X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita mam to samo...

Kocham chleb, bułki, jestem w stanie zjeść cały chleb sama zwlaszcza świeży...Także tego :D

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie chodziło o przylepkę :-D

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo tesciow to u nas taka sytuacja: wczoraj kochana babcia zabawiajaca Kamilka, a dzisiaj pijana nawet do niego nie podchodzi...No to jak mam ja traktować?

U mnie to chyba piętka chleba jest :p Oj zjadlabym taka swieza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 12:54

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to co, nikt nie był jeszcze u okulisty a ta pediatra na szczepieniu się srała,że już dawno powinnam być, że po 3 miesiącu. Pff. Będę jak będę. Skierowanie mam ale weź tu znajdź miejsce pod koniec roku. Pff. Następnym razem wygonię ją na bambus. Nie lubię gdy mnie ktoś poucza w sprawie moich własnych dzieci. Nikt lepiej niż matka nie wie co jest dla nich właściwe.

Kamcia dziękuję że utrzymujesz mnie w przekonaniu, że dziecko po dziecku to słaby pomysł XD

Jaki spacer, zimno, mokro, wieje, jeszcze nie ocipiałam.

Mam kryzys żeńskości bo chciałabym tak dużo zrobić a tak niewiele się da przy małym, ssącym rozdarciuchu. Sama jestem jak te rozdarte gacie, z jednej strony ja i moje ambicje, mój czas, moje ja, z drugiej rozdarciuch, który nie odrywa ode mnie oczu.

Ech, przetrwać. Kocham te moje ssaki ale mam wrażenie, że jedno trzyma mnie za szyję a drugie za włosy.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam dzisiaj ambitne plany sprzatania, ale dziecko je zweryfikowalo domagajac sie drzemki 1.5 godziny po wczesniejszej :p Gdyby jeszcze spal sam to moglabym sprzatac, ale musze lezec z nim...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hoope
    ale mimo wszystko ja i tak mam poczucie że dzieci z taka różnicą wieku to najlepsze ;)

Sela lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ważne jakie Ty masz poczucie. W końcu to Twoje dzieci ;) Ty masz się z tym czuć dobrze i sobie poradzić.

Moi rodzice są najmłodsi z piątki, oboje. I oboje mają najlepsze relacje z najstarszymi z rodzeństwa. I ja i mój mamy nieduże różnice i słabo z tymi relacjami bardzo. Różnice nie do przejścia. Ale może to nie jest regułą, może nie o różnicę wieku właśnie chodzi. Daleka jestem od ferowania jakichkolwiek wyroków ;) Czas pokaże. W bardzo odległej przyszłości.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hoope
    ale o relacjach nawet nie mysle ;) te zaleza od wielu czynników
    taka róznica wieku to fajna i dla mnie-dla lenia
    na takiej zasadzie "ze jak nie teraz, to nigdy" ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po pediatrze, waga 6065g przytyła ponad 700g w miesiąc :)

Pytałam kiedyś o okuliste, lekarka mówiła że jak się coś dzieję to wtedy trzeba iść. Ostatnio byłam u optometrysty i mówił że jak nic mnie nie pokoi to dopiero w wieku 2 l trzeba przebadać wzrok.

Wczoraj sobie uświadomiłam że wkurza mnie jak ktoś inny niż ja i mąż zajmuje się Zuzią, a już najbardziej wkurza mnie jak ktoś pije do mnie ale mówi do dziecka np. co ta mama ci robi, jak ona cię trzyma, powiec jej że tak nie chcesz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 13:57

kattalinna, Sela lubią tę wiadomość

• Feeva Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas właśnie druga drzemka.
    I druga kawa.

Takiej świeżej przylepki z masełem też bym zjadła. Oj zjadłabym. Albo ze smalcem i ogorem kiszonym.
    Nie mam ani jednego ani drugiego, wiec chałwa musi mi wystarczyć :D

Na spacer to i my nie wyszlysmy. Pada od rana, wieje tak że łeb urywa. Tylko koc, kawa tudzież herbata i kanapa. O!

Nikt mi nie mówił o okuliscie. Pierwsze słyszę/widze/czytam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 13:57

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy Piotrusiu neonatolog tłumaczyła po co ten okulista-to m.in. wczesne wykrywanie siatkówczaka-czyli nowotworu czestego u niemowląt
    jeszcze jakieś inne schorzenia podawała, ale tego nie zakodowałam
    okulistka natomiast powiedziała, że na to samo skierowanie mamy prawo w ciagu dwóch lat zgłosić się do niej, jesli coś bedzie niepokoiło
    przy bilansie dwulatka pediatra sprawdzała oczy dziecka m.in. pod katem zeza, ale nikt nie kazał iść "ze zdrowym" dwulatkiem do okulisty
    okulista dla niemowląt po 4.m. jest ogólnopolskim wymysłem
    ale-nie wiedząc czemu-niektórzy lekarze nie zlecaja badania, nie dadzą wręcz skierowania
    tak jak pisałam-podobnie z bioderkami
    idziemy bo się idzie(ciul z tym kiedy kto), nie nam-rodzicom-oceniać ich stan, bo lekarz dostrzeze to co jest "wrodzone" czy nabyte później. A bioderek nie musimy widziec gołym okiem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moich obserwacji wynika, że na relacje między rodzeństwem bardziej wpływa ilość dzieci niż różnica wieku między nimi ;-) a prawda jest taka, że na każdą z teorii można znaleźć masę przykładów potwierdzających bądź zaprzeczających.

Jak mi nic nie chce... W dodatku słoik z mlekiem zagęszczonym nagle się opróżnił ;-)

age.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    U mnie tez zimno i ciemno najlepiej schowalabym sie do swojej pieczary czyt cieplutkie łóżeczko.

Moja mala dzisiaj taka maruda ze nie wyrabiam nie wiem co jej sie odmienilo.

MajowaMamusia tez mnie wkur... Jak ktos czt tesciowa mowi jak mala placze ze nie umie mama bawic u babci najlepiej raz jej maz przytakba to mial takie tornado w domu ze ho ho

MajowaMamusia lubi tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam starszego brata o 5 lat a relacje mamy do dupy, ale to przez jego kobiete.

Mi dziecko tak marudzi, ze szooook :O

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas te dziąsełka tak wyglądają. Chyba się już ząbki przebijają.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/93ccd3d34a06.png

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A piętkę ciepłą z chleba też bym zjadła :)

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, jak Ci się udało zajrzeć i jeszcze zdjęcie zrobić? :O faktycznie opuchnięte i tuż tuż. Sprawdź czy nie dzwoni ;-) ja albo ślepa jestem albo u Bożenki ząbki wychodzą bez zmian na dziąsłach. O wilku mowa: bawi się, zasypia, je i tak w kółko. Piękny dzień ;-)

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ledwo sie udało, złapałam przy przypływie dobrego humoru u dziecia :) boje się trochę mu pukać skoro ma takie wrażliwe te dziąsełka. Kuzynka mi mówiła że u jej córki też nie były aż tak opuchnięte. Oby wyszły szybko...Kattalinna to oby więcej takich dni i Was :)

• amygdala Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak przygotować samemu kleik ryżowy??? :-) Nie chce kupować gotowca.
    A jeśli karmię w sposób mieszany to muszę dopajać dziecko wodą? Będę wdzięczna za poradę ;-)

zem3df9hunlqvfmi.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amygdala, pierwszy z brzegu od Googla: https://domowe-potrawy.pl/kleik-ryzowy-na-zatrucia/

Z tą wodą to chyba jest tak, że zależy od proporcji: jeśli więcej kp to nie, jeśli po równo lub więcej mm to bym dawała. Ale to moja teoria, dziewczyny z praktyki na pewno lepiej poradzą.

Ps. Najlepszego z okazji miesięcznicy :-)

amygdala lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 1721 1722 1723 1724 1725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ