X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, spała 3 godziny? Ja bym chyba musiała coś na sen dać ;-) jak w końcu ubrałaś?

u nas dziś spacer jakieś 70 minut i to raczej będą teraz nasze ramy czasowe bo 40 minut drzemki w standardzie, a po niej dość szybko jest głód. Jakoś nie uśmiecha mi się karmić w plenerze a jak mam np iść do urzędu czy galerii to tyle samo mam do domu. Ale 4,5 km zrobione ;-)

Feeva lubi tę wiadomość

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ubralam rajstopy + dres ocieplany + skarpety ciepłe (po powrocie do domu i tak nie miała wybitnie ciepłych stóp), na górę body na długi, mega gruby misio i czapka. Do tego kocyk polarowy jeden i drugi na misiu. Ani nie było jej zimno, ani gorąco, mi za to ręce skostnialy i nos zmarzł :) Mania jest ewidentnie zimnolubna.

Kattalinna 4,5km i tak git :)

Sela, kattalinna lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Jaki on dorosły w tym wózku! Jesień piękna tylko zimno... Co tam Skrzat ma za warstwy na sobie?

Ma tylko body i kombinezon jesienny, od wewnątrz taki miś, od zewnątrz polar. I jak widać, kocyk. Po półtorej godziny wrócił cieplutki, ale następnym razem założę jeszcze skarpetki pod ten kombinezon.

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, Feeva dziękuję za rady dot. Marchewki:-) kupeczka poszła dzisiaj rano po malutkim czopku glicerynowym ale tak jak Katy pisała o konsystencji plasteliny. Ale w nocy aż biedaczek płakał.

Berbecia kciuki za wyniki.

Kattalinna no gratki dla Ani :****

Feeva wow tyle na spacerku! No nieźle!

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeby mi sie kiedys taki spacer udal..poki co marzenie :p

Dzisiaj Kamilek wzgardzil gruszka, a byla naprawde pyszna i slodka :(

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, ja wyjęłam dziś kombinezon taki trochę ocieplany ale stwierdziłam, że za ciepły. Była w welurowych śpiochach. Przykrylam kołderką z cienkim wypełnieniem ale zmieniłam na kocyk bo wydawało mi się, że za ciepło. Nie ogarnę tego ubierania nigdy chyba... Tak bardzo boję się przegrzać dziecko, że chyba będzie marzła. Pocieszam się, że skoro nie krzyczy to jest jej dobrze.

Ps. Feeva, czy przypadkiem Twoje zdjęcie profilowe nie widnieje na fanpage plantwear? Ostatnio mi wyskoczyła reklama ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 17:11

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna a i owszem, widnieje :D

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, po dacie zwróciłam uwagę :-D co masz wspólnego?

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi przez ile podawać warzywa, żeby przejść do owoców i później kaszek czy kleików?

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, teoria mówi o dwóch tygodniach w wypadku owoców. Kaszki nie wiem.

Kattalinna, mam te same obawy. Tak bardzo nie chce przegrzać, że boję się, ze będzie jej za zimmno. Dziś miała body bez rękawów, cienką bluzkę z długim i na to sweter ocieplany misiem, rajstopki i czapeczkę bawełnianą.
    Przykryłam jej nogi kocykiem cienkim i tyle. Chyba źle jej nie było, bo też cały spacer spała - 1,5 godziny.

Czy mi się wydaje czy szybko chodzisz? ;) 4,5 km w 40 minut? Chyba, że masz długie nogi :P

Katy, zostawił słodkości dla mamusi ;)

Wowka, jaki dorosły ten Skrzacio w spacerówce <3

Katy, Wowka, kattalinna, Sela lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Hahaha, po dacie zwróciłam uwagę :-D co masz wspólnego?

Ale co wspólnego bo nie jarze XD

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś drugi raz od narodzin Adasia byłam tak przerażona
    Pierwszy był pierwszej nocy w domu. Dzisiaj Adaś po pół godziny od zaśniecia obudził się z przeraźliwym płaczem, ale takim jakby mu na żywca skórę ździerali, aż siny był. Nie wiedzieliśmy co się dzieje, co mu jest. Przez ok. 10 minut się darł non stop tak strasznie. Potem posmarowałem mu dziąsła gdzie mu te jedynki idą bobodentem. Widziałam że ma mocno przekrwione. Podałam pedicetamol i po chwili się uspokoił. Temperatury nie ma. Teraz znów śpi, mąż poszedł do pracy, a ja już się położyłam koło niego i się mega boje :( nie wiem czy to na pewno zęby czy akurat zbieg okoliczności że się uspokoił. Czy dziecko przez zęby może aż tak się zanosić? Straszne to było i ten strach o dziecko jest okropny :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 22:17

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Cola, współczuję :-( u nas akcje z płaczem są dość często ale udaje się uspokoić szybko. Ten płacz jest przerażający, a tak długo to w ogóle :-( myślę, że może być to przez zęby choć równie dobrze przez wszytko. Ania ostatnio często szlocha przez sen. Mnie się serce kraje na te dźwięki i też mam ochotę płakać. Co się śni maluchowi?

Feeva wspolnego z plantwear, nie udawaj :-P

Fatalita, 40 minut to spała Bożenka, soacer ogólnie to 70 ;-) chociaż w 40 też da zrobić ale raczej z kijami, nie wózkiem. Na spacerach to ja się wlokę noga za nogą ;-) a Wiki ubrana dobrze, skoro spała tyle :-)

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje Cola :( Moze byc przez zeby bo u nas tez takie "ataki" sie zdarzaly zaraz przed wyjsciem zebow...

Zabijcie mnie, Kamcio zasnal o 22...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola współczuję :(

Kattalinna mam od nich bransoletkę i zegarek i jak wstawilam zdjęcia na instagrama to pisali do mnie czy mogą sobie wziac bo im się podobają :D

Powiedzcie mi, czy ze mną jest coś nie tak?
    Jak daje moim rodzicom Manię do opieki to ok, albo jak sama u nich jestem to też nie mam zastrzeżeń do opieki. A jak tylko Mąż chce zawieźć Manię do teściów to ja mam od razu wkurwa, albo jak u nich jesteśmy do drażni mnie wszystko co przy niej robią... Lubię ich bardzo i wiem że życie by za nią oddali i krzywdy jej nie zrobią, ale jakoś tak mnie denerwuje jak się nią zajmują o.O wcześniej tak nie miałam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 22:53

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy no właśnie te jedynki na dole już na samej górze są, myślałam że już dawno wyjdą a siedzą i siedzą...boziu ale że to aż tak? :( To co potem będzie...ale z dwojga złego wolę żeby to zęby były niż coś gorszego.

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva nie dziwię się im bo zdjęcie naprawdę fajne :)

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba dziś nie zasnę :/

• Katy Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, ja mam tak samo :p Nawet chlopak ostatnio zauwazyl, ze robie jakas krzywa mine jak jego mama bierze malego na rece...

Cola, oby wyszly jak najszybciej i nie meczyly juz Adasia:*

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva ja tak samo reaguje heh ale mężowi już wytłumaczyłam, że nic z tym nie zrobię, tak już mam... :-P

Cola współczuję. Oby szybko te ząbki wyszły. U nas jest pchanie wszystkiego do buzi, a jak coś wypadnie albo nie chce się zmieścić to jest OKROPNY RYK... chyba go swędzi

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
‹‹ 1718 1719 1720 1721 1722 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ