Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cola kurcze faktycznie opuchnięte te dziąsełka. Mnie to nawet ciężko zajrzeć do paszczki, a co dopiero zrobić foto. Jakoś muszę tam zajrzeć, bo od paru dni tak wszystko mocno gryzie, że szok. Co chwile wielki płacz jak tylko wypadnie mu coś z buzi.
A smarujesz czymś?W końcu się udało...
-
Eee ilość dzieci, doopa, im więcej tym się bardziej kochają? W życiu
Skłaniam się ku zupełnie innym powodom ale zachowam je dla siebie
Cola brzydko to wygląda, musi mocno dokuczać. Dajesz przeciwbólaki? Przeciwzapalne? Ja bym podała. I nie raz. Na noc.
I tyle. Brak czasu.❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
amygdala wrote:Dzięki Kattalina
A ta woda to przegotowana ma być oczywiście? Podawać ją przed czy po mleku?
Wtrącę się
Przegotowana. Ja daję pomiędzy. Raczej nie przed, bo zależy mi żeby dziecko zjadło jak ma jeść
Najlepszego z okazji miesiecznicy
Cola, szacun za foto pyszczka, u nas niewykonalne. Skrzat zaskoczył zębem bez jakichkolwiek symptomów na dziasłach.
Skrzat usnął o 17:30 i śpi. To chyba jakieś jaja, idę bo budzić, niech sobie nie myśli, że lubię oglądać wschody słońca
Mała Matylda i Patk, hop hop.
Edit. Poszłam budzić, a panicz leżał sobie i gadał z misiem z karuzelkiWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 19:02
amygdala, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Amygdala najlepszego z okazji miesięcznicy.
Hoope u nas różnice wieku są nieduże średnio 2 lata ilość rodzeństwa niestandardowa i dzieciaki naprawdę są za sobą ,czasem się leja i kłócą ale naprawdę się kochają aż się nieraz łezka zakręci jak widzę jak się o siebie troszczą . Tak że u nas ten patent zadziałał choć wiem że nie zawsze musi to działać. A może to przypadek a przyczyna jest zupełnie inna.amygdala, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Wowka ja miałam parę prób przy tym zdjęciu
podał jednak pedicetamol bo już coraz bardziej rączki pchał do buzi i się denerwował, poza tym tak wszyscy mi piszą że nie fajne te dziąsła to może lepiej p/zapalnie podziałać. Zazdroszczę zębów bez takich dziąseł.
Amygdala ja też podaje wodę przy karmieniu mieszanym choć faktycznie teraz więcej już mm ale wcześniej też podawałam troszkę wody. Ja podaję zazwyczaj między kamieniami. A i np jak dam no owoc to potem też daje. Przegotowaną lub Primavere. Pisze na niej że nadaje się dla niemowląt.
amygdala lubi tę wiadomość
-
Ja dzis Camilie na zeby podalam, bo dzieje sie niezle. Maruda maruda maruda maruda maruda. Leb mi peka od calego dnia w domu i marudzenia, a plecy bola od noszenia.
Do tego sasiad wierci. Ide go zabic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 20:22
-
My tez nie bylismy u okulisty.
U nas dzis byl troszke lepszy dzien, ale Ola zrobila sie niejadkiem..
Tez jej podalam 2xparacetamol w plynie i czopka bo widzialam ze ja boli.
Pogoda fatalna.
A i chyba koncze przygode z kpi. W ciagu dnia 40ml sciagam, wiecej nie bedzie tylko mniej.Aniolek [*] czerwiec 2017
Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
Aniolek [*] sierpień 2024 -
Dzięki Dziewczyny
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3169a6f0a753.jpg
Edit: Wreszcie udało mi się wstawić fotoWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 20:53
Kwiatkowa24, Wowka, kamciaelcia, MajowaMamusia, Nynka, Sela, kattalinna, Berbecia, Feeva, Fatalita, jangwa_maua, pawojoszka, Katy, D_basiula, J.S, Mała Matylda, Hoope lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBerbecia, lubię za tornado
U nas podobno dziąsełka też są trochę rozpulchnione, ale lekarka mówi, że jeszcze daleka droga, a więc maruda z innego powodu.
Pytałam lekarkę o probiotyk, powiedziała, żeby już nie podawać, jedynie przy ewentualnych antybiotykach i jak dziecko pójdzie do żłobka.
Która pisała (Sela?), że dziecko drze papę przy usypianiu? Moja już tak ładnie zasypiała a od niedzieli drze się jakby ją ze skóry obdzierali, co prawda nie trwa to jakoś długo, ale po co się tak drzeć? Jak sobie z tym poradzić, od czego tak może być?
Wowka, u nas standard, że Mała się budzi i leży w łóżeczku i muszę co chwila nadsłuchiwać, czy już guga do lampyjedynie po ostatniej drzemce często budzi sie z płaczem, może dlatego, że jest już koło 18 i niestety czarna noc w pokoju, bo jeszcze zasłony zasuwam na drzemki.
-
nick nieaktualny
-
Hoope, może to przypadek, ale we wszystkich rodzinach wielodzietnych, które znam to relacje między rodzeństwem są dobre lub bardzo dobre. Wśród tych z mniejszą ilością rodzeństwa już tak pięknie nie jest. Znam takie rodziny, gdzie dzieci są w wieku szkolnym, a i takie gdzie w wieku szkolnym są już wnuki. Ja sama mam 4 rodzeństwa. W dzieciństwie tłukliśmy się wszyscy ze wszystkimi (a rozstrzał wiekowy jest duży), ale jak było trzeba to sztama była. Teraz nie dzwonimy do siebie codziennie, widujemy się okazjonalnie ale wiem, że na każdego z tej czwórki mogę liczyć. Zawsze. Niestety nie każdy może powiedzieć to samo.
Nie wiem jakie powody masz na myśli, ale jestem w 99,9% pewna, że słusznie zachowujesz je dla siebie -
Cola rzeczywiście nieźle spuchniete. Szacun za wykonanie foty, ja jak próbuję Mani zajrzeć to wywala jęzor aż po brodę. Niewykonalne.
Ciekawe kiedy się pojawią ząbki u nas. Póki co potoki śliny, palce w buzi, wszystko gryzie i trze sobie wszystkim o te dziasla. Zanim się naje to przez 5min gryzie smoka od butli.
Ja z siostrą mam dobre kontakty3,5roku różnicy (ona starsza).
U nas też dziś maruder, ale zwalam na pogodę.
Jutro jedziemy z Mężem na zakupy, muszę kupić sobie w końcu kurtkę zimowa.
Pizga dziś zlem.
Amygdala wszystkiego dobrego dla solenizantki :*
A to my
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9fc7c84fa0b7.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 21:52
Ewciaa83, Wowka, pawojoszka, Katy, amygdala, Fatalita, Cola87, Berbecia, D_basiula, J.S, Sela, kattalinna, Mała Matylda, Hoope lubią tę wiadomość
-
Ja tez z wielodzietnej. Jedna siostra i dwoch braci, gadam tylko z mlodszym bratem, reszta sie obraziła. Jak bylismy młodsi to ze starszym bratem była sztama, młodszych się lało, a teraz jefyny kontakt z młodszym bratem, starszy ma (nawet nie wiem jak ją nazwac) żone i sztama skonczyla sie jak ją poznał, siorka tez kiepsko wybrala i uciekla z tym kolesiem. Takze ten...
Feeva lubi tę wiadomość
-
Fajnie miec rodzenstwo, no wiadomo było różnie, ale wolę nie być jedynaczka, a rożnica wieku u nas była spora, ja i bracik starsi a młodsi o 11 lat i 13 lat wiec sporo, mimo tego co było i jest i tak się cieszę że są
A dziąsła chyba Wojtek ma podobne ale jedyne co to palcem macam, bo sie jak owsik wije i nie da zajzeć.
I jeszcze spanie, zauwazyłam ostatnio że zaczął się bać poprostu, jak ja jeszcze nie śpie a Wojtek juz tak i np moj " konkubent"zakasła albo cos podobnego to Wojtek potrafi sie z takim piskiem obudzic ze szok, kilka razy tak było. Przed zasnieciem tez jest marudzenie, no ale nie marudzę, bo ładnie śpi od początku w sumie. Budzi sie na jedzenie ale zaczyna wić się z głodu, wiec zanim sie obudzi daje mu mleko i przesypia ładnie cała noc do 8 lub nawet 9 czasami.