średnioWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 20:49
-
Kamcia, dzieki za odpowiedz i notatki. Szok ze jadl 2-3 mleka, a reszta to stale, u nas to raczej niemozliwe jest. Srednio nam wychodzi to rozszerzanie, kasze ciagle proboje ale pluje z lyzeczki, a z butli w ogole nie chce.
Ja mam wlasnie cala 1, a dzisiaj kupilam 2 w rossmanie juz.