X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, co to za album?

LadyInna, fajny ten cybex ale jakoś mały się wydaje, przede wszystkim ma za małą budkę.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy już kupujecie spacerówki, a ja licze że przynajmniej przez rok temat nas ominie bo mamy 2w1 :)

Mój mąż ma pamiętnik dziecka z kosmykiem włosów- dla mnie ochyda, strasznie mnie to obrzydza, takie 30letnie włosy. Jak szukałam córce pamiętnik to patrzyłam żeby tylko nie miał miejsca na włosy :D

Kamcia jestem pod wrażeniem Twoich zapisków i tego co jadł Piotruś. U nas pół słoiczka dyni męczyła na 2 razy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2018, 19:40

• J.S Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, ja tez mialam 2w1, ale jednak sie nie sprawdzil pod wzgledem wagi. Wiekszosc czasu jestem sama i musze miec cos, co szybko i latwo sie chowa (moze w przypadku naszego wozka szybko ok, bo przyciskiem sie skladal) ale za to mega ciezko wlozyc do auta i zbyt wiele miejsca zajmowal. Teraz jestem zadowolona z nowego pojazdu.

Wlosy jak wlosy, ale moje znajome zostawialy sobie kikut co odpadl, dla mnie to jest dopiero ohyda XD

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, to ja przegapiłam, że masz nową furę, przepraszam! Co to?

Majowa, jak się nie ma żadnej spacerówki a dziecko wyrasta z gondoli to trzeba iść na zakupy ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2018, 19:53

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, nic nie szkodzi :)
    Kupilismy quinny zapp flex plus, ale czytalam wyzej ze interesuje cie wieksza budka niz w cybexie, a tutaj akurat tez jest mala, fakt rozpina sie ja ale nie jest jakas ogromna. Poza tym to taki typowy mieszczuch, nie wiem gdzie spacerujesz ale w trudnym terenie raczej sie nie sprawdzi, ma amortyzacje tylko na przednia os i to dosc slaba, ale u nas sie sprawdza bardzo dobrze, no i siedzisko ma przekladane a na tym tez mi bardzo zalezalo. Wahalam sie miedzy greentomem jeszcze, akurat tez wpada w moj gust ale jednak quinn wygral.

Tyle tych wozkow jest, ze mozna sie naprawde pogubic i czlowiek durnieje co wybrac.

Chyba ja tez pominelam, bo dostaliscie spacerowke, a co jest z nia nie tak ze jednak zdecydowaliscie sie na nowy zakup?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostaliśmy parasolkę, fajna ale jeszcze długo nie czas na nią. To będzie nasz drugi wózek, pewnie głównie na wyjazdy.

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/171887/?gclid=CjwKCAjwx7DeBRBJEiwA9MeX_PHpfPQjxxVcVaSsvZDKStqzFdiUxhb-dYyszcjlwUHHaRnCjW1lDxoCUf4QAvD_BwE

Taki dokladnie :p

Ee mnie wlosy niw obrzydzaja, ale kikut fuuuj...Polozna dajac mi go pytala czy zostawiam, a ja od razu polecialam z nim do kosza xd

kattalinna lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej muszę się wam pochwalić ,Patryk odziedziczył łóżko po Szymku ,ponieważ byliśmy na weekend na wyjeździe postanowiłam że zaczniemy go przyzwyczajac z łóżeczka do łóżka od poniedziałku a on dziś poprostu poszedł spac do tego łóżka bez zadnego działania z naszej strony i teraz ładnie sobie tam śpi . Myślę teraz czy nie poskładać starego łóżeczka póki śpi . Myślałam że będzie ciężko go przenieść bo bardzo lubi swoje łóżeczko a nawet nie musiałam kiwnąć palcem ,jestem z niego bardzo dumna ze jest takim mądrym chłopcem

Hoope, Berbecia, Fatalita, kattalinna, Katy lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To, czy niebracana budka przeszkadza zależy od dziecka i trochę od matki.

Ja podobnie jak JS nie wyobrażam sobie wozić tylko przodem. Nadopiekuńczość.

Część dzieci musi widzieć mamę, inaczej ryk.

Część mam musi widzieć dziecko, inaczej ryk.

Jeśli przypniesz pasami a dzieć akurat uparcie trenuje siadanie, będzie ryk.

Jeśli nie przypniesz pasami a dzieć akurat uparcie trenuje siadanie/wstawanie, spadnie.

Jeśli nie przypniesz, bo chcesz położyć pod pupę miękki kocyk, może w ułamku sekundy wywinąć się pod barierką i wylądować na chodniku.

Nie każda spacerówka ma siatkę do podglądania. Nie każdy lubi co chwilę podglądać. Niektórzy wolą pogapić się w telefon lub podziwiać okolice.

Ja lubię widzieć dziecko (szczególnie półroczne - dziecko nie zawsze chętnie widzi mnie), nie przypinam pasami (zawsze niechętne dziecko dostaje wścieku), kładę pod pupę miękki kocyk, więc jak się wije bo coś tam, szybko reaguję.

Tak, obracanie jest bardzo wygodne, fajne, praktyczne, daje poczucie bezpieczeństwa i komfortu, najlepsze rozwiązanie dla maluchów. Można obracać siedzisko, można przekładać rączkę. Takich wózków jest mało na rynku. Nie ma wózka idealnego.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny dziewczyny, u nas przez 3 dni była marchewka i co, 4 dzień bez kupy. Dzisiaj już zaczyna popłakiwać, nie wiem czy go boli brzuszek, bączki puszcza cały czas. Coś polecacie prócz tych rureczek, bo ich nie mam?

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela wrote:
    Jeny dziewczyny, u nas przez 3 dni była marchewka i co, 4 dzień bez kupy. Dzisiaj już zaczyna popłakiwać, nie wiem czy go boli brzuszek, bączki puszcza cały czas. Coś polecacie prócz tych rureczek, bo ich nie mam?

Zakazany sposob ale pomocny oliwka i termometr

Sela lubi tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc widzeze wszystkie spia.

My sie wlasnie wybieramy do Prokocimia na badania. Cała. Noc nie moglam spać.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, mi pediatra powiedziała, żeby nie dawać dużo samej marchewki, bo gotowana zatwardza. Ja jak 2dni z rzędu dawałam Mani sama marchewkę to później zrobiła kupę konsystencji plasteliny i też nie robiła ze 2dni. Teraz daje z jabłkiem, albo na przemian raz marchewka, drugiego dnia coś innego. Może podaj śliwki suszone albo jabłuszko?

Jak ubrać dziecko na spacer na taką temperaturę jak dziś? Teraz 3st,w dzień max 12 ale to pewnie bliżej popołudnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 07:55

Sela lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. U nas noc dobrze minęła, sen 20- 5.30 z 2 pobudkmi teraz wstajemy.

Kikut bleee, zęby w pudełeczku blee, u mnie nic z tych rzeczy nie przejdzie.

Pawojoszka fajnie że Patryk sam tak postanowił :)

Licze że nasza spacerówka się sprawdzi i posłuży trochę,ale fakt że wózki 2w1 są ciężkie i zajmują sporo miejsca w bagażniku,ale sobie nie wyobrażam mojej w takiej typowo dużej spacerówce,jak zobaczyłam u koleżanki wózek to moje 3 Zuzie usiadłby tam koło siebie.

Jesień buuu, zimno. Chce lato :)
    Latem było 'gorąco, niech się ochłodzi' XD

Berbecia a co to za badania? Powodzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 08:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nigdy nie miała problemu z kupą, nawet jak 3 dni jadła marchewkę to i ta były 2 kupki. Od porodu nie było dnia bez kupy.

Sela, Tynka 89 lubią tę wiadomość

• Berbecia Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajowaMamusia po porodzie okazalo sie ze ma problem z nerkami miala duzy bialkomocz i krwinkomocz Szpital dzieciecy ja przejal lezala tam 2 tyg po porodzie. A teraz jedziemy na pobranie krwi zeby sprawdzic parametry nerek

Mam takiego stresa zoladek mnie boli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 08:18

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;)

U nas tez noc nie najgorsza, pospal az do 8 :p Usypianie tragedia, ale przez to, ze mial drzemke kolo 18..

U nas po marchewce byla kupka troche bardziej gesta, ale zrobiona bez problemu :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, zalety obracanych są oczywiste. Interesują mnie opinie o nieobracanych, wynikające z doświadczenia. Nie wyobrażam sobie nie przypiąć dziecka, bez względu na stronę. Nie półrocznego.

Mam kikuta :-P i mam obsikany test ciążowy. Wlosy i zęba pewnie też będę miała. Sama sobie wywali ;-)

Fatalita, Tanda lubią tę wiadomość

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia, kciuki!

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zawsze zapinam w wozku :p

Test ciazowy tez mam xd Pamietam, ze moja siostra miala pudeleczko z mleczakami i czasem sie nimi bawilysmy haha

Szczesliwa ledwo zywa, Tanda lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 1716 1717 1718 1719 1720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ