X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia współczuję nocy. Moja na szczęście dużo lepsza niż wieczór. O 2 za zaczął stękać w łóżeczku ale wzięłam do siebie i spał łanie do 6. Dostał cyca i spaliśmy do 8. Patrzyłam mu dziś do paszczy, dolne jedynki bardzo napuchnięte, przekrwione i jedna zdecydowanie się przebija bo już widać kawałek zębolka. Wiec stawiam że to jednak zęby tak dokuczały. Ale jak to zabkowanie ma u nas tak wyglądać to masakra bo słyszał że jedynki to pikuś :( nie wiem może dodatkowo się wystraszył że nas nie ma obok, a tu jeszcze coś boli...zobaczymy jak będzie dziś. Puki co jest ok. J.S. gratuluję ząbka :) Hoope my też nie byliśmy u okulisty. Muszę podpytacoja pediatrę o to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 10:07

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, my tez u okulisty nie byliśmy:p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita powodzenia u fizjo!

Fatalita lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy w domu.
    Wzmożonego napięcia na szczęście nie mamy, ale jest trochę asymetrii i będziemy ćwiczyć leniwą prawą stronę.

Na 13 mamy jeszcze szczepienie :(

Kamcia, to rzeczywiście miałaś nieciekawą nockę :/ dziś już w nocy mąż będzie?

Katy, nasza Wiki też raczej z tych drobniejszych, niższych będzie. Nie pamiętam kiedy 4kg osiągnęła ale też chyba po drugim msc.

Wieje straszliwie...

Kattalinna, kup jej tablice/zegar Planu Daltońskiego i usilnie tłumacz, że w nocy się śpi ;) :D

Cola87, kattalinna, Katy, Wowka lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, kciuki!

Cola, wg mojej teorii to potem dzieci się przyzwyczajają do tego nycia i swędzenia bo przecież wszystkie zęby cały czas rosną, w sensie zalążki. Ale to tylko teoria młodej niedoświadczonej matki :-D

Cola87 lubi tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż chyba dziś w nocy bedzie
    u niego w pracy nigdy nic nie jest na 100%
    tez jest w niekomfortowej sytuacji, bo dziś spał 4h, żeby od 3 w lesie w deszczu w namiocie siedzieć...a mówią że tylko do 15/16...nie zdziwi sie jak i w nocy...a jutro na 7 ma trzy godziny jazdy (co robi prawko z pracy) więc coś tu nie halo...ale on moze sobie pogadać
    zaliczamy druga drzemkę
    poza tym-jak jest mąż on karmi, ale ja i tak w tym czasie nie umiem spać...może drugi pokój pomoże obu stronom
    z Piotrusiem poranki sie poprawiły (wstawanie męza ju z go budziło, do tego obracanie sie na łózku czy chrapanie)
    na Patryka działa samo moje wejscie do sypialni :D ja ide spac on wstaje :D tzn sie rusza,, kwękoli, bardzo sie stara, abym nie zasnęła

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, rzuciłam okiem co to ten plan daltoński. Odpada ;-) żadnej wolności i samodzielności, Bożenka ma robić co mamusia chce. A mamusia chce żeby dziecko no 4.30 spało, ono zaś ma inne plany. Teraz zresztą to samo. Już drugą godzinę idzie spać. Mnie się kawa kończy :-D ale jak już wstałam to muszę sobie nie spać, o ile mogę pić kawusię wtedy. Na szczęście mata gwarantuje nam obu zaspokojenie potrzeb ;-)

Przy okazji, z czego to małe tak się cieszy? Biorę rano (za rano) na przewijak, z bólem serca zmieniam piżamkę na strój dzienny, jestem przed kawą to średnio zadowolona, a to małe szczerzy te dwa zęby i się zanosi ze śmiechu. Pieje z zachwytu jak na torturach z użyciem piórka. Tłumaczenie, że jesień, że brzydko i nie ma się z czego śmiać bo świat jest zły i wszyscy i tak umrzemy owocuje nowymi salwami śmiechu. I weź tu dyskutuj z taką ;-)

Wowka, Nynka lubią tę wiadomość

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina musisz z rana wyjątkowo zabawnie wyglądać i brzmieć skoro ja to bawi

kattalinna lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, kiepska sprawa z ta noca. Gdzie bedziesz go przeprowadzac?

U nawa drugi dzien leje i wieje. Nie wyjde znowu na spacer. Ma-sa-kra.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, u nas też wieje i pada. Zostajemy w domu. Pewnie niedługo nie będzie mi to przeszkadzało w wychodzeniu ale póki co nie przestawiłam się na tryb obrzydliwa jesień...

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j.s.
    Patryk ma swoj malenki pokoik, jest tu łóżeczko, komódka i tyle...nie ma kanapy na niespodziewane sytuacje (ta kanapa jest u Piotrusia, była i u Emilki, wykorzystana w sumie 2x), ale mamy materac...

ha
    a nie mówiłam...u męża nigdy nic nie jest pewne-teraz jest wersja, ż pracuje do 20, a więc w domu o 22...a to jedynie plamy ;) bez sensu to wszystko, o 7 jazda, az 3h????ja bym odwołała na przekór niektorym, bo jest powiedziane-ci co maja jazde mają być wypoczeci

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie tak źle czuje, ze chyba po prostu odwołam te korepetycje, które miewam w domu
    a drugie-z którymi czasami kombinujemy, ze ja uczę a rodzice mi bawią dzieci-definitywnie odwołam...
    Patryk jęczy i jeczy- i niech jęczy, ale do cholery, Piotrek nie uśnie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, no ja tez sie nie przestawilam... Wczoraj odpuscilam i dzisiaj tez. Nie mam natchnienia. Siedze sama bo moj pojechal o 9 rano i wraca w czwartek wieczorem, nic mi sie nie chce :/

Kamcia, rzeczywiscie bez sensu :/

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    U nas maraton zasypiania od 19:30 do 23, noc z nami, ale jeśli nie przespalam karmienia to pierwsze dopiero 4:30 :0
    Pospal do 9 oczy same mu leciały.

Kamcia mi przypomniala ze mialam mu viburcol kupić. Męża wyśle bo u nas paskudna jesień.
    Kattalina o 4:30 sie ubieracie? :0 my 12 i dopiero będziemy się ubierać, tzn młodego nie że ja latam w piżamie ;)

Co do teściów moi bardzo kochają wnuka, ale mnie irytują, zabieraja mi go bo oni się muszą nacieszyć, nawet jak mały chce do nas, spać mu nie dają bo obi się musza nacieszyć, musze im go normalnie wyrywać prawie, poza tym nie podoba mi sie jak się nim zajmuja nosza gadaja do niego...decybele takie że ja mam koszmary potem :D

Hoope my nie bylismy, pamietam jak o tym pisalyscie ale nasza pediatra nic nam nie zalecala...powinnam sie upomnieć?

• Wowka Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my zmieniliśmy porę spaceru dzisiaj i akurat zdążyliśmy przed deszczem :) ale i tak było nieprzyjemnie.

Kattalinna, może mama w wersji nadrannej wygląda tak śmiesznie, że trzeba się budzić codziennie o tej godzinie? Jak dłużej pośpisz to pewnie nie masz podkrążonych oczu, tak że boki zrywać :P

Dziecko, które przestrzega planu daltońskiego to daltonista? :D

Kurczę, to ja taka ambitna że spacerem? Kto jeszcze był? :P

Skoro nikt nie pisze to się jeszcze uzewnętrznię. Byliśmy w miejscowej piekarni, kupiłam ciepły chleb, jaki bochen, jaka pycha, o ludzie, co za smak <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 12:18

kattalinna, Fatalita, Katy lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcę ten bochen z prawdziwym masłem. Pajdę tudzież piętkę - kto tam gdzie mieszka i jak mówi ;-)

Nynka, w życiu o 4.30! Piżamka może być zdjęta najwcześniej o 8. I to Bożenki, bo swoją mama zmienia gdy dziecko idzie spać ;-) dziś dzień dresów i szlafroka, hurraaaa!

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wichura, deszcz(całe lato i jesień dotąd nie padało)
    Więc jaki spacer
    Ja to kombinuje by samej nie wychodzić i nikogo nie wpuszczać

Patryk jojlczyl ale uspilam "na siłę" czyli przed czasem, z odkurzaczem ,
    ,ululalam opatulonego
    I tak śpi niespokojnie
    Piotrek nie miał wyjścia-musiałam zamknąć mu drzwi bo jemu odkurzacz nie pomaga. Jeszcze coś tam słyszę więc nawet do niego nie zachodze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka :D
    To lepiej nie eksperymentować z tym planem ;)

My byliśmy na spacerze wczoraj, a dzisiaj zrobimy spacer do przychodni ;)

Uwielbiam pieczywo :) a szczególnie takie świeże, ciepłe...mniam mniam.

Kamcia, mój też pracował jak Twój kiedyś więc rozumiem "uroki" tej profesji ;)

Nynka, moi niby też krzywdy Wiki nie zrobią, ale nie mogę patrzeć/słuchać jak się nią zajmują, dziudziają, wyrywają zabawki z ręki żeby jej pomachać przed oczami. Już teraz staram się luzować, ale ogólnie jestem strasznie spieta przed ich odwiedzinami.

Mała Matylda, jak tam u Was?

Wowka, Nynka lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Chcę ten bochen z prawdziwym masłem. Pajdę tudzież piętkę - kto tam gdzie mieszka i jak mówi ;-)

Przylepkę czy kromkę? :D

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "dupkę" ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1720 1721 1722 1723 1724 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ